Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    Arkadaşlar selam. Ne zamandır konu açmamıştım. Abd yaşanan ice tutuklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz. bugun illegaller yarın yani 2.dönemi kazanırsa Trump reis green card iptalleri ile gelir mi. özellikle @crazycells nr düşünüyorsun bu konuda


  • ballandıra balandıra kaçak amerikada nasıl çalıştıklarını.nasıl girdiklerini.kaç para kazandıklarını anlatanlar dusunsun.yasal olarak girene sıkıntı yok.greencard kazandın gitin.iş nedeniyle vs sorun yok vizenın suresini gecirenler vizeyi baska amacla kullananlar bunlar tehlikede ve oyle olmalı.neticede yasal oturum calısma ızını pesınde kosuyoruz.ben herturlu yasadısı gocmenlıkle mucadeleyı desteklerım.ben dunya para vericem beklıycem vergı vericem dunya proseduru yerıne getırcem adamın bırı kafasına gore gelıcek hıc bırseyle uğrasmadan yasayıp para kazanıp vergı vermıycek sucta ısleyebılır cunku adamın kaydı yok.kacak gocmenlık kımseye hak değildır.ama buna canak tutan kongredır.daha once butur kısılere af cıkardı.aflar kacakları avantajlı duruma getırdı.kanuna uyanlar dezavantajlı oldu.bkacak gocmenlerın beklentısyle turkıyede hapse gıren mahkumun gırer gırmez af nezaman cıkar demesı aynı seydır.ikisinede karsıyım.turkıyede kacak gocle mucadele etmelı amerıkada avrupada.ne yaparlarsa hukuk sınırları ıcınde desteklerım.vızesı dolan kacak calısan yakalanırsa derhal sınır dısı edılmelı.


  • @jinglebells Aynen katılıyorum size, biz o kadar vergi ödeyeceğiz, her şeyi kurallarına göre yapacağız, bazıları kaçak yollarla gelecek, yok öyle yağma. Bence Trump haklı!

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kivo, içinde söyledi: Ice Polisi hakkında ne düşünüyorsunuz

    Arkadaşlar selam. Ne zamandır konu açmamıştım. Abd yaşanan ice tutuklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz. bugun illegaller yarın yani 2.dönemi kazanırsa Trump reis green card iptalleri ile gelir mi. özellikle @crazycells nr düşünüyorsun bu konuda

    Green Card iptali derken tam olarak ne demek istiyorsunuz? Sonucta durduk yere hickimse Green Card'iniza el koymaz. Ama eger uygulamalarin sertlesmesi anlaminda soyluyorsaniz bu mumkun olabilir tabii ki.

    Immigration and Custom Enforcement (ICE) Polisleri kendi gorevlerini yapiyorlar. ABD'deki tum kacaklar ABD'ye kacak yolla gelenler degil, yasal yollarla gelip ABD'yi terk etmeyen de cok fazla kisi var. Ayrica vergi sistemi de kacak olsaniz dahi vergi odemenize izin veriyor, cunku IRS sizin vize statunuzle cok ilgilenmiyor, vergi borcunuzu odeyip odemediginizle ilgileniyor. Dolayisiyla kacak yasayanlari, vergi vermiyor diye nitelemek de cok dogru degil.

    Bu sekilde tum deportation'lari onaylamak ya da hepsine karsi cikmak yanlis. Her durum birbirinden farkli, bu durumlar mumkunse ayri ayri incelenmeli ve kimlerin kalip kimlerin gidecegine bir gocmenlik hakimi karar vermeli. ABD'de yasayan kacaklarin buyuk bir bolumu (sanirim yaridan fazlasi, ama yuzdeyi net hatirlayamadim) 10 yildan fazla bir zamandir ABD'de yasiyor. Bu insanlarin hepsini ulkeden cikarmak yerine, bazi kistaslara gore yasal statu saglamak hem ekonomik olarak hem de topluma katki anlaminda daha mantikli bir fikir kanimca.

  • Yasaklı

    @crazycells mesela çekilişle gelenler anlamında

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kivo, içinde söyledi: Ice Polisi hakkında ne düşünüyorsunuz

    @crazycells mesela çekilişle gelenler anlamında

    daha net bir soru sormaniz lazim maalesef 🙂 bu sekilde sorunun ne olduguna emin olamiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kivo, içinde söyledi: Ice Polisi hakkında ne düşünüyorsunuz

    @crazycells mesela çekilişle gelenler anlamında

    Yasal yollarla gelenlerin endise etmesi icin hicbir neden yok. Yasalara aykiri bir sey yapmadiginiz surece kimse sizin statunuzu elinizden alamaz.

  • Yasaklı

    @crazycells yani başkan reis 🙂 bir gün sabah kalktı canı sıkıldı size vatandaşlık vermiyorum gc leri de iptal ettim evinize köyünüze gidin der mi sebep yokken


  • yasalar bu sekilde keyfi düzenlemelere izin vermiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kivo, içinde söyledi: Ice Polisi hakkında ne düşünüyorsunuz

    @crazycells yani başkan reis 🙂 bir gün sabah kalktı canı sıkıldı size vatandaşlık vermiyorum gc leri de iptal ettim evinize köyünüze gidin der mi sebep yokken

    boyle bir durum olmaz tabii ki 🙂
    Size Green Card hakkini yasalar veriyor, Trump degil.

  • Yasaklı

    @crazycells trump yasayı değiştir mi demeye çalıştım 😂

  • Yasaklı

    @kivo değiştirse de geriye doğru çalışmayacaktır. siz yasalara aykırı işler çevirirseniz o zaman risk altındasınız.. kurallara uyduğunuz sürece sorun yok kurallara aykırı işleriniz varsa her anlamda o zaman her şey olabilir basit cevap...


  • Bence illegallerin yakalanıp, sınır dışı edilmesini legal olarak yaşayanlara yeni iş gücü olanakları açılması olarak değerlendirebiliriz. GC konusunda da kesinlikle her hangi bir yaptırım olacağını düşünmüyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kivo, içinde söyledi: Ice Polisi hakkında ne düşünüyorsunuz

    @crazycells trump yasayı değiştir mi demeye çalıştım 😂

    Hayir, ABD'de baskan kisitli emirlerle uygulamaya etki edebiliyor ama yasalari degistirmesi mumkun degil. Yasalar kongre'de degisebilir ancak.


  • @omertug, içinde söyledi: Ice Polisi hakkında ne düşünüyorsunuz

    Bence illegallerin yakalanıp, sınır dışı edilmesini legal olarak yaşayanlara yeni iş gücü olanakları açılması olarak değerlendirebiliriz. GC konusunda da kesinlikle her hangi bir yaptırım olacağını düşünmüyorum.

    O illegaller olmasa onlarin calisip green cardlilarin ve vatandaslarin calismadigi isleri kim yapacak? Bu ulke kim olursan ol insanlara sans taniyor. Belgesizlerin ehliyet almasi bankada hesap acmasi hatta kredi karti almasina ses etmeyen bir sistem var. Ayrica illegal olmakla undocument olmak cok farkli. Abd illegallerin hatta belgesizlerin sinirdisi edilmesine tolerans gosteremez sistem coker. 11 12 milyon kacak var bu ulkede. Sokaklara cikikca cim bicen adamdan, arabalari yikayip temizleyenlere restoranlarda calisanlara kadar her yerdeler. Ustelik vergi vermelerinede engel yok.

  • ⭐⭐

    ice diye bende konu acmak istiyordum bu konu karsima cikti.
    evet ice bir nevi gocmen polisi gibi olmali.bizce kacak manasina gelen undocumented veya anlawful sekilde amerika da kalanla rile ugrasan teskilat,cumhur baskani obama ve sonraki baskan trump devirlerinde ice denen teskliat isi iyicene azitmistir....kendilerine cok yetki verilmistir,nazi almanyasinin gestapo polisleri gibi kacak gocmen avina cikmislardir.kadinlari taciz ettikleri bazilarina iskence ettikleri,amerikan vatandaslarini kacak diye yakalayip tuttuklari kayitlara gecmistir
    ...2009 ile 2016 yillari arasinda obama baskanliginda 2,4 milyon kacak deport edilmistir.obamaya deported-in-chief lakabi takilmistir..

    ....mr ,trump basa gecince yakaladiklari gocmenlerin cocuklarini ailelerinden ayirmistir,ayni zamanda dunya genelinde tepki almistir,bir muddet sonra yaptigi yalnisligi anlayip,cocuklarla aileleri birlestirmistir,ama bu deport edilmekten kurtulmak olmamistir.
    ..guney ve orta amerika ulkelerinde bir kac devletin ekonomisi fena degildir,digerleri ise yasam sartlarindan 100 yil kadar geride gitmektedirler,is guc olmayinca da millet kolay para kazanma yollarina gider,malum seyler, uyusturucu ticareti,kadin ticareti,soygun,mafyacilik,cok cinayetler islenir,gariban insanlarin coguda amerikayi bir ruyalar ulkesi olarak gorup illegal yollardan amerikaya gelmek isterler,kimileri sinirlarda yakalanir,kimileri iceri girer bir muddet yasar sonra yakalanr, garibanlarin cogu ailelerini geride birakip maceraya atilmislardir,amarika sinirindan kacak gecmek icin aracilar vardir,bu aracilar garibanlarin cok paralarini alirlar.

    ......amerikaya kapagi atan kacaklarda her gun yakalanma korkusu ile yasarlar,bir yandan calisip para kazanip ailelerine para gondermek isterler,kimileri aileleri ile gelmistir,kendi oz ulkelerini pek dusunmezler....bazi kacaklar yakalaninca detention merkezlerine goturulurler deport islemleri baslar,bazilarina kontrollu serbestlik verirler,bazilarinin ayak bileklerine gps li bileklikler takarlar ki istedikleri zaman bu insanlari kolayca bulsunlar diye...suc islememis kisilerin normal oturma musaadesi alma sanslari vardir,,8-9 milyon kacak insan yasiyor tabiki devlet hepsine oturma izni veremez, oturma izni verdikce kacak gelenlerinde ardi arkasi kesilmez.
    .yakalanan her illegall gocmenin bir hikayesi vardir,kiminin babasi hastadir ameliyat parasi lazimdir,kimisi mafya tarafindan olumle tehdit edilmektedir...

    ...dunyanin bazi ulkelerinde yasiyan insanlar cok sanslidirlar,yine bazi ulkelerde yasiyanlar cok sanssizdirlar, kuyudan su cekip kullanirlar,su isitip banyo yaparlar,camasir ve bulasik makinesini hic tanimamislardir.ne diyelim allah kolayliklar versin....


  • Local restaurantlarda mutfakta calisanlarin cogunlugu kacaklar.
    Landscape islerinde, treecutting/trimming islerinde calisanlarin cogunlugu kacaklar.
    Insaatlarda iscilik yapanlarin cogunlugu kacak.
    Farmlarda urunlerin/bitkilerin bakimini yapan ve hasat edenlerin cogunlugu kacaklar.

    Hatta bazi yerlerde oyle bir gruplasmislar veya baska deyisle cetelesmisler ki, disaridan yasal birisinin oralarda ise baslayip, uzun sure calismasini imkansiz hale getiriyorlar. Yani kisaca kendilerinden olmayani barindirmiyorlar.

    Su andaki kacak durumdaki kisi sayisi tahmini 10-12 milyon civarinda. ABD gibi 330 milyonluk bir ulke icin kucuk bir rakam gibi gorulebilir ama bu sayi bircok kucuk boyutlu ulke nufuslarindan daha fazla.

    Sayin @sir-altan 'nin belirttigi gibi, bu kadar sayida insana izin verip yasal yaptikca, daha fazla yenileri gelecekler. Temelden yeni bir gocmenlik yasasi gerekiyor.

    ICE polislerine falan gelince, onlar devlet gorevlileri ve kendilerine verilen yetki dahilinde, yonetmelikleri uygulamaya calisiyorlar.


  • Sizlere bir sey sormak istiyorum.ice govda tip formu doldurdugumda 5 yildir kacak ama aramasi olan birini ismim gorunmeden sikayet edebilirmiyim!..kisiden alacagim var ama ne kadar konussamda alamadim.elden verdigim icin kanitimda yok.. acikcasi parada da degilim artik ama boyle insanlarin amerikada calismasini dolandirmasina tahammul edemiyorum bir taraftanda Allahindan bulsun deyip bosver diyorum.arda kaldim iyi niyetimi bu sefer rafa kaldirmak istiyorum.meblag buyuk degil ama icime sindiremiyorum kisiyi.kisi abdeden nefret eder ama dolar delisi biri ..



  • @MySea bunu biliyorum.sadece ismimin gorunmesini istemiyorum.daha once deneyen oldu mu onu sordum


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum