Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bi yandan üniversite okuyup bi yandan çalışmak

Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi
19 10 3.8k 5

Benzer Başlıklar

  • 0 Oy
    2 İleti
    769 Bakış
    crazycellsC
    @kimbilirkim, içinde söyledi: lise mezunu olduktan sonra amerikaya üniversite öğrencisi olarak gitmek merhabalar. yeni bir üyeyim. tıp ve makine alanında kendimi geliştirip sağlık teknolojileri üzerine iş yapmak istiyorum. çok gelişmiş bir alan değil ve kendimi uzmanlaştımam eğer türkiyede kalırsam hem çok uzun sürecek hem de kısıtlı bir gelişim imkanım olacak. bu konu üzerine bellirli bir seviyede araştırma yaptıktan sonra en uygun ülkenin farklı işleyen sistemiyle amerika olduğunu gördüm. çünkü tıp eğitimi için 4 sene pre-medical dersler alıp herhangi bir alanda lisans eğitimini tamamladıktan sonra 4 sene de tıp fakültesi okuyorlar. ilk 4 senemi makine üzerine eğitim alarak geçirdikten sonra üzerine 4 sene tıp okuyabilirim. tabi bunlar işin biraz hayal kısmı. şimdi gerçekliğe dönelim.yeni lise mezunuyum. uluslararası öğrenci olarak amerikaya gelirsem bir üniversiteye başvurmak için neleri ne sırayla yapmam gerekiyor. bu konuda oldukça eksiğim. yaptığım ön araştırmalarla sat/act ve tofel/ielts gibi sınavlar hakkında bazı yazılar gördüm. aralarında en yabancı olduğum sat. amerikada bir üniversiteye başvurmak için ilk önce sat sınavına mı girmem gerekiyor?? tüm bunları ne sırayla yapmam gerekiyor?? ya da tüm süreç ne kadar vaktimi alır?? hadi diyelim ki tüm bunları tamam ettim. benim için en büyük sorun maddiyat. çok fazla birikmiş paramız yok. hem okuyup hem çalışarak halletmem mümkün mü? ya da burs bulabilir miyim? burs için nerelere başvurabilirim? kafam oldukça karışık. bu süreci yaşayan veya bilen birisi yardımcı olabilirse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim. Sorunuzu ilgili bolume tasidim. Bu bolumdeki basliklari inceleyip sureclere asina olabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/117/önlisans-ve-lisans-eğitimi Ozellikle de basvurular icin su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/221/önlisans-ve-lisans-eğitimi-başvurular-sat-ve-act-sınavları Fakat ABD'de yuksek ogrenim almak pahali bir surec, eger uluslararasi ogrenciyseniz burs olanaklari da biraz kisitli olacaktir. Eger okullardan kabul alirsaniz genelde sizi burs konusunda yonlendiriyorlar.
  • Türkiye'den Amerika' ya Üniversite

    Önlisans ve Lisans Eğitimi
    6
    0 Oy
    6 İleti
    519 Bakış
    S
    @Famel teşekkür ederim bakacağım hemen.
  • ABD'deki en büyük 10 üniversite

    Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi
    4
    3 Oy
    4 İleti
    920 Bakış
    S
    Biraz eski bir içerik olsa da yine de yararlı
  • ABD'deki universite profilleri ve giris istatistikleri

    Taşındı Önlisans ve Lisans Eğitimi
    12
    7 Oy
    12 İleti
    2k Bakış
    dsenolD
    @Senay-Sirin iyi günler size bir soru sorsam tecrübenize binaen kızım SAT mat kısmından 780 /800 sözel kısmı daha düşük 500 /800 aldı lise not ortalaması da 3,96 okullara başvuru yaparken burs isteğimizle ilgili ayrı bir beyanda bulunmalımıyız yoksa zaten okulla direk değerlendirmeye alıyormu şimdiden teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum