Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐

    @mutlukurt0534 zira şifre istenmemek ile birlikte zaten mesajlar okunup anlık seste dinlenebilmektedir.


  • @crazycells Ha o zaman iyiymiş 🙂


  • ama bana çıksa - veririm ne yapayım alsınlar çokta umrumda değil - şimdi dil F! başvurma amacım var o zaman isterse ne yapalım vereceğim yinede. Fb kullanıyorum onu verebilirim.başka çare yok parmak izi verdik foto verdik onuda veirirsiz.


  • Bu sosyal medya olayını anlamadım. Benim hiçbir sosyal medyada hesabım yok ne twitter ne facebook ne instagram ne de digerleri açsammı ki şimdiden🤔


  • yoksa açma bence yoksa yoktur. bence gerekte yok .

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mrbye altında yoksa kısmını işaretlicen


  • @ayvalik10 Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:

    @mrbye altında yoksa kısmını işaretlicen
    Bencede...
    çook eskiden vardı çocuklar saçma mesajlar gönderebiliyor diye kapatmıştım facebook u o kadar


  • sızce eskı tıp pasaportlar ab standardında çipli pasaportla değiştirilmeli mi https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/cipli-pasaport-donemi-basladi-eski-pasaportlara-ne-olacak bende yenitip pasaport var ama ab standardında değil sanırım.2015 te aldım.bu pasaportlar 2016 da başlamış

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jinglebells eski ehliyetler nasıl amerikada geçerli olmuyorsa ki bizzat forumdaki birinin başına geldi pasaportlarda sana sıkıntı yaratmaması için değiştirmen çok daha mantıklı olur ki zaten 2 günde basılıyor.


  • @jinglebells benim pasaportum 2010 yılına ait 10 yıllık ne Ankarada ki görüşme de ne de Amerikaya girişte hiçbir sorun yaşamadım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jinglebells Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:

    sızce eskı tıp pasaportlar ab standardında çipli pasaportla değiştirilmeli mi https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/cipli-pasaport-donemi-basladi-eski-pasaportlara-ne-olacak bende yenitip pasaport var ama ab standardında değil sanırım.2015 te aldım.bu pasaportlar 2016 da başlamış

    sorun olmaz.

    ( @ayvalik10 , sayin @jinglebells aslinda eski tip pasaportlardan degil, eski cipli pasaportlardan yeni cipli pasaportlara gecmekten bahsediyor; pasaportlar cipli oldugu surece sorun olmaz )


  • Bu haberi ilk duyduğumda pek sevinememiştim, herkese mümkün olduğu kadar eşit koşulların sağlanması gerektiğini düşündüğümden, ama sonra eğer dolandırıcı firmalar tarafından kandırılmak istenen bir kişinin bile mağduriyetini önleyebilecekse iyi bir uygulama olabilir diye düşündüm. Uzun süreli pasaport çıkartacak imkanı olmayan biri çok çok bir başvuru kaçırabilir. Pasaport numarası zorunluluğunu başvuru esnasında öğrense uygun bir planlamayla bir sonraki başvuruya kadar para biriktirebilir, sırf bunun için geçici bir süre çalışabilir. Şu anda öğrense hiç başvuru kaçırmayabilir de.
    Başvurularla ilgili verileri daha sonra göreceğiz ama örneğin bu uygulama ilk birkaç yıl başvuru sayısını azaltır, sonra başvurular yine artarak devam eder diye düşünüyorum. Şimdiki kadar artmaz muhtemelen ama pasaport numarası gerekliliği öğrenildikçe insanlar pasaport çıkartabilir veya firmalar başvuru yaptıkları kişileri kazanma şansınız daha yüksek olacak pasaport çıkartmalısınız diye türlü şekilde ikna etmeye çalışabilir. Başvuru yapan firmaların boş duracağını sanmıyorum.
    Başvuranlar için özellikle bu yıl ve sonrasındaki birkaç yıl talihli olma ihtimalinin en yüksek olabileceği yıllar olabilir.


  • Bu uygulama her halükarda bence iyi oldu - uzun zamandır inanın hiç ilgisi olmayan kişiler bile başvuruyor buna bire bir şahidim-adam usa nerde bilmiyorum GC nedir ne iş yarar bilmiyorum ama başvuruyor çıkıyor çoğu gitmiyor giden zaten geri dönüyor- bir sürü insan var - sonuçlara bile bakmıyorlar-bu pasaport işi bir nevi hiç pasaportu olmayan kişileride biraz engeller - ki çıkan kişilere bakıyorum çoğunun pasaportu yok - hiç yok yani-bence artık başvuru ücretli olmalı en az 100 -150 dolar arası - ve kesinlikle pasaportu olması gerek kişinin.

    benım için en mantıklı yol bu en azından usa devleti bunu göz ardı etmemelidir ve ingilizce bilen kişiler mektup mail atmalıdırlar Göçmenlik bakanlığına ve ilgili kuruma -kurumlara.

    umarım iyi olur .bu arada forumda baktım 2018 de dünyada @arnblt dostum bilgi vermiş (((Applicants registered for the DV-2018 program were selected at random from 14,692,258 qualified entries (23,088,613 with derivatives) received)) 14 milyon kişi başvurmuş.

    umarım bir ücret karşılığı olur en azından bu para amerika için yinede iyi para eder.

    3-1 biri bile başvursa milyonlarca dolar ediyor.


  • @azuleverde Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:

    Bu haberi ilk duyduğumda pek sevinememiştim, herkese mümkün olduğu kadar eşit koşulların sağlanması gerektiğini düşündüğümden, ama sonra eğer dolandırıcı firmalar tarafından kandırılmak istenen bir kişinin bile mağduriyetini önleyebilecekse iyi bir uygulama olabilir diye düşündüm. Uzun süreli pasaport çıkartacak imkanı olmayan biri çok çok bir başvuru kaçırabilir. Pasaport numarası zorunluluğunu başvuru esnasında öğrense uygun bir planlamayla bir sonraki başvuruya kadar para biriktirebilir, sırf bunun için geçici bir süre çalışabilir. Şu anda öğrense hiç başvuru kaçırmayabilir de.
    Başvurularla ilgili verileri daha sonra göreceğiz ama örneğin bu uygulama ilk birkaç yıl başvuru sayısını azaltır, sonra başvurular yine artarak devam eder diye düşünüyorum. Şimdiki kadar artmaz muhtemelen ama pasaport numarası gerekliliği öğrenildikçe insanlar pasaport çıkartabilir veya firmalar başvuru yaptıkları kişileri kazanma şansınız daha yüksek olacak pasaport çıkartmalısınız diye türlü şekilde ikna etmeye çalışabilir. Başvuru yapan firmaların boş duracağını sanmıyorum.
    Başvuranlar için özellikle bu yıl ve sonrasındaki birkaç yıl talihli olma ihtimalinin en yüksek olabileceği yıllar olabilir.

    pasaport parası bulamayan amerikaya nasıl gider giderse ne yapar dusunemıyorum.once kendı durumunu bıraz duzeltıp oyle cekılıse basvurmalı zaten.


  • @serkanist benim de aklımdan zaman zaman az da olsa bir başvuru ücreti konulsa ne iyi olur (5, en fazla 10 dolar) diye geçiyor ama sonra bunun doğru olmayacağını düşünüyorum. Bu uygulama üzerine çalışan kamu görevlileri Amerika'daki insan/kültür çeşitliliğini artırması dışında dv lottery için ne düşünüyorlar bilmiyorum. Bana biraz da Amerika'nın ilk kurulduğu zamanlardaki gibi hiçbir vasfı olmadan veya beş parasız göç eden birinin bile orada bir yerinin olabileceği, bir şeyler başarabileceğinin günümüzdeki bir ifadesi gibi geliyor. O yüzden günümüze göre düşününce 12 yıl temel eğitimin zorunlu tutulduğu bir ülkeden geliyor olmak veya o yoksa belli bir süredir çalışıyor olmak dışında başka bir şart koşulmuyor. Başvurunun ücretli olması zaman zaman bana da cazip görünse de dv lottery'nin benim kafamdaki mantığına ters bulduğumdan örneğin ben hiçbir zaman ücretli olmasını istemem.
    Belki tüm bunlar düşünülerek en uygun yolun pasaport numarası istemek olduğuna karar verilmiştir


  • @jinglebells ben bu konuda şöyle düşünüyorum, başvurudan sonra sonuçların açıklanması, vize görüşmesi, görüşmeden sonra gitmek için belli bir sürenin olması gidene kadar para bulunabilecek süreler. Bunun haricinde, sonuçta bu bir loto. Bunun bir loto olduğunu kabul edip başvuruyorsak şu da aklımıza yatabilir, aynı kişi belki de lotodan ikramiye de kazanacak. Bunu geçtim, zaten para bulabilmek için bir miktar vakit var. Eğer Amerika'da yaşama ve çalışma isteği varsa, başvururken param yok diye neden başvurmasın ki? Bu bir loto olduğundan ve para biriktirmek için vakit olduğundan ben başvuruda para olmasını gerekli bulmuyorum. Pasaport için de yukarıda dediğim gibi bir kişi en fazla bir başvuru kaçırabilir. O da olmasa keşke ama eğer birçok mağduriyeti önleyecekse göze alınabilir bir koşul olarak görüyorum


  • keşke lottary ucretli olsa bizde kumarla ilgili duzenleyeci kurumlara basvurup sureci incelemelerini isteyebilsek.ne guzel olur tum sehir efsaneleri biterdi.

  • ⭐⭐

    @azuleverde şimdi kazanıp da gidecek parayı bir yerlerden bulabiliyorsa pasaport çıkartacak parayı da hayda hayda bulabilmesi gerek (yok çıktıktan sonra zaman varsa lotodan para çıkabiliyorsa pasaport başvurusu içinde bir amorti çıksa yeter). burada esas mantık ay hadi bir başvurayım o zaman veya da neye başvurduğunu bile bilmeyenlerin elenmesi başvuru ücreti olayı da ABD devleti kumar oynatmaz yasalar engeller eğer bu çekiliş için para alırsa kumara girer ancak ben şöyle bir çözüm düşünüyorum ve umarım bir gün yaparlar başvuruları daha sağlıklı ve mantıklı olarak elçiliğe gidip yaparsın netten başvuruyu kaldırırsın ve giriş ücretiydi kağıt ücretiydi şuydu buydu bir kılıf bulursun sonrada ÜCRETSİZ çekilişe başvurursun.. bu yapılabilir. ve son kez de eklemem gerekirse 70-80 bin TL bulabilecek bir miktar vakit varsa pasaport için milyon kat vakit vardır.


  • @lordbolton evet dediğim gibi pasaport için bir kişi bu durumu eğer lotoya başvuru sırasında öğreniyorsa (en geç öğrenilebilecek zaman), loto çıktıktan sonra para bulunabilir mantığına benzer olarak bir sonraki başvuruya kadar para biriktirebilir. Bu durumda kişi en fazla bir başvuru kaçırmış olur. Bu da olmasa keşke ama eğer birçok mağduriyeti önleme ihtimali varsa kabul edilebilir bir koşul olarak görüyorum. Bakalım, her zamanki gibi bekleyip göreceğiz.


  • @azuleverde bu konuda ben de sizin gibi düşünüyorum.. Amerika çeşitli yollarla GC veriyor zaten ve buna parası olanlar (yatırım yoluyla vs) dahil.. doğal olarak Amerika'nın "çeşitlilik" amacıyla yaptığı bir çekiliş için para istemesi amaca uygun olmaz diye düşünüyorum.. çünkü açıkça bu vize zaten özellikle parası olan ya da kalifiye eleman hedeflemiyor.. ücretli olmalı diyen arkadaşları da anlıyorum çünkü çok fazla boş başvuru var ama ücretli olması bu çekilişin mantığına bence ters.. pasaport zorunluluğu çok yerinde ve kararında bir yenilik oldu diye düşünüyorum..


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

65
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum