Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @schadow Garip bir sekilde benzer sorunu SFO havaalani icin duydum sanirim. Ama sadece bazi operatorlerden olmasi garip cunku yolcular icin de sorun olabilir bu.


  • Dun ogleden sonra basladim Lyft'e. Bir aileyi SFO'ya birakinca SF'e devam etsem mi diye dusundum. Kotu tecrubelerim var SF ile ilgili son anda gaza gelip kirdim direksiyonu. Bir sehir bu kadar kesmekes olabilir. Kavsaklardaki tabela kirliligi, her yerde yol yapim calismalari, tek yon yollarin seni dolapci beygiri gibi dondurmesi vs. Bir de shared ride aliyorsun, GPS sinyalleri zayifsa musteri arkanda kaliyor, bekle ki gelsin, onu beklerken sacma bir acida 2. shared rider kabul ediyorsun.
    SF de Lyft/Uber yapanlara saygim katlanarak artiyor.
    SF de yollarin her blokta 3 ihtimalli oldugu (sag-sol-orta) yerlerde herhangi bir sebeple sola donmek icin geri donussuz seride girdiginde (karsida ve sagda sorun yok) GPS seni normal olarak yolda (ortada) varsaydiginda ride sunuyor, bakmadan kabul edersen sola donmek zorundasin ve bir sonraki saga donus 2 blok oteden, ekle 5-6dk daha trafigine. Dun kaybettigim onca zaman ve done done sema edisime 1.5$ verdi sagolsun.
    Garip ucret politikasi var Lyft'n. Ucretlerin detaylarina baktigimda 2.5 service fee aliyor. Ben gunde 15-20 ride yapiyorum, sadece bana sundugu hizmetten Lyft 32.5-50$ arasi para kazaniyor. SF de 1000 kadar surucu vardir rahat. Kullanici uygulamasini acip (surucu uygulamasi degil) sevrende kac driver var gorebiliyorsun (trick no:1).
    SF'de 50.000$ yapar gunluk. Service fee uzerine komisyon da aliyor. Bu oransal olarak kesiliyor ve ipucu vereyim service fee'den fazla! Genis zamanda benim kendi dokumumden parcalari ekran goruntusu ile paylasacagim.
    SF bolgesinde farkli Lyft/Uber hizmetleri (XL, Black, Lux vb) kullanip full time calisanlar duydugum kadariyla su aralikta para kazaniyorlar (4 haftalik) 5k$ - 10k$.
    Benim gibi haftada 3 gun calisan ogleden geceye (yorulana kadar) yapanlar ise 3k$ civari kazaniyorlar. Bolge ve saate gore anlik olarak degistigi icin ne zaman ve nerede yaptigin cok onem kazaniyor.
    Lyft yeni cikardigi schedule ile onceden randevu alip-verebiliyor. Genelde sabah cok erken ucagi olanlar isi garantiye almak icin ornegin sabah 05:00 AM de istiyorlar. Eslesirsen seni o ise atiyor.
    SF bolgesi Lyft ve Uber icin bicilmis kaftan. Trafikte iyiyimdir, gencim gucluyum diyen herkesin en az bir kez denemesi gerek. Ozellikle part time geliri olanlar ek is olarak mutlaka dusunsunler.
    Gelen tum ridelari kabul ettigimden simdilik bana iyi davraniyorlar. Ama hircin kullandigimi (trafikte guvensiz) iki uyarim var daha simdiden. Benimle araca binenler tam tersini soyler ama musteri ne derse Lyft kabul ediyor. Musteri surucuyu surucu musteriyi derecelendiriyor (5 yildiz uzerinden) . Surucu olarak 3 yildiz ve alti sikinti. Cok abartili bir olayi da eklersen, kaza, kavga vb. o zaman Lyft lisansini iptal edebiliyor.
    Avantaj ve Dezavantajlari acisindan Uber de yapan birisi karsilastirsa cok iyi olur.
    Uzun ve karisik bir yazi oldu. Ara ara yine yazarim. Bu bolge icin merak edilen sorulari da alabilirim. Toplamda 3 gun suruse ciktim.
    Aslinda USA da her isi ayni bolgenin yasam maaliyetlerini de vererek detaylandirmak gerek. Gelmek isteyenleri en guvenilir ornekler boyle verilir snaiyorum.
    Ben Santa Clara'nin suc orani en dusuk bolgesinde (sifir suc) yasiyorum. Condo 2 katli ahsap ev. 2. katindayim. 2 yatak odasi, 1 giris (yasam odasi), buyuk mutfak ve yemek odasi ama 1 WC+Banyo.
    Bagimsiz otopark. 1 arac kapali, 1 arac acik yerde.
    Ev kirasi ve diger masraflari yasam maaliyetleri kisminda vermistim. Ozellikle yemek konusunda TR deki musrifligimi katladim burada. Koyu (ten rengi & damak) bir Adana'li olarak soylemesi ayip et konusunda pek acimam yok. 4-4.5k$ ile cocuksuz 2 kisi cok (cooook) rahat gecinir. Ama alt sinirda devam ederler, uzamazlar kisalmazlar.
    Bu Lyft ile bakarsaniz haftanin 5 gunu ogleden geceye calismaya tekabul edebilir. Bu 5 gune haftasonlari dahil olmali.
    Standart bir ise ek is olarak yapar ve 5.5-6k$ i gecerseniz o zaman buralarin tadi cikar.
    Cocuklu aileler ise kira giderlerini dusurdukleri anda ayni sekilde standart yasama devam edebilirler. CA min wage 12$/h SF icin 15$/h.
    Detay olmadan insanin aklina soru gelmez. Hatirladigim detaylari vermeye calistim (biraz da dertleserek). Buralardan ve baska detaylardan sorunuz olursa beklerim.
    Bay Area ile baska bir yerin fiyatlarini kiyaslamak icin market fiyatlari verecegim, o basligi buraya linklerim. Lyft ile gecinilirmi oradan da bakarak malum soru cevaplanmis olur.
    1k civari uzak da olsa kiralik apt ya da condo bulunabiliyor.
    Her sey cok guzel olacak.


  • @smyael Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

    @kaptan @kaptan selamlar..
    Tam zamanlı mı yapıyorsunuz? Sorması ayıp ama Kazancınız nasıldır? Bol kazançlar..

    Teşekkürler. İlk ay 3.5 yaptım.bu ay için daha az olacak çünkü daha az vakit ayırıyorum full time işim gece 1-2 gibi bitiyor malum yaz dönemi ve artık bonus olan yerlerde takılıyorum DC gibi.


  • @caglaror abi kısaca sence liyft uber işi full time haftada 6 gün tavsiye ediyor Musun ?


  • @yekta Daha once de @semavi belirtmisti, maalesef surekli yapildiginda yorucu yipraticiliginin yani sira kar/zarar hesabini da cok iyi incelemek gerek ki zarar etmeyin. Benden cok daha tecrubeli ve dogrudan isin icinde arkadaslarimiz var ama yazmak isterlerse kendileri yazacaktir. Santa Clara Bay Area bolgesinde. Ama SF'e uzak. SF sayica bu isin en yogun yapildigi yer ve ucretlendirme diger bolgelere gore fazla. Halki Lyft ve Uber i standart ulasim araci olarak kullaniyor.
    Karar vermek icin bolgeden bagimsiz hesap yapamayiz.
    Houston ile SF bagimsiz karsilastirilmali.
    Dikkat edilecek hesaplama basliklarini yazalim. Bu basliklarin degerleri ilgili yerde karar vermeyi kolaylastirir. Ama nihai fikrim uzun sure tam zamanli yapildiginda goturuleri getirilerinden fazla olacaktir. Evet zorda kalinca aile gecindirir, yapilabilirligi acisindan nispeten kolay. Ama...

    Araci kiralamadiginizi sizin kendi araciniz oldugunu varsayarsak.

    Giderler:

    • Benzin (bolgeye gore fiyati degisiyor, mesafelere gore harcanmasi degisiyor)
    • Aracin amortismani (SF yokus, her kosede stop sign var, fren balatalari hizli gider, yollari rezil, lastikler hizli gider)
    • Sigorta (ek arac ise sigorta yaptiracaksiniz, sirkete ve sigorta turune gore degisir, ticari sigortaya gerek yok)
    • Hedef bolgedeki ortalama ride (indi-bindi, surus) sayisi.
    • Hedef bolgede uzun ride alabilme ihtimalleri (uzun ride = fazla para)
    • Yasanan yerdeki vergiler ve saglik guvencesi (sigorta duruma gore deductible ile karsiliyor, limitli).
    • Ek is mi yoksa tekil is mi oldugu.
    • Diger...

    Santa Clara County, standart Lyft icin konusursam duydugum ve deneyimledigim kadariyla, oglen baslayip (sabah da yogun bir saat araligi var) gece 2-3 arasi kapatirsaniz (alkollu mekanlar gece 2 de kapatmak zorunda) 150-200$/gun yapabilirsiniz. Haftada kac gun bu tempoda calisacaginiz size bagli. Bu para brut. Vergi, benzin, amortisman, diger giderler (musteriye su, sakiz, seker ikramlari vb). dusulurse bekar birisi icin gunluk net 90-120$ arasi kazanirsiniz. Saatiniz 10-15$ arasina gelir brut olarak. Evli ve cocuklularda bu rakam biraz daha artar.

    Promosyonlari ve bonuslari yaklarsaniz gunluk girdi artar. Ama bunlar yine kisiye bagli degisken.
    Santa Clara, 03:00 PM 03:00 AM (12 saat) haftada (Ctesi - Pazar dahil) 6 gun calisan bekar birisi, 4 haftada 2160$-2880$ kazaniyor. 1k$ kira verirse, kalan parayla rahat gecinir. Saglik sigortasi medical alabilirsen aylik cuzi odemelerle devam edersin.
    Ayip olmasin diye uzun suredir ev ekonomisi konularina girmiyorum ama 30$ meshur marka spor ayakkabilar, 9$/pound pamuk gibi new york steak, 5$ normal et ve AUS kuzusu haftada 1 yenir, 5$-30$ civarinda cok guzel saraplar bulunabilir.
    Ama bu paralarla Bay Area da kessen ev alamazsin. Emeklilik de nasil olur tahmin edemiyorum.
    Kisisel fikrim bir sure hayat kurtarir. Internette Uber ile yillardir ailesini coook iyi gecindirenlerin soylesileri var, Ingilizce. Ama Full+Full yapiyorlar. Eve gitmiyorlar, havalanina yakin yerlerde yatiyorlar, spor salonlarinda dus aliyorlar, aracta uyuyorlar vb.
    Gitmeyi dusundugunuz yerde Lyft/Uber yapanlar en saglam verileri verebilirler.


  • Lyft SFO ile ilgili bir egitim sundu.
    Bazi detaylari buraya aktarayim. Zannimca sinyal koptugunda off moda dusunca queue disina atiyor sinyal gelince yeniden siraya alsa bile sona ekliyor.
    Waiting for requests:

    Wait in the designated staging area. Only drivers within the staging area are added to the queue. The entrance to the main staging areas is off of S McDonnell Rd.
    TCP (charter-party carrier) Vehicles/limousines should wait in the TCP staging area pictured above. Non-TCP vehicles should wait only in the TNC staging areas depicted above. Waiting in the wrong area(s) are subject to airport fines.
    The queue is first in-first out. Drivers waiting within the staging area in driver mode the longest gets the next request. Your physical location within the staging area does not affect your spot in the queue, but if you exit the staging area or log out of driver mode, you will lose your spot.
    If the staging area is full, you must leave the airport. You may not wait for requests anywhere else on airport property or use any other parking lots while in driver mode.
    Passenger cancellations don't affect your place in line. If your passenger cancels on you, head back to the staging area. As long as you're back within 5 minutes, you'll be placed at the front of the queue.
    Driver cancellations and missed requests do affect your place in line. If you are the one to cancel a request, or if you miss a request, you're placed at the back of the queue.
    You can view your place in line in the app. Learn how to view your position in the queue here.


  • @caglaror Burada epey Lyft tecrubesi olan arkadaslarimdan da havuzdaki kisilere bir algoritma ile adaletli dagitmaya calistigini duydum.


  • Bu işin sadece bonuslu olan saatleri güzel bana göre.benim yaşadığım yer ve etrafı çok nadir bonus alır.bu yüzden Washington DC bu işi yapmak daha iyi ama onunda eksileri var mesela yollar çok bozuk her blok trafik lambaları dur kalk olmuyor elektrikli aracmi alsam acaba şehir içi için varmı önerisi olan bende corolla var 45binde onu satıp Prius mu alsam diye dusunuyorum

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Bir de son zamanlarda bu isleri yapan arkadaslardan duydugum kadariyla... sokaklarda cok fazla surucu olmasindan dolayi artik standart suruculerin cok para kazanamadigini ama "Black" dedikleri arabalarla cok daha iyi kazanildigini soyluyorlar. Sanirim hem Uber Black, hem de Lyft Black secenekleri var... Genelde is adamlarina hitap ettigi icin, bir toplantiya ya da havalimanina giderken direkt Black servis olarak cagiriyorlar ve odedikleri ucret de cok daha iyi oluyor. Zaten bir sehirde biraz vakit gecirdikten sonra hangi saatlerin "Black" icin yogun saatler oldugunu anlayabiliyorsunuz sanirim. New York'ta Uber Black hizmeti veren bir arkadas bu saatlere gore ise ciktigini, eskisine gore (standart Uber/Lyft surucusuyken) cok daha az calisip, daha fazla kazandigini belirtmisti.


  • bende gecenlerde gazetede bir yazi okudum, standart araba ile yapan surucu sayisindaki artistan dolayi su an en karli durum 7-8 kisilik araclar ile yapmakmis. tabiki bolgeye gore degisir ama genelde black`e talebin az oldugundan ve yeni bir araba alip bu isi yapacaksaniz black sinifina uygun araba almanin pek mantikli olmadigindan bahsediyordu.


  • Benim arabam xl, en son mart ayında yapıyordum. 3 ayda sürücü sayısı inanılmaz artmış hem gündüz hem gece. Standart x ücreti ile 8-9 saatte 100 dolar ancak kazanıyorsunuz. Birde bundan benzin düşülecek. bonus olmasa yapılacak iş değil

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @joejoe Uber ve Lyft Şoförlüğü içinde söyledi:

    bende gecenlerde gazetede bir yazi okudum, standart araba ile yapan surucu sayisindaki artistan dolayi su an en karli durum 7-8 kisilik araclar ile yapmakmis. tabiki bolgeye gore degisir ama genelde black`e talebin az oldugundan ve yeni bir araba alip bu isi yapacaksaniz black sinifina uygun araba almanin pek mantikli olmadigindan bahsediyordu.

    Kesinlikle haklisiniz sayin @joejoe , ben zaten kisinin New York'ta oldugunu belirtmistim. New York icin hicbir secenekte talep sikintisi olmuyordur, ama her sehirde ayni olmayacaktir durum tabii ki.


  • LYFT için whatsap grubu kurmak istiyorum katılmak isteyen varmı?


  • Airport area da 30 saniye +75 veriyor be aq sistemi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kaptan video çekenleri gidip saydırmak lazım 2 SAATTE 400 DOLAR 5 SAATTE 700 DOLAR kazandım diyenleri. Kazandın da ne zaman çıkman gerkiyor hangi bölge dolaşıyon söylesene


  • @ayvalik10 Lyft icin (muhtemelen uber icin de) fiyatlandirma algoritmasi anladigim kadariyla soyle calisiyor. Servis tipinden bagimsiz olarak bolge temel ucretleri belirliyor. Ornegin SF bolgesi ve Santa Clara bolgesi birim fiyatlari farkli
    Bunlarin uzerine bolgedeki arz-talep orani (musteri-surucu) birim fiyatin bir katsayi ile carpilmasina neden oluyor.

    En temel servislerden bahsedersek SF civarinda 2 saat boyunca (65mph) durmadan yol giderseniz (musteri ile) 200$ civari yapabilirsiniz. Sf icinde prime timelarda bir yolcuyu indirmeniz ile yeni yolcu almaniz arasi cok kisa. Ama yine de yarim gun de en iyi ihtimalle bu rakama ulasirsiniz.

    Lyft app ekraninda gunun saatlerine gore talepleri grafikler olarak verir. Hatta gelecek haftayi da gosterir (istatistik olarak). Bu saatlere bakarak ise cikabilirsiniz. Ayrica navigasyon ekraninda yogun talep / az surucu olan bolgeleri gittikce daha koyu olacak sekilde pembe-turuncu arasi renklerde gosterir. Ne kadar kizarirsa o bolgede o kadar az sofor vardir. Bu alanlar ucret katsayisini da belirtebilir. Bazen dogrudan yer ve saat vererek promosyon duyururlar.
    Genel olarak ucretlendirme dusuk.


  • 1:30 saat yol gittim 44 dollar verdi gecenin 3.de.neyse hesap yaptıkça küfür edip duruyorum.yukarda bahsettiğiniz koyu olanlara 1 dakka uzakken ben vardığımda değişime uğruyor 1 ayı geçti bu isi yapali ve her gün Washington DC ye gidiyorum 1 ayda 3 defa %200 yakaladim.bak yine sövesim geldi. Ama biliyorum küfürde etsem etmesemde bu işi yapıyorum ve susuyorum:)


  • Ben de dun 02:35 de toplam 12 saat surus sonrasi biraktim, 190.15$. Havaalani yaklasik 1saat 7 dakika surdu 44.17 dolar. Gercekten Lyft ve Uber olucu. Halka ucuz hizmet goturen bir sistem gibi gorunse de bir cesit somuru duzeni.
    Burada piyasa sartlarina (degistiremedigimizden) boyun eyip devam etmek kaliyor geriye. Surekli yapilacak bir is degil. En azindan beni ciddi yoruyor. Gece -kor itin oldugu yer- e yolcu biraktim, Lyft mesaj cikardi ekrana, bu alandan (dikdortgen) yolcu alirsan (beklersen) sana her ride icin 3.5$ veririm diyor. Gece 02:15 bunu dedigi saat.
    Surekli Lyf yerine gunduz tam zamanli herhangi bir is bulup aksam ustu-gece 1-2 saat Lyft yapmak daha mantikli. Bu durumda hem opsiyonel olur hem de sigorta, kira gibi seyleri cikartmak icin yapildigi dusunulup rahat edilir. Gunduz isi kirayi cikartsa yeter gibi.

    San Jose hava alaninda sira bekliyorsunuz 30dk 1 saat arasi sira geliyor. Adam 2 blok otede oturuyormus. 10$ yaziyor.

    Lyft de en guzel sey ozellikle uzun ride olunca sohbet. Akademikler ve yazilimcilarla cok sohbet ettim -cenem dusukmus onu gorduk-. Irkciliktan politikaya, veri yapilarindan diyabete hemen her konuda sohbet ediyoruz. Ingilizceyi uzuyorum tabi ben ama sorun yok diyorlar. 🙂


  • ben yeni bir firmaya adi via ayni uber ve lyft gibi ama belli bolgeye hizmet veriyolar. basvurdum backround check edeceklermis bakalim speed limit ceza yemistim 4 yil once ona dikkate alirlarsa vermezler.. neyse soylemek istedigim sey bunlarin bunlar mil basina 1.15 veriyolar lyft 0.86 veriyor galiba..birde bilgisi olan varmi her yelatin trafik hiz cesasi kac yilda siliniyor ?


  • Lyft ride analizleri No:1
    Yer: Santa Clara/CA
    Tarih: 07/06/2019 Ctesi

    Pickup: | 04:09 PM
    Drop-off: 4:18 PM
    Mesafe: 2.7 mile
    Yolculuk suresi: 8 dakika 35 saniye

    Yolcu sayisi 4, ek bagaj yukleri var (market alisverisi)
    Kazanilan brut ucret (banka hesabiniza yatacak olan para) 5.93$

    $ Tutar Aciklama
    10.41 Yolcudan kesilen para
    00.10 Lyft'in vergisi
    01.68 Lyft Platform Fee
    02.70 Lyft Service Fee
    05.93 Surucuye odenecek para

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

94
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum