-
@sash merhaba İstanbul 'dan Amsterdam aktarmalı houston uçuşu buldum ama aktarma süresi 1,5 saat, sizce geç kalınır mı?
-
@tufan, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
Arkadaşlar Norveç transit vize istiyor mu? Detaylı bilgi verebilecek var mı? Abd vizem var. Pegasus-Norwegian havayolu şirketleri arasında bir aktarma olacak. Ankara-istanbul-Oslo-Los Angeles arası uçuş olcak.
Su siteleri inceleyebilirsiniz:
https://www.norway.no/en/turkey/
https://www.vfsglobal.com/norway/turkey/visa_types.html
Transit: Lütfen bazı vatandaşların Oslo havaalanının uluslararası transit alanından geçerken bir havalimanı transit vizesine sahip olmalarının gerekli olduğunu unutmayın. 24 Ağustos 2018'den başlayarak, Türk vatandaşlarından Oslo Havaalanında (Gardermoen) geçiş yaparken transit vize almaları istenecektir.
Oslo havalimanına Schengen ülkesinden gelmiyor ve Schengen ülkesine gitmiyorsanız, havalimanındaki transit alanın içinde kalabilirsiniz. Bu durumda seyahat edenlerin çoğu, Schengen sınırını geçmeyeceğinden vizeye ihtiyaç duymayacak. Bununla birlikte, bazı vatandaşların havaalanına transit vizeye sahip olmaları gerekmektedir. Bu, şu ülkelerden gelenler için geçerlidir: Afganistan, Bangladeş, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Eritre, Etiyopya, Gana, İran, Irak, Nijerya, Pakistan, Somali, Sri Lanka ve 24 Ağustos 2018'den Türkiye vatandaşları için de geçerlidir.
Sadece Oslo havaalanına transit olarak gelen yolcular, transit için ayrılan kısmın saat 23:00’ dan 06:00! a kadar kapalı olduğunu bilmeleri gerekmektedir. Varışınız ve bağlantılı uçuşunuzun kalkış saati, havaalanında saat 23: 00 ve saat 06:00 arası kalmanızı gerekli kılarsa, bu süre boyunca kapalı olduğu için transit alanı kullanamazsınız. Tüm gezginler daha sonra havaalanının transit olmayan bölgesinde veya yakındaki bir otelde kalmak için sınır kontrolünden geçmek zorunda kalacaklar. Bu, Vize El Kitabının 1. Ekine göre dış Schengen sınırını geçerken vizeye sahip olması gereken vatandaşların, yalnızca Norveç'te Schengen'i geçiyor olsalar bile Schengen vizesine ihtiyaç duyabilecekleri anlamına gelir. Ek olarak, havaalanında (normalde farklı havayolları kullanırken) bagajlarını kontrol etmeleri ve teslim etmeleri gereken kişilerin de, sadece geçiş yapsalar bile, sınır kontrolünden geçmeleri gerekir. Bunun sizin için geçerli olup olmadığını görmek için bagaj etiketinizi kontrol edin.
Schengen vizesi için transit geçiş şartları, başvuru sahibinin neden havaalanının transit alanından, uçak biletinin nihai varış noktasına ve gerektiğinde vizenin son varış yerine vizeden çıkması gerektiğini açıklayan bir belge olabilir. Başvuru sahibinin bağlantılı uçuşu beklemek için Norveç'te kalması gerekiyorsa, otel rezervasyonu ve Norveç'teki konaklama süresinin karşılanması için belgeler de sağlanmalıdır.
-
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@sash merhaba İstanbul 'dan Amsterdam aktarmalı houston uçuşu buldum ama aktarma süresi 1,5 saat, sizce geç kalınır mı?
ilk defa bu guzergahta yolculuk yapiyorsaniz daha uzun sureli ucus almanizi tavsiye ederim.
-
@crazycells teşekkür ederim. Yazılanlardan anlaşılacağı üzre Norveç transit vize istiyor. Ucuz bilet bulmuştum ama transit vize ücretini yani 120 euro daha eklersek 3k tl üzeri ücrete çıkıyor. Tek çare Lutfansa ile Almanya üzeri aktarma seçeneği kalıyor sanırım. Saygılar.
-
Amsterdam Schiphol cok basıt bır havalanı , uçaktan iniş direk departure , o yuzden pasaport kontrol veya guvenlik Xray yok 30-40 dakıka bıle yeterlı olur
@HockeyUmpire2, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
-
@crazycells Çok teşekkürler frankfurt aktarmalı gidecektim tereddütüm ortadan kalktı abd vizemi alırsam transit vizeye ihtiyacım yokmuş öğrenmiş oldum

-
Bende londra aktarmalı houston gitmiştim. İngiltere de herhangi bir transit vize gerekmiyor.
-
ny ye direk ucus icin uygun ucak bileti konusunda tavsiyelere ihtiyac var. skyscanner dan takip ediyorum. gidis donus 2kisi icin 6 bin en dusuk gosteriyor thy. daha uygun a bulmam mumkunmudur ? thy nin kampanyasi bu aralar yok sanirim. istanbuldan thy haricinde direk ucus yapan havayolu sirketi varmi? Daha once delta ile ucmustum direk.
-
@vermaynen hangi ay için bakalım
-
@ayvalik10, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@vermaynen hangi ay için bakalım
ekim bakiyorum ayvalik10, 2-3 gundur takip ediyorum bir degisiklik goremedim gunden gune degisiklik olabilir diye kendime 1 hafta surekli hergun izleyim dedim ona gore alirim ama 2-3gundur sabit.
-
@vermaynen 1 eylül baktım 1 aktarma bir kontrol et istersen
https://www.kayak.com/flights/IST-NYC/2019-09-02?sort=bestflight_a&fs=stops=-2 -
-
@ayvalik10, eylul uygun degil de ekim inceleyecegim simdi. tesekkurler.

-
@vermaynen ekim olanları da gönderdim sana
-
@ayvalik10, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)
@vermaynen ekim olanları da gönderdim sana
evet gordum inceleyecegim simdi saolun.
-
@vermaynen
skyscanner 1967 TL bir aktarma ile var. ekim ayı için ki ben 1 ekim bakıyorum aklında olsun skyscanner haber yapmıştı en düşük biletler salı günleri diye
bir de sabaha karşı -
@vermaynen
skyscanner 1967 TL bir aktarma ile var. ekim ayı için ki ben 1 ekim bakıyorum aklında olsun skyscanner haber yapmıştı en düşük biletler salı günleri diye
bir de sabaha karşıevet bende sali carsamba bakiyorum gun ve saat onemli degil benim icin hergun her saat direk ucus olur yeterki uygun olsun
ekim ayinda 1500 den basliyor. en dusuk daha dusuk de bulamiyorum. -
Merhaba Almanya aktarmasında munih ve frankfurt transit vize istemiyor diye biliyorum! Son bir check etmek isterim... Bizim uçusumuz münih üzeri 3 saat bekleme süremiz var. Tecrübesi olan varmı?
-
Merhaba Almanya aktarmasında munih ve frankfurt transit vize istemiyor diye biliyorum! Son bir check etmek isterim... Bizim uçusumuz münih üzeri 3 saat bekleme süremiz var. Tecrübesi olan varmı?
Merhaba,biz 6 Eylül'de Lufthansa ile Frankfurt aktarmalı Houstona geldik,her hangi bir transit vize gerekmedi bize.
-
@hockeyumpire2, bir tanidik ilk kez pasaport cikartip munih aktarmali miami ucusu gerceklestirmis cocugunu gormeye gitti. Lufthansa ile ucusu gerceklestirdi.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum