Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kanada - yeni gocmenlik programi (2019)

Kanada
35 11 2.4k 10

• Ben biri Türkiye de biri ABD de olmak üzere iki üniversite bitirdim. Bu tecrübe ile çıkardığım sonuç üniversite eğitimi, gözde üniversitelerde okumaz isen büyük tuzak. Çocuğunuz ODTÜ gibi Boğaziçi gibi üniversitelerde okuyamıyorsa, 4 yıllık eğitim için yapacağınız masrafı ona geçerli bir meslekte uzmanlık kazandırmak için harcayın. Bu benim naçizane düşüncem. Yurtdışında da her üniversite bitiren aldığı eğitime karşılık gelen işi yapamıyor maalesef. Bugünün dünyasında patronlar eleman alırken eğitimden çok tecrübeye ve adayın kabiliyetine bakıyor. Burada özellikle burada bu şekilde oluyor. Çoçuğun aldığı eğitim bir yatırım işidir. Çok paralar harcanıyor. Ama maalesef görüyorum ki Türkiye de aileler bu konuda basmakalıp düşüncelerle çocuklarına üniversite okumayı dayatıyorlar, bunların çoğu da yanlış yatırım oluyor.. Bu talebi fırsat bilen siyasiler de bundan nemalanıyorlar. size tavsiyem çocuğunuzun neye ilgisi olduğunu keşfetmeye çalışın ve Türkiye’nin işsizlik gerçeğini gözönünde bulundurun ki onu iyi yönlendirin. Aksi halde işsiz ordusuna bir birey daha kazandırmış olursunuz. İş bulsa bile işini sevmeyerek yapar ve çalışanların büyük çoğunluğunda olduğu gibi çalışma hayatı boyunca iş stresi altında ne zaman emekli olacağının hesabını yapar. Yanlış anlamayın bunlar benim düşüncelerim. Sadece paylaşmak istedim. Bununla beraber Çocuğunuz Türkiye’de bir meslekte uzmanlaşırsa, ABD veya Avrupa ya göç ederse çok çok kolay iş bulur ve hayatını kurar.

• ⭐⭐⭐

@hasbelkader tavsiyeleriniz için çok teşekkür ediyorum. Biz de bu yönde elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Artık gerisi onlara kalmış.

• @bidünya, içinde söyledi: Kanada - yeni gocmenlik programi (2019)

@hasbelkader Bugün kızımla hastanede beklerken can sıkıntısından öyle facebookta gezineyim dedim. Genç genç çocuklar üniversite mezunu iş arıyorlar. Komilik garsonluk vs. Fethiye de küçük ve turizmle geçinen bir yer malum.Kızıma bir gün sizde bu şekilde üniversite mezunu işsiz olmayın diye bütün çabam dedim.....
    Diyebilirsiniz ki Amerikaya giden mühendiste yemek dağıtıyor. Ama bir ihtimal var en azından. Bir gün işini yapabilme ya da daha iyi fırsatlarla karşılaşabilme ihtimali var. Gençlerimizi bu hale getirenler Allahından bulsun ne diyim.Dellendim yine :(

Sizinde ellerinize sağlık çok teşekkür ederiz. Umarım birilerinin işine yarar.

Fethiye'limisiniz ? ben üniversiteyi orada okudum :D

• @hasbelkader kimse yanlış düşünüyor diyemez çünkü her iki tarafta yaşamış gözlem yapmış biri olarak şartlarını da biliyorsun yandaş değilsin doğruyu söylüyon ancak bunu kabul edip dediğin gibi yapabilmek marifet istiyor.

• ⭐⭐⭐

@Rhonster yok fethiye li değilim😀1 yıl oldu yerleşeli.

• @bidünya ha çok güzel memleket ya özledim bak :D ne yapıyorsun orda iş için mi ordasın ?

• ⭐⭐⭐

@Rhonster evet çok güzel memleket gerçekten. O yüzden geldik zaten İstanbulun kalabalığından gürültüsünden kaçtık. Doğa muhteşem ama insanları biraz zor😀 Burada ya fethiyelisin ya da dışarıdan gelen. Off resmen ırkçılığa maruz kalıyoruz😂😂😂

• @bidünya tam olarak neresindesiniz sıcak kanlılardı ben ordayken :D

• ⭐⭐⭐

@Rhonster merkezdeyim aslında ben direkt olarak bir sıkıntı yaşamadım ama eşim dışarıda bütün gün esnaflarla muhatap. Alttan alttan böyle bir dışlamalar filan. Genelleme yapmak istemiyorumda %90 diyelim🤣

• @bidünya, içinde söyledi: Kanada - yeni gocmenlik programi (2019)

@Rhonster merkezdeyim aslında ben direkt olarak bir sıkıntı yaşamadım ama eşim dışarıda bütün gün esnaflarla muhatap. Alttan alttan böyle bir dışlamalar filan. Genelleme yapmak istemiyorumda %90 diyelim🤣

ah ya özledim valla. alttan alttan böyle birşey yapmaları ilginç turizm bölgesi herkese açıklar 6 yıl kaldım orada teyzemde orada evli yeşilköy de bir ara gitmeyi düşünüyorum :D

• ⭐⭐⭐

@Rhonster müşteriysen sorun yok😂gelip yerleşince sorun oluyor genelde.

• bence bu program hakkında daha detaylı bilgiler toplayıp buraya yazmakta fayda var. çünkü program başladığında ilk başvuranlar daha kolay gidenler oluyor genelde.

• ⭐⭐⭐

https://www.canada.ca/en/immigration-refugees-citizenship/services/immigrate-canada/rural-northern-immigration-pilot/community-partners.html

Sayfada tüm bilgiler mevcut. Ama anladığım kadarıyla şu anda başvurular açık değil.

• ⭐⭐⭐⭐

Çok umutlanarak baktım ama kanada resmi göçmen sitesi canada.ca sizin verdiğiniz site adresi özel bir kuruma ait. Kanada resmi sitesinde 11 mart da başvuruların bittiği ve 2019 sonbaharında elemeler yapılacağı bilgisi veriliyor. Sürenin uzatıldığı ya da uzatılacağı bilgisi maalesef yok. Çok güzel bir ayrıntı yakalamışsın ama cümleten geç kalmışız.

• ⭐⭐⭐

@ibrahimasar
    Canada.ca sitesinde, göçmen ihtiyacı olan şehir başvurularının tamamlandığı belirtilmiş. Yani ben göçmen almak istiyorum diye belirten şehirlerin devlete başvurusu tamamlanmış durumda.

Göçmen adaylarının başvuruları halen Fall 2019 olarak görünüyor. Geç kalınma durumu henüz yok.

Seçilen bölgeler;

North Bay, ON
    Sudbury, ON
    Timmins, ON
    Sault Ste. Marie, ON
    Thunder Bay, ON
    Brandon, MB
    Altona/Rhineland, MB
    Moose Jaw, SK
    Claresholm, AB
    Vernon, BC
    West Kootenay (Trail, Castlegar, Rossland, Nelson), BC

• @FreeWoRLD Peki skilled immigrands seçeneğinden mi başvuru yapılabiliyor. Bu göçmen alan şehirlerin web sitelerinden bir başvuru alanı göremedim.

• ⭐⭐⭐⭐

Gereklilik olarak bir iş sözleşmesi istiyor. Gitmeyi planladığım şehirden 20 kadar iş başvurusu yaptım, sistemi güncel zannettiğim sürede.
    Bunun haricinde ielts skor istiyor ielts sınav ücreti 1100 tl.
    Bunun Haricinde WES den diploma teyidi istiyor, bu da 227 Cad
    Yola çıkmadan ilk maliyetler bunlar. Geçerli bir iş sözleşmesi edinebilirsem diğer adımlara geçebilirim.

• @ibrahimasar, içinde söyledi: Kanada - yeni gocmenlik programi (2019)

Gereklilik olarak bir iş sözleşmesi istiyor. Gitmeyi planladığım şehirden 20 kadar iş başvurusu yaptım, sistemi güncel zannettiğim sürede.
    Bunun haricinde ielts skor istiyor ielts sınav ücreti 1100 tl.
    Bunun Haricinde WES den diploma teyidi istiyor, bu da 227 Cad
    Yola çıkmadan ilk maliyetler bunlar. Geçerli bir iş sözleşmesi edinebilirsem diğer adımlara geçebilirim.

nasıl iş başvurusu yapıyorsunuz? bizim ielts skorumuz ve wes denkliğimiz var.

• ⭐⭐⭐⭐

@loser Bahsi geçen şehirlerden beğendiğim bir tanesinin şehir web sayfasında, şehirdeki iş yapan firmaların bilgileri paylaşılmış. Firmaların web sitelerindeki HR bölümlerinden başvurdum. Fakat videoda da belirtildiği üzere çoğu ocak ayından itibaren aday katılımcıların başvurularını alacak. Önemli olan bu şehirlerin aday katılımcı başvuruları açıldığında direkt oraya başvurmak. Web sitelerinde bu adayların elemesinde görev alacak gönüllü çalışanlar aradıklarına dair ilanlarda gördüm. Başarılı başvurular değerlendirilip seçilecektir. Bence mümkün olan ya da beğenilen her şehire başvurulmalı.

• @ibrahimasar ustad skilled worker icin basvurular bittimi ? nasıl bir yol izlemeliyiz ? bununla ilgili bilgileri nereden temin edebiliriz. benim arkadas fork lift operator belgesi mevcut aynı zamanda kereste fabrikasında 10 yıllık hizmet dokumu mevcut. su an icin ingilizce kursuna kayıtlı toefl icin hazırlık yapıyor.
    fakat nasıl basvuru veya nasıl bir yol izlenmesi gerektigini ogrenmeye calısıyoruz. yardımcı olursanız seviniriz. tesekkurlerç....

Benzer Başlıklar

• Çocuklar için Kanada vizesi başvurusu

Kanada kanada
    3
    0 Oy
    3 İleti
    428 Bakış
    simurg9492S
    Ben sifirdan basvurdum... Esim bahsettigim sure icinde gitme firsati olmadi... Sizin konuyu da bilemiyorum. Yine internetten basvuruyorsunuz ancak kesin veriip vermedikleri konusunda emin degilim
  • Aracı Şirket ile Kanada Göçmenliği Başvurusu Yapmak

Kanada kanada vize amerika vizesi
    3
    0 Oy
    3 İleti
    416 Bakış
    XFatihXX
    Çoğu başta 5 10 Euro gibi bir analiz ücreti istiyor. Akabinde 700 Euro'ya yakın para isteyip dolandırıyorlar. Sizinkisi hangi kapsam bilmiyorum :)
  • Kanada mı ? Amerika mı ?

Taşındı Kanada
    131
    -3 Oy
    131 İleti
    12k Bakış
    V
    @üçgen kanada çok yanlış tercih olur. Gidenlerin hepsi bin pişman. İyice detayları inceleyin ona göre plan yapın. Kanada güzellemesi yapanlara övenlere aldanmayın. TS2023 ile work permit alanların çoğu mağdur ve beklentilerini bulamadılar. Kalıcı oturum almaları imkansız.
  • Kanada - ABD Sınırından Enteresan Kareler

Kanada
    14
    7
    6 Oy
    14 İleti
    2k Bakış
    ATS16A
    [image: 1766931041036-0105b0e5-af3e-46df-a1b5-3303c46a5752-image-resized.jpeg] Sol kısım Niagara, NY ve sağ tarafta suyun diğer tarafında görünen Skylon Tower’ın gözüktüğü Ontario, Canada [image: 1766931308245-746825e7-9356-4267-b2f3-77107c894f45-image-resized.jpeg] Yukarıdaki Niagara nehri üzerindeki köprü veya diğer köprüler ile tren veya araç ile çok hızlı bir şekilde permanent resident kart + pasaportunuz ile Kanada’ya geçebiliyorsunuz. 📸 7/14/2025 I Niagara, NY
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

11

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k