Champix sigarayı bıraktırma hapı hakkında
-
@caglaror Teşekkürler Çağlar bey.
-
Ben 26 haziranda bıraktım sigarayı. Herhangi bir ilaç felan kullanmadım. Son içtiğim sigaranın tadı değişik gelmeye başladı sonrasında bir kaç marka daha değiştirdim sonrasında bende bir diksinme oldu sigaraya karşı hangisini içsem ağzımda zehir gibi bir tat ve sigaranın kokusu bana çok pis gelmeye başladı. sonra dedim ya ben neden içiyorum bu .oku bana bir faydası varmı dedim. baktım pakette 1 tane kalmış dedim buda bari boşa gitmesin sonrasında boş paketi attım atış o atış :slightly_smiling_face: İnşallah bir daha ağzıma almak nasip olmaz..
-
@optimistic inşallah ama sigarayı bırakan çoğu kişinin ortak sorunu kilo alma problemi belki bahane bilinmez yada iradesinin zayıflığı.
-
Dışarıdan yardım almadan zor benim için maalesef,
-
@Oktay-İbiş Oktay hocam benim sigarayı bıraktığımla şimdiki kilom arasında çok gözle görülür bir fark yok 2-3 kilo gibi bir fark oldu bende.
-
Bence sigarayı bırakmak tamamen psikolojik bir durum ve irade meselesi veya alışkanlıkda diyebiliriz.
-
@optimistic bende aşırı derecede belli oldu desem yeridir. mesela sigarayı bırakmadan önce 72 kilo idim ama 1 sene içinde 94 lere kadar çıktım dur dedim. tabi kişiden kişiye değişebilir ama genel ortak kanı kilo alma yönünde idi...
-
@Nothing-Man kardeşim bende senin gibiydim gerçekten kaldıki işim hem stresli hem yorucu hemde ömür törpüsü idi. mesela makinayla çalıştığım zamanlar sürekli kamyoncularla hır gür oluyordu tartışmalar bağrışmalar vs. tır kullandığımda ise ya jandarma trafik yada trafik polisi ile tonaj vs tartışmaları oluyordu. ister istemez hemen sigara yakıyorduk. bıraktım 1 sene içmedim kaldıki ben bu süre içerisinde hayatta sigarayı bırakmam diyen birisi idim ama bıraktım demekki isteyince oluyor. yeterki iste gerisi gelir.
-
@optimistic irade konusunda haklısınız ama bazılarının iradesi zayıf bazılarının iradesi güçlü. mesela ben 99 da içki içmeyeceğim dedim bir anda ve o gün bugündür içmiyorum çok şükür. ama iradesi zayıf kişiler için bence bulunmaz nimet...
-
ben tr de kullandim. kisiden kisiye degisiyo etkileri. geceleri ruya icinde ruya goruyodum. bazi gunler asiri uykulu oluyordum bazi gunler hic uykum gelmiyordu. is yerinde arkadasim pc basinda zombi gibi bos bos ekrana bakarken yakaliyodu beni. icerigine baktim bi gun paso agir metal yaziyo. biraktim sonra bi daha da bulasmadim. yanlis anlasilmasin ilaci biraktim, sigarayi degil :)
-
@Ercan-Tekoglan hiç etkisi olmadı mı ?
-
ilk gunlerde tam icimden sigara icmek istegi gecerken midem bulaniyo gibi oluyodu azalistim. sonra normal devam etmistim.
-
Babam 36 yıldır sigara içiyordu günde 1 paket. Bu ilaç sayesinde 51 gündür içmiyor
-
Champix'i paket bitene kadar kullandım. İlk bir hafta küçük dozlar ile birlikte sigara içebilirsin demişti doktor sonra doz arttıkça ister istemez bırakacaksın demişti. Doz arttıkça sigara içme oranımda arttı. Kısacası kutu bitti, sigara bitmedi 😂
-
@yalta, içinde söyledi: Champix sigarayı bıraktırma hapı hakkında
Champix'i paket bitene kadar kullandım. İlk bir hafta küçük dozlar ile birlikte sigara içebilirsin demişti doktor sonra doz arttıkça ister istemez bırakacaksın demişti. Doz arttıkça sigara içme oranımda arttı. Kısacası kutu bitti, sigara bitmedi 😂
hacı o zaman sende ters tepmiş :) bugün ilacı alıcaz nasılsa her gün buralardayım yazarım sonuçları...
-
son 2 ayda çevremde yaklaşık 14 kişi ben dahil bu illetten kurtulduk.
bizim tayfa 2 marka sigara bantı kullandı. nicotinell ve nicorette. ben nicotinell kullandım.
özetle günde 2.5 paket sigara içiyordum. yanı doktora gitmeye gerek yok. eczaneye gidip bir kutu en ağır olanından aldım. bantı sağ omzuma yapıştırıp olacakları beklerken canımın gerçekten sigara çekmediğini farkettim. ilk 7-8 saatte rahat dayandım. sonra arada çok hafif canım istedi ama 50 gün dayandım. evet arkadaşlar 51.gün ve hala içmiyorum. normalde 2 ay en az bant takmak gerekli ama ben 8.gün bantıda çıkardım. çok rahatım. kesinlikle tavsiye ederim. hiç doktora gitmeye gerek yok. alın bantı yapıştırın. -
@anesthetic, içinde söyledi: Champix sigarayı bıraktırma hapı hakkında
son 2 ayda çevremde yaklaşık 14 kişi ben dahil bu illetten kurtulduk.
bizim tayfa 2 marka sigara bantı kullandı. nicotinell ve nicorette. ben nicotinell kullandım.
özetle günde 2.5 paket sigara içiyordum. yanı doktora gitmeye gerek yok. eczaneye gidip bir kutu en ağır olanından aldım. bantı sağ omzuma yapıştırıp olacakları beklerken canımın gerçekten sigara çekmediğini farkettim. ilk 7-8 saatte rahat dayandım. sonra arada çok hafif canım istedi ama 50 gün dayandım. evet arkadaşlar 51.gün ve hala içmiyorum. normalde 2 ay en az bant takmak gerekli ama ben 8.gün bantıda çıkardım. çok rahatım. kesinlikle tavsiye ederim. hiç doktora gitmeye gerek yok. alın bantı yapıştırın.Teşekkürler kıymetli yorumlarınız için inşallah brakmak isteyenler bırakır kurtulur bu iletten.
-
inşaallah içen herkes kurtulur bu illetten .babam kalp krizi sonrası bıraktı günde 2 paket içiyordu.annem gece uyanıp içeçek kadar bağımlısı olmuş .bırakmayıda düşünmüyor. bu ilaç etkili ise annemi ikna edeyim oda kurtulsun.
-
@birumut, içinde söyledi: Champix sigarayı bıraktırma hapı hakkında
inşaallah içen herkes kurtulur bu illetten .babam kalp krizi sonrası bıraktı günde 2 paket içiyordu.annem gece uyanıp içeçek kadar bağımlısı olmuş .bırakmayıda düşünmüyor. bu ilaç etkili ise annemi ikna edeyim oda kurtulsun.
inşallah tez zamanda kurtulur. aynı sorun benim validemde de var maalesef :(
-
herkes'e merhaba bir süredir yoktum ve sanırım uzunca süre yine forum da olmayacağım.
Sırf bu başlık için girdim.
Şuan ilacı kullanmaya başlayalı 12. günüm, zaman içerisinde kullanım miktarım gün ve gün düştü
sigara isteğim azaldı, bu tuhaf bir şey ben günde 2 paket kullanıyordum ve sanırım 15-16 yıldır kullanıyorum.
bu gün yazmamın sebebi şuan bir gündür sigara içmiyorum :) daha ilacım 2 haftadan uzun var ve doktorun bırakma olarak belirlediği güne de gelmedim.
Bunu yazmamın sebebi ilaç gerçekten işe yarıyor.Umarım devamındaki günlerde de sorun olmaz ve bir daha içmem,
herkese bol şans. :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
15
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum