Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

• @historian, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Her ay A tablosuna mı yoksa B tablosuna mı bakmamız gerekiyor? https://eksiup.com/p/qs157716wbsx

Onu USCIS belirtiyor, su an icin A'ya bakmanizi soyluyor.

• @crazycells Acaba hangi kısımda belirtiyor? Her ay tabloyu takip etmek istiyorum da.. (Tabloların üst kısmında yazan yazıların içerisinde mi A tablosuna bakmamızı belirten bir yazı oluyor?)

• yaklaşık 14 gün önce F2A I-130 başvurum onaylandı ve 2 buçuk yıldan fazla sürdü onaylanması bu yüzden şuan 23 yaşındayım ancak CSPA kanunu hesaplamalarına göre 21 yaş altıyım hala. Merak ettiğim şey şimdi USCIS başvurumu NVC'a göndermesi eğer 2 aydan fazla sürerse veya başka bir yanlışlık olup da göndermeleri gecikirse bu süreçte ben CSPA kanununa göre yaşlanmaya devam ediyor muyum çünkü ilk başvuru yaptığımızda 21 yaşıma girmeme 2 ay vardı. "Seek to acquire" şartını yerine getirip yaşımı dondurmak için I-824 formunu doldurmama gerek var mı ? Biliyorum biraz ayrıntılı ve CSPA kanunu üzerine bir soru ama bilgisi olan varsa memnun olurum.

• Arkadaslar Merhaba, 2 yil önce green card sahibi esim vasitasiyla bende basvuruda bulundum. Bu yil tüm formlarimizi doldurduk ve son asamaya geldik. En son evlilik cüzdanimizi tekrar yüklememizi istediler. Diger tüm konular halloldu. Bu sürecte hamileydim ve iki ay once bebegimiz oldu. Bebek ortada yokken tabi biz tüm formlari coktan doldurmustuk. Su an evlilik cuzdaninin onaylanmasini ve ardindan gelecek mülakat tarihini bekliyoruz. Konularla alakali üc adet sorum var.
    1- Bebegimiz ile ilgili ne yapmamiz gerekiyor ? tekrar bastan ayni forumlari onun icin doldurmak mi veya nvc e bir sekilde ulasip bildirmemiz mi lazim?
    2- Okudugum kadariyla mülakat günü ödeme yapiliyormus. Biz su ana kadar baslangicta benim icin 1 kere nvc formlari icin esim ve benim adima 2 adet ödemeyi yaptik ücüncü olarak tekrar mi gerekiyor?
    3- 26 Agustos tarihinde evlilik cüzdanimizi tekrar istek üzerine gönderdik. Su an Submitted asamasinda. Bundan sonra islemler mülakat tarihi ne kadar sürer?

• @historian, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@crazycells Acaba hangi kısımda belirtiyor? Her ay tabloyu takip etmek istiyorum da.. (Tabloların üst kısmında yazan yazıların içerisinde mi A tablosuna bakmamızı belirten bir yazı oluyor?)

Suradan takip edebilirsiniz

https://www.uscis.gov/visabulletininfo

• @hasretk51, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

yaklaşık 14 gün önce F2A I-130 başvurum onaylandı ve 2 buçuk yıldan fazla sürdü onaylanması bu yüzden şuan 23 yaşındayım ancak CSPA kanunu hesaplamalarına göre 21 yaş altıyım hala. Merak ettiğim şey şimdi USCIS başvurumu NVC'a göndermesi eğer 2 aydan fazla sürerse veya başka bir yanlışlık olup da göndermeleri gecikirse bu süreçte ben CSPA kanununa göre yaşlanmaya devam ediyor muyum çünkü ilk başvuru yaptığımızda 21 yaşıma girmeme 2 ay vardı. "Seek to acquire" şartını yerine getirip yaşımı dondurmak için I-824 formunu doldurmama gerek var mı ? Biliyorum biraz ayrıntılı ve CSPA kanunu üzerine bir soru ama bilgisi olan varsa memnun olurum.

Surada sorun isterseniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi

• @kubra94, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Arkadaslar Merhaba, 2 yil önce green card sahibi esim vasitasiyla bende basvuruda bulundum. Bu yil tüm formlarimizi doldurduk ve son asamaya geldik. En son evlilik cüzdanimizi tekrar yüklememizi istediler. Diger tüm konular halloldu. Bu sürecte hamileydim ve iki ay once bebegimiz oldu. Bebek ortada yokken tabi biz tüm formlari coktan doldurmustuk. Su an evlilik cuzdaninin onaylanmasini ve ardindan gelecek mülakat tarihini bekliyoruz. Konularla alakali üc adet sorum var.
    1- Bebegimiz ile ilgili ne yapmamiz gerekiyor ? tekrar bastan ayni forumlari onun icin doldurmak mi veya nvc e bir sekilde ulasip bildirmemiz mi lazim?
    2- Okudugum kadariyla mülakat günü ödeme yapiliyormus. Biz su ana kadar baslangicta benim icin 1 kere nvc formlari icin esim ve benim adima 2 adet ödemeyi yaptik ücüncü olarak tekrar mi gerekiyor?
    3- 26 Agustos tarihinde evlilik cüzdanimizi tekrar istek üzerine gönderdik. Su an Submitted asamasinda. Bundan sonra islemler mülakat tarihi ne kadar sürer?

Hayirli olsun. Cocugunuzu dosyaniza ekleyebilirsiniz, mulakata sizinle katilip gocmen vize alabilir.

1. NVC'yi durumdan haber edin, sizi yonlendirirler.

2. Eger Immigrant fee odediyseniz gerek olmayacak sanirim.

3. Normalde max. 2-3 ayda alirdiniz, ama ekleme yapacaginiz icin biraz daha uzun surebilir, bilginize.

• i130 onaylanma süreleri , California bekleme süresi 15- 19 ay'a indi. Güzel bir haber, umarım daha güzelleri gelir. Kısacası süre kısaldı.

• @crazycells Arkadaşlar herkese merhaba. Benim eşim green card lı ve F2A ya başvurduk. Süreci Amerikada bekliyorum. Eşim bana sponsor olacak ve eşim şu anda sağlık yardımı alıyor. Sağlık yardımı alıyor olması aile birleşimi için bir engel teşkil eder mi. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

• @doktor42, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@crazycells Arkadaşlar herkese merhaba. Benim eşim green card lı ve F2A ya başvurduk. Süreci Amerikada bekliyorum. Eşim bana sponsor olacak ve eşim şu anda sağlık yardımı alıyor. Sağlık yardımı alıyor olması aile birleşimi için bir engel teşkil eder mi. Şimdiden cevaplar için teşekkür ederim.

Esiniz sponsor olacak gelire sahip mi?

https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864

• @crazycells size özelden durumu yazdım. Teşekkürler.

• @doktor42, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

@crazycells size özelden durumu yazdım. Teşekkürler.

Hem sizin hem de esinizin gelirlerini topluca "household income" olarak gosterebilirsiniz. Ama saglik yardiminin kurallarini bir daha gozden gecirin.

Eger geliriniz yeterliyse o durumda "yardim" almaniz hos karsilanmayabilir, ozellikle son zamanlarda ABD'den Green Card alimlarini zorlastiracak kanunlar gecti. USCIS gorevlisi bu yardimlardan dolayi dosyanizi onaylamayabilir.

Forumun "gundem" bolumunde bu yasalar ve ne anlattiklari ayri ayri paylasilmisti, bilginize.

• Ben gelene kadar eşimin geliri yardım almayı gerektiriyordu. Bende yeni geldim sayılır ve henüz çalışmaya başladım. Bu durumda gelirimiz o sınırın üstüne çıkarsa zaten sağlık içinde ödeme yapmamız gerekecek. Ama dediğim gibi şu an durum ben yeni çalışmaya başladığım için muallak biraz...

Ben gelene kadar eşimin geliri yardım almayı gerektiriyordu. Bende yeni geldim sayılır ve henüz çalışmaya başladım. Bu durumda gelirimiz o sınırın üstüne çıkarsa zaten sağlık içinde ödeme yapmamız gerekecek. Ama dediğim gibi şu an durum ben yeni çalışmaya başladığım için muallak biraz...

anliyorum, fakat USCIS memuru nasil olsa anlayis gosterir dememelisiniz.

Son donemdeki yasa ve kurallari inceleyin, 12 ay veya daha fazla bazi yardim programlarindan faydalanmaniz problem oluyordu Green Card basvurusunda, bilginize.

• Merhaba @crazycells umarım herşey yolundadır. Ben eşim adına F2A visa için I-130 paketimizi Amerika ya giriş yaptıktan sonra 17 eylül tarihinde yolladım .5 gün sonra Uscis ten received olduğunu belirten ve receipt numberın olduğu sms i aldım. 10 gün sonra da California Service Centerdan I-1797 notice of action ve süreci takip edebilmemiz adına uscis online account numberın bulunduğu 2 posta aldım.Priority date 20 Eylül 2019 olarak belirlenmiş ve başvurumuz “ in process “ statüsünde. Aynı şekilde online sistemden takip ettiğimizde de bu şekilde gözüküyor.Şu an sonraki aşamanın ne olması gerekiyor , sanırım sadece beklemeliyiz ?
    -Eşim adına red yeme olasılığı yüksek bile olsa turist vizesine başvuracağız kendisi sadece 2 haftalığına ziyaret amaçlı gelecek.Bu tür vize başvuralarında red yemesi sürecimizi olumsuz etkiler mi? Yoksa şansını denemesinde bir sakınca yok mu ?

• @ipeke, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)

Merhaba @crazycells umarım herşey yolundadır. Ben eşim adına F2A visa için I-130 paketimizi Amerika ya giriş yaptıktan sonra 17 eylül tarihinde yolladım .5 gün sonra Uscis ten received olduğunu belirten ve receipt numberın olduğu sms i aldım. 10 gün sonra da California Service Centerdan I-1797 notice of action ve süreci takip edebilmemiz adına uscis online account numberın bulunduğu 2 posta aldım.Priority date 20 Eylül 2019 olarak belirlenmiş ve başvurumuz “ in process “ statüsünde. Aynı şekilde online sistemden takip ettiğimizde de bu şekilde gözüküyor.Şu an sonraki aşamanın ne olması gerekiyor , sanırım sadece beklemeliyiz ?
    -Eşim adına red yeme olasılığı yüksek bile olsa turist vizesine başvuracağız kendisi sadece 2 haftalığına ziyaret amaçlı gelecek.Bu tür vize başvuralarında red yemesi sürecimizi olumsuz etkiler mi? Yoksa şansını denemesinde bir sakınca yok mu ?

Priority date'inizin aktif olmasini bekleyeceksiniz.

Turist vizesi reddi direkt olarak gocmenlik surecini etkilemez.

• @NeverGiveUP Merhaba tekrar , Amerika ya girisimi yaptim ve F2A vizesine basvurduk .Noa dan receipt ve pd aldik.Esim adina turist vizesine basvurmanin surecimizi yavaslatmasi veye direkt olarak etkilemesi soz konusu degil ama anladigim kadariyla sadece turist vizesi reddi olacak .Ben burada calismaya basladigim icin izin almam cok mumkun olmayacak bu sebeple de onun gelip gitmesi daha mantikli olacak bizim acimizdan .Hic vize basvurusu kabul edilen bir ornekle karsilastiniz mi acaba bu durumda olan?

• @ipeke Esinizin Türkiye de duzgun bir isi duzgun bir geliri ve bankada bir miktar parasi varsa neden red alsin... yanlis beyan vermesin sizin orada oldugunuzu ve sizi ziyaret amaci ile vize almak istedigini belirtsin.. samimi olsun ve yanlış beyan vermesin bi sorun olacağını sanmıyorum.
    Önemli olan alicagi vizeyi amacinda kullanacagina dair ikna edici bir profil cizmesi.

• Sayin @crazycells sizi yine sorumla meşgul ediyorum ama A tablosu mu yoksa B tablosuna mi bakacagimi tam anlayamiyorum ingilizcem pek iyi degil..
    F2B için bu ay hangi tabloya bakıcaz acaba yardimci olabilir misiniz?
    https://www.uscis.gov/visabulletininfo

https://travel.state.gov/content/travel/en/legal/visa-law0/visa-bulletin/2020/visa-bulletin-for-november-2019.html

• @NeverGiveUP cok tesekkur ederim dediginiz gibi ilerleyecegiz turist vizesi basvurusunda da.

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 17 Oy
    6k İleti
    2m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel mulakat deneyimleri basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k