Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Aleras o zaman mülakata kesinlikle girin riske atmayın derim


  • @Aleras Oncelikle hayirli olsun. Sonraki asama konsolosluk vize asamasi. Elinizdeki belge petiton formu. Normalde 1-129 formu 20-30 sayfalik bir belge. I-797 de bu I-129 icinde olur. O yuzden size I-129 getirin derler. Siz yapmaniz gereken bu form ile Ds formunu doldurup vizzeye gitmeniz. Formun sol ust kosesinde receipt number yazar, onu DS formunuza yazacaksiniz. Yaninizda job offer, I-797, pasaport, fotograf, DS nin barkodlu sayfasi, varsa eski pasaportlariniz ve varsa ilave ekraklarinizi goturmaniz yeterlidir. bu arada petition formunuzun orjinalini goturmenize gerek yok. Fotokopisi de olur, zaten sizin DS de belirtmis oldugunuz receipt number i onlar online olarak dogruluyorlar. Bilginiz olsun.
    Hakkinizda hayirlisi olsun


  • @Aleras Ben fotokopi ile gitmistim(Siyah-beyaz). Sadece kapida gorevli turk orijinali sordu. (o zamana kadar da belgenin orijinalligini sorgulamamistim.) Vize gorusmesine girdigimde kimse fotokopi orijinal diye birsey sormadi. Zaman varsa, tarayip gondersinler yoksa da bir sorun olmayacagini dusunmuyorum. Ama isterseniz bunu da konsoloslukla gorusun.

    Maalesef bilgim yok. Ben Amerikaya geldikten sonra mulakattan muaf olabilme sansi cikti. Bu sebeple yorum yapamayacagim. En dogru bilgiyi konsolosluktan alabilirsiniz sanirim.


  • @msait Konsolosluk a ulaşılamıyor maalesef. .Çağrı merkezini aradım tam net bilgi veremediler. Doğru bildiğinizi işaretleyin dediler :)) Mail adresine de yazdım konuyu orda da copy paste cevap verdiler cevabımı alamadım. @waterman dediği gibi riske atmayıp mülakata giricem sanırım. Daha zaman var. Avukattan onay alınca daha belge gelmeden doldurdum DS-160 formunu ve yakın tarih diye İstanbul yaptım. Ama belge Ankara geldi neyseki konsolosluğa sorduğumda sorun değil 2 yerde de mülakata girebilirsiniz dediler. Bu da herkese ek bilgi olsun 🙂

    Evrakların orijinalleri (diploma v.b) isteniyorya onların fotokopileri ni de götürmem gerekiyormu?

    Bir diğer sorumda Allah izin verirse Eylül ayı sonunda bebeğim olacak. Bu nedenle onun için Ekim ayı gibi bir daha vize randevusu oluşturacağım. Araştırdığım kadarıyla bebek olduğu için mülakata girmeden posta yolu ile evraklarını gönderebiliyormuşuz. Bebeğin doğumu pasaport vize ve büyümesi derken 1-2 ay biraz geç giriş yapmak zorunda kalacağım bu sizce sorun teşkil edermi?

    Sponsor şirket ile ilgili mülakatlarda sorular geliyormuş. Şirketin başvurularda kullandığı evrakları ve formları (Mali evrakla v.b) da yanımda götürmem gerekiyormu?

    Pasaport, I-797, DS160 formları hariç tam olarak hangi ek evrakları götürmeliyim?

    Teşekkürler,


  • Sahsi gorusum H1B'ye basvururken gonderdiginiz tum belgelerinizi yaninizda goturmeniz iyi olur. Elbette orijinal olursa daha iyi olur. Bende goturmustum benden istemediler. Fakat istemeyecekleri anlamina gelmez. size ait olan Orijinal belgeler yaninizda olsun bence. Allah simdiden bebeginizi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin. Anlastiginiz sirket sorun yapmayacaksa birkac ay gec gelmenizde bir mahsur olmaz. Daha once calistigim firma elimdeki isleri devredebilmem icin benden birkac ay daha calismami istemisti. Yaklasik vize aldiktan 2-3 ay sonra Amerikaya giris yaptim. Hatta kovid surecinden dolayida 1 yil vizeye gidemedim. Bende yaklasik 14 ay amerikaya gec geldim. Bu sebeple 1 yil sonra tekrar yenileme icin basvurmam gerekti. Elbette size verilecek olan 3 yillik vizenizin suresi de aslinda basladi. Amerikaya ne kadar gec girerseniz, 3 yillik calisma surenizden dusulmus olacak. Mulakatta sirketin adi, adresi, calisma pozisyonunuz, Sirkette gorustugunuz kisi, (evrakta kimin adi varsa) gibi sorular soruluyor. Saygilar/sevgiler


  • Tekrardan merhabalar. İnşallah bir aksilik çıkmazsa eşimle beraber 14 Haziranda mülakata giriyoruz. I-797 B formunu da avukat gönderdi onu da görüşmeye götürücem. Hatta başvuru esnasında gönderdiği tüm evrakların kopyasını dosya halinde göndermiş saolsun 🙂

    Amerikada ki firma sahibi ve aynı zamanda burda çalıştığım firmanın sahibide aynı. Bir bakıma transfer ile gidiyor olucam. O nedenle aslında bir mülakat ya da job offer gibi resmi birşey olmadı. Bu nedenle elimde Job offer letter yok ama başvuru esnasında avukatın yazdığı support letter (Şirket ve benim bilgilerim v.b) gibi bir evrak var bunu götürmem yeterli olurmu? Yoksa yine de Job offer letter gibi birşey hazırlatayımmı?

    Birde bazı yerlerde şirketin mali evrakları ve bilgileri de isteniyor gibi forumlarda gördüm. Özellikle Hindistanlı sistelerde 🙂 Bu doğrumu mali evraklarıda götürmek gerekiyormu?

    Şimdi mülakat sorularına hazırlanıyorum 🙂 Turist vizem var birçok defa giriş çıkış yaptım. İnşallah H1-B vizeyi aldıktan sonra Amerika ya girişte gümrük polisi aşamasında pasaportumuz dışında onlara da vermemiz gereken herhangi bir evrak varmı? Yoksa pasaportumuz yeterli oluyormu?

    Sevgiler,


  • Amerikaya giriste pasaport yetiyor. Job offer da alin alabiliyorsaniz dursun kenarda. Burada hayatinizi kolaylastirir. Ev kiralarkan yada 0 araba alacaksaniz ve lease/krediye girekseniz falan isleri kolaylastiriyor.


  • Ben J1 ile research scholar olarak bir yıldır ABD'de bir üniversitedeyim. DS-2019'u bir yıl daha uzattım fakat Türkiye'ye gidemiyorum, benim icin çok sorun değil ama eşim ve çocuğum için bu biraz sorun oluyor. Bunu aşmak için çeşitli yollar arayışındayım. Geri TR'ye dönüp baştan vize almak benim için bir seçenek değil, çünkü alabilme garantisi yok.

    Önümdeki seçenekler H1B ve EB-2/NIW. NIW için henüz çok erken ve daha fazla yayına/atıfa ihtiyacım var. H1B için mentorumle görüşsem mi diye düşünüyorum. Yani merak ettiğim bu işler nasıl oluyor? Gidip direkt mentörle görüşmek mi gerekir, yada onların teklif etmesi için beklemek mi gerekir? Kafam karıştığı için bir yol gösterene ihtiyacım var. Başka önerisi olan varsa onları da duymaktan memnun olurum. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.


  • h1 icin universitelerden basvurunca kontenjan sikintisi olmuyor diye biliyorum. Beklemeden konusun bence


  • @Aleras, içinde söyledi: (H1B) Çalışma Vizesi

    Tekrardan merhabalar. İnşallah bir aksilik çıkmazsa eşimle beraber 14 Haziranda mülakata giriyoruz. I-797 B formunu da avukat gönderdi onu da görüşmeye götürücem. Hatta başvuru esnasında gönderdiği tüm evrakların kopyasını dosya halinde göndermiş saolsun 🙂

    Amerikada ki firma sahibi ve aynı zamanda burda çalıştığım firmanın sahibide aynı. Bir bakıma transfer ile gidiyor olucam. O nedenle aslında bir mülakat ya da job offer gibi resmi birşey olmadı. Bu nedenle elimde Job offer letter yok ama başvuru esnasında avukatın yazdığı support letter (Şirket ve benim bilgilerim v.b) gibi bir evrak var bunu götürmem yeterli olurmu? Yoksa yine de Job offer letter gibi birşey hazırlatayımmı?

    Birde bazı yerlerde şirketin mali evrakları ve bilgileri de isteniyor gibi forumlarda gördüm. Özellikle Hindistanlı sistelerde 🙂 Bu doğrumu mali evraklarıda götürmek gerekiyormu?

    Şimdi mülakat sorularına hazırlanıyorum 🙂 Turist vizem var birçok defa giriş çıkış yaptım. İnşallah H1-B vizeyi aldıktan sonra Amerika ya girişte gümrük polisi aşamasında pasaportumuz dışında onlara da vermemiz gereken herhangi bir evrak varmı? Yoksa pasaportumuz yeterli oluyormu?

    Sevgiler,

    Amerikaya giriste I-797 formunuz yaninizda olsun. Amerikaya ilk girisimde istediler. Ikinci girisimde istemediler. Sanirim gorevli memurun inisiyatifine bagli. Ama ilk defa giris yapacaklarin yaninda olmasi iyi olur. Simdiden hayirli olsun. Umarim vize aldiginizin haberini verirsiniz. Selamlar sevgiler.


  • Merhaba,

    @msait öncelikle bu süreçte desteklerin için teşekkür ederim. Görüşmeye dün gittik çok kalabalıktı ve randevu saatininde yaklaşık 30 dakika sonra içeri aldılar. Pasaport kontrolleri, parmak izi derken eşimin daha önceden turist vizesini red veren kadın görevli ile görüşmeye başladık 🙂 Sorular senin dediğin gibi geldi eşimede bayağı sorular sordular. Sonra bitecek sanırım artık derken pasaportlarımızı uzattı bir anda şok oldum red aldık diye. Ne dediğini o anda anlayamadım sonrasında yan tarafta devam edin dedi. Sanırım sistemlerinde sorun oldu. Yandaki adam ile devam ettik baştan yine sorular soruldu eşime de çok soru geldi ve en sonunda geç ve zorda olsa approved aldık çok şükür. Şimdi sana yazarken tekrardan bakayım dedim issued da aldık çok şükür 🙂 Ama yinede uyarı yapmışlar vizenizi alsanız bile herzaman ek bilgi alırsak vizenizi red edebiliriz diye 😞 Daha önceleri turist vizelerinde böyle birşey görmemiştim sanırım yeni bir uygulama. Bakalım şimdi bebeğimizi bekliycez inşallah Eylül sonu gibi kucağımıza alıcaz hayırlısıyla. Onun pasaport ve vize işlemleri derken Kasım ayı ortalarında Chicago da olacağız. Tekrardan desteğin için teşekkür ederim. Sorularım olursa yazmaya devam edeceğim 🙂 @orhanozbekk ve @waterman sizlere de ayrıca teşekkür ederim.


  • Tebrik ederim. Umarim sonraki sureclerde daha kolay gecer ve zahmetsiz yeni hayatiniza baslarsiniz. Hersey gonlunuzce olsun.


  • @Aleras Cokkkkk sevindim hayirlisi olsun.Yolunuz acik olsun. Ne dmeek ne yaptik ki, sadece deneyimlerimizi paylasiyoruz.
    Whatsapp, telegram gruplari derken bircok insan ile muhattap olunca ben mi karistirdim acaba 🙂 Turist vizesi demisiniz ama siz H1B ye basvurdunuz dimi?


  • Evet evet H1-B. İnşallah Kasım ayı gibi Chicago da olacağız bakalım hayırlısı. Şimdi pasaportları bekliyoruz 🙂


  • @Aleras Anladim. Simdiden hayirlisini diliyorum.
    Biliyorsunuzdur ama yine de uzerinden geceyim, gelir gelmez hemen SSN basvurusu devaminda banka hesabi, ehliyet ve kredi karti basvurusu (kredi skoru olurturmak icin) yaparak en onemli temel durumlari halledin. Yapabilecegim birsey olursa da cekinmeyin lutfen. Hayirlisi olsun tekrardan. Basarilar


  • Arkadaşlar tekrardan merhaba,

    Pasaportlarımız bugün elimize ulaştı. Pasaportlarımızı kontrol ettiğimde benim pasaportumda Expiration Date 30 SEP 2026 ve Entries M yazarken , Eşimim H4 vizesinde Expiration Date 11 Sep 2023 ve Entries 1 yazıyor. Sizden aldığım bilgi doğrultusunda bizim oraya en erken giriş tarihimiz 22 Sep 2023. Ben bundan hiçbirşey anlamadım.

    Her ikimizin pasaportunun sağ alt köşesinde de PED - 30 SEP 2026 yazıyor.

    Eşime vizemi vermek istemediler. Yoksa bu vize ile 11 Sep 2023 e kadar giriş yapabiliyormuyuz?

    Konu hakkında konsolosluğa da mail atmaya çalıştım ama doğru yeremi gönderdim bilmiyorum. [email protected]

    Eşlerinizin vizelerinde H-4 lerde yani sizinde böylemi yazıyor?

    Yardımcı olabilirmisiniz?


  • Bizde herkesde M ve 30Sept. a kadar. Sizde bir degisik olmus. Konsoloslukla gorusun.

    Aslinda vizenin ustunde hangi tarihte basladigi yazmiyor. Sadece issue date var.
    Ama benimde bildigim bu vizelerin 20 sept. aktif oldugu. Bizde 21inde giris yapmistik. Sizde baslamadan bitiyor. Bir enteresan olmus.


  • Konsoloslukla direk görüşebileceğim bir numara yok. Çağrı merkezide sadece randevu tarihlerini organize ettiğini söyledi. [email protected] bu mail adresine yazdım ama dün tatillermiş 😞 Bugün ya da yarın bir dönüş bekliyorum bakalım ne olacak hayırlısı..


  • @Aleras Merhaba yanlis email adresi. Lutfen emaili bu adrese yollayin. Daha once iletisim kurdugumuz mil adresi buydu, Resmi mail adresu budur, Bunu deneyin lutfen. Durumdan bizleri de bilgilendirirseniz memnun olurum.

    [email protected]

    Diger yandan, ben mi yanlis anladim bilemedim ama sizin expire date tiniz petition da yazan tarihle ile ayni olacak be M olacak dogru zaten ama esinizinkide sizin ki ile ayni olmasi lazim. Ben birsey mi kacirdim acaba ?


  • @orhanozbekk Benim dediğiniz gibi aynı sorun yok ama eşimde durum farklı Expiration Date için 11 SEP 2023 yazmışlar. Bugün çağrı merkezini de aradım yanlış olmuş olabilir konsoloslukla bağlantıya geçmeye çalışın dediler. Sizin verdiğiniz mail adresini yeni görüyorum ve web sitesinde bulamadım ama yarın deneyeceğim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

117
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum