Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri


  • @crazycells Ben E1'Den Bahsediyordum Aslında E1'le Alakalı Pek Bir şey Bulamadım Yardımcı Olur musunuz ?


  • @m-turk (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri içinde söyledi:

    @crazycells Ben E1'Den Bahsediyordum Aslında E1'le Alakalı Pek Bir şey Bulamadım Yardımcı Olur musunuz ?

    Maalesef benim bu konuda net bilgim yok, isterseniz Muslu Law Firm'e sorup yonlendirme alalim:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


  • Merhaba, bir iş yeri üzerinde E2 başvurusu yapmayı planlıyoruz kafamıza takılan bir konu var bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim. Oncelikle işi B1 vizesi ile giriş yaptıktan sonra devir almayı ve işletmeye başladıktan sonra Türkiye ye dönüp E2 başvurusu yapmayı düşünüyoruz. Sormak istediğim başvuruyu tamamladıktan sonra mülakat tarihi 1-2 ay sonrasına verilir ise bunu beklerken Amerika ya gidebilir miyiz. Malum iş kurulduğu için çok uzun süre boş bırakmak istemiyoruz. Teşekkürler


  • @M-Turk E-1 vizesi alabilmek için ABDnin ilan ettiği ülkelerden birisinin vatandaşı olup ABD ilr bu ülke arasında karşılıklı "önemli" tutarda ticaret gerçekleştirmek gerekiyor. Türkiye de bu ülkelerden birisi. Yasal kural "substantial amount" denilmekle beraber bu ticaret hacmi tutarı sadece konsolosluktaki mülakatta ilgili konsolos tarafından takdir ediliyor. Bir avukat vasıtasıyla dosya hazırlayabileceğiniz gibi kendiniz de başvurup evrakları sunabilirsiniz. Başvuru normal Non-immigrant visa (B!-B2 gibi) benzeri internetten DS160 formuyla oluyor. Daha sonra Türkiyede iseniz İstanbul Konsolosluğu'na email ile evrakları gönderip randevu istiyorsunuz.


  • @Famel, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

    Merhaba, bir iş yeri üzerinde E2 başvurusu yapmayı planlıyoruz kafamıza takılan bir konu var bilgisi olan cevaplarsa çok sevinirim. Oncelikle işi B1 vizesi ile giriş yaptıktan sonra devir almayı ve işletmeye başladıktan sonra Türkiye ye dönüp E2 başvurusu yapmayı düşünüyoruz. Sormak istediğim başvuruyu tamamladıktan sonra mülakat tarihi 1-2 ay sonrasına verilir ise bunu beklerken Amerika ya gidebilir miyiz. Malum iş kurulduğu için çok uzun süre boş bırakmak istemiyoruz. Teşekkürler

    B1 statusunde iken ABD'de is yapip veya calisip para kazanmaniz mumkun degil maalesef. Once statu veya vizenin verilmesini beklemelisiniz.


  • @crazycells Evet onu biliyorum zaten tamda burda kafa karışıklığı başlıyor. Sonuçta iş yerini görüp anlaşıp devralabilmek için Amerika da bulunmamız gerekiyor. Bunun için öncelikle turist vizesi ile gitmemiz gerekiyor. Şirket kurulumu devir vs işlerinden sonra Türkiye’ye dönüp E2 ye başvurmalıyız. Bu süreç birkaç ayı buluyormuş. O zaman o birkaç ay iş yeri kapalı mı kalacak? Yada statü değişimi başvurusunu oradayken yapıp daha sonra mı Türkiye ye gelip başvurmalıyız. Ama bu seferde iki katı bir masraf mı çıkacak karşımıza ?


  • @M-Turk ABD-Türkiye arasındaki ticaret hacminizin yıllık toplam iş hacminizin en az %50'si olmak zorunda ayrıca


  • @Famel, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

    @crazycells Evet onu biliyorum zaten tamda burda kafa karışıklığı başlıyor. Sonuçta iş yerini görüp anlaşıp devralabilmek için Amerika da bulunmamız gerekiyor. Bunun için öncelikle turist vizesi ile gitmemiz gerekiyor. Şirket kurulumu devir vs işlerinden sonra Türkiye’ye dönüp E2 ye başvurmalıyız. Bu süreç birkaç ayı buluyormuş. O zaman o birkaç ay iş yeri kapalı mı kalacak? Yada statü değişimi başvurusunu oradayken yapıp daha sonra mı Türkiye ye gelip başvurmalıyız. Ama bu seferde iki katı bir masraf mı çıkacak karşımıza ?

    Bir yabanci olarak ABD'de is yeri satin oluyor olmaniz size is yapabilme olanagi tanimiyor maalesef. Bunun icin gerekli bir statuye de sahip olmalisiniz. Statuye sahip olmadan ABD'de is yapamazsiniz.

    Ya ABD icinden AOS yapip statu alacaksiniz, ya da yurtdisinda vize basvurusu yapip o sekilde ABD'ye gireceksiniz. AOS cok daha uzun surecektir diye dusunuyorum o nedenle kisa surmesi icin Consular Processing ile ilerlemenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells Anladım Ali Bey teşekkürler bu şekilde ilerleyeceğiz gibi görünüyor.


  • @crazycells Eğer bilginiz var ise bir soru daha sormak isterim. Ben hem TC hemde KKTC vatandaşıyım ve ikametimde Kıbrıs’da . E2 başvuru sürecini burada ki Amerikan konsolosluğundan mı gerçekleştirmeliyim yoksa Türkiye’den mi? Bununla ilgili bir mecburiyet var mı?


  • @Famel, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

    @crazycells Eğer bilginiz var ise bir soru daha sormak isterim. Ben hem TC hemde KKTC vatandaşıyım ve ikametimde Kıbrıs’da . E2 başvuru sürecini burada ki Amerikan konsolosluğundan mı gerçekleştirmeliyim yoksa Türkiye’den mi? Bununla ilgili bir mecburiyet var mı?

    Boyle bir mecburiyet oldugunu dusunmuyorum, Turkiye'de ikamet hakkiniz oldugundan Turkiye'deki ABD konsolosluklarina da basvurabilmeniz lazim. Isterseniz bu soruyu Muslu Hukuk Burosu'na sorup emin olalim:

    https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor


  • @crazycells Çok sevinirim. Soruyu tekrar bir başlıkta paylaşmam gerekiyor mu acaba?


  • @Famel ABD'den basvurursanız daha kısa (sanırım 2 yıl) süre veriyorlar. Tr'den 5 yıl olması lazım


  • @TheWinner2020 Evet aynen dediğiniz gibi. Ama benim bahsettiğim konu değil. Sanırım yanlış anladınız. 🙂


  • @Famel haklısınız. pardon


  • @TheWinner2020 Hiç sorun değil, teşekkürler.


  • @Famel, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

    @crazycells Çok sevinirim. Soruyu tekrar bir başlıkta paylaşmam gerekiyor mu acaba?

    Evet, lutfen ayri bir baslik olusturup sorun.


  • Herkese merhaba,
    çok güzel ve bir o kadar da faydalı bir platform olmuş. emeği geçenleri tebrik ederim.
    Türkiye'de 3 yıllık Mimarlık ve mühendislik -Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlık üzerine bir firmam var.
    2024 yılına kadar ABD turist vizem var. Şu an kış sezonun durgun olması sebebiyle Pittsburgh /USA 'ya arkadaşımın yanına tatile geldim.

    Sorular

    1. şu an buraya bir şube açabilir miyim?
    2. Yatırımcı vizesine başvurabilir miyim ?
      3)şirketimi burada açtıktan sonra kapı vizesi olarak bilinen 6 aylık izin hükümsüz mü kalıyor ? 6 ayın sonunda kaçak duruma düşer miyim ?
      4)şirketim burada açıldıktan sonra yine turist vizesi olan eşim ve 8 yaşındaki oğlum ABD ye turist olarak geldiklerinde benimle birlikte aynı süre burada kalabilecekler mi
    3. Oğlumun okula gitme hakkı olacak mı?
    4. şirket açık olup vergi ödediğim sürece ABD hükümeti bana " Go Home" der mi?
    5. Yatırımcı vizesine başvurmazsam ne olur ?

    Şimdiden teşekkür ederim
    Saygılarımla


  • @doguyilma, içinde söyledi: (E1/E2) Tüccar ve Yatırımcı Vizeleri

    Herkese merhaba,
    çok güzel ve bir o kadar da faydalı bir platform olmuş. emeği geçenleri tebrik ederim.
    Türkiye'de 3 yıllık Mimarlık ve mühendislik -Gayrimenkul ve Yatırım Danışmanlık üzerine bir firmam var.
    2024 yılına kadar ABD turist vizem var. Şu an kış sezonun durgun olması sebebiyle Pittsburgh /USA 'ya arkadaşımın yanına tatile geldim.

    Sorular

    1. şu an buraya bir şube açabilir miyim?
    2. Yatırımcı vizesine başvurabilir miyim ?
      3)şirketimi burada açtıktan sonra kapı vizesi olarak bilinen 6 aylık izin hükümsüz mü kalıyor ? 6 ayın sonunda kaçak duruma düşer miyim ?
      4)şirketim burada açıldıktan sonra yine turist vizesi olan eşim ve 8 yaşındaki oğlum ABD ye turist olarak geldiklerinde benimle birlikte aynı süre burada kalabilecekler mi
    3. Oğlumun okula gitme hakkı olacak mı?
    4. şirket açık olup vergi ödediğim sürece ABD hükümeti bana " Go Home" der mi?
    5. Yatırımcı vizesine başvurmazsam ne olur ?

    Şimdiden teşekkür ederim
    Saygılarımla

    1. B1/B2 vizesiyle calisamazsiniz ve para kazanamazsiniz. O nedenle statunuzu oncelikle bir calisma vizesine ya da yatirimci vizesine cevirmeniz daha dogru olur.

    2. Evet

    3. Evet, I-94 sureniz gecince eger statu degisikligi ya da uzatma bir basvurunuz yoksa kacak duruma dusmus olursunuz.

    4. Turizm amaciyla aldiginiz vizeyi sadece turizm amaciyla kullanmanizi tavsiye ederim. Herkes girince kendilerine verilen I-94 suresi kadar ABD'de kalabilir.

    5. Su konuyu inceleyebilirsiniz:
      https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler

    6. / 7. Bu statuyle calisip para kazanmaniz mumkun degil. Uygun bir statuye gecis yapmalisiniz.


  • Merhaba. Amerika'da yatırım yoluyla vatandaşlık almak istiyoruz. Ne tür yatırımlar bu kapsamdadır? Örnek olarak şu an bize yatırım olarak çiftlik ve çiftlik evi önerildi. Minnesota eyaletinde 450.000 $ civarında bir çiftlik evi var önümüzde, ancak hem konum itibariyle hem de evin ve çiftliğin yapısı itibariyle bu miktarı hakettiğini düşünmüyorum. Ayrıca yatırımcı vizesi ve vatandaşlık alabilmek için asgari yatırım tutarının en az 500.000 $ olduğunu okumuştum. Bu bilgi yanlış mıdır?
    Bize böyle bir seçenek sunulmasının mantığını anlayamadım.

    Sizce bu eyalette bu tutarda bir yatırım yapılması mantıklı mı?
    Çiftlik yatırımlarında proje kapsamında olan eyaletler hangileri?

    Keza ileride elden çıkarmak istesek bu konuda da sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum. Birkaç gayrimenkul sitesi buldum, birkaç hoşuma giden gayrimenkul de buldum fakat sizlerden de iyi bir araştırma yapabilmem adına yönlendirmelerinizi ve iyi siteleri paylaşmanızı rica ediyorum. Bu konuda kapsamlı bilgisi olanlardan bilgi talep ediyorum.

    Birkaç çalışan ve ailesi de daimi olarak Amerika'da kalacak, onlara da vize ve vatandaşlık başvurusu yapacağız. Çalışan da götürebilmek için hangi vize tipine başvurmak gerekir tüm bu sorularım için aydınlatmalarınızı bekliyorum ve şimdiden teşekkür ediyorum.

    Hayırlı günler.


Benzer Başlıklar

  • E2 statüsü ile Green Card başvurusu yapmak mümkün mü?

    Taşındı Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2)
    13
    0 Oy
    13 İleti
    2k Bakış
    Ceren HeraC
    @crazycells yorumunuzdan yola çıkarak EB-2 vizesine kimler başvruabilir diye internete bakayım dedim. Eğitim durumunun dışında "individuals who possess exceptional ability in the sciences, arts, or business."şeklinde yazılmış ama bu exceptional ability'nin açıklaması yapılmamış hiç bir yerde. Buna dair bilginiz var mı acaba? çok ucu açık gibi geldi bu kriter. teşekkürler.
  • F1'dan Yatirimci vizesine gecis.

    Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2)
    1
    0 Oy
    1 İleti
    493 Bakış
    kirikK
    Merhabalar, Turist vizesinden F1 statusune gecis yaptim Amerikadayken. Simdi de Yatirimci vizesi dusunuyorum. Eger basvurum reddedilirse ogrenciligimde de sorun oluyor mu? Yoksa tekrardan F1 statumle devam edebiliyor muyum?
  • E2 vizesi sponsor şirket değişikliği

    Taşındı Yatırımcı ve Tüccar Vizeleri (E1/E2)
    3
    0 Oy
    3 İleti
    756 Bakış
    S
    @ysrlbr Mevcuttaki E vizeniz ile baska bir isletmede "isci" olarak calimazsiniz. Kendiniz yeni bir sirket kurup yada baska bir sirkete ortak olup once statunuzu sonrada vizenizi degistirmeniz gerekir. Mevcuttaki E vizenizin tanimlandigi sirket ile resmi ilisiginizi kestiginizde USCISe basvurup, statunuzu yeni sirkete gecirmeniz lazim. Sonrasinda TRye donup vizenizi yeniletmeniz gerekir.
  • 1 Oy
    24 İleti
    3k Bakış
    serelS
    @mojitomango statü değişimi için Amerika içinde bulunmak gerekiyor. Eşinizin turist vizesi yoksa statü değişimi yapamaz, konsolosluktan E2 VİZESİ almanız gerekir.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum