Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Devlet desteği olmadan geçimini sağlayamayacak olan göçmenler ile ilgili kural genişletildi!

  • Muslu Law Firm

    Devlet desteği olmadan geçimini sağlayamayacak olan göçmenler ile ilgili kural genişletildi! Devlet desteği alan göçmenlerin artık kullanmamaları gereken devlet hizmetleri vardır. Bu hizmetlerin kullanılması durumunda başka aile bireylerini göçmenlik yolu ile ABD’ye getirmek mümkün olmayacaktır.

    Bu değişiklik sizi nasıl etkileyecek?

    DHS (İç Güvenlik Bakanlığı-Department of Homeland Security) 15 Ağustos 2019’da devlet destekli hizmetleri kullanan göçmenler için yeni bir kural getirdi. Düzenleme öncelikle 15 Ekim 2019'da başlayan göçmenlik yardımını alan kişileri etkileyecektir. Yabancılara göçmen veya göçmen olmayan ABD vizesi verilip verilmeyeceğine karar verirken Dışişleri Bakanlığı'nın da aynı standartları benimsemesi beklenmektedir.

    Kuralın yürürlüğe girdiği tarihte veya öncesinde bekleyen başvurular ve dilekçeler, mevcut standarda göre değerlendirilecektir.
    "Herhangi bir zamanda hükümet desteğine muhtaç olabilecek göçmen" terimi, Göçmenlik ve Vatandaşlık Kanununun § 212 (a) (4) maddesine göre ABD’ye giriş engelinin temellerinden biridir. Yeni kural bunun ne anlama geldiğini tanımlıyor:

    Hükümet desteği olmadan geçimini sağlayamayacak olan göçmenlik kuralının uygulanması:

    Hükümet desteği olmadan geçimini sağlayamayacak olan göçmenler, eski kurala göre sadece belirlenmiş devlet ve federal programlara gelirlerini veya desteklerinin yarısından fazlası için "esas olarak bağımlı" olmaları durumunda ABD’ye gelişe yasaklı sayılırlardı. Oysa yeni kural eski kuralın kapsamını çok genişleterek 36 aylık bir süre içerisinde toplam 12 aydan daha uzun bir süre boyunca devlet yardımından faydalanması yüksek ihtimal olan bütün kişilere uygulanacaktır. Özetle önceden bir göçmenin devlet yardımına bağımlı olması durumunda ABD’ye gelişi yasaklı iken şimdi bu standart değiştirilmiş olup göçmenin devlet yardımına bağımlı olması ihtimali, göçmenin ABD’ye gelişine yasak teşkil etmek için yeterli olacaktır. Böylece hem ABD’ye gelebilecek göçmenlerin sayısı azalacak hem de devlet yardımı kullanan göçmenler aile bireylerini ABD’ye getiremeyeceklerdir.

    Diğer güncel haberler için: http://amerikavatandas.com ve https://tr-tr.facebook.com/musluhukuk/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


Benzer Başlıklar

  • 37
  • 1
  • 3
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

83
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum