DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, H1B vizesi konsoloslukta approved olduktan sonra kaç günde issued olur? Sonrasında PTTden ne zaman teslim alabiliriz? Bizim 10 iş günü oldu, ama hala issued olmadı. Aramamız gereken bir ofis var mıdır, herhangi bir şey yapmamız gerekir mi?
    Tecrübesi olanlar bilgi paylaşabilir mi?
    Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @farmel bu süre zarfında herhangi bir mail aldınız mı pek, bir form doldurmanızı isteyen?
    eğer almadıysanız sabırla beklemelisiniz, konsolosluklardaki bu haftabaşından beri olan mülakatlar ertelendi çünkü; çok kısıtlı çalıştıklarını biliyoruz.

    bu süre bu yoğunluk için normal, CEAC'dan durumunuzu ve maillerinizi sürekli kontrol edin.


  • @gucarslan Teşekkürler hızlı bilgi için. AP'ye kalmadım sanırım onun hakkında bir email gelmedi. Çevrenizde Ocak son haftası randevu alıp pasaportu eline ulaşmış insanlar var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @farmel ankara özelinde takip ediyorum genellikle, göçmen vizeleri yani.
    onlardan var ama konsolosluk özelinde değişiyor. bu dönemde tavsiyem sabırla bekleyin, vizeniz elinize ulaşacaktır.


  • @gucarslan Pozitif düşünceleriniz için çok teşekkürler


  • bu yaz konsolosluk görüşmesinden 2 3 gü nsonra pasaportlar elimize gelmişti.


  • Türkiye'den lisans ve yüksek lisans derecelerim var.

    Amerika'da bir sertifika programı tamamlayarak OPT sonrasında H1B vizesi alabilirmiyim?

    Sertifika yerine master düşünmem daha doğru mu olur? (Açıkçası master yapmaya sıcak bakmıyorum tekrar).


  • H1B vizesiyle ABD'de çalışırken, işveren bizim için greencarda başvuruda bulunursa, ne kadar süre sonra greencard sahibi olabiliriz? ve bu aşamada herhangi bir kuraya giriliyor mu hak kazanmak için? yani; H1B vize sahipleri nasıl greencard sahibi olabilirler bu konuda bilgisi olan var mıdır?

  • ⭐⭐⭐

    @kapıpencere bunu avukat yönlendirmesi dışında yapmak neredeyse mümkün değildir. H1B ile işe başlayan birine işyeri ülkeye girdiği zamanda sponsor olabilir 3-4 ay sonrada. Bu durumda ETA - PERM Gibi dosyalarının onaylanması AOS derken süreç 1.5 2 yıl sürer gibi.


  • @waterman teşekkürler


  • Arkadaşlar Merhaba,
    Nereye yazacağımı bilemedim konuyu şöyleki;
    H4 vizesi mulakat randevusu alırken doldurulan formda ismim yerine soyismimi soyismim yerine de ismimi yazdım, ve bu şekilde elçilik randevumu oluşturdum. DS-160 ve AIS üyelik bilgilerinde herşey doğru yazıyor ama birtek son aşama randevu alırken yanlış girdim. ( bilgisayarın kutucukları otomatik doldurması yüzünden gözümden kaçmış.) Sıkıntı olur mu sizce süreç açısından?

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @boorrock Merhaba, mail adresini net hatırlamıyorum ama hangi konsolosluğa başvuru yaptıysan oraya mail atabilirsin. Durumunu anlat bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Benim bir arkadaşım cinsiyetleri yanlış girmişti bu şekilde düzelttiler sorun olmadı.


  • Merhaba, H1B vizesini kazananlardanım. Dosyam nihayet Nebraska Service Center a ulaştı. Ordan bir receipt numarası verdiler. Henüz approved olmadı ama bu numara ile mi konsolosluktan randevu alacağım?
    Sanırım dosyamı gönderirken forma Ankara Büyükelçiliği yazmışlar ama Ankara ya da İstanbul dan randevu alabiliyormuyum? İstanbul mülakatlara daha yakın tarih veriyor.
    Mülakat soruları ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarda kısaca deneyimlerini ve soruları yazabilirmi?
    Son olarakta eşimle birlikte (Onun için de H4) vizesi için gitmeyi düşünüyorum. Aynı anda mülakata girebiliyormuyuz?

    Teşekkürler,


  • Yanlis hatirlamiyorsam reciept number ile aliyordunuz. Esinizede form doldurun beraber mulakata gidin daha rahat olur. Biz ailecek yapmisik. Dosya gonderirken bir konsolosluk yazdiklarini hatirlamiyorum. Biz direkt gidip istanbuldan almistik. Randevu tarihi ne zaman veriyorlar ? Ekim sonrasi ise isterseniz acil talep edin. Sonucta vize 3 yillik. Ekimden sonra her gun vizenizden yiyecek. Bunu belirtin.
    Bana Ocak ayina vermisler di bu sekilde 20 gun sonrasina (temmuza) cekmistik. (Biz ama premium procesingde almis ve bundan bahsetmistik.)

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   crazycells crazycells 

  • @Aleras Merhaba;
    Konsolosluga I-797 formu ile gideceksiniz. Receipt Numarasi IOE ile baslayabilir. Hafif pembe bir kagit. Bazen fotokopi de gelebiliyor. (Ben mulakata fotokopi ile gittim. Kapidaki Turk neden orijinali getirmedin dedi ama gorevli amerikali sorun etmedi. Donup arkama baktigimda bir kadinin elinde pembe I-797 formu gordum, geri kalanlarda fotokopi vardi.) Vizemi bu sekilde aldim. Istanbulda alip alamayacaginizi konsolosluk ile gorusun. Cunku benim istanbul yaziyordu, bende istanbulda oldugumdan oraya gittim. bu konuda bilgim yok. Mulakat Sorulari cok basit ve bildiginiz sorular. Firma nerede, firmanin adi ne, gorevin ne, ne kadar maas alacaksin gibi sorular. Mumkunse Cevaplar cok kisa olsun. Hiz uzatmayin. H1B mulakatlari ingilizce oluyor ama bu sizi korkutmasin sorular herkesin cevaplayabilecegi basitlikte. Bende cok stress yapmistim ama cok kolay gecti. Esinizle birlikte gitmeniz iyi olur. Muhtemelen ona hicbirsey sormayacaklar. Gerekli gordugunuz evraklarinizi yaninizda goturun. Mesela Bizden evlilik cuzcani istemislerdi. Ben H1B ile geldim, esim H4 ile. daha sonra esim de H1B'ye gecti. Bende H1B suremi uzatmak icin basvurdum, hala sonucu bekliyoruz. Yani 3 kere bu surecleri yasadik diyebilirim. Zor olan kismi gecmissiniz. Insaallah bu da sizin icin cok kolay gecer ve hersey istediginiz gibi olur. Sorulariniz olursa yazabilirsiniz.


  • Merhaba,

    Çok şükür Approved aldım. Amerika daki şirkete konu ile ilgili Form I-797C ulaşmış. @msait sanırım bahsetmiş olduğunuz form bu. Şirket bunu bana tarayıp mail ile gönderdi. Bu form ile gidebiliyormuyum?

    DS-160 formunu doldurktan sonra alt kısımda Pasaport dışında onaylanmış I-129 formunu da istediklerini yazmışlar bu formu nereden almam gerekiyor ve orijinalmi olması lazım?

    Bir diğer sorumda sanırım geçmişte çalıştığım yerlerden işveren mektupları almam gerekiyormuş. Bunu e devletten SGK dökümünden yapamıyormuyuz? Ben bankalarda çalıştım ve diğer çalıştığım firma ise kapandı. Ulaşmak çok zor oluyor. Birde sanırım ingilizce isteniyormuş Türkçe götürsem sorun olurmu?


  • @Aleras Merhaba, Adiniza cok sevindim. Bahsettigim Belge I-797. bu belgenin cesitleri oluyor. Ilk gelecek olan I-797C. Bu belge basvurunuzun alindigini gosterir belgedir. Bu belgenin uzerinde verilen ucretler yazar. Daha sonra I-797B gelecek, Bu belgenin uzerinde de evraginizin gonderildigi konsolosluk adresi yazar. Bu belge ile gidiliyor. Bu ayni zamanda onaylanmis I-129 formu oluyor. I-797B formumun sag ust kosesinde Case Type: I-129 yazar. (Bana gelen maillerden boyle anliyorum.) H1B basvurusu yapilirken I-129 formu dolduruluyor ve bir mektup iceri sunuluyor. Bu ikisinin de yaninizda olmasi gerekir. Bende yanimda bunlari goturmustum. (Sormadilar fakat yaninizda olursa iyi olur. Bana, Avukat ozellikle onermisti.) Bahsedilen mektup firmanin verdigi ilk mektup olabilir. Fakat emin degilim.

    Daha once calistiginiz firmalardan belge istediklerini sanmiyorum. Bende 4A hizmet dokumu goturmustum. Ama onu da sormadilar.

    Sirket avukati veya bu islerle ilgilenen kisiyle gorusup bu basvuru formlarini ve mektubu alabilirsiniz diye tahmin ediyorum.


  • @msait Merhaba, bugün FORM I-797 Notice Type: Approval Notice geldi. Ankara ya yönlendirmişler ama ben İstanbul için formları düzenledim ve randevuyu alıcam. Konsolosluk çağrı merkezini aradığımda sorun olmayacağı ve gidebileceğimi söylediler. Bu form Amerika daki şirkete gelmiş. Bunun orijinalini bana göndermelerimi gerekiyor yoksa tarasalar ve mail atsalar çıktısıyla gidebilirmiyim?

    Bu arada geçerli B1/B2 vizem var. Randevu sayfasına geldiğimde muaf olmayan ülkeler için istenen geçerli koşullar var. Buna aslında uyuyorum evet dediğimde de mülakata gerek olmadan posta yoluna beni yönlendiriyor.

    ------Vize Muafiyet Programının bir parçası OLMAYAN ülke vatandaşları için geçerli olan uygunluk kriterleri (VWP).
    VWP (Vizeden Muaf Program) ülkeler listesi için buraya basınız: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visa-waiver-program.html

    Başvuru sahibi, başvuru sahibinin başvurduğu ülkenin vatandaşı veya yasal ikamet sahibi ise, ve
    Başvuru sahibine daha önce bir ABD vizesi sağlanmışsa (herhangi bir vize türü), ve
    Başvuru sahibi, önceki ABD vizesi verildiğinde on parmak izi verdiyse, ve
    Başvuru sahibi, DS-160 vize başvuru formundaki tüm Tıp ve Sağlık, Ceza, Güvenlik veya Göçmenlik Yasa İhlali sorularına 'HAYIR' yanıtını verdi.

    Belirli vize türleri için ek şartlar:

    J vize başvuru sahipleri: Yukarıdaki tüm şartları karşılamaya ek olarak, başvuru sahibi akademik bir J vizesi için başvuruyor (örn, ortaokul veya üniversite öğrencisi, profesör, araştırmacı, kısa süreli bursiyer veya uzman)
    L vize başvuru sahipleri: Yukarıdaki tüm şartları karşılamaya ek olarak, başvuru sahibi L non-blanked (birden fazla çalışanı kapsayan dilekçe) için başvuruyor.

    EVET, Vatandaşlığıma veya uyruğuma ve vize türüne göre yukarıdaki tüm şartları karşıladığımı onaylıyorum. Niteliklerimi hatalı cevaplamam durumunda, vize başvurumun işleme alınmayacağını ve vize başvurumu önemli ölçüde geciktirebilecek yeni bir vize randevusu ayarlamak zorunda kalacağımı kabul ediyorum.

    Yukarıdakilerden hiçbiri geçerli değil

    Sizce EVET diyip mülakata girmeden posta yolu ile devam edeyimmi? Yoksa hayır diyip riske atmayıp mülakata gireyimmi?

    Yukarıdaki bilgiden ne anladınız? Konsolosluğu aradım mail attım tam net cevap veremediler.

  • ⭐⭐⭐

    @Aleras siz vizenizi tekrardan yeniliyor musunuz yoksa vizeyi en baştan mı alıyorsunuz?


  • @waterman Baştan alıyorum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

249
Çevrimiçi

41.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

430.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum