IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Merhaba, sağlık muayenesi sonrası dosyam kapalı zarf usulü verilmedi. Otomatik sistem muayene sonucumu konsolosluk sayfasına yönlendiriyormuş. Bu şekilde olması endişelendirdi, olağan bir durum mu? Arkadaşlar arasında benzer durumla karşılaşan var mı?
-
@Nursen-Nursen Merhaba, bu şekilde oluyor. Hatta ülkeye giriş yaptıktan sonra o dosyayı almıyorlar bile.
-
Merhaba,
25 ekimde yani cuma günü görüşme günüm.
Edevletten aldığım doğum belgesi ve sabıka kaydı geçerli midir? Yoksa mühürlü ıslak imzalı olması mı gerekir?
Çok teşekkür ederim şimdiden. -
@Derya1112, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba,
25 ekimde yani cuma günü görüşme günüm.
Edevletten aldığım doğum belgesi ve sabıka kaydı geçerli midir? Yoksa mühürlü ıslak imzalı olması mı gerekir?
Çok teşekkür ederim şimdiden.e-devletten aldiklariniz da gecerli kabul ediliyor.
-
@crazycells merhaba bugün konsolosluk dan bunu yolladılar açıklarsanız sevinirim
Embassy of the United States of America
Ankara, Turkey24-Oct-2019
Case Number: ANK2017xxxx
Dear Huseyin FEROGLU,
Further information regarding the status of your visa case is provided below.
Ineligible Applicant
This office regrets to inform you that it is unable to issue a visa to you because you have been found ineligible to receive a visa under the following section(s) of the Immigration and Nationality Act:Section 212(a)(6)(c)
Your petitioner needs to apply for I-601 waiver from USCIS in the U.S.Sincerely,
Immigrant Visa Unit
U.S. Embassy AnkaraImportant Notice
You should not make permanent financial commitments, such as selling your house, car or property, resigning from your job or making non-refundable flight or other travel arrangements until you have received your immigrant visa. -
@1702em Tesekkurler yanit icin. Sure ile ilgili bir bilgi henuz bulamasam da IOE'nin diger merkezlerden farkli bir kodlama oldugunu farkettim mesajiniz sayesinde:
– EAC – Vermont Service Center;
– VSC – Vermont Service Center;
– WAC – California Service Center;
– CSC – California Service Center;
– LIN – Nebraska Service Center;
– NSC – Nebraska Service Center;
– SRC – Texas Service Center;
– TSC – Texas Service Center;
– MSC – National Benefits Center;
– NBC – National Benefits Center;
– IOE – ELIS (e-Filing); and
– YSC – Potomac Service Center.
Belki es durumundan basvurdugumuz icin IOE olmustur. Asil sorunumuz bu mesajin gelmesine ragmen USA adresimize herhangi bir mektup gelmemis olmasi. USCIS sayfasinda bir ay bekleyip durumu bildirebilirsiniz deniyor. Tabi bu durum da sureci uzatiyor.
Umuyorum en kisa surede sonuclanir
-
@Derya1112 Güncel versiyonlarını istemiyorlar. Daha önce gönderdikleriniz geçerli oluyor.
-
@Sylar teşekkürler bilgilendirmeniz için.1 eylül itibari ile; bazı dosyaları dijital geçtiklerini söylediler, hayırlısı artık.
-
@Sylar o dosyayı almıyorlar derken? Anlayamadım
-
@Nursen-Nursen CEAC a yüklediğiniz e devletten aldığınız dosyalar yeterli oluyor. Mülakattan önce ben CEAC a yüklediğim dosyaların güncel versiyonlarını da yanımda götürdüm fakat almadılar. CEAC a yüklenen versiyonlarının yeterli olduğunu söylediler.
-
Teşekkürler
-
@hüseyin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells merhaba bugün konsolosluk dan bunu yolladılar açıklarsanız sevinirim
Embassy of the United States of America
Ankara, Turkey24-Oct-2019
Case Number: ANK2017xxxx
Dear Huseyin FEROGLU,
Further information regarding the status of your visa case is provided below.
Ineligible Applicant
This office regrets to inform you that it is unable to issue a visa to you because you have been found ineligible to receive a visa under the following section(s) of the Immigration and Nationality Act:Section 212(a)(6)(c)
Your petitioner needs to apply for I-601 waiver from USCIS in the U.S.Sincerely,
Immigrant Visa Unit
U.S. Embassy AnkaraImportant Notice
You should not make permanent financial commitments, such as selling your house, car or property, resigning from your job or making non-refundable flight or other travel arrangements until you have received your immigrant visa.Maalesef su an icin red almissiniz, esinizin sizin adiniza USCIS'e I-601 basvurusu yapmasi gerekiyor. Su konuda bilgileri bulabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2040/i-601-waiwer
USCIS, I-601 waiver'i onaylarsa, konsolostan vize alabilirsiniz.
-
@crazycells ama ben amerikaya gitmeyeli 11 yıl oldu bana 10 yıl giremezsin dediler waiver gerek yoktu peki bu nedir Section 212(a)(6)(c)
-
@1702em, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Şanlısınız, sizin receipt Number IOE ile başlıyor. Elektronik sistem olduğu İçin NOA2’yi daha kısa sürede alacaksınız.
@Nihan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba,
I-130 basvurumuzu yaptiktan birkac gun sonra asagidaki mesaj esimin telefonuna geldi. On gundur ne posta ne email ile bir ulasim olmadi tarafimiza. Saniyorum NOA-1'i kastediyor. Acaba ne kadar surede ve hangi yolla (email / posta) ulasti sizinkiler? (G-1145 doldurmustuk)Case Was Received and A Receipt Notice Was Emailed
On October 10, 2019, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOEXXXXXXXXX, and mailed you a receipt notice. It is being processed at our Integrated Operating Env location. The notice describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.Tesekkurler.
Bu arada biraz okuyunca farkettim, IOE'ler en sorunlu isleme sureci gorunuyor ingilizce sitelerdeki tecrubelere bakilirsa
Kismet... -
Merhaba,
10 ekimde I-130 formu ellerine ulaştı ama hala NOA1 bilgilendirmesi almadım. Genellikle herkese 1 hafta içerisinde dönüş yapılmış sanırım. Bu normal bir süreç mi? -
@berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Merhaba,
10 ekimde I-130 formu ellerine ulaştı ama hala NOA1 bilgilendirmesi almadım. Genellikle herkese 1 hafta içerisinde dönüş yapılmış sanırım. Bu normal bir süreç mi?Bizde de durum ayni, 10 Ekim ve hala bekliyoruz Amerikadaki adresimize mektup ulasmasini!
-
@Nihan sanki size telefon veya email yolu ile bir bilgi gelmişti diye hatırlıyorum ben yanlış mi hatırlıyorum acaba. Bize hiç Birsey gelmedi

-
@berfin-pektas, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Nihan sanki size telefon veya email yolu ile bir bilgi gelmişti diye hatırlıyorum ben yanlış mi hatırlıyorum acaba. Bize hiç Birsey gelmedi

Esimin telefonuna bir mesaj geldi sadece. Uc basvurumuz icin ayri ayri IOEXXXXX numaralari ile birlikte. Sonrasinda USCIS sayfasinda 10 Ekimde onlara ulastigini okuduk ve postaya verildigini. O gunden beri bekliyoruz biz de.
-
@Nihan @berfin-pektas 2-3 hafta bekleyin bence.
-
@hüseyin, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells ama ben amerikaya gitmeyeli 11 yıl oldu bana 10 yıl giremezsin dediler waiver gerek yoktu peki bu nedir Section 212(a)(6)(c)
INA: ACT 212 burada, koda buradan bakabilirsiniz...
(C) Misrepresentation
(i) In generalAny alien who, by fraud or willfully misrepresenting a material fact, seeks to procure (or has sought to procure or has procured) a visa, other documentation, or admission into the United States or other benefit provided under this chapter is inadmissible.
(ii) Falsely claiming citizenship
(I) In generalAny alien who falsely represents, or has falsely represented, himself or herself to be a citizen of the United States for any purpose or benefit under this chapter (including section 1324a of this title) or any other Federal or State law is inadmissible.
(II) ExceptionIn the case of an alien making a representation described in subclause (I), if each natural parent of the alien (or, in the case of an adopted alien, each adoptive parent of the alien) is or was a citizen (whether by birth or naturalization), the alien permanently resided in the United States prior to attaining the age of 16, and the alien reasonably believed at the time of making such representation that he or she was a citizen, the alien shall not be considered to be inadmissible under any provision of this subsection based on such representation.
(iii) Waiver authorizedFor provision authorizing waiver of clause (i), see subsection (i).
diyor... Sizin gecmiste yasadiginiz durum neydi, hatirlatir misiniz?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
9
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum