Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek
-
@coolblazer, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek
@cisilhayat Sitelerde Thy'nın belirttiği ölçülere uygun bir çanta yok sanırım ya da ben bulamadım .. Yükseklik 23cm, 30cm genişlik ve 40cm uzunluk sitede yazan bu.
Aslında böyle bir çanta hoşumuza gitti ama bunu kabul ederler mi ? Ya da sizin kullandığınız çantanın ismi varsa biz de ona bakalım
Biz tam olarak bu çanta ile getirdik 6.5 kiloluk kedimizi. Toplamda 8 kiloyu geçmemesi için hafif çanta olması çok önemliydi. Boyutlarını ölçmediler sadece tarttılar.
https://www.evcilal.com/urun/lion-7206-l-canta -
@coolblazer asagidaki urunu almistik. En genisligi 21 diyor ama 25 cm . Kumas oldugu icin en kotu enini bastirarak kirarsiniz biraz. Ama olcuceklerini sanmiyorum.
-
@cisilhayat @gallifrey İkinize de çok teşekkür ederim, inceleyeceğiz. 1-2 cm sorun edeceklerini sanmıyorum ama yine de prosedürler insana endişe veriyor ...
-
Merhabalar ben Aralık ayında JFK (New York’a) giriş yapmayı planlıyorum. Asilari kuduz ve diğer asilari tam ( 5 ay oldu yaptıralı). 5 eylulde bakanlıktan titre (kuduz) testini aldım. Kopegim suanda 9 aylık ozmn 11 aylık olacak. Texasa kopegi ile giden bi arkadaşım New York eyaletinde kopekleri karantinaya alıyorlar dedi. Bu konu hakkında bilgisi olan var mi ?
-
Herkese merhabalar
tecrübeli arkadaslara bir kaç sorum olacak. eşim ve kopegımız benden önce gidecekler. Zeusun karnesinde sahibi olarak benim ve esimin ismi yazıyor bu bir sorun teşkil eder mı bır de karne degısıklıgı yaptıgımız icin zeusun son 4 yıldaki asılarını yeni karneye ısletmedık sadece bu yıl yapılan asılarımız var.sadece son bir yıla mı bakıyorlar yoksa karnenin genelını inceleniyor mu -
@Onurmeci hocam ben orlandoya geldim newyork u bilemiyorum ama tarım müdürlüğünden son 48 saat kala yurtdışına çıkabilir belgesi almanız lazım iç dış parazitler 1 hafta kala yaptırın kuduz aşısı 1 yıllıktır yaptırın yine olur da geri dönerseniz Burda yaptırmayın tekrar ben böyle geldim sorun olmadı köpeğimize bakmadılar bile sadecee tarım müdürlüğünden alınan yazıya baktılar
-
@ggmellon buraya gelmeden tarım müdürlüğünden 48 saat kala uçuşa yurtdışına çıkabilir yazısı alın mecburidir onsuz çıkamazsınız iç dış parazitler 1 hafta kala yaptırın karnede görünsün çip taktırmayı unutmayın onada baktılar ayrıca kuduz aşısını da yapın tekrar elinizde 1 yıla kadar bulunsun karne kimin adına olursa olsun sorun değil bende yeni düzenleyip götürdüm zaten doktoru hazırlıyor ayrıca doktoru hastalığı yoktur yazısı versin size İngilizce yazılı mühür ve imzası olsun
-
@ggmellon son 3 aya bakıyorlar aşılarda o yüzden 1 hafta kala yaptırın Burda evcil hayvanlara çok değer veriyorlar
-
@yilmaz eşim aralık ortası gidecek ve biz Ptesi Zeusun çipini ve parazit aşılarını yaptırdık.Yaklaşık 6 ay öncede kuduzunu olduğu için veteriner sorun olmayacağını söyledi ama aşının yanına 1 sene geçerliği var yazmadı.yarın tekrar gidip hastalığı olmadığına dair kae ve imza bastırayım karnesine çok teşekkür ederim size :)
-
-
@mhepekiz ben bizzat gittim müdürlüğe vermediler yazıyı 48 saat kala gel dediler bana 10 gün geçerliliği yokmuş bende onların yalancısıyım gittiğim yer ankarada ama belki değişiyor yerden yere
-
@yilmaz ben de bizzat geldim Texas'a 5 ay önce İzmir'den aldım evrağı "Yok öyle bir şey 10 gün geçerli evrak" dedi. Zaten ben bayramda geldim :) 48 saat kuralı olsa gelemeyecektim hala Türkiye'deydim şimdi :)
Mesela Pazartesi sabah 10da uçuşum var. O zaman nasıl olacak? Uçağımı mı değiştireceğim 48 saat kuralına göre :)
-
İlgili yönetmelik (Bakanlığın) ben 48 saat kuralı burada da görmedim.. Verilecek evrak örneği de var en altta
-
@mhepekiz kuduzu 5 ay önce yaptırdık parazitleride iki gün önce parazitler 3 ay içerisinde yaptımış oluyoruz. Parazit aşılarında bir sorun olmayacağını düşünüyorum. Bu arada çok sağolun forumda verdiğinin bilgiler çok kıymetli
-
@ggmellon harika. Bu 48 saat önce muhabbetinin bir yerde yanlış anlaşıldığını düşünüyorum. Ben alacağım zaman da "Son gün gelme ama" demişlerdi "Sorun olursa halledecek zamanın olsun"... Bakınca bu da bir 48 saat tanımı. Böyle bir şey ortaya atılmış sonra da "48 saat kala alacaksın"a dönüşmüş olabilir. Biz 6 Haziran'da uçtuk bakarsanız bayrama denk geliyor ondan önceki Cuma aldım ben o derece :) Şimdi baktım üşenmedim 30 ya da 31 Mayıs'ta almışım ben Houston havalimanında "Perfect" demişti görevli
-
Merhaba arkadaslar, ben kedimle Pazar günü Adana-İstanbul-New york uçuşu yaptım. Uçuş kabinde oldu. Tarım il müdürlüğüne cuma gittim, 240 tl ödedim.
Pazar sabahı Adana hava limanına gittim, ilk güvenlik kontrolünde kedimi çıkarmamı istediler, sonra check in yapılan yere vardım, bende plastik çanta(48.5-32-32 cm boyutlarında) vardı, bu olmaz kabin için büyük dediler, ekstradan yanımda daha küçüğünü getirmiştim, ona koydum. sonra 160 dolar ücret ödedim. Check inde sadece aşı karnesine bakıldı, başka hiç bir belge istemediler. İstanbuldan ayrılıştada kimse bir şey sormadı, New yorka vardığımda, gümrükten geçişte de hiç kimse bir belge sormadı. Ya kediyi kimse fark etmedi, yada gerçektende kimse dikkat etmiyor.
Uzun ve yorucu yolculuğun ardından uçuş tamamlandı. Adana da 2 kere kedimi kafesten çıkartmam istendi, 1 kerede istanbulda dış hatlara geçerken çıkartmam istendi. Biraz stresli oldu. Şimdi sağ salim vardık. -
@1702em ben de kedimi daha sonra da köpeğimi götüreceğim ama kedim tek bacağından engelli bu nedenle kucağa gelmekten hoşlanmıyor ve gelmiyor onu kafesten çıkarırlarsa kesin kaçar,mutlaka kafesten çıkarttırıyorlar mı?
-
@dilara1424, içinde söyledi: Amerika'ya Evcil Hayvan Goturmek
@1702em ben de kedimi daha sonra da köpeğimi götüreceğim ama kedim tek bacağından engelli bu nedenle kucağa gelmekten hoşlanmıyor ve gelmiyor onu kafesten çıkarırlarsa kesin kaçar,mutlaka kafesten çıkarttırıyorlar mı?
Kafesten kesin çıkarttırıyorlar bir iki kere, evden çıkmadan önce kendi boyutlarına uygun bir göğüs takması mutlaka takın, güvenliklerde de önce kafesin içinden tasmanın sapını tutun sıkıca sonra kediyi alın. Tasmanın bol olmamasına dikkat edin hemen çıkıveriyorlar. Olmazsa bir de veterinerinize sakinleştirici konusunda danışın.
-
@gallifrey çok teşekkür ederim
-
@dilara1424 malesef cikartiyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum