@abdullahyigit Bu kart size Amerika'da daimi yaşamanız için veriliyor. Senede 6 aydan uzun ABD dışında kalmamanız gerekiyor. Giriş çıkış durumları havalimanındaki polis sorgusuna bağlı diye biliyorum. ABD'de vergi ödüyor, yaşamınızı orada yürütüyorsanız kurallar dahilinde olan bahaneli giriş çıkışlar sorun olmaz diye düşünüyorum.
-
@xrainbow_ umut çok farklı birşey inanın insanlara duymak istediklerini söylediğinde herşeye inanıyorlar hatta leonardo dicaprio wall street bir filmi vardı güzel bir sahne vardı bunun en güzel örneği işim gereği bende finans işine bakıyorum sağdan soldan duydukları hisseleri duyup arayanlar oluyor o kadar inanmışlar ki adam birikimini basacak neye göre basacaksın diyorum çok saçma teknik veri olmayan bilgiler veriyor kazanacağına inanıyor ve kumar oynuyor sonuç %80 hüsranla %20 si sadece şansı iyi haber gidiyor
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor
-
@mutlukurt0534 zira şifre istenmemek ile birlikte zaten mesajlar okunup anlık seste dinlenebilmektedir.
-
@crazycells Ha o zaman iyiymiş

-
ama bana çıksa - veririm ne yapayım alsınlar çokta umrumda değil - şimdi dil F! başvurma amacım var o zaman isterse ne yapalım vereceğim yinede. Fb kullanıyorum onu verebilirim.başka çare yok parmak izi verdik foto verdik onuda veirirsiz.
-
Bu sosyal medya olayını anlamadım. Benim hiçbir sosyal medyada hesabım yok ne twitter ne facebook ne instagram ne de digerleri açsammı ki şimdiden

-
yoksa açma bence yoksa yoktur. bence gerekte yok .
-
@mrbye altında yoksa kısmını işaretlicen
-
@ayvalik10 Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:
@mrbye altında yoksa kısmını işaretlicen
Bencede...
çook eskiden vardı çocuklar saçma mesajlar gönderebiliyor diye kapatmıştım facebook u o kadar -
sızce eskı tıp pasaportlar ab standardında çipli pasaportla değiştirilmeli mi https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/cipli-pasaport-donemi-basladi-eski-pasaportlara-ne-olacak bende yenitip pasaport var ama ab standardında değil sanırım.2015 te aldım.bu pasaportlar 2016 da başlamış
-
@jinglebells eski ehliyetler nasıl amerikada geçerli olmuyorsa ki bizzat forumdaki birinin başına geldi pasaportlarda sana sıkıntı yaratmaması için değiştirmen çok daha mantıklı olur ki zaten 2 günde basılıyor.
-
@jinglebells benim pasaportum 2010 yılına ait 10 yıllık ne Ankarada ki görüşme de ne de Amerikaya girişte hiçbir sorun yaşamadım.
-
@jinglebells Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:
sızce eskı tıp pasaportlar ab standardında çipli pasaportla değiştirilmeli mi https://www.cnnturk.com/ekonomi/turkiye/cipli-pasaport-donemi-basladi-eski-pasaportlara-ne-olacak bende yenitip pasaport var ama ab standardında değil sanırım.2015 te aldım.bu pasaportlar 2016 da başlamış
sorun olmaz.
( @ayvalik10 , sayin @jinglebells aslinda eski tip pasaportlardan degil, eski cipli pasaportlardan yeni cipli pasaportlara gecmekten bahsediyor; pasaportlar cipli oldugu surece sorun olmaz )
-
Bu haberi ilk duyduğumda pek sevinememiştim, herkese mümkün olduğu kadar eşit koşulların sağlanması gerektiğini düşündüğümden, ama sonra eğer dolandırıcı firmalar tarafından kandırılmak istenen bir kişinin bile mağduriyetini önleyebilecekse iyi bir uygulama olabilir diye düşündüm. Uzun süreli pasaport çıkartacak imkanı olmayan biri çok çok bir başvuru kaçırabilir. Pasaport numarası zorunluluğunu başvuru esnasında öğrense uygun bir planlamayla bir sonraki başvuruya kadar para biriktirebilir, sırf bunun için geçici bir süre çalışabilir. Şu anda öğrense hiç başvuru kaçırmayabilir de.
Başvurularla ilgili verileri daha sonra göreceğiz ama örneğin bu uygulama ilk birkaç yıl başvuru sayısını azaltır, sonra başvurular yine artarak devam eder diye düşünüyorum. Şimdiki kadar artmaz muhtemelen ama pasaport numarası gerekliliği öğrenildikçe insanlar pasaport çıkartabilir veya firmalar başvuru yaptıkları kişileri kazanma şansınız daha yüksek olacak pasaport çıkartmalısınız diye türlü şekilde ikna etmeye çalışabilir. Başvuru yapan firmaların boş duracağını sanmıyorum.
Başvuranlar için özellikle bu yıl ve sonrasındaki birkaç yıl talihli olma ihtimalinin en yüksek olabileceği yıllar olabilir. -
Bu uygulama her halükarda bence iyi oldu - uzun zamandır inanın hiç ilgisi olmayan kişiler bile başvuruyor buna bire bir şahidim-adam usa nerde bilmiyorum GC nedir ne iş yarar bilmiyorum ama başvuruyor çıkıyor çoğu gitmiyor giden zaten geri dönüyor- bir sürü insan var - sonuçlara bile bakmıyorlar-bu pasaport işi bir nevi hiç pasaportu olmayan kişileride biraz engeller - ki çıkan kişilere bakıyorum çoğunun pasaportu yok - hiç yok yani-bence artık başvuru ücretli olmalı en az 100 -150 dolar arası - ve kesinlikle pasaportu olması gerek kişinin.
benım için en mantıklı yol bu en azından usa devleti bunu göz ardı etmemelidir ve ingilizce bilen kişiler mektup mail atmalıdırlar Göçmenlik bakanlığına ve ilgili kuruma -kurumlara.
umarım iyi olur .bu arada forumda baktım 2018 de dünyada @arnblt dostum bilgi vermiş (((Applicants registered for the DV-2018 program were selected at random from 14,692,258 qualified entries (23,088,613 with derivatives) received)) 14 milyon kişi başvurmuş.
umarım bir ücret karşılığı olur en azından bu para amerika için yinede iyi para eder.
3-1 biri bile başvursa milyonlarca dolar ediyor.
-
@azuleverde Greencard çekiliş başvurusunda pasaport zorunluluğu geliyor içinde söyledi:
Bu haberi ilk duyduğumda pek sevinememiştim, herkese mümkün olduğu kadar eşit koşulların sağlanması gerektiğini düşündüğümden, ama sonra eğer dolandırıcı firmalar tarafından kandırılmak istenen bir kişinin bile mağduriyetini önleyebilecekse iyi bir uygulama olabilir diye düşündüm. Uzun süreli pasaport çıkartacak imkanı olmayan biri çok çok bir başvuru kaçırabilir. Pasaport numarası zorunluluğunu başvuru esnasında öğrense uygun bir planlamayla bir sonraki başvuruya kadar para biriktirebilir, sırf bunun için geçici bir süre çalışabilir. Şu anda öğrense hiç başvuru kaçırmayabilir de.
Başvurularla ilgili verileri daha sonra göreceğiz ama örneğin bu uygulama ilk birkaç yıl başvuru sayısını azaltır, sonra başvurular yine artarak devam eder diye düşünüyorum. Şimdiki kadar artmaz muhtemelen ama pasaport numarası gerekliliği öğrenildikçe insanlar pasaport çıkartabilir veya firmalar başvuru yaptıkları kişileri kazanma şansınız daha yüksek olacak pasaport çıkartmalısınız diye türlü şekilde ikna etmeye çalışabilir. Başvuru yapan firmaların boş duracağını sanmıyorum.
Başvuranlar için özellikle bu yıl ve sonrasındaki birkaç yıl talihli olma ihtimalinin en yüksek olabileceği yıllar olabilir.pasaport parası bulamayan amerikaya nasıl gider giderse ne yapar dusunemıyorum.once kendı durumunu bıraz duzeltıp oyle cekılıse basvurmalı zaten.
-
@serkanist benim de aklımdan zaman zaman az da olsa bir başvuru ücreti konulsa ne iyi olur (5, en fazla 10 dolar) diye geçiyor ama sonra bunun doğru olmayacağını düşünüyorum. Bu uygulama üzerine çalışan kamu görevlileri Amerika'daki insan/kültür çeşitliliğini artırması dışında dv lottery için ne düşünüyorlar bilmiyorum. Bana biraz da Amerika'nın ilk kurulduğu zamanlardaki gibi hiçbir vasfı olmadan veya beş parasız göç eden birinin bile orada bir yerinin olabileceği, bir şeyler başarabileceğinin günümüzdeki bir ifadesi gibi geliyor. O yüzden günümüze göre düşününce 12 yıl temel eğitimin zorunlu tutulduğu bir ülkeden geliyor olmak veya o yoksa belli bir süredir çalışıyor olmak dışında başka bir şart koşulmuyor. Başvurunun ücretli olması zaman zaman bana da cazip görünse de dv lottery'nin benim kafamdaki mantığına ters bulduğumdan örneğin ben hiçbir zaman ücretli olmasını istemem.
Belki tüm bunlar düşünülerek en uygun yolun pasaport numarası istemek olduğuna karar verilmiştir -
@jinglebells ben bu konuda şöyle düşünüyorum, başvurudan sonra sonuçların açıklanması, vize görüşmesi, görüşmeden sonra gitmek için belli bir sürenin olması gidene kadar para bulunabilecek süreler. Bunun haricinde, sonuçta bu bir loto. Bunun bir loto olduğunu kabul edip başvuruyorsak şu da aklımıza yatabilir, aynı kişi belki de lotodan ikramiye de kazanacak. Bunu geçtim, zaten para bulabilmek için bir miktar vakit var. Eğer Amerika'da yaşama ve çalışma isteği varsa, başvururken param yok diye neden başvurmasın ki? Bu bir loto olduğundan ve para biriktirmek için vakit olduğundan ben başvuruda para olmasını gerekli bulmuyorum. Pasaport için de yukarıda dediğim gibi bir kişi en fazla bir başvuru kaçırabilir. O da olmasa keşke ama eğer birçok mağduriyeti önleyecekse göze alınabilir bir koşul olarak görüyorum
-
keşke lottary ucretli olsa bizde kumarla ilgili duzenleyeci kurumlara basvurup sureci incelemelerini isteyebilsek.ne guzel olur tum sehir efsaneleri biterdi.
-
@azuleverde şimdi kazanıp da gidecek parayı bir yerlerden bulabiliyorsa pasaport çıkartacak parayı da hayda hayda bulabilmesi gerek (yok çıktıktan sonra zaman varsa lotodan para çıkabiliyorsa pasaport başvurusu içinde bir amorti çıksa yeter). burada esas mantık ay hadi bir başvurayım o zaman veya da neye başvurduğunu bile bilmeyenlerin elenmesi başvuru ücreti olayı da ABD devleti kumar oynatmaz yasalar engeller eğer bu çekiliş için para alırsa kumara girer ancak ben şöyle bir çözüm düşünüyorum ve umarım bir gün yaparlar başvuruları daha sağlıklı ve mantıklı olarak elçiliğe gidip yaparsın netten başvuruyu kaldırırsın ve giriş ücretiydi kağıt ücretiydi şuydu buydu bir kılıf bulursun sonrada ÜCRETSİZ çekilişe başvurursun.. bu yapılabilir. ve son kez de eklemem gerekirse 70-80 bin TL bulabilecek bir miktar vakit varsa pasaport için milyon kat vakit vardır.
-
@lordbolton evet dediğim gibi pasaport için bir kişi bu durumu eğer lotoya başvuru sırasında öğreniyorsa (en geç öğrenilebilecek zaman), loto çıktıktan sonra para bulunabilir mantığına benzer olarak bir sonraki başvuruya kadar para biriktirebilir. Bu durumda kişi en fazla bir başvuru kaçırmış olur. Bu da olmasa keşke ama eğer birçok mağduriyeti önleme ihtimali varsa kabul edilebilir bir koşul olarak görüyorum. Bakalım, her zamanki gibi bekleyip göreceğiz.
-
@azuleverde bu konuda ben de sizin gibi düşünüyorum.. Amerika çeşitli yollarla GC veriyor zaten ve buna parası olanlar (yatırım yoluyla vs) dahil.. doğal olarak Amerika'nın "çeşitlilik" amacıyla yaptığı bir çekiliş için para istemesi amaca uygun olmaz diye düşünüyorum.. çünkü açıkça bu vize zaten özellikle parası olan ya da kalifiye eleman hedeflemiyor.. ücretli olmalı diyen arkadaşları da anlıyorum çünkü çok fazla boş başvuru var ama ücretli olması bu çekilişin mantığına bence ters.. pasaport zorunluluğu çok yerinde ve kararında bir yenilik oldu diye düşünüyorum..
Benzer Başlıklar
163
Çevrimiçi
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k
İleti
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum