Bu başlık arşivlenmiştir. Güncel bilgiler, deneyimler ve soru-cevaplar için şu başlığı incelemelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/4583/i̇dari-i̇şlem-administrative-process-ap-süreci
@cantekin, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba arkadaşlar,
Green card'ımı 28 Aralık 2025'te ABD'ye ilk girişimde aktive ettim. 4 Ocak 2026'da Türkiye'ye döndüm, yani ABD'de yaklaşık bir hafta kaldım. Yarın (6 Haziran 2026) tekrar giriş yapacağım. Toplam yokluğum yaklaşık 5 ay (153 gün) olacak.
Sorum şu: 180 günün altında kaldığı için sürekli ikamet (continuous residence) açısından sorun olmadığını okudum, ama kartı aktive edip hemen çıkıp 5 ay sonra dönmek girişte sıkıntı yaratır mı? Memur ne tür sorular sorabilir, nelere hazırlıklı olmalıyım? Yaptığım iş başvuru belgelerinin çıktısını aldım ama bazıları ınder review bazıları hala da Application In Progress durumunda görünüyor. Bunlar bana yardımcı olur mu?
Benzer bir ilk dönüşü yaşayan oldu mu? Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler.
Memur neden aylarca disarida kaldiginizi sorarsa, tasinma surecinde Turkiye'deki isleri halledip, ABD'de is aradiginizi, su an temelli geldiginizi soylersiniz. Sorun olmaz. Ilk yil herkes yasiyor bunlari, stres yapmayin.
Merhaba konuyla alakali bilgisi olan lütfen yardımcı olsun,eşim amerikan vatandası amerikaya haziran 2025 te göçmen vizesi ile giriş yaptım .green card ücreti ni ödememe ragmen adresime hiç ulaşmadı . Sistemde postalandı gözüküyör.
Ben amerikada bir hafta kaldıktan sonra turkiye donus yaptım hamilelik dönemi ve cocuk dogum süreci derken yaklasık 1 senedir amerika dısındayım ve greencard ta adrese ulaşmadı. Benim yeniden amerikaya donus yapabilmem için nasıl bir yol izlemem gerekir
Herkese merhaba 2012-2015 arası eşimin işi dolasıyla Mısırda yaşadık. Şimdi vize için Mısırdan adli sicil belgesi istiyorlar. Daha önce Mısır dan bu belgeyi temin eden var mı? Türkiyeden nasıl alabiliriz?
@EasternStar RFE gondermeye bu hafta baslamislar. Asagidaki tablo nelerin onemli oldugunu gosteriyor.
Screenshot_20260530_111255_Instagram.jpg
@EfeNevada yeni fmcsa kuraliymis ogrendik ne yazik ki 10 years physical green card gerekiyor extension letteri artik kabul etmiyorlar
NA yazdım , sıfırları kaldırıp yazdım ama Your search did not return any data. sonucunu alıyorum.
@Dilara-Korkmaz ben Aralık 2025’te pasaportumun bitiş süresine 3 ay kala gittim ve girişte bu konuyla ilgili herhangi bir sorun yaşamadım.
J1 vizesi, kabul mektubumun süresinin dolacak olmasına rağmen bu cevabı aldım
Merhaba , benim çocugum eb3 vizem onaylandıktan sonra doğdu ve biz gerekli belgelerle vize muafiyetinden yararlanarak giriş yaptık ABD ye , I181 formu doldurdular , pasaportuna. I 551 damgası bastılar ve başka bir şey yapmama gerek olmadığını greencardın adresime yollanacağını söylediler ancak elimde bir Alien number yok ve greencardı takip edemiyorum . Daha önce bunu yaşayan birileri varsa bilgilendirirse çok sevinirim
@apexcruel evet ayri hesap acip tamamladik. Ekleme kismi yoktu 😞
@capon
30 gunu gecmisti. 14 yasina bastiktan 3-4 ay sonra basvurmustuk.
Eger 30 gunu gecmis ise 'None of above" secenegini secip fee odeyerek basvuru yapilmasi gerekiyormus.
2017 yilinda almistim greencardi bir sure de kaldim ABD de ama pandemi sonrasi orada yasamama karari aldim.
Oncelikle turist vizesi icin normal basvuru adimlarini tamamlayip vize gorusmesine gittim. Orada i-407 formu ile kartimi kendilerine gondermemi istediler. Bu islemi de Istanbul'da VFS ye belgeleri vererek tamamladim ve pasaportm 10 yillik turist vizesi ile bana iletildi.
Ancak bugun konsolosluktan arandim ve grrencard ve i-407 belgemi kendimin yollamam gerektigini artik konsolosluk olarak onlarin bu gonderi islemini yapmadiklarini soylediler. Gorevlimiz eski bilgilerle size islem yapmis kusura bakmayin dediler 🙂
Konsolusluga gidip belgelerimi geri alacagim ve ben yollayacagim. Sonrasinda da size yine mail ile bilgilendirme yapilir dendi.
10 yillik vizem de pasportumda islenmis durumda, belgerimi(i-407 ve greencard) teslim alip Kasim 15,2025 de yeni iade adresi belirlenmis oraya yollayacagim. Subat gibi de gitme planim var.
Muhtemelen daha once boyle bir durum yasayan olmadi ama kart iadesini ilgili adrese yollayip bir geri donus alan oldu mu daha once?
Dun yapilan haberlere ve Trump yonetiminden edinilen bilgilere gore, gocmenlik ve calisma izinlerinde sponsor olanlarin yukumluluklerinin daha detayli incelenecegi ve sponsor olunan kisiler eger public assistance kullanirlarsa, bunun sorumlusunun sponsorlar olacagi ve kendilerine gerekli hukuki ve maddi olarak cezalar uygulanacagi vurgulandi.
Aslinda, bu durum zaten USCIS kanunlarinda var ama fiilen cok uygulanmiyordu. Trump yonetimi bunu incelemeye alacagini ve uygulayacagini vurguladi.
The US Citizenship and Immigration Services has warned migrant sponsors to take financial responsibility or face fines, lawsuits, and criminal charges. Sponsors, including individuals and employers, must ensure migrants do not rely on public benefits. USCIS warns that fraudulent sponsorship...
@crazycells Combo Kart nedir? Nasıl alınır? Teşekkürler.
@Muhammet-Talha-KÜÇÜK internette çokça detaylı örneklerini bulabilrisiniz.
kısaca;
bütün kişisel bilgilerinizi
yapacağınız işin detaylarını
saatlik ücret bilgilerini
çalışma süresini
bunun dışında yan haklarını (sağlık sigortası, barınma vb)
içermesi yeterlidir.
Merhaba,
Temmuz 2024 tarihinde Amerika'ya giris yaptik ve Green Cart'larimizi aldik. Kizim Turkiye"de universite okudugu icin Agustos 2024 tarihinde Re-Entry basvurumuzu yaptik. basvurumuz isleme alindi ve Eylul 20024 tarihinde parmak izi ve biyometrik girislerimiz yapildi. (Re -entry permiti Ankara Elciliginden almak istedigimizi bildirdik). Kizim 17 eylulde 2024 tarihinde Turkiye' ye okula devam etmek icin donus yapti. Ogrendigim kadariyla permitin elemize gecmesi 6 ay ile 1,5 yil arasinda degisiyormus. Ogrenmek istedigim; permit elimize ulasana kadar kizim her 6 ay'da bir giris cikis yapmali mi yoksa permit geldikten sonra gelse olurmu? Yani biyometrigi verdikten sonra evrak elimize gecene kadar her 6 ayda bir giris cikis yapmalimiyiz, yapmasakta olurmu?
Klavyem ingilizce klavye oldugu icin Turkce harfleri yazamadim, ozur dilerim. Umarim anlasilmis olmustur yazdiklarim. Simdiden cevabiniz icin tesekkur ederim.
Ptt iç yazışma nosu diye biliyorum. Sizin vize türü neydi?
@ömer, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
@doga cevap için teşekkürler. Şimdi PTT den mesaj geldi. Pasapotu da yolluyorlar geriye.APile başlayan barkod numarasının konsoloslukla ilgili bir numara mı? yoksa PTT nin iç yazışma numarası mı?
gecmis olsun, hangi vizeye basvuru yapmistiniz.
Pasaportunuz vizesiz gelebilir, bilginize. bu durumda vize alabilmek icin idari islemin bitmesini beklemeniz gerekiyor.
Herkese merhaba arkadaşlar. 07 Kasım 2019 Saat 08:30 da bizce çok iyi geçen mülakat sonrasında pasaportlarımızı bize geri uzatıp “ vizenizi şu anda onaylamıyoruz. Size mail ile ulaşıp gerekli bilgileri vereceğiz” dediler ve kalakaldık. Neyin sıkıntı olduğunu, neden vizemizi onaylamadıklarını söylemediler bile. Ardından öğlen 15:30 gibi beklenen mail geldi. Eşimin mailde bize ilettikleri Ds5535 formunu doldurup onlara tekrardan yollamamızı istediler. Formda yazan sorular hali hazırda Ds260 formunda yazan sorular. Şu an moral bozukluğu ile İzmir’e dönüyoruz. Yarın formu doldurup ileteceğiz ama ne zaman bu süreç sonuçlanır hiçbir fikrim yok
@morpenguen, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
Herkese merhaba arkadaşlar. 07 Kasım 2019 Saat 08:30 da bizce çok iyi geçen mülakat sonrasında pasaportlarımızı bize geri uzatıp “ vizenizi şu anda onaylamıyoruz. Size mail ile ulaşıp gerekli bilgileri vereceğiz” dediler ve kalakaldık. Neyin sıkıntı olduğunu, neden vizemizi onaylamadıklarını söylemediler bile. Ardından öğlen 15:30 gibi beklenen mail geldi. Eşimin mailde bize ilettikleri Ds5535 formunu doldurup onlara tekrardan yollamamızı istediler. Formda yazan sorular hali hazırda Ds260 formunda yazan sorular. Şu an moral bozukluğu ile İzmir’e dönüyoruz. Yarın formu doldurup ileteceğiz ama ne zaman bu süreç sonuçlanır hiçbir fikrim yok
bol sabirli beklemeler, maalesef ne zaman bitecegini hickimse net olarak soyleyemez. DS-5535'i hizli bir sekilde doldurup gonderin.
@crazycells Ds260 formunu doldururken sosyal medya kısmına sadece Facebook ve Instagram hesaplarını yazmıştık. Ama atıyorum twitter da var, Linkedin de var bunları yazmadık. Şimdi bize gönderdikleri formda sosyal medya hesaplarını tekrardan soruyor e bu sefer hepsini yazacağız tabi:) peki sizce hepsini yazarsak “kardeşim madem bunlar da vardı neden yazmadınız?” derler mi? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Ya da daha önce yazmadığımız hesapları kapamak daha büyük sıkıntı mı yaratır?
@morpenguen, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
@crazycells Ds260 formunu doldururken sosyal medya kısmına sadece Facebook ve Instagram hesaplarını yazmıştık. Ama atıyorum twitter da var, Linkedin de var bunları yazmadık. Şimdi bize gönderdikleri formda sosyal medya hesaplarını tekrardan soruyor e bu sefer hepsini yazacağız tabi:) peki sizce hepsini yazarsak “kardeşim madem bunlar da vardı neden yazmadınız?” derler mi? Nasıl bir yol izlemeliyiz? Ya da daha önce yazmadığımız hesapları kapamak daha büyük sıkıntı mı yaratır?
Sorulara tam ve dogru cevaplar vermelisiniz. Hangi tur sorularla karsilasacaginizi bilemiyorum, forumun bu konularda tek tavsiyesi var zaten. Resmi formlardaki sorulara yanlis, eksik veya yaniltici cevaplar vermemelisiniz.
Durumumun daha da açık olması adına;
@morpenguen çok geçmiş olsun,en kısa zamanda vize basılı pasaportunuzu elinize alırsınız umarım
Sayın @crazycells ,@morpenguen e gelen e-mail de
Details for each applicant
Applicant 2: (asıl talihlinin eşi)
Status Processing Pending
Documents and/or Actions Required
URGENT : Supplemental Questiins for Visa Applicants-DS-S535 (Electronic submission) Afier the interview, your file may be subject to additiumal administrative prucessing In that case, you will be requested to complete the form DS-5535. If you would like to prepare the form in advance, you may complete the lorm in Mierusoft Word format and emasl this information to ankaraivAPastute.gov and provide your case number in your email message Picase do not leave any answers biank and use extra space if the answers do not fit in the space provided. Failure to provide the information will cause delay in the processing of your case Important: Unfortunately, we cmnot process the Ds-5535 form in ipg or pdf omat Pleae fill out the attached form in Microsef Wond format, do nut usie cliarts graphs on the form, do ot change the fomat and send it to ankaraivapstate.gov
Yazıyor, burada anladığımız kadarıyla sadece asıl başvuru sahibinin eşinden Ds-5535 formunu doldurması isteniyor, bu durum normal mi?
Asıl talihlinin eşinde olan bir sorun, asıl talihlininde ap ye kalmasını sağlar mı?
Yukarıdaki gelen e-mail metninde her ne kadar eş için Ds-5535 formu talep edilmese bile, asıl talihlinin bu formu doldurarak göndermesine gerek var mı?
Velev ki asıl talihlinin eşinin sorunu çözülmedi, peki bu durumda asıl talihlinin durumu ne olur?
@crazycells Merhaba, turistik ziyaret vizesi başvurusu yapmıştım.(BUSINESS/PERSONAL (B1/B2)
Benimde tahminim pasaportun vizesi geleceği. Bu işin peşini bırakmaya karar verdim. Zira 2 gündür ciddi bir moral bozukluğu hasıl oldu. Hayat devam ediyor. Bu defteri burada kapatmakta en iyisi.
Saygılar
@doga Merhaba, turistik ziyaret vizesi başvurusu yapmıştım.(BUSINESS/PERSONAL (B1/B2)
Bu işin peşini bırakmaya karar verdim. Zira 2 gündür ciddi bir moral bozukluğu hasıl oldu. Hayat devam ediyor. Bu defteri burada kapatmakta en iyisi.
Saygılar
@Muhtaradana
Sayın @crazycells ve değerli forum kullanıcıları
bu soruma ek olarak yukarıdaki email de istenen evrakların http://ankaraivapstate.gov/ adresine gönderebilmesi isteniyor, yani Ankara konsolosluğu istiyor evrakları
Bu ne anlama geliyor, Kendisi kısa süreli Ap ye kaldı diye yorumlayabilirmiyiz?
Bu başlığın ilk iletisinde uzun süreli Ap işlemlerinin ABD'de yürütüldüğü belirtilmiş, kısa süreli Ap lerde ise işlemlerin konsolosluk aracılığıyla yürütüldüğü belirtilmiş
Buna istinaden evraklar Ankara konsolosluğundan istendiği için bu durumda kısa süreli Ap ye kalınmış diyebilirmiyiz?
Yoksa bu Ds-5535 formunu ilk önce Ankara konsolosluğu alıyor, sonra Amerika'da ki ilgili birime mi aktarıyor?
Bu email onun için standart bir şablonda mı geliyor?
Son soru olarak
Amerika'da Ap işlemlerini hangi kurum yürütüyor, her işlem için farklı kurumlar mı devreye giriyor?
@morpenguen imzanizi guncellemeyi unutmayin.
@Muhtaradana, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
Yazıyor, burada anladığımız kadarıyla sadece asıl başvuru sahibinin eşinden Ds-5535 formunu doldurması isteniyor, bu durum normal mi?
Asıl talihlinin eşinde olan bir sorun, asıl talihlininde ap ye kalmasını sağlar mı?
Yukarıdaki gelen e-mail metninde her ne kadar eş için Ds-5535 formu talep edilmese bile, asıl talihlinin bu formu doldurarak göndermesine gerek var mı?
Velev ki asıl talihlinin eşinin sorunu çözülmedi, peki bu durumda asıl talihlinin durumu ne olur?
Evet, esinin ismi idari isleme takilmis olabilir.
Hayir, bu durumda esi vize alamasa bile kendisi vize alabilir. Ama kisa surecegi icin ve ABD'ye beraber girecekleri icin tum dosyayi beraber kapatmak istemis sanirim konsolos.
Gerek yok.
Yine de vize alabilir buyuk ihtimal , ama buna konsolos karar verecek. Eger esinin vize alamama nedeni misal terorist organizasyonlara uyelik gibi ciddi bir sucsa o durumda kendisine de vermek istemeyebilirler tabii ki.
@ömer, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
@crazycells Merhaba, turistik ziyaret vizesi başvurusu yapmıştım.(BUSINESS/PERSONAL (B1/B2)
Benimde tahminim pasaportun vizesi geleceği. Bu işin peşini bırakmaya karar verdim. Zira 2 gündür ciddi bir moral bozukluğu hasıl oldu. Hayat devam ediyor. Bu defteri burada kapatmakta en iyisi.
Saygılar
merak etmeyin, eger gecmisinizde bir sorun yoksa o durumda vize alabilmeniz lazim. Sadece surecin sonuclanmasini beklemeniz gerekiyor.
@Muhtaradana, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )
@Muhtaradana
Sayın @crazycells ve değerli forum kullanıcıları
bu soruma ek olarak yukarıdaki email de istenen evrakların http://ankaraivapstate.gov/ adresine gönderebilmesi isteniyor, yani Ankara konsolosluğu istiyor evraklarıBu ne anlama geliyor, Kendisi kısa süreli Ap ye kaldı diye yorumlayabilirmiyiz?
Bu başlığın ilk iletisinde uzun süreli Ap işlemlerinin ABD'de yürütüldüğü belirtilmiş, kısa süreli Ap lerde ise işlemlerin konsolosluk aracılığıyla yürütüldüğü belirtilmiş
Buna istinaden evraklar Ankara konsolosluğundan istendiği için bu durumda kısa süreli Ap ye kalınmış diyebilirmiyiz?
Yoksa bu Ds-5535 formunu ilk önce Ankara konsolosluğu alıyor, sonra Amerika'da ki ilgili birime mi aktarıyor?
Bu email onun için standart bir şablonda mı geliyor?Son soru olarak
Amerika'da Ap işlemlerini hangi kurum yürütüyor, her işlem için farklı kurumlar mı devreye giriyor?
Onu net olarak bilemeyiz, ama bilsek bile surece etki etmemiz olasi degil, o nedenle tek yapilmasi gereken sey beklemek olmali.
ABD konsoloslugu DS-5535'teki bilgileri NVC'ye aktariyor diye dusunuyorum. ABD'de bu islemleri NVC yurutuyor.
Ayrica sizin bu konular icin NVC'ye ulasmaniz da olasi degil, bunu ancak konsolosluk yapabilir. O nedenle eksik olan evrak ve bilgilerin konsolosluga gonderilmesi mantikli.
@crazycells teşekkür ederim
@crazycells cevaplarınız için
@crazycells bu akşam bizden istedikleri formu doldurucağız. Umarım Aralık ayı Christmas tatiline kalmadan sürecimiz son bulur. Güncelleme oldukça yardım ve görüşlerinizi isteyeceğim. Teşekkürler
@crazycells Hocam formu doldururken aklımıza bir soru takıldı. Görüş ve öneriniz bizim için çok önemli.
Şimdi bildiğiniz üzere eşimden Ds-5535 formunu doldurmasını istediler. Ve buradaki sorular neredeyse (son 15 yılda seyahat ettiği yerler ve son 5 yıldır kullandıgı iletişim bilgileri hariç) DS-260 formundakilerle aynı. Biz DS-260 formunu doldururken yaşadığınız yerler kısmına atıyorum eşimin 9 ay gibi kısa bir süre için öğrenci evini yazmamıştık (çünkü ikametgahı hiç değişmemişti) Ya da sosyal medya hesaplarından sadece Facebook ve Instagram (yani en çok kullandıkları) bilgilerini verdik. Şimdi DS-5535 formunda bu soruları tekrardan soruyor. Şimdi ikilemde kaldık,
Ayrıca formun başında şöyle bir ibare var:
Aside from your name, date of birth, and visa classification, please only provide information not included in your current visa application; for example, if all of your children are listed in your current visa application (Form DS-160 or DS-260), you do not need to list them again
Yani adamlar zaten bizden DS-260 formuna yazmadığımız şeyleri istiyor değil mi?
Ya da şunu mu demek istiyor: benim sana Ds260 formunda sormadığım sorular vardı ( seyahatler ve geçmiş iletişim bilgileri) lütfen bunları cevapla.
Sizden cevap gelene kadar konsolosluğa bu formu göndermeyeceğiz. Görüş ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler.
@crazycells Hocam formu doldururken aklımıza bir soru takıldı. Görüş ve öneriniz bizim için çok önemli.
Şimdi bildiğiniz üzere eşimden Ds-5535 formunu doldurmasını istediler. Ve buradaki sorular neredeyse (son 15 yılda seyahat ettiği yerler ve son 5 yıldır kullandıgı iletişim bilgileri hariç) DS-260 formundakilerle aynı. Biz DS-260 formunu doldururken yaşadığınız yerler kısmına atıyorum eşimin 9 ay gibi kısa bir süre için öğrenci evini yazmamıştık (çünkü ikametgahı hiç değişmemişti) Ya da sosyal medya hesaplarından sadece Facebook ve Instagram (yani en çok kullandıkları) bilgilerini verdik. Şimdi DS-5535 formunda bu soruları tekrardan soruyor. Şimdi ikilemde kaldık,
- Yeni formu doldururken Ds-260 formunda belirtmediğimiz bütün bilgileri bildirelim mi?
- Eğer bunu yaparsak bu sefer de "kardeşim madem bunlar vardı neden Ds260 formunu eksik doldurdunuz?" derler mi?
Ayrıca formun başında şöyle bir ibare var:
Aside from your name, date of birth, and visa classification, please only provide information not included in your current visa application; for example, if all of your children are listed in your current visa application (Form DS-160 or DS-260), you do not need to list them again
Yani adamlar zaten bizden DS-260 formuna yazmadığımız şeyleri istiyor değil mi?
Ya da şunu mu demek istiyor: benim sana Ds260 formunda sormadığım sorular vardı ( seyahatler ve geçmiş iletişim bilgileri) lütfen bunları cevapla.Sizden cevap gelene kadar konsolosluğa bu formu göndermeyeceğiz. Görüş ve önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz. Şimdiden teşekkürler.
DS-260 formuna yazdiginiz bilgileri tekrar yazmaniza gerek yok, sadece eklemeleri yapabilirsiniz.
Forumda defalarca kaldiginiz adreslerin yazilmasi gerektigini, ikametgah belgesindeki adreslerin onemli olmadigini tekrarladik. Surecinizde sorun yasamak istemiyorsaniz forum tavsiyelerine daha cok uymanizi oneririm.