Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Günaydın arkadaşlar.
    Mülakat günü: 3 Temmuz
    DS5535 formu gönderim: 6 Temmuz
    CEAC Updateler: 8 Temmuz(Ready-den AP-a geçiş), 9 Temmuz, 22 Temmuz(yazdığım maile standart cevap geldi diye)

    Hiç bir sebepsiz ve ds5535 formu istenen AP-a kalan talihlilerde bu süreç ne kadar uzuyor? Sabır imtahanıymış resmen.

  • Yasaklı

    @anaraliyev öncelikle sabırlar dilerim ancak sebepsiz değildir. Bizim bilmediğimiz bir neden mutlaka vardır. O nedene göre değişen süreler var standart bir zaman söylemek mümkün değil


  • @mhepekiz Teşekkür ederim, yani muhtemelen, umud ediyorum name check-dir, çünki benim ismim de, soy ismim de ülkede en yaygın olanlardan. Bakalım ne kadar sürüyor

  • Yasaklı

    @anaraliyev sadece name check ise hızlıca biter içinizi ferah tutmaya çalışın (söylemesi kolaydır biliyorum)


  • @mhepekiz çok teşekkür ediyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @anaraliyev forumu takip eden biri değilsiniz galiba çünkü forumun rekortmeninden haberiniz olurdu @roccorocco sizin 10 kat daha beter durumda olsa bile onaylandı ve şu anda amerika da kendisi ondan bu basit bir şey için sıkıntı yapmayın.


  • @ayvalik10 Merhabalar, 1 yıldır sürekli takip ediyorum, evet o arkadaşın AP günlerini de hatırlıyorum, tabi onun sıkıntısının yanında bizimkisi çok az kalıyor, bakalım 🙂


  • @anaraliyev herkese göre değişiyor malesef kimisi 2 hafta kimisi daha uzun ancak zaman azaldığı için bu işlemleri hızlıca sonuclandırırlar umarım çok beklemezsiniz, bizde sizinle aynı durumdaydık 3.5 ay sonunda gecen hafta pasaportlarımızı istediler bir eksik evrakla beraber hala bekliyoruz durumumuzda bi değişiklik olmadı.


  • @bsk yorumlarınızı okuyarak sürecinizin nasıl stressli olduğunu gördüm, umarım sizde de bir an önce sonuçlanır, vizeleri alırsınız


  • 6 Ağustos'ta mülakatımız var. An itibariyle eksik evrakımız var (Esas talihli ben olmamakla birlikte). Eksik evrak nedeniyle (yurtdışından polis kaydı) AP ye kalınma durumunda, DV2019 sürecinin son tarihini (yani 30 Eylül 2019) ve bizimde mülakatımızın bu tarihe yakın olduğunu göz önüne alırsak, vizemizin yetişmeme ya da onaylanmama durumu olabilir mi? Riske girmemek açısından yurtdışına gidip bizzat belgeyi almalı mıyım? Bu belgeyi bir gün içinde verirler mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cangaz bence gidip almanız çok daha iyi olur. Çünkü avrupa olarak vize sayısı doldu derlerse vize almama ihtimaliniz var. Evrak elden teslim alma en son giden @mhepekiz gittiler. Onlarla irtibata geçersen sana seve seve yardımcı olurlar


  • @ayvalik10 teşekkür ederim , böyle deneyimi olanlar var mı başka acaba?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cangaz, içinde söyledi: FY2019 Administrative Process ( AP durumu ) ( İdari İşlem )

    6 Ağustos'ta mülakatımız var. An itibariyle eksik evrakımız var (Esas talihli ben olmamakla birlikte). Eksik evrak nedeniyle (yurtdışından polis kaydı) AP ye kalınma durumunda, DV2019 sürecinin son tarihini (yani 30 Eylül 2019) ve bizimde mülakatımızın bu tarihe yakın olduğunu göz önüne alırsak, vizemizin yetişmeme ya da onaylanmama durumu olabilir mi? Riske girmemek açısından yurtdışına gidip bizzat belgeyi almalı mıyım? Bu belgeyi bir gün içinde verirler mi? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Eksik evrak ne zaman size ulasacak?

    Eger dediginiz tarihe kadar belgeleri ulastiramazsaniz vize alamama riskiniz olur. Mumkun oldugunca tum islemleri Agustos ayi icinde halletmeye calismalisiniz.


  • f1 vizesi mülakatım 12 hazirandaydi. onaylandı dediler bir gun sonra ap işlemine girdiğime dair mail aldım ve soruları cevaplayip ayni gun yolladım. yeşil kağıtla pasaportumu geri yolladılar. okul 12 ağustosta başlıyor yetişemeyeceğim diye endiseliyim. benim gecen seneden turist vizem vardi fakat o zaman is degisikligi nedeniyle gidemedim vizeyi kullanamadim. Bundan dolayı bu surece kaldigimi düşünüyorum.


  • Oğlumun da F1 vizesi AP’ye takıldı 1 temmuzda...ek soruları doldurup yolladık bekliyoruz çok stresliyim anne olarak 19 Ağustaos’ta üniversitesi başlıyor. Kaç senedir buna çalıştı...siz master programına mı gidiyorsunuz ? Yoksa bizim gibi liseyi yeni bitirip üniversite mi?


  • @zeynepugural merhaba, anliyorum sizi ben de benzer duygulari yasiyorum.tek care sabir ve beklemek...benimki master programi. Yetismezse okuldan erteleme talep etmeyi dusunuyorum sizin de boyle bir sansiniz var ise son ana kadar bekleyip talep yapabilirsiniz. Neye gore bu isleme giriyoruz pek anlayamadim, bana verilen yesil kagidin uzerinde 3 ay surebilir diye resmi bir ibare de var.


  • @zeynepugural @lyla bende f1 vizesi icin basvurmustum. Size sunu sormak istiyorum ben 5 nisanda mulakata girdim o gunden beri bekliyorum. Sistemden giris yaptigimda case created 4 nisan gorunuyor case last update 5 nisan gorunuyor. Yani benim dosyam vizeye gittigim gunden beri guncellenmemis. Benden istenilen ek bilgileri yolladim. Ama dosyamda guncelleme olmuyor. Sizde de boyle bir durum soz konusu mu?


  • @muratv @zeynepugural merhaba, size de sari ya da yesil kagit mi verildi? Sistemin sari ve yesil kagit verilenler icin anlik guncellenmedigini dusunuyorum. Bunu bir kac sitede okumustum. Bizim ancak email bekleyerek takip etmemiz daha dogru sanirim. Benim case created 11 haziran. 12 haziran mulakata girdim. Case last update:13 haziran. Benim case last update 12 hazirandi ve 13 haziran olarak guncellendikten yaklasik yarim saat sonra ek sorular maili geldi. Ayni gun cevaplayip yolladim. 5 gun sonra da submit ettiklerine dair mail attilar. Su an hala 13 haziran. Ancak gecen sene bir tanidigim da bu surece kaldi ve onun da sorulari yolladiklarindaki tarih ile case last update i ayni tarihti. Ondan sonraki tarih guncellemesi de Ona ap is complete evraklarini yollayin maili geldiginde case last update’i guncellendi. Statusu de hala adm. processing gozukuyordu ama mail geldigi icin vizesini alabildi bu da yaklasik 9 ay surdu.


  • @lyla 9 ay mi? 😔😔😔 insallah o kadar uzamaz. Umarim hepimiz en kisa zamanda aliriz 🙏🏻


  • @muratv umuyorum en kisa zamanda aliriz guncelleme geldikce buradan paylasalim 🙏🏻 size bir sorum var size gorusme sirasinda mi ap’ye kaldiginiz soylendi, sizin kagidiniz da yesil mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

104
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum