Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Selamlar, DS 260 formunu gönderdikten sonra yeni bir işe girilirse bu durum nasıl bir sonuç doğurur?


  • @turkeyandusa DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Selamlar, DS 260 formunu gönderdikten sonra yeni bir işe girilirse bu durum nasıl bir sonuç doğurur?

    Herhangi bir sıkıntı olmaz sonuçta güncel durumunuzun hakkında bilgi veriyorsunuz.Sonra formu açtırmayın.Mülakatta gerekli güncel bilgiyi verirsiniz.


  • @crazycells tekrardan selamlar. Aklıma birkaç şey takıldı da onları sormak istiyorum. Kendi adıma bir işyeri açtım ve 1 yıl kadar devam etti, yalnız ben halihazırda başka bir yerde çalışıyordum. Sadece işyeri benim üzerimeydi bu bilgiyi de eklemem lazımmı. Yoksa o tarihlerde çalıştığım işyerimi yazmam yeterli mi? Bir diğer sorum ise eğitim bilgilerini ingilizce mi türkçe mi yazacağız? High school, university yazmamız mı lazım? Şimdiden teşekkürler.


  • @elifozcan
    1)gerek yok
    2)(yıldız teknik) gibi kısımları İngilizce'ye çevirmeden unıversity, veya high school yazıyoruz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cato DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells teşekkür ederim. Geçen seneye göre farklı bir durum olabileceğinden bahsedilmişti. Bu sene çok büyük numaralar seçildi . Bu durumun evvelki yıllara göre kıyaslandığında nasıl bir anlam çıkarılabilir?

    Henuz bilmiyoruz bunu maalesef. Cekilisin aciklandigi gun yaptigim aciklama hala gecerli 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zinos DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @zinos DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Merhaba,
    2005 - 2009 yillari arasinda Ukrayna 'da yasadim, police certificate almam gerekiyor sorum su ki; bu evragi beklemeden simdi alsam, zaman asimina ugrar mi? , sonucta gecmis donem araligina ait olacak , hic bir sekilde belirtilen donem harici ulkeye giris yapmadim.
    Merhaba, sorum gozden kacmis sanirim, onceki text ' te sordugum konu hakkinda fikri olan var midir?

    Evet, simdi baktim da, gercekten gozden kacmis.

    Artik Ukrayna'da yasamadiginiz icin simdiden alabilirsiniz, bir sorun olmayacaktir. Ilgili konu surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @stilll DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @muhtaradana bu arada sosyal medya sorusunu cevaplamamız gerekiyor mu ?
    teşekkür ederim

    Eger formda karsiniza cikiyorsa evet.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thewinner2020 DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Açık lise diploması yeterli mi ? Emin misiniz. Çünkü şartın içeriğinde, ABD'deki 12 yıllık ikincil öğretim (orta öğrenim) görmüş olmak diyor. Yani fiilen 12 yıl öğrenim görmüş olmak şart diye anlıyorum. Yanılıyormuyum?

    Eminim orada bir yerde "ya da dengi" diyordur 🙂

    Acik lise diplomasi yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kenaniler DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    Arkadaşlar askerde geçirilen süreyi de adres bilgilerine eklemek gerekiyor mu ? ( 6 ay kısa dönem )

    gerek yok, ama yazsaniz da problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Sefa Bey , lutfen cevap verirken "cevap" veya "alinti" tuslarini kullanin. Cunku cevaplar bu sekilde konuda gorunuyor, ama hemen sorunun altindan ulasilamiyor. Surada aciklamistim forumun nasil calistiginin:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/131/forum-kullanımı-hakkında-tavsiyeler/11

    Madem boyle guzel ve pratik bir ozelligi var forumun, neden kullanmayalim 🙂


  • @muhtaradana teşekkürler


  • @crazycells ilk açıklamanızın linkini paylaşabilir misiniz? Kusurs bakmayın yoruyoruz sizi ama paylaşımlarınız bizim için değerli. Sizce 33.000 yüksek bir rakam mı?


  • @crazycells hatırlatma için teşekkürler. Buna dikkat edeceğim.

    Bu taahhüdün bir nişanesi olarak, bu faydalı forum aparatlarının kullanımına bu mesajla bir gönderme yapmış olalım o halde 🙂


  • @crazycells @TheWinner2020 zaten eski sistem üzerinden düşünürsek mesela benim lise diplomam olsaydı 11 yıllık eğitimim (5+3+3) sonucunda almış olacaktım. hazırlıklık okursam 1 yıl daha ekleniyor .

    ibo abd kanalında eşinin açık liseden mezun olduğu söylemişti . eşi üzerinden de çıkmış


  • Merhaba
    GC ile Amerikaya yalnızca çekirdek ailenin gidebileceğini öğrendik. Hem gelmeye gönülsüz olan, hemde anneme bakmak zorunda olan kızımın tüm GC aşamalarını iptal etmek istiyoruz. DS 260 formunda bizimle birlikte gelmeyeceğini ve GC talebi olmadığını güncelleyebilirmiyiz? 18 yaşından küçük 1 çocuğumuzu Türkiyede bırakma isteğimiz konsolosluk tarafından negatif bir anlama gelir ve red almamıza sebep olurmu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cato 29800 rakam açıklandıktan sonra current oldu eğer current olmasaydı 29800 sonra 4 bülten daha vardı ondan dolayı 33.000 yüksek değil sadece DS260 hemen gönder düşün 19.000 gibi numarası olup hala mülakat alamayan var ondan dolayı numaraya takılma sen en kısa zamanda DS260 gönder sonra evrak maili gelecek bu mailin geleceği mail adresini her zaman aktif tut her zaman kontrol edeceksin ama bu dediklerim yaklaşık 8-9 ay sonra olacak ama şimdiden aklında bulunsun. Bu arada her sene sistem içinde değişiklik yapıyorlar ondan dolayı current oalcak numaralar yükseliyor neden elenen kişi sayısı ne kadar fazla oluyorsa o kadar yüksek numaralara şans doğuyor. Çünkü Avrupaya ayrılan belli bir miktar vize sayısı var. Mesela 2019 için olanlara evrak gönderme mail sistemi gelmişti. Sonra ds 260 gönderme tarihi ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Bu sene de sistem de sosyal medya çıktı bakalım bu sosyal medya sayesinde nasıl bir eleme olacak bunu ancak kasım - aralık gibi current olacak numaralardan az çok tahmin edicez ondan kesin hiçbir şey yoktur.


  • Merhabalar,
    DS 260 formunda kalınan adres yıllarında ufak bir tarih hatası yapmıştım fakat bunun önemli olmadığını mülakat tarihi almadan formu açtırmaya gerek olmadığı belirtildi sorum şu;

    1- Eğer şimdi açtırmak istersem [email protected] adresine email ile mi açtırma talebinde bulunacağım?
    2- Mülakat tarihi aldıktan sonra DS 260 formu nasıl, hangi yol izlenerek açılıyor? (email mi telefon mu KCC mi Ankara Konsolosluğu mu?)

    Teşekkürler


  • DS-260 formunu doldururken basvurulan konsolosluk ISTANBUL olarak girdim ama saddece Ankara'da yürüyormuş. Acaba bir problem olur mu?


  • @thewinner2020 bütün görüşmeler Ankara'da yapılıyor, dolayısı ile İstanbul yazmış olsanız da Ankara'da görüşeceksiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cato DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari içinde söyledi:

    @crazycells ilk açıklamanızın linkini paylaşabilir misiniz? Kusurs bakmayın yoruyoruz sizi ama paylaşımlarınız bizim için değerli. Sizce 33.000 yüksek bir rakam mı?

    Surada:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2164/dv2020-2020-green-card-lotosu-asamalari/33


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum