Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @Rhonster merkezdeyim aslında ben direkt olarak bir sıkıntı yaşamadım ama eşim dışarıda bütün gün esnaflarla muhatap. Alttan alttan böyle bir dışlamalar filan. Genelleme yapmak istemiyorumda %90 diyelim🤣

  • ⭐⭐⭐⭐

    @bidünya, içinde söyledi: Kanada - yeni gocmenlik programi (2019)

    @Rhonster merkezdeyim aslında ben direkt olarak bir sıkıntı yaşamadım ama eşim dışarıda bütün gün esnaflarla muhatap. Alttan alttan böyle bir dışlamalar filan. Genelleme yapmak istemiyorumda %90 diyelim🤣

    ah ya özledim valla. alttan alttan böyle birşey yapmaları ilginç turizm bölgesi herkese açıklar 6 yıl kaldım orada teyzemde orada evli yeşilköy de bir ara gitmeyi düşünüyorum 😃

  • ⭐⭐⭐

    @Rhonster müşteriysen sorun yok😂gelip yerleşince sorun oluyor genelde.


  • bence bu program hakkında daha detaylı bilgiler toplayıp buraya yazmakta fayda var. çünkü program başladığında ilk başvuranlar daha kolay gidenler oluyor genelde.

  • ⭐⭐⭐

    Sayfada tüm bilgiler mevcut. Ama anladığım kadarıyla şu anda başvurular açık değil.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Çok umutlanarak baktım ama kanada resmi göçmen sitesi canada.ca sizin verdiğiniz site adresi özel bir kuruma ait. Kanada resmi sitesinde 11 mart da başvuruların bittiği ve 2019 sonbaharında elemeler yapılacağı bilgisi veriliyor. Sürenin uzatıldığı ya da uzatılacağı bilgisi maalesef yok. Çok güzel bir ayrıntı yakalamışsın ama cümleten geç kalmışız.

  • ⭐⭐⭐

    @ibrahimasar
    Canada.ca sitesinde, göçmen ihtiyacı olan şehir başvurularının tamamlandığı belirtilmiş. Yani ben göçmen almak istiyorum diye belirten şehirlerin devlete başvurusu tamamlanmış durumda.

    Göçmen adaylarının başvuruları halen Fall 2019 olarak görünüyor. Geç kalınma durumu henüz yok.

    Seçilen bölgeler;

    North Bay, ON
    Sudbury, ON
    Timmins, ON
    Sault Ste. Marie, ON
    Thunder Bay, ON
    Brandon, MB
    Altona/Rhineland, MB
    Moose Jaw, SK
    Claresholm, AB
    Vernon, BC
    West Kootenay (Trail, Castlegar, Rossland, Nelson), BC

  • ⭐⭐⭐⭐

    @FreeWoRLD Peki skilled immigrands seçeneğinden mi başvuru yapılabiliyor. Bu göçmen alan şehirlerin web sitelerinden bir başvuru alanı göremedim.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Gereklilik olarak bir iş sözleşmesi istiyor. Gitmeyi planladığım şehirden 20 kadar iş başvurusu yaptım, sistemi güncel zannettiğim sürede.
    Bunun haricinde ielts skor istiyor ielts sınav ücreti 1100 tl.
    Bunun Haricinde WES den diploma teyidi istiyor, bu da 227 Cad
    Yola çıkmadan ilk maliyetler bunlar. Geçerli bir iş sözleşmesi edinebilirsem diğer adımlara geçebilirim.


  • @ibrahimasar, içinde söyledi: Kanada - yeni gocmenlik programi (2019)

    Gereklilik olarak bir iş sözleşmesi istiyor. Gitmeyi planladığım şehirden 20 kadar iş başvurusu yaptım, sistemi güncel zannettiğim sürede.
    Bunun haricinde ielts skor istiyor ielts sınav ücreti 1100 tl.
    Bunun Haricinde WES den diploma teyidi istiyor, bu da 227 Cad
    Yola çıkmadan ilk maliyetler bunlar. Geçerli bir iş sözleşmesi edinebilirsem diğer adımlara geçebilirim.

    nasıl iş başvurusu yapıyorsunuz? bizim ielts skorumuz ve wes denkliğimiz var.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @loser Bahsi geçen şehirlerden beğendiğim bir tanesinin şehir web sayfasında, şehirdeki iş yapan firmaların bilgileri paylaşılmış. Firmaların web sitelerindeki HR bölümlerinden başvurdum. Fakat videoda da belirtildiği üzere çoğu ocak ayından itibaren aday katılımcıların başvurularını alacak. Önemli olan bu şehirlerin aday katılımcı başvuruları açıldığında direkt oraya başvurmak. Web sitelerinde bu adayların elemesinde görev alacak gönüllü çalışanlar aradıklarına dair ilanlarda gördüm. Başarılı başvurular değerlendirilip seçilecektir. Bence mümkün olan ya da beğenilen her şehire başvurulmalı.


  • @ibrahimasar ustad skilled worker icin basvurular bittimi ? nasıl bir yol izlemeliyiz ? bununla ilgili bilgileri nereden temin edebiliriz. benim arkadas fork lift operator belgesi mevcut aynı zamanda kereste fabrikasında 10 yıllık hizmet dokumu mevcut. su an icin ingilizce kursuna kayıtlı toefl icin hazırlık yapıyor.
    fakat nasıl basvuru veya nasıl bir yol izlenmesi gerektigini ogrenmeye calısıyoruz. yardımcı olursanız seviniriz. tesekkurlerç....

  • ⭐⭐⭐⭐

    @blackeagle82, başvuruların çoğu yeni sene içinde başlayacak gibi görünüyor. Nasıl yapılacağıyla ilgi henüz bir açıklamaya rastlamadım. İsmi geçen şehirlerin web siteleri var. https://www.vernon.ca/business/moving-vernon/rural-and-northern-immigration-pilot-program örneğin bu Vernon un ki. Şehir ismiyle google da arat hepsinin tek tek bulursun. örn: vernon city web site diye. ya da dur hepsini yazayım.

    https://saultstemarie.ca/
    https://altona.ca/residents/immigration/

    Bir tanesinininkini bulamamıştım. Çok da önemli değil. Bu web sitelerinde başvuru için bir link açılacağını tahmin ediyorum. Bu linkten bir genel başvuru ilanına başvurur gibi resumemizi göndereceğiz. Bu şehirlerin idaresinde bu iş başvurularını incelemek üzere bir komisyon kuruluyor. web sitelerinden birinde bu komisyon için çalışacak personel arandığı ilanını görmüştüm. Bu komisyon başvuran adaylar içinden nitelikleri yeterli olanlara iş teklif ediyor da olabilirler, bu adayları veritabanına alıp bölgelerindeki işyerlerine sunuyor da olabilirler. Netice diyelim ki belirli bir işe uygun bulundunuz. Bir wes sertifikası isteniyor. Diploma tespiti diyelim buna. World education system mi ne. Diplomanızın renkli bir suretini, okulunuzun adresini irtibat bilgilerini vs yolluyorsunuz. bir kaç gün-hafta araştırıp okeyleyip size mezuniyet belgesi postalıyorlar. Uluslararası diploma olmuş oluyor bu. 220 USD + 7 USD posta ücreti. Birde ielts skoru istiyorlar. İngilizce puanınızı uluslararası tanınmış bir ingilizce ajansında alacağınız testle kanıtlıyorsunuz. Başvurulan işe göre 4,5 den 6 ya kadar istedikleri puan var. Bu testi alma ücreti de 1100 TL. İzmir ankara İstanbul gibi büyük şehirlerde sınav merkezleri ve haftada bir kaç gün sınavları var. Zorlu ve meşakatli bir süreç yani.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Benim anladığım kadarıyla bu program en çok şu kişilere yönelik. Hali hazırda eğitim ya da çalışma sebebiyle Kanadada bir büyük şehirde bulunan, yaptığı iş, mezuniyet vs ile express enrty için henüz yeterli olmayan ya da sıra bekleyen insanlara, gel kırsalda çalış, sana uygun bir iş verelim, daha kısa sürede garantili olarak oturumunu ve vatandaşlığını al denmiş oluyor. Şehirde yaşama da bu kırsal bölgelerde minimum 4-5 vs sene yaşa. Nüfusu artırıp orada çeşitlilik ve iş gücü yaratmaya yönelik ve mevcutta kanadada olanların içinde bulunduğu tıkanıklığı çözmeye yönelikmiş gibi geliyor bana. Tabii ki yurtdışından da başvuruya açık. Ama tercih ederken adayın nerede olduğu çok önemli. Özellikle kanada tecrübesi tercihlerde ön sıraya çıkaracaktır adayı.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Verdiğim bazı linklerde iş başvuruları açılmış. Resume oluşturulacak sayfa linki var ve açık iş pozisyonları listelenmiş. Pek benlik bir şey yok ama alanına giren varsa incelemekte fayda var.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

110
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum