Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 22bin küsür için mülakat sizce hazirandan önce gelir mi? Haziran ortasında amerikaya giriş yapmam gerekicek, eylüle kadar işlemleri halletmem için.


  • dv süreci devam ederken turist vizesiyle abd'ye giremezsiniz olayının bir mesneti var mı? vizem var ancak seyahat ya da iş için gidilmesi gerekirse riske mi girmiş oluruz?


  • Merhabalar KCC gelen maildeki belgeler türkçemi yoksa ingilizcemi gönderilmesi gerekiyor.Polonyadan adli sicil belgesi aldık ve bu belgenin hangi dile çevrilmesi gerekmektedir.Bu belgeyi lehçe olarak gönderebilir miyiz? Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için


  • @arnold-layne niye giremeyeceksiniz bir sıkıntı olmaması lazım


  • @irem-begum
    eğer mülakata ankarada girecekseniz, polis belgenizi ya Türkçe yada İngilizce olması gerekiyor diye biliyorum, yeminli tercümanla ingilizceye çevirttirebilirsiniz
    Bu konuyla ilgili sorunuzu alttaki başlık altında da sorabilirsiniz, polanyadan nasıl polis belgesi alınır? kendi deneyimlerinizi de aktarırsanız, bizden sonraki arkadaşlar da yararlanmış olur, teşekkürler
    Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak https://yesilkartforum.com/forum/post/361


  • @Muhtaradana biri yazmıştı bir tanıdığım "önden iş bakmaya geldim" demiş geri göndermişler falan. kamil gibi iş bakmaya geldim dersen tabii geri gönderirler o ayrı da bu süreçte komple bir kara liste durumu oluşuyor mu, onu merak ettim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Burak-Erdoğan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Burak-Erdoğan, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    selamlar arkadaslar ben j1 ile abd'deydim gecen yil fakat boston Türk büyükelciliginden pasaport aldim
    farkettimki Country/Authority that Issued Document
    bölümüne usa yazmisim böyle bir durumla karsilasan oldumu acaba?

    dosya numaraniz kac?

    surec sonlanmadan bir ara degistirmenizi tavsiye ederim.

    15xxx lerde kafam cok karıstı sonucta abd topraklarında aldım ama

    pasaportta o sekilde mi yaziyor? pasaportlar Turkiye'de basilip konsolosluklara gonderiliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnold-layne, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    dv süreci devam ederken turist vizesiyle abd'ye giremezsiniz olayının bir mesneti var mı? vizem var ancak seyahat ya da iş için gidilmesi gerekirse riske mi girmiş oluruz?

    eger makul bir nedeniniz varsa girebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnold-layne, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhtaradana biri yazmıştı bir tanıdığım "önden iş bakmaya geldim" demiş geri göndermişler falan. kamil gibi iş bakmaya geldim dersen tabii geri gönderirler o ayrı da bu süreçte komple bir kara liste durumu oluşuyor mu, onu merak ettim.

    Turist vizesini "önden iş bakmaya geldim" gibi bir amacla kullanamazsiniz. Ben olsaydim, ben de bu kisiyi geri gonderirdim. Bu vizenin ne amacla kullanilabilecegi belli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @irem-begum, içinde söyledi: DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar KCC gelen maildeki belgeler türkçemi yoksa ingilizcemi gönderilmesi gerekiyor.Polonyadan adli sicil belgesi aldık ve bu belgenin hangi dile çevrilmesi gerekmektedir.Bu belgeyi lehçe olarak gönderebilir miyiz? Teşekkürler şimdiden cevaplarınız için

    dili Turkce veya Ingilizce olmayan belgelerin cevirisi Ingilizce olarak yapilmali, bilginize.


  • @arnold-layne aynen gezeceğim şuraları sadece denilse yeterli


  • Merhaba, birkaç tane sorum olacaktı evrak talebiyle ilgili;

    1. KCC her case için özel bir evrak talebi mi gönderiyor? Yoksa tüm caselere aynı standart evrak talep listesi mi e-mail ile geliyor?
      Örneğin ben yurt dışında 1 yıldan fazla yaşadıysam o ülkeden adli sicil belgesini benden isterken, eşim yaşamamışsa ondan istemiyor mu?

    2. Talep edilen belgeler e-devletten türkçe mi indirilip gönderiliyor?

    3. Bu belgeler casedeki her birey için ayrı ayrı ve tek pdf (merge) mi yapılıyor yoksa her birey için ayrı ayrı bir çok pdf mi gönderiliyor?

    4. Yurtdışında 1 yıldan az yaşanan yerlerden adli sicil kaydı istenmediğini anladım ancak halen yurtdışında yaşamaya devam ediyorsak ve 6 ayı geçmişse o ülkeden de mi almamız gerekiyor?

    Teşekkürler


  • @oez
    1)Evet genellikle aynı belgeleri istiyorlar
    Siz yurtdışında 1 yıldan fazla yaşamışsanız, ilgili ülkeden polis belgesi (sabıka kaydı) almanız gerekiyor
    Halen yurtdışında yaşıyor ve 6 ayı geçirmişseniz,gene almanız gerekiyor
    Eşiniz yaşamadığı için e-devletten arşiv kayıtlı adli sicil belgesi alması yeterli
    NOT :eğer alacağınız polis belgesi İngilizce değilse ve mülakata Ankara da girecekseniz, belgeyi yeminli tercümanla ingilizceye çevirttirmeniz lazım
    Daha detaylı bilgi için forumun ilgili başlığına bakabilirsiniz
    Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak https://yesilkartforum.com/forum/post/361

    1. Evet Türkçe ve İngilizce olabilir(bu durum talep e-mailinde de yazılı) , arşiv kayıtlı adli sicil belgesini İngilizce alabilirsiniz

    3)Ayrı ayrı pdf, tek email ilede gönderebilirsiniz, yeterki konu kısmına case numaranızı yazın

    1. 1 de yazdım ama hangi ülkeden alacaksanız nasıl alındığına dair deneyimlerinizi bu başlık altına aktarabilirsiniz
      Türkiye Dışındaki Ülkelerden Adli Sicil Kaydı Almak https://yesilkartforum.com/forum/post/361

  • @crazycells cok tesekkur ederimm!! bu olay oyle bir heyecan olusturuyor ki sanirsin adresleri tek tek gelip kontrol edecekler, net degilse kolay bulunmazsa basvurunun ustu cizilecek. cok sagolun daha mantikli yaklasabildim formu doldururken.
    annem basvurdugu zaman asil aileye dair da belge alabiliyor, ama kimlik bilgileri bile sorunlu anne baba adi biyolojik aileye aitken kizlik soyadini evlat edinen ailenin yazmislar. KCCden de mail geldi resmi belgelerde nasilsa onu yazin dediler.


  • @crazycells Merhaba
    (Is your Mailing Address the same as your Present Address?)
    Yanında mailing adres ile ilgili şöyle bir not var ;
    Help: Mailing Address
    This is the address where we will send correspondence regarding your application.

    Posta adresinizle, yasadiginiz adres ayni adres mi diye soruyor ?

    Posta adresimiz Türkiyede şuan ikamet ettiğimiz adresten mi bahsediyor ?
    Yoksa amerika için vereceğimiz adresten mi bahsediyoruz burada benimde kafam karıştı ? Türkiyede yaşayan ve abd ye göç edecek olan birisi için ne anlama geliyor ?


  • @Muhtaradana Merhabalar, 25 haziran 2019'da bulundugum ulkeden adli sicil kaydı aldım ve 27 haziran 2019 da o ülkeyi tekrar giriş yapmamak üzere terk ettim. Türkiyeye dondukten sonra belgeyi almam cok zor olacaktı ve böyle yapmamın daha iyi olacağını dusundum. Bana KCC den evrak talebi geldiğinde adli sicil olarak bu resmi criminal recordu gonderdiğimde bunun tarihi eski guncel değil vs. denir mi? sonuçta pasaportumda o ülkeden ne zaman cıkıs yaptıgım belli yani cıkmadan yalnızca 2-3 gun once alınan bir belge diye düşündüm ve o an mantıklı geldi oyle yaptım daha sonra almam zor/imkansız olabilir diye. Bilgilerinizi ve değerli yorumlarınızı istirham ederim. Saygılar-selamlar


  • Merhabalar, 25 haziran 2019'da bulundugum ulkeden adli sicil kaydı aldım ve 27 haziran 2019 da o ülkeyi tekrar giriş yapmamak üzere terk ettim. Türkiyeye dondukten sonra belgeyi almam cok zor olacaktı ve böyle yapmamın daha iyi olacağını dusundum. Bana KCC den evrak talebi geldiğinde adli sicil olarak bu resmi criminal recordu gonderdiğimde bunun tarihi eski guncel değil vs. denir mi? sonuçta pasaportumda o ülkeden ne zaman cıkıs yaptıgım belli yani cıkmadan yalnızca 2-3 gun once alınan bir belge diye düşündüm ve o an mantıklı geldi oyle yaptım daha sonra almam zor/imkansız olabilir diye. Bilgilerinizi ve değerli yorumlarınızı istirham ederim. Saygılar-selamlar


  • @UFUK-KAYA çok doğru yapmışsınız tekrar o ülkeye dönmeyeceğiniz için aldığınız belge kabul edilecektir, belge eğer İngilizce değilse, yeminli tercümanla ingilizceye çevirttirebilirsiniz, KCC ye gönderdiğiniz belgelerin içinde e-devletten alacağınız arşiv kayıtlı adli sicil belgesini göndermeyi unutmayın, bol şans @crazycells


  • @crazycells
    Selam,Case numaram 2020AS5*** ds260 formu online doldurum ve hala cevap alamamışm, tahmini ne zaman cevap alacm? Ve hangi aylarda mülakata çağrılacm?
    Saygılar;


  • Tabloda gördüğüm kadarı ile 5000 case ler evrak e maili almışlar hadi insallah hepimize sıra gelecek de takip konusunda tecrübeli adaylara sormak istiyorum bu sene biraz hızlılarmı acaba.sizin düşünceleriniz nelerdir? Yoksa hersene farkli değişkenler varda ondanmi rakamlar değişiyor.sadece merak🙌


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

55
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum