Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@Doğukan-Hacıoğlu Evet problem oldu, pasaportuma el koydular ve girişteki kadın oturumunuzu iptal edeceğim dedi ardından mülteci ve kaçakların olmuş olduğu bir odaya aldılar. 2 saat bekledim. 2 saat beklemenin ardından sıra numarasına göre çağrı yapıyolardı ve ben, beni sorguya alıp yada direk göndereceklerini düşünürken girişteki memur direk pasaportumu geri verdi ve ABD 'de kalabilirsiniz dedi ve hiç birşey olmamış gibi çıktım. Biraz ilginç oldu ama tam olarak bu şekilde oldu.Özetle ilk girişte sıkıntı yaşamakla beraber bekleme odasından herhangi bir problem yaşamadan çıktım.
Ben kendim buna ekstra olarak tam çıkarken gene tekrar emin olmak için bi daha orada ki memurun yanına gittim ve kendim sordum. Bi problem yok değil mi diye gene hayır yok dedi ve kalmaya geldiniz değil mi dedi. Evet dedim. Bu şekil ayrıldım herhangi bir sorun yaşamadan çok şükür çıktım. Fakat girişteki memurun pasaportumu alması ve oturumunuzu iptal edicem demesi beni bi hayli strese sokmuştu işin açıkçası. Mecbur kalmadıkça bu şekilde yapmanızı tavsiye etmem eğer daha uzun süre kalmanız gerekliysede o zaman reentry yapmanızı tavsiye ederim.Bu konuda mevcut hükemetin bu tarz durumları ilerleyen zamanlarda dahada sıklaştıracağını düşünmekteyim. Karar sizlerin . . .
-
@1877ru hayırlı olsun tebrikler
-
Oğlum green kartlı olarak 5 yılını doldurdu ve 22 ay sonraya vatandaşlık görüşmesi için randevu aldı. ( şu an 16 ay var) Bu arada re-entry permit ile endonezyaya gitti ve orada evlendi. 4 aydır orada, Daha önce yazları toplam olarak 3 ay kadar türkiyede bulunmuştu. Görüşmeden 4-5 ay önce gelse vatandaşlığı için sorun olur mu. Green kartlı olarak eşini getirmesi 3 yılı buluyormuş. ona başvurmadı henüz.
-
@Ziya-Palıgu, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Oğlum green kartlı olarak 5 yılını doldurdu ve 22 ay sonraya vatandaşlık görüşmesi için randevu aldı. ( şu an 16 ay var) Bu arada re-entry permit ile endonezyaya gitti ve orada evlendi. 4 aydır orada, Daha önce yazları toplam olarak 3 ay kadar türkiyede bulunmuştu. Görüşmeden 4-5 ay önce gelse vatandaşlığı için sorun olur mu. Green kartlı olarak eşini getirmesi 3 yılı buluyormuş. ona başvurmadı henüz.
6 aydan uzun ABD disinda kalmanizi kesinlikle tavsiye etmem, gorusme gunu "artik ABD'de yasama istegi yok" diye algilanabilir. Olumsuz bir sonucla karsilasabilir mulakat sirasinda.
-
@1877ru Yasalara göre Amerika dışında 1 seneyi geçirmediğiniz için green kartınıza el koyma hakları yok , bence bu yüzden hiçbirşey olmamış gibi gitmenize izin verdiler diye düşünüyorum sadece korkutma amaçlı olarak görevli bunları söylemiş olabilir.Bende yeni mezun Mühendisim internet üzerinden Amerika'da mühendislik işleri arıyorum ama şu anlık olumlu bir gelişme yok bundan dolayı Amerika'ya gelişim biraz sarkabilir.Daha önce üniversite eğitimim nedeniyle 10 ay Türkiye'de kalmıştım ve daha sonra JFK'den giriş yaptığımda sorgusuz suailsiz giriş yapmıştım sanırım birazda şans meselesi.Amerika'da Mühendis olarak iş bulma konusunda sizin bana verebileceğiniz bir öneri varmıdır ? Teşekkürler
-
GC’la birlikte Kanada’ya herhangi bir Kanada vizesi gerektirmeden girebilir miyiz? Yani bu kart Kanada’ya turistik olarak gezip dönmemiz için yeterli midir?
-
@Erkangeziyor, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
GC’la birlikte Kanada’ya herhangi bir Kanada vizesi gerektirmeden girebilir miyiz? Yani bu kart Kanada’ya turistik olarak gezip dönmemiz için yeterli midir?
Green kart ve Turk pasaportunuz ile Kanadaya giriş yapabilirsiniz(Kanada vizesine ihtiyaç yok). Ben NY eyaleti sınırından gişiş yaptım Montreal gezisi için , Niagara dan dönüş yapmıştım. (1 ay önce)
-
@Doğukan-Hacıoğlu
Mühendislikten çok iş tecrübesi önem taşıyor iş bulmada. İş tecrübeniz varsa kimse diploma aramaz. Ha bu arada Türkiye mühendislik diplomanız burada eşdeğer değil.
-
@Erkangeziyor, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
-
@Doğukan-Hacıoğlu bu baslikta sadece "Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri" ile ilgili sorularinizi sormalisiniz.
-
@1877ru tekrar giriş tecrübenizi merakla bekliyordum ama tahmin ettiğimin aksine biraz sert bir giriş yapmışsınız.. =) benim de durumum sizinkine benzer, ben de 2018 kazananıyım ve ilk girişimi 2018'de yaptım. Ekim ayında da green cardımla ilk girişimi yapacağım. Bu zamana kadar okuduğum deneyimlerde, kişiler tıkır tıkır geçiyordu. Sizinki gibi bir tecrübeyi ilk defa okudum ve biraz gerildim açıkçası. Zira, sizinkinden farklı olarak benim taşınmam 2020 gibi olacak çünkü Türkiye'de doktoram devam ediyor ve doktorada girmem gereken çok önemli bir sınavım var 2020'de. Diğer yandan, @Doğukan-Hacıoğlu nun da söylediği gibi, green cardı aldıktan sonra 1 seneyi geçirmediğimiz sürece ABD dışında kalma hakkımız var aslında ama neden böyle bir uygulama yapmışlar acaba? @crazycells ben yanımda USCIS'in bize mail attığı "A guide for new immigrants" materyalini getirsem, şu 1 seneye kadar ülke dışında kalabilirsin minvalindeki kısımları fosforlasam fln, olur mu sizce :winking_face_with_tongue:
ben ABD'ye girişimi Austin'den yapacağım. Gelişmeleri tabi ki paylaşacağım sizlerle de ;)
-
@mulus, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
green cardı aldıktan sonra 1 seneyi geçirmediğimiz sürece ABD dışında kalma hakkımız var
Bu alintiladigim cumleyi bir hak olarak gormeyin bence, bunu sadece tolere ediyorlar , ama eger ABD'de yasamadiginizi ve Green Card'i amacina uygun kullanmadiginizi dusunurlerse sizi gocmenlik mahkemesine yonlendirebilirler :)
-
merhaba crazycells benim 2000 yılından beri green kartım var devamlı gidip geldim sonra 13 sene gitmedim 2017 de gitdiğimde cbp polisi kartımı aldı mahkemeye sevk etdi ve kalmam için izin verdi mahkeme 7 ay sonraydı bende altıncı ayda geri geldim mahkeme katılmadığım için sınır dışı etmiş ben bu green kartı alabilirmiyim teşekkürler.
-
@takascı07, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
merhaba crazycells benim 2000 yılından beri green kartım var devamlı gidip geldim sonra 13 sene gitmedim 2017 de gitdiğimde cbp polisi kartımı aldı mahkemeye sevk etdi ve kalmam için izin verdi mahkeme 7 ay sonraydı bende altıncı ayda geri geldim mahkeme katılmadığım için sınır dışı etmiş ben bu green kartı alabilirmiyim teşekkürler
Maalesef bilemiyorum, sanirim artik alma sansiniz yok. En azindan benim bildigim bir yontem yok. Durumunuzla ilgili bir gocmenlik avukatina danismanizi tavsiye ederim.
-
@takascı07 bence durumunuzu muslu hukuk bürosuna sorun forumda
-
@crazycells sağol vize alabilirmiyim başvursammı diye düşünüyorum
-
@takascı07, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
@crazycells sağol vize alabilirmiyim başvursammı diye düşünüyorum
maalesef bilemiyorum, hemen yukarida cevap verdim.
-
Arkadaşlar merhaba,
Amerikaya ilk giriş yaparken, nereye giriş yapacağımızın bir önemi varmı ? Mesela kartların teslim adresi olarak NY gösterdik ama ben gittim Miamiden ilk girişimi yaptım. Bu bir sorun çıkarır mı ?
Birde kartlar verilen adrese teslim edilirken orada kart sahiplerinin bulunması zorun lumu ?Şimdiden teşekkürler.
-
@amtylmz istediğiniz yerden giriş yapabilirsiniz...
miamiden giriş yapmanızda sakınca yok
verdiğiniz adresde bulunmanız zorunlu değil ds-260 formunda green card geleceği adres bilgisin de c/o ismin başına yazmanız gerekli
https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris?page=1 -
Merhaba, okulumun başlamasından dolayı 15 Eylül’de ABD’den çıkış yaptım. Geri dönüşüm muhtemelen 10 ay sonra olacak, mezun olacağım. Öğrenci olduğum, transktrip, diploma vs. belgeleri yanımda götürdüğüm takdirde geçişimin kolaylaşacağını okudum. Güncel durumu öğrenmek için tekrar sormak istedim. Üniversite son sınıfım yazın gittim kartı aldım ve geri döndüm. Okul biter bitmez geri dönüp temelli yerleşeceğim. Girişte sorun yaşama şansım nedir? Bir de dikkatimi çeken bir durum daha var. Ben ABD’den çıkarken yeşil kartımı göstermiştim bu yüzden pasaportuma çıkış mührü basılmadı. Bu bir bilinmezliğe yol açar mı yoksa kartımı sistemlerinde taratmışlar mıdır? “Çıkış mührün yok ne zaman çıktın bilemeyiz” gibi sorunlarla karşılaşır mıyım?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum