Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

• @ali-kartal abi benim amcam halletti form işlerini.13 yıl sonra cevap geldi.Geçen 2018 Aralıkta işlemlere başladık.Geçen hafta vizelerimizi aldık.Asıl başvuru sahibi babam.Kardeşlerim,annem dahil bizde yararlandık.Sizde bu haktan yararlanırsanız tüm çekirdek aile bireyleriniz yararlanabilir.

• @ali-kartal Ali bey merhaba. Ablanız sizin adınıza başvuru yaptığında eşiniz ve çocuklarınızı da belirtecek zaten. Dolayısıyla ailecek alacaksınız. Süreciniz birlikte işleyecek. Başvurudan sonra bir çocuğunuz olursa onu da forma ekletiyorsunuz. Benim küçük kızım abimin başvurusundan çok sonra doğdu. Onu da dahil ettik sürece.. Yani ailecek dahil oluyorsunuz sisteme..

• merhaba,2010 yılında kızkardeşim'in yapmış olduğu başvuru sonucu geçen hafta porstmouth dan beklediğimiz evrak geldi. İşin başlangıç noktasındayız.Daha kendim internet ten onay vermedim.
    Cevabını öğrenmek istediğim bir kaç soru var.
    1-kızım 21 yaşını doldurdu bu sene ve tıp fakültesi 1 sınıfında...
    2-eşimin ailesinde hasta büyükler var...şimdi gelmek istemiyor.
    3-Yalnızca ben kendi adıma başvurup,senede 1 giriş çıkış yapsam ne olur?(5 yıl boyunca)
    bilgili arkadaşları görüşleri önemli,yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• @ashley
    @denizbilmez

@Burhak
    @oprmngr

Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler.
    Kafama oturmayan bir kısım daha var.
    I-130 Formunu doldurduktan sonra, formun ekine kardeş olduğumuzu destekleyici ve bazı kişisel durumumuza ilişkin belgeler isteniyor.
    -Green Kart alacak kardeşin pasaport biyografi sayfası,
    -Evliliğe ilişkin evrakların fotokopileri, (Evlilik Cüzdanı)
    -ABD vatandaşının arasındaki aile ilişkilerini gösteren resmi belgeler. (Vukuatlı Nüfus Cüzdan Örneği Vb.)
    Bu istenen belgelerin İngilizce çevirilerini mi eklememiz gerekiyor yoksa belgelerin Türkçe orijinal hallerini eklesek yeterli olacak mı?
    Sağolsun Bu konuda @crazycells cevap verip, Türkçe olan bu formların İngilizceye çevrilmesi gerektiğini söylemişti.
    Ama Ben formun doldurulma şartlarına biraz göz attım. "Instructions for Form I-130 (PDF, 254 KB)" Bu eklerin Yabancı dilden İngilizceye çevrilmesi gerekliliğine ilişkin bir ibareye rastlamadım.
    I-130 formunu dolduran, en azından sizin adınıza dolduruldu. Bu evrakları İngilizceye çevirip mi eklediniz.
    @crazycells affına sığınarak, Emin olmak için size de bu soruyorum. Belki bu konuda bilgi sahibisinizdir.

Cevap verirseniz çok sevinirim.

• @seattle1966, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

merhaba,2010 yılında kızkardeşim'in yapmış olduğu başvuru sonucu geçen hafta porstmouth dan beklediğimiz evrak geldi. İşin başlangıç noktasındayız.Daha kendim internet ten onay vermedim.
    Cevabını öğrenmek istediğim bir kaç soru var.
    1-kızım 21 yaşını doldurdu bu sene ve tıp fakültesi 1 sınıfında...
    2-eşimin ailesinde hasta büyükler var...şimdi gelmek istemiyor.
    3-Yalnızca ben kendi adıma başvurup,senede 1 giriş çıkış yapsam ne olur?(5 yıl boyunca)
    bilgili arkadaşları görüşleri önemli,yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ABD'de yasamak istiyor musunuz? Bu sorunun cevabina gore hareket etmelisiniz...

Dediginiz sekilde senede 1 giris-cikisla Green Card'i korumaniz zor olur. Su konuyu incelemenizi tavsiye ederim:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri

21 yas icin su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/666/gocmen-vize-ve-21-yas-siniri-problemi

Tek basiniza surece devam etmeniz mumkun. Green Card alacak kisiler de sizinle mulakata katilabilirler.

• @Ali-Kartal, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

@ashley
    @denizbilmez

@Burhak
    @oprmngr

Arkadaşlar cevaplar için çok teşekkürler.
    Kafama oturmayan bir kısım daha var.
    I-130 Formunu doldurduktan sonra, formun ekine kardeş olduğumuzu destekleyici ve bazı kişisel durumumuza ilişkin belgeler isteniyor.
    -ABD vatandaşının arasındaki aile ilişkilerini gösteren resmi belgeler. (Vukuatlı Nüfus Cüzdan Örneği Vb.)
    Bu istenen belgelerin İngilizce çevirilerini mi eklememiz gerekiyor yoksa belgelerin Türkçe orijinal hallerini eklesek yeterli olacak mı?
    Sağolsun Bu konuda @crazycells cevap verip, Türkçe olan bu formların İngilizceye çevrilmesi gerektiğini söylemişti.
    Ama Ben formun doldurulma şartlarına biraz göz attım. "Instructions for Form I-130 (PDF, 254 KB)" Bu eklerin Yabancı dilden İngilizceye çevrilmesi gerekliliğine ilişkin bir ibareye rastlamadım.
    I-130 formunu dolduran, en azından sizin adınıza dolduruldu. Bu evrakları İngilizceye çevirip mi eklediniz.
    @crazycells affına sığınarak, Emin olmak için size de bu soruyorum. Belki bu konuda bilgi sahibisinizdir.

Cevap verirseniz çok sevinirim.

Evet, Turkce olan belgeleri Ingilizce'ye cevirmeniz gerekiyor.

Bilgi icin, USCIS sayfasindaki "Checklist"i kontrol edebilirsiniz:

If you submit any documents (copies or original documents, if requested) in a foreign language, you must include a full English translation along with a certification from the translator verifying that the translation is complete and accurate, and that they are competent to translate from the foreign language to English.

https://www.uscis.gov/i-130

• @crazycells

Çok teşekkürler. buradan gönderilecek evrakların ingilizceye çevrilmesi gerektiğini alamış oldum. :)

Peki Evlilik cüzdanımız da isteniyor. Evlilik cüzdanında bilgiler Türkçe ve İngilizce.
    Evlilik cüzdanını bu hali ile eklememiz yeterli olur mu? Bunu tekrar ingillizceye çevirmeye gerek yok herhalde.

Evllik Cüzdanı Örnek..jpg

Ayrıca Sponsorumuz I-864 Formunu hangi aşamada dolduracak?

@crazycells

Çok teşekkürler. buradan gönderilecek evrakların ingilizceye çevrilmesi gerektiğini alamış oldum. :)

Peki Evlilik cüzdanımız da isteniyor. Evlilik cüzdanında bilgiler Türkçe ve İngilizce.
    Evlilik cüzdanını bu hali ile eklememiz yeterli olur mu? Bunu tekrar ingillizceye çevirmeye gerek yok herhalde.

Bu belgedeki dil fransizca, ingilizce degil. Eger baska bir yerinde ceviri yoksa ingilizceye cevirtmeniz gerekecek.

Ayrıca Sponsorumuz I-864 Formunu hangi aşamada dolduracak?

Bunu su an dusunmenize gerek yok, bu kisim NVC asamasi.

• @Ali-Kartal Ali bey, USCIS veya NVC ye göndereceğiniz her belge mutlaka ingilizce olmalı. Yeminli tercümanların bilgisayarında her türlü şablon mevcut. Vukuatlı nüfus kayıt örneğini de, evlilik cüzdanını da, her türlü mahkeme evrağını da nasıl çevireceklerini gayet iyi biliyorlar merak etmeyin. Notere tastik ettirmenize gerek yok.

• @crazycells cevaplar için teşekkür ederim.

Bu aralar Kafam o kadar meşgul ki, baktığımı da görmüyorum. Lütfen kusura bakmayın söylediğiniz gibi evrak Fransızcay mış.

• @ashley hanım
    Bilgi paylaşımı için çok teşekkürler. Gönderilecek tüm evrakların İngilizce olması gerektiğini anladım.

Peki bu ingilizceye çevirdiğimiz evrakların asıllarını mı USCIS göndermemiz gerekiyor. Yoksa asılları bizde kalıp, fotokopilerini göndermemiz yeterli mi?
    @crazycells

• @ashley NVC asamasinda artik Turkce de kabul ediliyor, bilginize.

@ashley hanım
    Bilgi paylaşımı için çok teşekkürler. Gönderilecek tüm evrakların İngilizce olması gerektiğini anladım.

Peki bu ingilizceye çevirdiğimiz evrakların asıllarını mı USCIS göndermemiz gerekiyor. Yoksa asılları bizde kalıp, fotokopilerini göndermemiz yeterli mi?
    @crazycells

Evet, cikarttiginiz evraklarin asillarini da gonderin ama onemli evraklarinizi zaten gondermeyeceksiniz (pasaport, Green Card, diploma vs. gibi). Nufus Mudurlugunden ya da e-devletten alinan belgelerin originallerini gonderebilirsiniz cunku bu belgeleri cikartmak kolay. Onemli belgelerin asillarini ise kesinlikle gondermeyin, bunlarin sadece fotokopilerini gonderin.

Yani kisaca bu evraklar postada kaybolsa, yenisi cikartmak cok zor dediklerinizin fotokopisi gidecek, kolay cikarilanlarin ise kendisi.

• @crazycells

Toparlayacak olursam, ben okuduklarımdan anladığım kadarıyla.

I-130 formu ile ekinde göndereceğim evraklar şu şekilde.

Benim için
    -ABD vatandaşının kardeşi arasındaki aile ilişkilerini gösteren resmi belgeler. (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği)

• Eski Evliliği bittiğini gösteren resmi belge.

Sponsor İçin (ablam)
    -ABD vatandaşı olduğunu kanıtlayan Pasaport Fotokopisi veya Naturalization belgesi

Ben bu benim içi olan, toplam 4 evrakı ingilizceye çevirip, İngilizce asıllarını ve türkçe asıllarını ve ablamın Naturalization belgesini I-130 formu ekinde gönderdiğimde I-130 formu ile işim bitiyor diye anlıyorum.

Doğru mu?

@crazycells

Toparlayacak olursam, ben okuduklarımdan anladığım kadarıyla.

I-130 formu ile ekinde göndereceğim evraklar şu şekilde.

Benim için
    -ABD vatandaşının kardeşi arasındaki aile ilişkilerini gösteren resmi belgeler. (Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği)

• Eski Evliliği bittiğini gösteren resmi belge.

Sponsor İçin (ablam)
    -ABD vatandaşı olduğunu kanıtlayan Pasaport Fotokopisi veya Naturalization belgesi

Ben bu benim içi olan, toplam 4 evrakı ingilizceye çevirip, İngilizce asıllarını ve ablamın Naturalization belgesini I-130 formu ekinde gönderdiğimde I-130 formu ile işim bitiyor diye anlıyorum.

Doğru mu?

Surada liste vardi, oradan karsilastirin isterseniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/422/i-130-formu-ile-ilgili-sorular/2

• @crazycells

Listeye baktım, Benim kontrollerime göre doğru.

Sizi de çok zorladım. Hakkınız helal edin. Çok Teşekkürler.

@crazycells

Listeye baktım, Benim kontrollerime göre doğru.

Sizi de çok zorladım. Hakkınız helal edin. Çok Teşekkürler.

Estagfurullah, bol sanslar.

• @crazycells
    arkdaslar merhaba benim abim amerika vatandaşı beni yanına almayı düşünüyor ama fark ettigim kadarı ile f4 ile alabilir buda 10 yıla geçkin süreç istiyor ben seneye gidip eğitim hayatımı orda devam etmek istiyordum bana önnerecğiniz başka alternatif var mı :(

• @Süleyman-Çökün, içinde söyledi: F4 Vize Sureci (ABD Vatandaslarinin Kardesleri)

@crazycells
    arkdaslar merhaba benim abim amerika vatandaşı beni yanına almayı düşünüyor ama fark ettigim kadarı ile f4 ile alabilir buda 10 yıla geçkin süreç istiyor ben seneye gidip eğitim hayatımı orda devam etmek istiyordum bana önnerecğiniz başka alternatif var mı :(

Eger ogrenci olmayi planliyorsaniz o durumda F1 icin basvuru yapin once. F1 vizenizi aldiktan sonra gocmenlik islemlerine baslamaniz daha mantikli olur. Bu sekilde bahsettiginiz uzun bekleme suresinin bir kisminda ABD'de okuyor olursunuz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/97/f-m-öğrenci-vizeleri

Dil okullarindan ziyade, master programlarina kabul almaniz vize alma sansinizi arttiracaktir.

• Merhaba
    Eşimin kardeşi 2007 yılında eşim için f4 başvurusu yapmıştı. Ben ve çocuklarında vize hakkı aldığını biliyorum. Fakat eşimin önce gidip bir süre işlemleri tamamlayıp sonra ben VE çocukların gidebileceğine dair bir şeyler okudum. Bu da bir yıl kadar sürüyormuş. Acaba böyle mi?

Benzer Başlıklar

• Eşi ABD Vatandaşı olan birinin B2 turist vizesi alması

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    61
    1 Oy
    61 İleti
    4k Bakış
    C
    @luchadora çok teşekkür ederim.
  • 17 Oy
    8k İleti
    918k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k