[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri
-
@mehmett @greenleo @ikizbabasi benim de gönlümden 8000-9000 arası açıklanması geçiyor ; fakat tahminim 6000-6500 arası ...
-
Arkadaşlar ds-260da abd'de kalacağınız adres bölümünü değiştirmek istiyorum. Bu bölümü elçilikteki mülakat sırasında değiştirebilir miyim? Yoksa kcc'ye mail atıp formu açtırmam mı gerekiyor? Case numaram yüksek olduğu için formu açtırmak için çekiniyorum da. Yardımcı olursanız sevinirim.
-
@boss DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
Arkadaşlar ds-260da abd'de kalacağınız adres bölümünü değiştirmek istiyorum. Bu bölümü elçilikteki mülakat sırasında değiştirebilir miyim? Yoksa kcc'ye mail atıp formu açtırmam mı gerekiyor? Case numaram yüksek olduğu için formu açtırmak için çekiniyorum da. Yardımcı olursanız sevinirim.
Eğer mülakat tarihiniz belirlendiyse açtıra bilirsiniz ama belirlenmediyse açtırmayınız randevunuz ileri bir tarihe sarkabilir. Ayrıca mülakat sırasında değiştirmenizde bir sakınca olacağını sanmıyorum tabi yinede en iyisini @crazycells bilir.
-
@boss sayin Takip'in belirttigi gibi, su an acmaniza gerek yok. Mulakat oncesi formlari guncelleyebilirsiniz. Mulakat sirasinda da guncellemenizin bir mahsuru yok. Mulakattan once guncellemenizi tavsiye etmemizin nedeni, konsoloslugun is yukunu azaltmak. Ki mulakat gunu geldiginde her sey hazir olmus olsun...
-
@crazycells ve @Takip çok teşekkürler.
Mülakat tarihi mailim geldikten sonra, https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ linkinden ABD'de adresi mi değiştirmem yeterli olur değil mi? -
@crazycells hocam size bir şey de ben soracağım; örneğin mülakata kadar okulum bitmiş olacak ve o arada bir işe girip çalışmıl olursam bu bilgileri mülakat açıklanınca forma gireyim mi yoksa pek bir önem arz etmez mi?
-
@pacaveli hicbir onem arz etmez. Boyle bir degisiklik yapmaniza gerek yok. Isterseniz mulakat sirasinda konsolosluga durumu soyleyip, degisiklik yapmanizin gerekip gerekmedigini sorabilirsiniz. Gerek yok diyeceklerdir. Cok umursamiyorlar bu tur guncellemeleri. DS260 formunda verdiginiz bilgilerin formu doldurdugunuz gune gore dogru ve tam olmasi yeterli.
-
Bu ileti silindi! -
@boss DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@crazycells ve @Takip çok teşekkürler.
Mülakat tarihi mailim geldikten sonra, https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/ linkinden ABD'de adresi mi değiştirmem yeterli olur değil mi?Arkadaşlar link doğru mudur? Yardımcı olursanız sevinirim.
-
@boss Evet dogru lınk.
-
@boss evet, kusura bakmayin gozumden kacmis. mulakat tarihiniz aciklandiktan sonra linke email atarak formda guncelleme yapmak istediginizi soyleyin. Daha sonra konsolosluk formunuzu acip size donus yapacak.
-
@Mehmet ve @crazycells estağfurullah yardımlarınız için çok teşekkürler.
-
@crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
olmasi yeterli.
çok teşekkür ederim cevap için.
-
@sayal DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:
@mehmett @greenleo @ikizbabasi benim de gönlümden 8000-9000 arası açıklanması geçiyor ; fakat tahminim 6000-6500 arası ...
9200 olur tahminimce.
-
hayırlısı olsun, umarım bu sefer biraz yüksek açıklanır.
-
Merhaba,
Mülakat tarihim açıklandı, 2018 talihlisiyim, Ekim ayının ilk haftası konsolosluk görüşmem var, konsolosluk randevu mailim geldikten sonra sistemden ptt adresini de seçtim ve görüşmemden 1 hafta evveli için sağlık raporu randevumu da aldım. Tüm bu işlemleri bekar statüde yaptım ve şu an bekarım, fakat 1 yıldır süren ilişkimde evlilik yapıp yapmama arası kararsız kaldığımız için de evlenmedik, hala kararsızız ama sizce şu önümüzdeki 10 gün içerisinde bir evlilik yapar isek, herhangi bir riski olur mu? Zira çok az zaman kaldı mülakatıma..
Normalde mülakattan evvel evlilik olabiliyor, mülakat tarihi açıklanmışsa da konsolosluğa da medeni durum değişikliği bilgisi verilip süreç ilerletilebiliyor diye biliyorum.
Sizce tam şu aşama ve zamanlamada bu yapılırsa risk nedir, ne kadardır?
Evlenirsek bunu ne zamana kadar yapmamız gerekir?
Evlenirsek devamında nasıl bir yol izlemeliyim?
Mülakat tarihim ötelenir mi?
Red yeme ihtimalim var mıdır ki öyle bi ihtimal var ise hiç bu işlere girişmeyeceğiz...
Şimdiden bilgilendirme için çok teşekkürler. -
@uzay evliliginiz gercek oldugu surece bir riski yok :) Bu nedenden dolayi red almazsiniz.
Ne zaman evleneceginizi bilmiyorum ama sanirim biraz daha surecek resmi olarak evlenmeniz? Size tavsiyem konsolosluga yazip mulakatinizi erteleyin.
Siz vizeyi aldiktan sonra ABD'ye gitmeden ve DV2018 sureci bitmeden evlenip esiniz icin de vize alabilirsiniz. Fakat bu surecte medeni durumunuz degiseceginden tekrar bir vize almaniz gerekecek ve yine kendiniz icin $330 vize ucretini odemeniz gerekecek. Bu nedenden dolayi, su an evlilik plani oldugunuzu ve evlendikten sonra mulakata katilmak istediginizi konsolosluga yazin ve mulakatinizi dugun merasiminden sonraya almaya calisin. Boylelikle evliliginizin gercek oldugunu kanitlayan belgelere (cogunlukla sorulmuyor ama eger sorarlarsa diye yaninizda goturun yine de) dugun fotograflarinizi da eklemis olursunuz.
-
@crazycells Mülakat tarihimi ertelemeden bu süreci ilerletmem mümkün mü peki? Misal 1 hafta içerisinde evlenir isem, erkek arkadaşımın da benimle Ekim ayında mülakata gelmesini sizce sağlayamaz mıyım?
Bir de tahmini ne kadar ötelenir mülakat tarihim eğer ki ertelemeyi teklif edersem? -
@uzay mumkun, eger mulakat gunune kadar resmi islemleri halledebilecekseniz oyle de yapabilirsiniz. Bu durumda evlendikten sonra konsolosluga durumu bildirip esiniz icin de bir DS260 formu olusturmalarini isteyeceksiniz, kendi formunuzda da gerekli degisiklikleri yapmaniz lazim.
Erteleme suresine yanit vermek biraz zor, cunku konsoloslugun takvimi de bu surecte cok onemli; ama henuz mulakatlar yeni baslayacagi icin 1-2 ay sonrasina mulakat tarihi vereceklerdir.
-
Herkese merhaba. Yarın unganlarda saglık muayenemiz var. ödemeyi kredi kartıyla yapabiliyormuyuz..? bilgisi olan varmıdır ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum