Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐

    PTT'nin azizliğine uğrayarak 2 şube gezmemiz gerekse de sounda aldık pasaport ve paketlerimizi. Tekrardan yardımı dokunan herkese teşekkürler. @crazycells e de ayrıca teşekkürler. 😁


  • Merhabalar, geçen hafta mülakatım vardi ve görevli pasaport tipini değiştirmem gerektiğini cunku buna visa basilmadigini söyledi. Kırmızı ya da yeşil bir pasaport göndermemi istedi . Pasaportu gönderdikten sonra pasaportunuz bize ulaşmıştır diye bir mail aldim ancak mailde "If the passport information you have provided on your DS-260/160 form changes at any stage of the process after your interview, you must inform us immediately via email at https://tr.usembassy.gov/visas/contact-immigrant-visa-section/. This is necessary to avoid possible delays in your visa process." Yazıyordu. Bunun üzerine yeni bir  pasaport gonderdigim icin onlara durumu bildiren bir mail attım cunku ds 260 bilgileri degisiyordu ve benim ds 260 dosyasının kilidini açtılar ve soyle bir mesaj attılar " Talebiniz uzerine formunuz gerekli guncellemeleri yapabilmeniz icin acilmistir. Lutfen gorusme gununuzden en az bir gun once formunuzu ibraz etmeyi unutmayiniz." Şimdi benim herhangi bir görüşmem yok ve süreci birbirinden habersiz çalışanlar işliyor. Ds 260' ı değiştirmeli miyim ?


  • Merhaba, emin olmak icin soruyorum, 2 yildir ogrenci olarak Amerika'da bulunmama ragmen buradan police certificate almama gerek yok degil mi?

  • ⭐⭐⭐

    @kazo Amerika için gerekmiyor.


  • Merhaba, acil birkaç sorum var bilginiz rica.

    Mulakatim 5 Eylül'de olacak. Asıl talihli benim. Sistemden baktığımda , şu anda durumum Ready olarak görülüyor.

    1-Esimin pasaportunun mülakat günü itibariyle süresi sadece 3 ay kalacağı için, hemen 10 yıllık yeni pasaport'a başvurduk, haftaya teslim alacağız. Bu yeni gelecek pasaport, eşim için DS 260'da girdiğim pasaport bilgilerinden farklı olacak. (Bu konuda konsolosluğa mail göndereceğim , @frozen ve @crazycells önceden bilgi vermişti )

    2-Bu pasaport durumundan ötürü , ais kaydı henüz yapmadım ve doktor randevusu almadım. Yeni pasaport geldikten sonra yapmam daha mı doğru olur ? Geç kalmış olmuyorum değil mi ?

    3-Ben çok seyahat ettiğimden ötürü 2 pasaportum var. Birisinde 10 yıllık ABD vizesi basili ve DS260'a bu pasaportu girdim. Mülakata 2 pasaportu da götürecek miyim ?

    4- Mulakat evraklari için kaçar adet fotokopi isteniyor ?

    5- E-devletden alınan nüfus kayıt belgesi asıl mi olmuş oluyor ? Bir asıl ve kopyası denmiş. Ancak zaten ikisi arasında herhangi bir fark olmayacak, siyah beyaz imzasız çıktı sonuçta.

    Özellikle @crazycells yanitiniz için şimdiden çok teşekkürler.


  • @tesko tebrik ederim, yeni yaşamınızda bol mutluluklar


  • Merhabalar, 4 aylık ap sürecimiz bugün bitti, dün konsolosluktan aranarak teknik bir aksaklıktan dolayı çağırıldık, kafamızda kura kura bugun 10 civarı ankaradaydık, aradıklarında hiçbir evrak vs istememişlerdi ancak biz yanımıza herşeyi almıştık, ilk olarak bizden pasaportlarımızı istedi görevli, pasaportların kendilerinde olduğunu 19 temmuzda gönderdiğimizi söyledik, daha sonra tekrar cagıracağını soyledi 15 dk kadar sonra tekrar numaramız yandı, kızımızın pasaportunu istedi verdik ve yetkili çok şaşırdı abd vatandaşı oldugunu görünce, kızınızın abd vatandaşı olduğunu belirtmişmiydiniz dedi bizde evet heryerde belirttik zaten onunla ilgili hiç bir işlem olmadı, hatta bizden doğum masraflarının ödendi belgesini istemiştiniz falan dedik.. sizi boşuna cagırdık bir karışıklık oldu galiba içerde görüşüp birazdan yine cagıracağım dedi, velhasıl tekrar cagırıldık ve yetkili kusura bakmayın bugun işlemlerinizi tamamlayıp size vize paketinizi teslim etmeye calısacağım 2 gibi arayacağım dedi (ayrıca daha önce yazmıştım kızım abd vatandaşı olmasına rağmen bizden 330dolar almışlardı onun için onuda iade ettiler) dediği saattede ceacta durumumuz issued oldu ve arandık 🙂 biz son zamanlarda sıklıkla mail attık, hatta gözümüzü karartıp kccyede durumumuzu anlattığımız mail atmıştık zaten ne olduysa onlara mail attıktan sonra oldu iyide oldu:))) ap başlığında detaylıca anlatmıştım olaki ap ye kalanlar olursa tecrübelerimiz o başlık altında.. herkes gibi bizim içinde çok yorucu bir süreç oldu..birbirini tanımayan İnsanlar olarak tecrübelerini aktaran moral vererek destek olan herkese teşekkürler🙏🏻 Umarım bizim gibi ap ye kalıp bekleyenlerde biran önce alır vizelerini..


  • @bsk sizin adınıza çok sevindik tahmin etmiştim alacağınızı 4 ay sebepsiz yere kaldınız AP ye sonuçta iyi oldu amerikada bol şans dileriz umarım herkes sorunsuz atlatır 😀😀😀😀

  • ⭐⭐⭐

    @bsk Hadi gözünüz aydın. 👏🏻


  • Sayın @crazycells , desteginiz ve yardımlarınız için cok teşekkürler. Süreçle ilgili hiçbir ön bilgim yokken bu siteyle karşılaştım , her soruma yanıt aldım ve sürecin sonuna geldim. Bende buradaki bilgilerle sorunsuz olarak mülakatı geçtim. Kuskusuz siz ve forumdaki arkadaslarım olmasaydı benim için bu bu kadar kolay olmayacaktı ve sadece bilgi degil aynı zamanda aynı kaderi paylasacak insanlarla dialoglar bile keyif vericiydi. Bundan dolayı bu foruma ve size teşekkürlerlerimi sunmak istiyorum bir kere daha.


  • @bsk güzel haberlerinizi bekliyorduk. Gözünüz aydın.


  • @Sefa @keysnambır @yilmaz çok teşekkürler🙏🏻


  • @bsk sizi tebrik ederim. Durumunuzu uzunca zamandır takip ediyorduk heyecanla ve mutlu sonla bitmesine çok sevindik. Merak ettiğim bir soru var, sorun tam olarak neymiş? Çocuğunuzu applicant olarak mı eklemiştiniz ds260 formuna? Yoksa ilk başvuruya mı eklemiştiniz? Sizden onun için de para almışlar çünkü. Biz çocuğumuzu ilk başvuruda eklemedik Amerika’da doğduğu için ve ds260 formunda söyledik ancak bizimle vizeye başvurmayacağını belirttik, bize verilen yönergelere göre.


  • @bsk çok sevindim, bizde siz gibi neden ap ye kaldığınız anlamakta zorlanıyorum, tebrik ederim, süreç biraz sancılı geçmiş ama sonu güzel bitmiş


  • @tesko yeni hayatınızda başarılar dilerim


  • @bsk çok sevindik vizenizi almanıza hep sizi takip ediyordum bilgilendirdiğiniz içinde teşekkür ederiz


  • @bsk gözünüz aydın sizin adınıza çok sevindim 😊


  • @bsk Tebrik ederim. Gözünüz aydın.


  • 15 aylık sancılı bekleme sonunda 9 ağustos saat:08:30 da tamamlanmış oldu. ( pasaportlar bayram sonrası gelir diye umuyoruz artık ) 15 ay boyunca stresli bir süreçti bizim için ve tabiki diğer bu süreci yaşayanlar içinde aynıdır diye tahmin ediyoruz. Bu süreçte hiçbiryere kıpırdayamaz olduk. ya gidersek boşuna yapmayalım, almayalım, masraf çıkarmayalım diye diye bu günlere geldik.
    Öncelikle sağlık muayenesini anlatmak isteriz. Birçok kişiyle aynı olmakla beraber bazı sorularınıza yanıt bulabilirsiniz belki bizim deneyimlerimizle. Biz saat 10:30 ve 10:35 de Unganlardan randevumuzu almıştık eşimle birlikte. Tam o saatte 4. kattaki ofislerindeydik. Biz gittiğimizde tek bir bayan arkadaş çalışmaktaydı. Hemen pasaportlarımızı, eşimle benim tetanoz aşı kartlarımızı ve çıktı aldığımız üzerinde case number olan randevu maili sayfalarını verdik. ( sonrasında bize geri verildi) Sonra kısa bir bekleme sonrası tekrar çalışan arkadaş bizi çağırdı ve fotoğraflarımızı çekti. Kısa bir beklemenin ardından Mehmet bey önce eşimi sonra beni çağırdı. Bundan sonraki olaylar çok hızlı gelişti. ben kolestrol ve trigliserid ilaçlarımı götürmüştüm poşetteydi,mehmet beyin odasına girdim ilaçları koltuğa koydum sadece kolay gelsin diyebildim :). Hemen boy kilo ölçümü oldu. Sonra önlüğü verdi bana giyinmem için sonra dışarı çıktı. sonrasında odaya gelerek tansiyonumu ölçtü, işimi sordu söyledim kısa bir diyalog yaşandı yani 🙂 o esnada hemen tek iğneyi yaptı, sırtımı dinledi, ciddi ameliyat varmı dedi, yara iz dövme varmı diye sordu yok dememle geçmiş olsun giyinebilirsiniz dedi ve odadan çıktı. Kısacası ilaçlarımı ve ben tetanoz aşısı oldum filan söyleyemedim çok hızlı geliştiği için muayene:) eşimi de Mehmet bey muayene etmiş. Eşime 2 aşı vurmuşlar ve 3 ay halime kalmamaya çalışın demiş. Eşim önlük giymemiş bu arada gerek yok demiş. biz Unganlara muayeneden sonra 450 dolar ödedik. ( Benim için 200, eşim için 250 dolar). Daha sonra bayan arkadaş bizi bir alt kata yönlendirdi. Orada da girişte soldaki değil ileride orta taraftaki bankolara gittik. Evrakları verip bekledik ,5 dakika sonra bizi çağırdılar kan, idrar numunelerini verdik daha sonra bir 5 dakika sonra röntgen için çağırıldık. Buraya ise 230 dolar ödeme yaptık. bu arada ödemeleri hep dolarla yaptık sadece laboratuvar daki ödeme sonrası kura göre para üstünü aldık tl olarak. Tekrar üst kata Unganların ofisine çıktık. Burada işimiz bitmiş oldu. toplamda 45 dakika 1 saatte işimiz bitmiş oldu. Ertesi gün gidip aldığımızda aşı kartlarımızın işlenmiş olduğunu gördük.
    Gelelim bugüne yani vize görüşmesine. Bizim görüşmemiz saat 8:00 daydı. 5-10 dakika öncesinde sıraya girdik. Benim yanımda sadece araba anahtarı cüzdanım vardı birde kemer. eşimde sadece kemer vardı güvenlik kontrolünde onları çıkartıp geçtik. araba anahtarına birşey demiyorlar ama çanta almıyorlar ondan eşim çantasını arabaya bıraktı. ilk girenlerdeydik sıra numaramız 002 iydi. bizden önde bir aile vardı 1 numara sanırım sonra bizim numaramız yandı gişeye gittik. Orta yaşlarda bir bayan evraklarımızı istedi. eşim ve benim için ayrı ayrı dosyalara sırasıyla tüm evraklarımızı koymuştuk. hemen kendi pasaportlarımızın arasına 2 şer fotoğraf, arşiv kayıtlı adli sicil kağıdını, vukuatlı nüfus çıktılarımızı, evlilik cüzdanı fotokopilerini ( hem eşim hemde benim için) evlilik cüzdanını, asıl talihli ben olduğum diplomamın fotokopisini ( diplomanın aslını bana geri verdi, konsolosa orjinalini istemeden verin dedi bana) 6 aylık banka dökümüm( bir önceki gün kredi çekmiştim döküm alırken oda gözüksün istedim) ve vadeli döviz miktarını gösteren kağıtlarla birlikte bankanın imza sürkülerini verdik. toplamda 5 dakika bile sürmedi evrak verme işlemi. tekrar beklemeye geçtik. 5 dakika geçmeden 2. kez numaramız yandı ve 660 doları nakit olarak ödedik. tekrar beklemeye başladık. 5 dakika sonra 3. kez yandı ve artık vize görüşmesine geçtik. Bizede sakallı konsolos denk geldi 🙂 bize ilk önce ingilizce mi devam edelim diye sordu bende “şuan çok heyecanlıyım türkçe olursa daha iyi olur dedim. tamam dedikten sonra ben hemen diplomamın aslını uzattım aldı inceledi ve geri verdi. Sağ elimizi kaldırıp yemin ettik ve parmak izlerimizi verdik sonrasında kısa süreliğine bir şok geçirttirdi bize evraklarımızı alan bayan. konsolosun yanına geldi bize adli sicil kağıtlarınızı vermediniz mi dedi bize!!! bizde verdik diyip kendi klasörlerimize bakarken onlarda önlerindeki dosyayı karıştırdılar ve buldular hemen 🙂 sonrasında bana ilk nereye gidiceksiniz dedi (yarı ingilizce yarı türkçe ) ve ne iş yapıyorsun dedi. bizde gerekli cevapları verdik türkçe olarak kısaca konsolosda not aldı. sonrasında hiçbir sıkıntı gözükmüyor vizenizi onaylıyorum, 5 iş günü içinde pasaportlarınız postalanacak dedi. çok mutlu olduk bizde haliyle 🙂 Toplamda tüm bu işler 30 -35 dakika sürdü. ilk mülakat bizim oldu herhalde. Darısı diğer mülakat bekleyenlere artık. Tüm evraklar hazır ve sıralı olunca çok kısa sürede işler bitiyor.
    Bu arada konsolosluğun içinde dolaşan bir bayan çalışan vardı baya asabi duruyordu. Tatbikat anonsu geldiğinde orada oturan bizlere “ bu bir tatbikat gerçek değil oturun oturduğunuz yerde, kalkmayın” diye azarladı 😁
    bu süreci forum sayesinde inanılmaz kolay atlattık, tecrübelerini paylaşan başta @crazycells olmak üzere herkese çok teşekkür ederiz..
    bol şanslar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

108
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum