Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐

@ayvalik10, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@bolatmali ne türkçe mülakat yaptığın için olumsuz oldu ne de paranın kimde olduğu ne de az para olduğu tamamen kendisi hiçbir açıklama yapmıyor. Sen ilk başvuru yaparken daha sonra DS260 doldururken kendinle ilgili hangi bilgileri girdin daha sonra bu girdiğin bilgileri gönderdiğin evraklarla ispat edebildin mi eğer edemediysen ozaman ASLA TAVİZ VERİLMEYEN OLAY OLAN YALANCI DURUMA düşmüşsün. Ondan dolayı artık sen ağzınla kuş tutsan da onay alamazsın. Güvenebilecekleri kişiyi istiyorlar. Artık herkes kafasına yazılar yazıp buraya gelen yeni acemi insanlar da yanlış beyanları okuyarak eyvah acaba ben de mi ret yiyeceğim endişesine giriyorlar.

Peki direk red yemezmiydim bu durumda?
    Bilgilerimi kontrol ettim bir sorunum yok.
    Herhangi bir yalan beyanda da bulunmadım.
    Neden eksik evrak kağıdı verilir bu durumda?

• ⭐⭐⭐

@bolatmali ne türkçe mülakat yaptığın için olumsuz oldu ne de paranın kimde olduğu ne de az para olduğu tamamen kendisi hiçbir açıklama yapmıyor. Sen ilk başvuru yaparken daha sonra DS260 doldururken kendinle ilgili hangi bilgileri girdin daha sonra bu girdiğin bilgileri gönderdiğin evraklarla ispat edebildin mi eğer edemediysen ozaman ASLA TAVİZ VERİLMEYEN OLAY OLAN YALANCI DURUMA düşmüşsün. Ondan dolayı artık sen ağzınla kuş tutsan da onay alamazsın. Güvenebilecekleri kişiyi istiyorlar. Artık herkes kafasına yazılar yazıp buraya gelen yeni acemi insanlar da yanlış beyanları okuyarak eyvah acaba ben de mi ret yiyeceğim endişesine giriyorlar.

Sayın @crazycells , sayın @ayvalik10 dediği doğrumudur?
    Elbette evrakları tamamlayıp gönderdikten sonra onay alma ihtimalim yok gibi o zaman

• @ayvalik10 Ondan dolayı artık sen ağzınla kuş tutsan da onay alamazsın. “

Abd konsoloslugunda mi calisiyorsunuz? Bukadar emin konusuyorsunuz.

• @Burak-Erdoğan Konsoloslukta calismasina gerek yok sizede bir insan yalan beyanda bulunsa sizde o insana güveniniz kalmaZ

• ⭐⭐⭐

@dmrtkn, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

@Burak-Erdoğan Konsoloslukta calismasina gerek yok sizede bir insan yalan beyanda bulunsa sizde o insana güveniniz kalmaZ

Evraklarımı kontrol ettim, formlarımda herhangi bir yanlış beyan bulamadım. Fakat anlamadığım eğer yalan beyandan dolayı güvensiz kalsaydı o anda size vize veremiyoruz demeleri lazım değil miydi? Eksik evrak kağıdı verip neden tamamlandıktan sonra pasaportlarınızla beraber gönderebilirsiniz diyorlar?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bolatmali senin hakkında o kadar çok farklı yazılar var ki üniversite okurken sen üniversite mezunuyum dedin mi daha sonra lise diploması ile gittin mi çıktıktan sonra evlendin mi gibi sürekli böyle yazılar çıkıyor. Bu yazıların ne kadar doğruluk payı ben bunları kast ediyorum nereden çıkardılar bu yazıları

• ⭐⭐⭐

@bolatmali senin hakkında o kadar çok farklı yazılar var ki üniversite okurken sen üniversite mezunuyum dedin mi daha sonra lise diploması ile gittin mi çıktıktan sonra evlendin mi gibi sürekli böyle yazılar çıkıyor. Bu yazıların ne kadar doğruluk payı ben bunları kast ediyorum nereden çıkardılar bu yazıları

Peki size vize veremiyorum demesi lazım değilmiydi?
    Teminatınızı yeterli görmüyorum demek yerine.

• @bolatmali sorduğum sorular doğruluk payı var mı yoksa hepsi uydurmacı mı

• ⭐⭐⭐

@bolatmali sorduğum sorular doğruluk payı var mı yoksa hepsi uydurmacı mı

Deneyimlerimde bahsettim zaten sorularınızın cevabını belli ki okumuşsunuz.
    Üniversite mezunumusunuz dedi, hayır okuyorum dedim, öğrenci belgeniz var mı dedi. Hayır yok dedim. Öğrenci kartınız var mı dedi. Yanımdaydı gösterdim. Kontrol ettiler tamam dediler.
    Ds formu hiç doldurdunuz mu bilmiyorum fakat ds formunda okuyorum diye bir seçeneğiniz yok. Sayın @crazycells mezuniyet tarihinizi formu gönderdiğiniz tarih olarak işaretleyin demişti. Öyle de yaptım.
    Evlilik ile ilgili 7-8 yıllık geçmiş fotoğrafları sunuduk, yaklaşık olarak 72 adet bu fotoğraflar size mi ait dedi. Evet dedim.
    Ama en son odaklandıkları şey, hesap hareketlerinin tarihiydi.
    Yani size vize veremiyorum bir seçenekken ben neden ağzımla kuş tutsam alamıyorum bunu?
    Bunu cevaplarsanız çok sevinirim

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bolatmali bankaya 2 ay önce yatırdın tamam ki öyle söyleniyor da sen okuyorsun işe girmemişsin bu kadar para nereden geldi diye sorduklarında cevap ne verdin çünkü bu kadar parayı ancak borç verilmiştir diye düşündükleri için yine sana güvenemediler

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bolatmali senin tam olarak nasıl cevap verdiğin çok çok önemli burada mesela geçen sene kök söktüren bir sarışın dı öyle aklımda kalmış ret üstüne ret basıyordu hatta bizim forumda geçen sene gidenler bu kadından yaka silktiler sürekli somurtkan tersleyen birisi varmış

• ⭐⭐⭐

@bolatmali bankaya 2 ay önce yatırdın tamam ki öyle söyleniyor da sen okuyorsun işe girmemişsin bu kadar para nereden geldi diye sorduklarında cevap ne versin çünkü bu kadar parayı ancak borç verilmiştir diye düşündükleri için yine sana güvenemediler

Kadrolu memurum, işsiz değilim ve şuan hala aktif çalışıyorum
    Böyle bir soru yöneltilmedi. Şüphelendikleri şey o olabilir bende bunun üstünde duruyorum fakat;
    Ağzımla kuş tutsam niye vize alamayacağımı açıklarsanız sevinirim.
    Eğer böyle bir durum varsa gerçekten hiç uğraşmak istemiyorum. Süreç yeterince yıpratıcı

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bolatmali sen şu anda desteksiz alamazsın dedim .Yanlış anladıysan kusura bakma destek derken sponsor olarak bu arada sen neden maaş bordronü götürmedin yanında konsolosluk için ne kadar çok evrak götürürsen o kadar çok ikna edici olursun. şüphelendikleri olayı kimse bilemez sadece tahmin yürütülür. Şu anda maddi olarak sponsor bulmaya bak.

• ⭐⭐⭐

@bolatmali sen şu anda desteksiz alamazsın dedim .Yanlış anladıysan kusura bakma destek derken sponsor olarak bu arada sen neden maaş bordronü götürmedin yanında konsolosluk için ne kadar çok evrak götürürsen o kadar çok ikna edici olursun. şüphelendikleri olayı kimse bilemez sadece tahmin yürütülür. Şu anda maddi olarak sponsor bulmaya bak.

Teşekkür ediyorum açıklamalarınız için. Uğraşacağım

• @bolatmali hayır öyle şey olur mu?
    Siz kalbinizi ferah tutun @ayvalik10 farklı bir şey anlatmaya çalıştı, sizin sponsor yada iş teklifi bulmanızın önemine vurgu yapmak istediği için bu şekilde yazdığını düşünüyorum

• @uarman siz her halükarda asıl talihlinin hesabına aktarıp bankadan bir hesap dökümü alın,normalde sorun olmaması lazım ama mülakat aşamasında belli ki bazen yanlış anlaşılmalar olabiliyor

• @Muhtaradana peki ama bu ancak su an mumkun.. yani mulakatinizdan 1 ay once olmasi sorun olmaz mi?

• @uarman neden olsun?
    bir problem olmaz diye düşünüyorum

eğer bu aktarım için soru sorarlarsa, biz paranın tek hesapta olmasını istedik diyebilirsiniz,

bu şekilde misal 200 bin TL niz var bunu eşinizin hesabınıza attınız ve bu hesaptan o an güncel hesap dökümü aldınız sonra da o 200 bini eşin hesabından alıp kendi hesabınıza attınız ve o anda bankadan hesap dökümünü aldınız, elinizde aslında 200 bin TL varken sanki 400 bin TL var gibi iki tane banka hesap dökümünüz oldu, bu işte bir sorun olabilir, bu aşamada konsolos tarihlere bakıp bunu belki bu şekilde yorumlayabilir

Siz şöyle yapabilirsiniz mülakata kadar asıl talihlinin hesabına 10 - 20 bin gibi parça parça atıp, mülakattan 2-3 gün öncede bankadan hesabın son 6 ayın dökümünü alıp gidebilirsiniz

Hatta elinizde bulunsun aktarım yapılan - 10 bin - 20 bin düşülen hesabında 6 aylık dökümünü alın

Sormazlarda velev ki sordular, buyurun bu para benim eşimdeydi buda evrak kanıtı diye sunarsınız

İnşaallah sıkıntısız çarçabuk kolayca vizenizi alırsınız

• @Muhtaradana çok tesekkurler, umuyoruz dilediğiniz gibi olur. Ben de mutlaka aktaracağım deneyimimi

• Arkadaşlar merhabalar,
    Mülakat tarihi açıklanmasına yakın erkek arkadaşımla evleneceğiz 4 senelik bir birlikteliğimiz var fakat ikimizde şu an üniversite öğrencisiyiz Haziran 2020 de mezun olacağız maddi olarak ailelerimiz bizi destekleyecek kendi kazancımız gelirimiz olmadığı için yani banka hesabımıza birden para aktarımı olacak, mülakatta bu sorun teşkil eder mi biz durumumuzu açıkladıktan sonra. Sonuçta öğrenciyiz bu parayı zaten kendi imkanlarımızla bulamayız. Yardımcı olursanız seviriz 🙂

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    6k İleti
    786k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
  • Green card kazandıktan sonrası

Greencard Loto Başvurusu Soruları green card gocmen vize gocmenlik
    2
    0 Oy
    2 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @greencardburak, içinde söyledi: Green card kazandıktan sonrası Arkadaslar merhabalar 19 yaşındayım bu yil gc e basvuracam hatta pasaportumu bile çıkardım sorum şu ben ogrenciyim eğer çıkarsa bu greencard masrafları ne kadar çıkar mesela turkiyedeki masraf lar ardından abd deki masrafalf kimim kimsem yok bilgim var fakat neyse kısaca 2 bin dolar ile abd ye gidebilirmiyim Su basligi inceleyebilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/440/dv-surecinde-tr-den-abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilan-masraflar Bu da ABD'deki aylik masraflar icin: https://yesilkartforum.com/forum/topic/393/amerika-da-yaşayanlardan-yaşam-maliyeti-örnekleri Maalesef 2000 dolar cok az bir miktar, yukaridaki basligi harcamalar icin inceleyebilirsiniz. Tavsiyem en az 3-4 ay sizi idare edecek bir parayla gelmeniz yonunde... Tum planlarinizin beklediginiz gibi olacaginin ya da hemen iyi bir is bulacaginizin garantisi yok.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
  • 1 Oy
    46 İleti
    35k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

38

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k