Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Muslu Hukuk Bürosu forumumuzda!


Benzer Başlıklar

  • Domestic violence

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    164 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @mümine, içinde söyledi: Domestic violence Merhabalar, Sizden bir konu hakkında bilgi rica edeceğim ama vaktiniz ne zaman müsait olursa cevap verirseniz çok sevinirim. Konu şu: Benim oğlum Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green karta sahip ve vatandaşlığa başvuracakken talihsiz bir olay başina geldi. Kız arkadaşı ile inişli çıkışlı bir ilişkileri vardı ve ayrılmışlardi.Olayin olduğu gün yolda rastlaşmışlar ikisi de kendi araçlarında birbirlerine laf sataşmaları yapmışlar ve oğlum yolunda giderken 5 dakika sonra polis çevirmiş yolunu ve tutuklayıp nezarete götürmüş kız şikayet etmiş oğlumu. 3-4 saat sonra salıvermiş polis ve 4 gün sonra mahkemeye çıktı.5-6 aydır halen sürüyor mahkeme. Oğlumun 9 haftalık bir terapiye gitmesine karar vermişler. Acaba bu terapi sonrasında ceza almazsa vatandaşlık işleminde dezavantajı olur mu İnanın o kadar canım sıkkın ki kız bir sürü iftiralar attı Yanıtlarsanız çok sevinirim. Sayin@mumine, mahkeme karari bu konuda onemli olacaktir. Karar cikmadan bu konuda gorus bildirmek uygun olmaz. Bu konu her nekadar dezavantaj olsa da, vatandasliga basvurmadan son 5 yil icinde olmadi ise (yani vatandasliga basvurmasi icin daha uzun sure beklemesi gerekebilir) veya bazi istisnalara giriyorsa ( bir kisi suc isleyip ceza gordu ise veya sucu affedildi ise bir takim kanuni istisnalara tabi olup vatandasliga basvurmasi sozkonusu olabilir) bu konu vatandas olmasina engel olmayabilir. Vatandaslik icin oglunuzun bir gocmenlik avukati ile calismasini tavsiye ederim. Bu savunmalar gerekiyorsa basvuru ile beraber yapilmasi uygun olur. Ayrica basvurunun good moral character(iyi vatandas oldugunu gostermek) acisindan daha guclu delillerle kuvvetlendirilmesi gerekecektir.
  • CR1 vizesi başvurusu ve eş pasaport bilgileri

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    124 Bakış
    E
    @Can-Sansar biz başvuru yapmadan önce herhangi bir sorun çıkmaması adına yeni soyadım ile pasaportumu yenilemiştim.
  • EB2 NIW en fazla ne kadar sürer?

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    0 Oy
    3 İleti
    148 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @vedat-Halitoğlu, içinde söyledi: EB2 NIW en fazla ne kadar sürer? @Rosesy keşke premium yapsaydınız hiç değilse bu kadar kaygılanmazdınız. Ben premium yaptım başvurunun ilk haftası onaylandı. Ücret düşündürücü oluyor ama bu kadar beklemekten bence daha iyidir. Hayırlısı olsun hakkınızda. Sayin @Rosesy, buugn itibari ile USCIS tahminlerine gore I-140in EB2 NIW kategorisinden onayi 26.5 ay surmektedir. Vize numarasi mevcuttur. Sureniz doldu( 26.5 ay) ise hemen onalyi alabilmeniz gerekir. Basvuru tarihinizden itibaren 26.5 ay gecmedi ise daha sonuc almamaniz normaldir. Surec devam ederken de hizlandirma talebinde bulunabilirsiniz. Detayli bilgi icin bu linke bakiniz. https://www.uscis.gov/forms/all-forms/how-do-i-request-premium-processing. I-907 formu ile hizlandirma yapabilirsiniz, sonucu 45 gunde alma ihtimaliniz yuksektir ve ekstradan 2,965 USD odemeniz gerekecektir. Hizlandirma yaparsaniz basvurunuzu bir ust hizlandirilmis kategoriye gecirmis olursunuz ( Avukatinzdan talep sekliniz bu sekilde olacaktir "upgrade the petition to premium processing").
  • N-400 Formu Adres Beyani

    Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    121 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @pistolstar, içinde söyledi: N-400 Formu Adres Beyani Merhaba, 2019 yilinca GC aldim ancak 2021 Aralik ayi itibariyla Continuous Residency saglayabildim. 2026 Haziran ayinda 4 years + 6 months kuralindan faydalanip vatandaslik basvurusu yapmayi planliyorum. Formda son 5 yilda ikamet ettigimiz adresleri beyan etmemiz isteniyor. Bu durumda 2021 Haziran ayindan baslamam gerekecek. 2021 Haziran - Aralik aylari icerisinde ABD disinda olmam dolayisiyla ABD disindaki bir adres yazabilir miyim? Yoksa ABD'de ikamet ettigim ya da USCIS'e bildirdigim en son adresi mi kullanmami onerirsiniz? 2023 tarihinde de ABD disina 5 aylik bir seyahatim oldu, ABD ile baglarimi kopartmadim ancak o donemde devam ettirdigim bir kira kontratim da yok, yine bu surec icin ABD'deki en son adresimi mi yoksa ABD'de disindaki adreslerimi mi yazmaliyim? N-400'e ABD disinda bir adres beyan edilmesinin basvurunun elenmesi ihtimalini arttirdigini okuyorum. Ne yapmaliyim? Sayin@pistolstar, N400 basvurularinda ABD adreslerini beyan etmeniz dogru olur. Ikametgahiniz degisti ise, ABD disina alindi ise, zaten istisna kurallarina tabi degilseniz vatandasliga basvurmamaniz gerekir. ABD disinda 5 ay kalip ABDde adresiniz kalmadi ise bu durum size zorluk yaratacaktir. Ayrica son degisikliklerden sonra vatandaslik icin iyi vatandas olma durumunu ve ABDde yasama suresini daha cok delillerle gostermenizi tavsiye ederiz. Bakiniz https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/policy-alerts/08.15.2025-Restoring_a_Good_Moral_Character_Evaluation_Standard_for_Aliens_Applying_for_Naturalization-Policy_Memorandum_FINAL.pdfv Ayrica yine yeni degisikliklere gore vatandaslikla ilgili vermis oldugunuz butun bilgilerin ev ziyaretleri ile kontrol edilmesi durumu olabilir. Bu nedenle basvuruda gereken butun sartlari gerceklestirmeden basvurmanizi tavsiye etmeyiz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

41

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum