Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglaror Normalde rahatça geçebileceğiniz mülakattan şanssızlık eseri kalmanız üzücü olmuş. Ama bu hataların ve deneyimlerin de bir değeri, önemi var. Ben eninde sonunda doğru zamanda, doğru şekilde, doğru modla mülakatlara girip istediğiniz işe kavuşacağınızı düşünüyorum. Teşekkürler tekrar.


  • Birazdan yazacaklarimi Advanced Is Arama seklinde Yazilim Gelistirici olarak is arama basligina mi yazsam, yoksa bu konuya mi diye biraz dusundum de "ne advanced'inden bahsediyorum 4 sirketten red yedim, bundan guzel basarisizlik deneyimi mi olur" diyerekten buraya yazmaya karar verdim.

    Kendimle, ve ABD'de ki ilk is arama deneyimimle ilgili bi seyler yazmistim daha once, denk gelmediyseniz yardimci olabilecek bir seyler bulabilirsiniz belki goz atmakta fayda var https://yesilkartforum.com/forum/topic/423/amerika-da-yazılım-geliştiricisi-olarak-i̇ş-aramak-ve-yapılabilecek-hazırlıklar/68

    Asagida okuyacaginiz %80 basarisizlik hikayesini yasadigim siralarda ustte linkini verdigim kendi yazimdan bi kac kere faydalandigim, ayrica belki ileride LinkedIn, Medium ya da kisisel blog'umda paylasma ihtimalim oldugu icin bu yazinin olabildigince uzun ve detayli olmasi icin elimden geleni yapacagim. Size yardimi olmasi disinda biraz da gelecekteki kendim icin yaziyorum, kusura bakmayin.

    Okuyamadik durumumuz yoktucular icin TL;DR

    1- Mentaliteniz "I never lose. I either win or learn" olmali. Her basarisizliktan ders alip kendinizi gelistirmeye devam edin.
    2- Kisisel gelisim soz konusu olunca feedback almak kadar buyuk bir luks yok. Her interview sonrasi feedback alin, kendinizi tekrar tartip gucsuz/eksik yanlarinizi gorun, ve oraya focuslanin.

    Is aramaya karar verme ve is basvurulari

    Calistigim yer bir danismanlik firmasiydi, ve 7-8 aydir calistigim projeyi teslim etmistik. Sonrasinda hemen yeni proje cikmadigi icin "Bench Time" adini verdikleri surece girmistim. Bench time'in ne kadar surecegi, sonrasinda proje gelip gelmeyecegi, o surede beni sutlayip sutlamayacaklari gibi seylerin yarattigi stresin ustune esimin hamileligi de eklenince kenardan kenardan is aramaya karar verdim. Daha once kullandigim resume'ye son deneyimimi ekledim ve o sirada ilani acik olan 2 yere, USAA (San Antonio) ve Amazon(Austin), basvurdum. Asagi yukari ayni gunlerde sans eseri LinkedIn'den Apple(Cupertino), Facebook(Menlo Park) ve X(Austin) firmalarinin kendi recruiter'larindan mesaj aldim, ve onlar da bu surece dahil oldu. Altta hepsinin sureci ile ilgili kendi alt basliklarinda detayli bilgi verecegim.

    Son firmanin adini vermeme sebebini yazinin devaminda bulabilirsiniz ama ben meraktan olurumculer icin ekliyorum buraya. Digerleri bakmasin spoiler icerir.

    (ಠ_ಠ)

    USAA

    USAA'in sureci beklemedigim kadar hizli gerceklesti. Oncelikle, saniyorum military ile icli disli bi firma oldugu icin, normal basvuru formlari UK vize basvuru formu gibi 8 saat onu doldurmakla ugrastim. Sonrasinda HR'dan biri ile telefonda genel gorusme yaptik. Daha sonrasinda email ile 8-10 soru sordular (neden USAA tarzi aptal saptal en uyuz oldugum tipte sorular). Hemen bir gun sonrasi icin de muhendis ile phone screen interview ayarladilar. HR calisani bilgisayara erisimim olmasinin zorunlu olmadigini soylemisti, ancak bir gun sonra anladik ki kendisi Dunya uzerindeki tum HR'larin %93'unde gorunen ne yaptiginin farkinda olmama, ve isinde kotu olma hastaligina yakalanmis.

    Maalesef interview icin bana sunduklari olasi saatler is yerinde olmam gereken zamanlara denk geldigi icin, USAA telefon interview'ina arabamin icinde otopark'in 3. katinda, bilgisayarsiz sekilde girmek durumunda kaldim. Interview'i yapan Sr. Developer bilgisayarsiz olmamin problem olmadigini soyledi ve ilk yarim saati klasik bir iOS developer interview'i seklinde teknik soru cevap interview'i yaptik.

    Kalan yarim saatte telefon uzerinden LRU Cache implement etmemi istedi, ve universitedeki Operating Systems dersinden beri denk gelmedigim konularda (process, semaphore, deadlock gibi) sorular sordu. Ben de seneler oncesinden hatirladigim kadariyla cevaplar vermeye calistim, ancak en iyi ihtimalle ortalamanin ustune cikamadim ve USAA macerasi baslamadan bitmis oldu.

    Bu basarisizliktan cikarilan dersler:

    1- Job description'inda bi cumlede performance improvements ve multi-threading geciyordu. Ben buna ragmen o konulara (ki eksik oldugumu da biliyorum) goz ucuyla bile bakmadim. Job description'indaki her satira onem vermek gerek.

    2- HR'a interview oncesi telefonla gorusecegim kisinin adini sorabilirdim (gerci buyuk firmalarin %90i bunu en azindan 1-2 gun once yaziyor size ama yazmasa bile sormaktan zarar gelmez) Interview sonrasi mulakati yapan kisinin title'inin performance takiminda Sr Dev oldugunu interview oncesi gormus olsam o konulara calisabilirdim.

    3- OS ile ilgili konulara uzak kaldigim icin pek hakim olmadigimi biliyordum ancak bu kadar eksik oldugumu hic farketmemistim. Bu ve iOS ile ilgili diger konularda advanced derslere ihtiyacim oldugu gun gibi acikti. Mobil developer'larin buyuk ihtimalle bildigi http://raywenderlich.com/ benim kurtaricim oldu bu konuda. Aylik $20'a surekli guncellenen super bir video arsivleri var, tavsiye ederim.

    Biliyorum aranizda Udemy fanboy'lar var ancak gozlemledigim kadariyla Udemy'deki kurslarin %99.9u cop. Sadece basicleri ogretiyor, cogu zaman onlari da worst(?) practice'ler ile, yani gercek proje gelistirirken olabildigince uzak durmaniz yontemlerle ogretiyorlar. Illa cok iyi kurslar vardir, ama ben su ana kadar boyle bir kursa maalesef denk gelmedim.

    Amazon

    Ozellikle Austin'de olanlar bilirler. LinkedIn jobs'a baktiysaniz mutlaka 3-4 Amazon isi (ozellikle Amazon Flex) hep aktiftir, birini ariyordur. Aslinda bu sadece Amazon icin degil, tum buyuk firmalar icin gecerli.

    Amazon cogu zaman ilk asamada online automated coding challenge (HackerRank, LeetCode tarzi) veriyor diye biliyordum ben. HR'dan bana ulasan kisi automated zamazingo yerine istersem Amazon engineer ile phone interview ayarlayabilecegini de soyledi. Bazi insanlar baskalariyla konusurken heyecanlanip kotu performans sergileyebilirler ancak ben asagidaki su 2 sebep yuzunden Amazon engineer ile phone interview yapmak istedim

    1- Mukemmel sonuca zaman kisitli oldugu icin ulasamasaniz bile kendinizi anlatabilirsiniz. Ya da kodu yazarken bir yerde "Bu parametreyi su an sure yuzunden String yaptim ama normalde olsa Generic <T> kullanirdim cunku blabla" ya da "code readability artsin diye suraya helper method koyardim" gibi interviewer'in oooo bu adam pro diye dusunmesine yol acabilirsiniz.

    2- Siz (en azindan ben) tek basinizasiniz, ancak online challenge'i yapan rakipleriniz belki 5 muhendis toplanip sorulari cozecekler

    Amazon'un 14 maddelik Leadership Principle diye bir muhabbeti var. Bos muhabbet demek istemiyorum, baya guzel aslinda. Cogu maddeye de gonulden katiliyorum ve kendimde o ozellikleri barindirdigimi dusunuyorum. Ancak interview'in behavioral partinda bu maddelere cok takiliyor Amazon. Size sordugu "soyle soyle bi durumda ne yaptin" tarzi sorulara STAR formatinda ve bu 14 maddenin en azindan 2-3 tanesine focuslanarak cevap vermenizi bekliyor.

    Amazon phone interview 1 saat kadar surdu. Ilk 25 dakikalik bolumde ustte bahsettigim goygoyu yaptik. Sonraki 30dk'da coderpad'te TicTacToe solver kodu yazmami istediler. Son 5dk'da bize soru sor kismiydi. Pozisyon ile ilgili (iOS) teknik bir mulakat olmadi yani.

    Bu asamayi gectikten bir hafta sonra on-site'a davet edildim. Ustte bahsettigim hastaliga yakalanmayan nadir HR'lardan olan Amazon contact'im bana hangi saatlerde kimlerle interview yapacagimi iletmisti. Onun disinda 2 gunde bir beni arayip Leadership Principle ile ilgili en azindan 12 tane story yazmami soylemisti. Acik konusayim nerdeyse teknik konulara calistigim kadar story yazmaya da (sevgili esimin de yardimiyla) ugrastik ancak cogu konuyu kapsayacagini dusundugumuz 6 tane story yazabildik, otesine gidemedik.

    Interview gunu behavioral session haric her session'in ilk 25dk'si story ile gecti. Isin sikici tarafi story'ler sadece soru ile bitmiyor. Ornegin "takim arkadaslarin ile ayri dustugun bi konuda onlari nasil ikna ettin" sorusuna kendi basinizdan gecen bir olayi leadership principle ile harmanlayip STAR formatinda 7-8dk anlatiyorsunuz, ama olay burada bitmiyor. Sonra peki ya boyle yapsaydin, ya da onlar ne tepki verdi vs vs vs diye konu uzadikca uzuyor. Bunun abartildigini dusunen sadece ben miyim acaba diye baktim ancak genelde Amazon interview'ina giren cogu kisi bundan sikayetci. Neyse her session'a 2 kisi girdi ve ozetle sunlar soruldu (sorularin detaylari konuyla cok ilgili olmadigi icin yazmiyorum, isteyen dm atarsa yazabilirim)

    1. session - Story + implement conference room allocation algorithm

    2. session - Story + merge n files (with m words in it) into sorted dictionary

    Lunch - interview'a dahil degil, guzel bir restorana gidip NBA muhabbeti yaptik

    1. session - Story + Story + Story + Story 🤮

    2. session - Story + System Design - Design ACL photo sharing kiosk app

    3. session - Story + implement package manager (topological sort)

    Acikcasi fena gecmedi gibi geldi bana. Ozellikle algoritma sorulari, zaten zor degil easy/mid leetcode sorulari seviyesinde, pek zorlamadi bence. Story olayinda ister istemez kendimi cok tekrar edip ayni hikayeyi bi kac session'da anlatmak durumunda kaldim. System Design'in da iyi gectigini dusunuyordum. Gel gelelim 3-4 gun sonra red yedim.

    Feedback alip alamayacagimi sordugumda (detayli falan degil, birer cumlelik bile olur) company policy sebebiyle veremeyeceklerini soylediler. Bu yuzden hangi sebepten red yedim fikrim yok! Acikcasi story muhabbetindeki yetersizligimin esas sebep oldugunu dusundum (cunku diger alanlarda iyi is cikarttigimi zannediyordum). Gel gelelim birazdan anlatacagim bir sonraki red hikayemde bunun pek de gercek olmadigini anlayacaktim. Hatta amazondan feedback alabilmis olsaydim cok buyuk ihtimalle o konuya egilecek ve o firmada ise baslamis olacaktim.

    Bu basarisizliktan cikarilan dersler

    1- Tahta hakimiyetim cok kotuydu. Algoritmanin yarisindayken tahtayi doldurdugum icin yazdigim kodlari falan silmek durumunda kaldim.

    2- Interview en azindan 5 saat surdugu ve o sure zarfinda surekli konustugum icin son session'lara dogru bogaz agrisindan duramaz hale gelmistim (bu biraz da benim ses tellerim ile ilgili bir sikinti) Bundan sonraki interview'larda yanima pastil goturup dehidre olmamaya ozen gostermem gerektigini farkettim.

    3- Teknik anlamda ders cikaramadim, cunku feedback vermediler

    Apple

    Pozisyon watch ekibi icin yazilimci ariyordu. Diger firmalarin aksine onsite'a cagirmadan once 2 tane phone interview'a girdim.

    Iceriklerini tam hatirlamiyorum, ancak ikisinde de performance ve memory management ile ilgili sorular sordular. USAA'den cikarttigim ders yuzunden bu konulara calistigim icin zorlanarak da olsa bu interview'lari gectim, ancak sunu anladim ki onsite oncesi bu konulara daha cok onem vermem ve calismam lazim. Zaten dusununce watch'un resource'u iPhone/iPad'e kiyasla oldukca sinirli, ve memory/performance/multi-threading konulari ekstra ultra onem kazaniyor.

    Apple'in onsite session'lari diger firmalardan biraz daha farkliydi, hatta 1-2 sey daha cok hosuma gitti.

    1. session - Sana hali hazirda bug/crash/performans sikintisi olan bir app veriyorlar. Sagli sollu arkana gecip senin onlari cozmeni, ve izledigin yolu takip ediyorlar. Ornegin problemleri nasil detect ediyorsun, hangi sekilde onem sirasina diziyorsun, sonra nasil test ediyorsun vs gibi gercek bir app uzerinde calisiyorsun. Baska hicbir yerde denk gelmedim, ve baya hosuma gitti bu.

    2. session - Performance - multithread - memory management deep discussion. Yani deep dediysem gercekten deep. Bu konularin advanced derslerinde o kadar vakit gecirmis olmama ragmen bu session sirasinda o kadar cok "I don't know, never heard of it" dedim ki tahmin edemezsiniz.

    3. session - Lunch with 2 managers. Hayatimda gordugum en salak sey buydu sanirim. Lunch'in interview session'larindan biri olmasi bence ultra absurd. Zaten 5 saat non-stop ordayim, bari lunch diger firmalarda oldugu gibi interview'a dahil olmasin, rahat rahat kafa dagitalim.

    4. session - System design - iOS springboard

    5. session - Coding - LRU Cache (WHAAAAT??? USAA'de telefonda algoritmasini anlattigim seyin aynisi)

    Ilk session ve coding bolumu iyi gecti ama ozellikle deep discussion ve system design bolumunde kendimi oldukca yetersiz buldum. Zaten performance ve daha low level konularda deneyimim olmadigi icin interview oncesinde de bu pozisyon icin pek umudum yoktu. Nitekim bekledigim sekilde red yedim bundan da.

    Bu basarisizliktan cikarilan dersler

    1- Ne kadar calisirsan calis bazi konularda hands-on deneyimin yoksa yapabilecegin pek bir sey yok.

    2- Ozellikle cok iyi bildigini dusundugun icin calisma ihtiyaci bile hissetmedigin seyleri (LRU Cache) en azindan bir kere sesli anlat, ya da tahtada coz. Insanoglu cabuk unutuyor

    Facebook

    Recruiter'in bana ulasmasi ile bu macera baslamisti. Su an hatirlayamadigim 5 tane iOS framework'leri ve Swift ile ilgili soru sordu. Bu asamayi gectikten birkac hafta sonra iOS developer ile 1 saatlik coderpad uzerinden phone interview gerceklestirdik. Iki noktanin kesisip kesismedigini donen algoritma ve yanilmiyorsam stack implement etmemi istedi.

    Onsite interview Apple interview'indan hemen bir gun sonra oldu. Facebook'a karsi buyuk onyargilar ile gitmistim acikcasi, ancak hem Headquarter'indan hem de calisanlarindan inanilmaz iyi bir enerji aldim. Tum bu red yedigim firmalar icerisinde (tabi ki digerlerinden teklif gelirse kosarak giderim ancak) en icime sinen acik ara Facebook oldu. Onsite interview soyleydi

    1. session - System design - design contacts app

    2. session - Behavioral interview. Gayet normal sorular. Amazon'daki gibi 85 tane story yok, ancak Amazon icin story muhabbetine calistigim icin bu asamayi acayip rahat gecirdim.

    Lunch - interview'a dahil degil

    1. session - find closest K location to given point (max heap) + find possible number of ways from (0,0) to (N,N) (dynamic programming)

    2. session - anlatmasi zor ama kendi kolay bi soru + implement UIView hitTest method

    3. session - find parent of 2 view + apple'in 1. session'ina benzer sekilde bu sefer tum proje yerine network manager class'indan bir method verip sence burdaki problemler ne nasil cozersin seklindeydi.

    Acik konusmak gerekirse interview bittigi gibi bu is oldu ne kadar teklif verirler acaba diye dusunmeye baslamistim. Genel anlamda, ozellikle coding sorularini kusursuza yakin yapmistim. 4-5 gun kadar sonra HR tarafindan arandim ve hararetli gecen tartismalar sonucunda ucu ucuna teklif yapmamaya karar verdiklerini ogrendim. Artik ne kadar gercektir ne kadar BS'tir bilemiyorum.

    Facebook'u sevmemin bir sebebi detayli sekilde, her session ile ilgili feedback verdi. Behavioral ve coding session'larinda gercekten iyi oldugum ancak System design'da problemin buyuklugunu analiz etmeyip tabiri caizse baliklama daldigimi soyledi. Dusununce gercekten de bir yerde search fonksiyonunun efektif olabilmesi icin endpoint'ten alinan verilerin size'ini hesaplamak yerine 100 contact seklinde limitlemistim. Sonrasinda interview'i yapan muhendis beni yonlendirmisti, ve bu kisitlamanin gereksiz oldugu cunku cekilen verinin cok kucuk oldugunu farketmistim.

    Neyse bu feedback uzerine Amazon'dan teklif almama sebebimin de ordaki system design'da farkinda olmadan yapmis olabilecegim hatalar oldugunu farkettim. Dedigim gibi eger Amazon feedback verip system design'daki eksigimi soylemis olsaydi buyuk ihtimalle su anda Facebook'ta calisiyor olacaktim.

    Bu basarisizliktan cikarilan dersler

    1- Facebook'un interview'a girecek kisiler icin ozellikle System Design ile ilgili her Pazartesi webinar'lari oluyor. Ayrica HR'daki kisi youtube'tan 2-3 tane System Design ile ilgili video atmisti bana. Ama tum bu uyarilara ragmen oturup 1dk bile system design calismadim, leetcode'tan hardcore algoritma sorulari cozdum. Saniyorum algoritma konusuna cok takilmamak lazim cunku tum bu interview'lardaki hicbir algoritma sorusu oyle ahim sahim degildi, dedigim gibi en fazla medium seviyesinde sorulardi.

    2- Ozellikle buyuk firmalarin interview'ini ardi ardina koymamak gerekiyor sanirim.

    X

    Oncelikle bu firmadan teklif aldim ve yarin buradaki ilk is gunum olacak. Kendimi sakladigimdan degil ama forumda belli bir seviyede anonim kalmak hosuma gidiyor, ve firmanin adini verirsem kim oldugum LinkedIn'de ufak arama kriterleriyle kabak gibi ortaya cikacak.

    Bu macera da digerleri gibi HR + sonrasinda phone interview ile basladi. Coderpad'te verilen poker ellerinden hangisi kazanir (salliyorum birinde 3 of a kind var, digerinde straight flush gibi) onu bulan algoritma yazmam istendi.

    Enteresan sekilde onsite interview sorulari gereksiz zordu. Hatta son algoritma sorusu np complete bi problemdi. Onumuzdeki gunlerde biraz kaynastiktan sonra NEDEN??? diye sormayi planliyorum.

    Aslinda Facebook, Apple, Amazon vs ile gorustugum icin bu firmaya karsi biraz burnum havada yaklasmistim ancak 3 aylik babalik izni teklif ettikleri (ve bebek yolda oldugu) icin kabul ettim. Burdan pek bi ders cikartmadim ama illa bi sey soyleyecek olsam sanirim ummadik tas bas yarar derdim.

    Son Duzluk

    Oooo bu arada yazmayi unuttum.

    Ufak bir not, Texas'la ilgili en cok sevdigim 2 seyden biri H.E.B. Tam bir H.E.B fanboy'um bunu herkes bilir. H.E.B.'ye laf soyleyen karsisinda beni bulur, bu konuda asla saka yapmam!

    Bu surec icerisinde bi ara H.E.B.'nin iOS Developer ilanina da basvurmustum. Ekstra ozelligi olan bi ilan degil, ultra kotu bir app'leri var onu tekrar yazacaklar onun icin ekip olusturuyorlar sanirim. Neyse kendileri beni ilk asamada (yani daha HR ile bile gorusmeden) eledi ve benimle devam etmek istemediler. Super bi yazilimciyim, en iyi app'i ben yazarim falan gibi bi dusumcem kesinlikle yok ama o veya bu sekilde Amazon, Facebook ve Apple'da on-site'a kalmis, hatta birinde direkten donmus biri olarak HR ile bile gorusmeden "Thanks, but no thanks" email'i almak biraz garip geldi acikcasi. Bu yuzden hep diyorum, basarisiz oldugunuzda tabi ki kendinize bakin, ders cikartin vs ama reddedilmenizin sebebi karsidaki kisinin yetersizligi de olabilir unutmamakta fayda var.

  • ⭐⭐

    Biz de kuruma yazılımcı pozisyonunda adaylar arıyoruz. Mülakatlara ben giriyorum hatta bu hafta 2 adayla görüşeceğim. Teknik mülakat yapmıyoruz ama mülakatta bir kaç ince soru sorup olayı anlayıp anlamadığına bakıyoruz. Geçen gün tam 5 mülakata girip eve gelip gece yarısı bir de aday olarak mülakat girdim. Herhalde kendimi hala masanın diğer ucunda sandım ki recruiter'ı baya bir bozdum. Hatta yaptığı mülakat tipine falan dokundurdum. Mülakat sonunda bir hatam varsa özür diliyorum diye bana bir kaç kez sordu. Daha öncede dediğim gibi mülakatlar bazen ön yargılı ve taraflı yapılabiliyor.
    Sürecin sonunda ya Recruiter olacağım ya da hazırlıklarına başladığım şirketi kurup orada yazılım işi alacağım.


  • Onceki isimde son 4 yil boyunca, sadece basvuranlarin ve HR listesine girenlerin resumeleri uzerinden ise alimlar yaptik. Nedeni ise zamanimiz yoktu tek tek mulakat icin. Bir cesit panelleme sistemini uyguladik ve resumelerdeki is tecrubesi ve egitim durumlarini degerlendirerek, puanlama yaparak ilk 3 adayi belirledik. Sonra sirasi ile HR'a isimleri bildirip, ise alimlari yaptik. Birkac tanesinde yanildik, cunku resumedeki ozellikle is tecrubesi bilgileri dogru degildi. Bu kisiler ise basladiktan bir sure sonra ayrilmak durumunda kaldilar. Fakat genel anlamda, 80-85% secimlerde basariliydik.

    Simdiki isimde ise mutlaka mulakat yaparak ise aliyoruz. Ben simdiye kadar 4-5 tanesine panel uyesi olarak katildim. Ozellikle calisacaklari pozisyonlar ile dogrudan ilgili sorular soruyoruz.

    Tavsiyem: Is ilanini ve pozisyonun gorev ve sorumluluklarini iyi okuyun ve o yonde gelebilecek sorulara kendinizi hazirlayin. Mutlaka 3 adet strengths, 3 adet de weaknesses hazirlayiniz. Mutlaka short term ve long term hedefler hazirlayin, mumkunse basvuracaginiz is ile alakali olsunlar. Is tecrubenizi anlatirken, cok fazla detay yerine, onemli ve hayatsal noktalara dokunun. Yalan soylemeyin. Durust olun. Unutmayin genel anlamda, o isi yapabilecek potansiyele sahipmisiniz ve birde kuruma, sirkete ne gibi bir extra katkiniz olabilir gibi durumlar degerlendiriliyor aslinda mulakatta.

    Asla bu isi bir basamak olarak goruyorum, kendimi burada yetistirmek istiyorum gibi cumleler kullanmayin. Hic kimse kisa sureligine sizi ise almak istemez. O nedenle, burada kariyerime devam etmek istiyorum, bu sirket hakkinda cok pozitif ovguler duydum gibi orada ise alinirsaniz, uzun sure kalip calisabileceginiz izlenimi vermeniz gerekiyor.

  • ⭐⭐⭐

    @arnblt sizce türkiyede mali müşavir olan birisi gider gitmez bookkeeping yada accounting işleri bulabilir mi acaba

  • ⭐⭐

    @ahsenaydgdu ben Amerikaya ilk ayak bastığım gün Manhattan 5.cadde de bir firma ile bookkeeping ve accounting üzerinde mülaktım vardı. Arada hatırlı kişiler vardı ve hemen başlamam gerekiyordu. Eşim sen IT cisin ne muhasebesi dedi. Telefon edip mülakata gitmedim. Zaten ilk gidişimde kalıcı olmayı düşünmüyorduk. 1 hafta durup döndük.
    Söz kısası sorunuza cevap: Neden Olmasın 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.8k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum