Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @nihalozcan Ülkeden ayrılabilirsiniz. Sıkıntı yok. Biometric randevusu çıkıştan itibaren 6 ay içinde ise bir problem olmaz. Eğer Size niye uzun süreli dışarda kaldığınızı sorarsa durumu iletirsiniz. Ancak randevu için 6 aydan fazla bekleme süreniz olursa . Biyometrik öncesi ekstra bir giriş daha yapmanız gerekecek.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ayvalik10 ayvalik10 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   I inr 

  • Merhaba' ABD ye 1 Mayıs itibariyle turistik vize ile giriş yaptım. Ardından Amerikalı esim ile evlendim. Online I130 formunu doldurduk ve ilettik. Bu ay sonunda turistik vizem doluyor. Suan yasal statüm nedir ? Turkiyeye gidiş geliş yapabilir miyim? Diger dokümanları (485, advanced parole, calışma izni,medical exam) ise manuel olarak yollayacağız. Nasıl ve ne zaman gidebilirim kafam karisti. I130 onaylanmadan advanced parole alamaz miyim ? Suan gidip gelirsem girişte sorun mu yaşarım. ay sonu turist vizem bitince ne statü ile kalacağım burada yardimci olur musunuz.


  • Merhaba, diyelim ki greencard kazandık. Kazandıktan sonra 6 ay içinde gidip aynı gün içinde uçakla tekrar dönsem ve bunu ileriki her altı ayda bir yapsam sorun olur mu acaba? Bunun nedeni Türkiye'deki üniversitemi bitirip diplomamı aldıktan sonra Amerika'ya yerleşmek için zaman kazanmak. Cevaplarsanız sevinirim.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhabalar. 23 eylülde evraklarını gönderdiğim re entry başvurum için 24 ekime randevu verilmiş ancak ben Türkiye’ye döndüğüm için o tarihte hemen katılım sağlayamayacağım. Re schedule yapmak istiyorum. Telefon ile tekrar randevu için arasam yardımcı olurlar mı? Randevu kağıdında mazeret bildirmem gerektiği söylenmiş çok kuvvetli bir mazeret öne sürmek gerekli mi şuan yurtdışındayım gibi bir sebep yeterli olur mu acaba

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba Arkadaşlar,

    Şu an ailemle birlikte Amerikadayız. Daha önce ingilterede 1,5 yıl yaşadım. Amerika ile İngiltereyi karşılaştırdığımda İngilterenin aile yaşamı açısından daha güvenli ve huzurlu olduğunu söyleyebilirim.

    Şunu sormak istiyorum. Ben green cardlarımızı veya haklarımızı diyelim 2 yıl ertelemek istiyorum. Bunu hangi siteden yapmam gerekiyor. Ücretli mi bunun için herhangi bir şart aranıyormu. Bilgi verebilirseniz sevinirim.

    Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @FUAT-ARI merhaba, bu başlığın ilk iletisinde sorunuza detaylıca cevap bulabilirsiniz.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Merhaba, amerikalı eşim ile turistik vize sürem içerisinde evlendik online ı130 doldurduk. Şimdi I485, I131, I765 ve I864 ü dolduruyoruz. Bu evrakları tek bir dosya yapıp aynı adrese mi göndereceğiz. Bazı yerlerde seyahat belgesi formunu başka adrese, ı485 i başka adrese gönderilmesi gerektiğine dair bilgi okudum. Şuan yasal statüm ne oldu evlenince anlamadım ama henüz greencard ım yok. Bu formu doldurabiliyor muyum ?


  • @nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @nevzemin 9 Mart için parmak izi randevu tarihimiz geldi, bu demek oluyor ki formu yolladıktan yaklaşık 2 ay sonra parmak izini verip dönmüş olacağız.

    Parmak izi vereli 8 ay oldu ses seda yok, son zamanlarda permit'i eline geçen arkadaşlar süreleri hakkında bilgi verebilirler mi? Teşekkürler..

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • @nevzemin 2021 kasım başında parmak izini verdik 2022 temmuz başında onaylandı temmuz sonunda konsolosluğa geldi


  • @verdal Bilgi için teşekkürler, bu arada permit'in başlama tarihi Temmuz mu oldu?


  • Bu ileti silindi!

  • @nevzemin evet temmuz oldu


  • @crazycells Hic re-entry permit ile giris yaparken geri gonderilen birisini duydunuz mu? Ben 2 yildir ABD'deyim ve bu belgeyi alip ailemin yanina bir sure donmek istiyorum, hemde gocmenligin verdigi yorgunlugu ustumden atmak icin, ama acaba bu yola girerek yesil kardimi tehlikeye mi atiyorum diye dusunuyorum. Cunku internette nereye baksam bu belge girisinizi garantilemez diyor ama daha fazla bilgi vermiyor bu konuda. Ayrica son 6 aydir foodstamps aliyorum: sinirda 'sen bize yuksun seni istemiyoz' deyip geri yollarlar mi acaba? Foodstamps sorun degil kullanabilirsiniz diyordu herkes ama belki foodstamps ve re-entry permit tehlikeli bir kombinasyon olabilir.

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • Re-entry permit için başvurdum fakat biometric randevusu gelmeden Türkiye’ye dönmem gerekiyor. Randevu bilgisi geldiğinde tekrar ABD’ye giriş yapacağım.

    Kapıda görevliye ne söylememi önerirsiniz? Biometric randevusuna geldim dediğimde sıkıntı yaşar mıyım?

    @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tolgaa, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells merhaba, umarım iyisinizdir.

    Kasım 16 da biz eşimle beraber biometrik randevu sürecini Orlando Application Centerda tamamladık ama online statumuz Fingerprint fee was receieved halen değişmedi. Bu süreç normal midir? Yoğunluktan kaynaklı olabilir mi?

    merak etmeyin , yakinda duzelecektir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ucakci, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells hocam , 14 yaşındaki kızıma da başvuru gerekir mi yoksa , sadece eşimle ikimiz başvursak girişte sorun yaşarmıyız ?

    resmi olarak gerekiyor, o nedenle alabilecekseniz almanizi tavsiye ederim.

    Ama anne/baba gocmenligi kaybetmedikce ve ABD'de yasadikca, okul cagindaki cocuklariyla ABD'ye girdiklerinde cocuklar ABD disinda uzun bir sure kalmis olsalar dahi sorun cikarmiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aposport, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhabalar yeniden,

    Başvuru ile biometrik randevu arası zaman son okuduğum paylaşımlara göre noel ve pandemi nedeniyle bayağı uzamış görünüyor.

    Bu başvuru ile biometrik randevu tarihi arasındaki zamanı Türkiye de geçirebilir miyiz?

    Başvuruyu yapıp, process edildiğini görüp, Türkiye ye dönsek, sonrasında Biometrik Randevu tarihi geldiğinde yeniden Amerika ya gitsek?

    eger, basvurunuzun alindigina dair elinize I-797 gectiyse Turkiye'ye donebilirsiniz, biyometrik randevunuz icin geri gelebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @isag, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    arkadaslar merhaba ben daha onceden re entry permit almistim 5 ay once falan suresi doldu ve 6ay da bir giris cikis yapayim diye amerikaya giris yaptim dun ama girisimde cok sikinti yasadim o yuzden kapidaki memurlar bir daha re entry almanizi tavsiye ederiz dediler ama sadece 1 ayligina amerika da kalabilecegim sizce basvuru yapsam zaten biometrik ile fotomu daha onceden vermistim yani 1 ay icerisinde sizce onaylama ihtimalleri var mi? 660 dolari bos yere cope atmak istemiyorum da. Son zamanlarda basvuru yapanlar bilgilendirirse cok memnun kalirim eger yetisme durumu olursa yarin direkt basvuru yollayacagim

    Evet, yeniden biyometrik randevu icin de ucret oduyorsunuz; eger ABD'ye yakin zamanda yerlesmeyi dusunmuyorsaniz o durumda re-entry permit almanizi tavsiye ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Merhaba,
    Eşim ve ben 2 hafta önce Türkiye'den giriş yaparak re-entry permit evraklarımızı gönderdik. Açıkçası kolay olsun diye kredi kartı numaramı içeren G-1450 formunu hem kendim hem eşim için ayrı ayrı ekleyip belgeleri tek bir zarf ile yolladık. Cuma günü USCIS ten belgelerimiz ikamet adresimize geri geldi, ön yazıda kredi kartından ödeme alınamadığı için başvuru süreciniz başlamamıştır diyor. Kredi kartım Amerika'dan bir bankaya ait, limit de uygun, bankadan da tarafımıza ne bir uyarı geldi ne bir mesaj. Formda CVV kodu istenmediği için huylanmıştım, başımıza geleceği varmış, 2 haftamız boşa gitti.. Şimdi farklı bir yöntem ile ivedi şekilde belgeleri tekrar göndereceğim, check veya money order diyor, ne önerirsiniz arkadaşlar, bir 2 hafta daha kaybedecek lüksümüz yok.. Şimdiden teşekkürler..

    Kredi kartinizi ABD'den mi aldiniz? Yoksa ABD disindaki bir ulkeden mi?

    Banka isimleri ayni olsa da, genelde bankalarin farkli ulkelerdeki subeleri birbirinden bagimsiz calisiyor, bilginize.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nevzemin, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Tekrar merhaba,
    Başvuruyu yeniden yaptık ve bir hafta sonra notification SMS olarak geldi, tekrar iki hafta beklememiş olduk.. Sizce randevuyu ne zaman verirler, dönüşümüzü en geç Şubat sonuna kadar sarkıtabiliriz, randevu tarihini öne alabilmek için USCIS ofisine gitsek bir işe yarar mı, en yakın ofis 30 dk. uzaklıkta açıkçası git gel yapmaya değer mi bilemedim. Nevada ofisine mail attım ama bir işe yarayacağını sanmıyorum.. Teşekkürler..

    Isterseniz USCIS ofise gidip sansinizi deneyebilirsiniz ama maalesef artik "walk-in" randevular konusunda eskisi kadar toleransli degiller ve genelde geri gonderiyorlar, bilginize.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum