IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@crazycells tesekkur ederim, ilk denedigimizde yazilar yataydi sonrasinda dikey denedik. Yine dediginiz gibi yapalim ☺️
-
Merhaba herkese çok şükür cr1 visa için randevu tarihini bugün aldık . imzamda tarihler görünebilir . burdan yardımları için crazycells'e teşekkür ederim benim iki sorum olacak pasaport için ptt kaydı yaptırmak istedim randevu alamıyorum ceac'ta transit görünüyor ptt kaydı için beklemelimiyim konsolosluktan herhangi bir mail gelmesi gerekiyormu ? 2. Sorum şu randevuya götüreceğim evrakların içinde eşimin sponsor evrakları ve kişisel evrakları olmalımıdır . eşim gerekmediğini düşünüyor . ayrıca bunlar orjinal mi olmalı yoksa mail yoluyla gönderilse olurmu ? Şimdiden çok teşekkür ederim
-
@cskn68 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
Merhaba herkese çok şükür cr1 visa için randevu tarihini bugün aldık . imzamda tarihler görünebilir . burdan yardımları için crazycells'e teşekkür ederim benim iki sorum olacak pasaport için ptt kaydı yaptırmak istedim randevu alamıyorum ceac'ta transit görünüyor ptt kaydı için beklemelimiyim konsolosluktan herhangi bir mail gelmesi gerekiyormu ? 2. Sorum şu randevuya götüreceğim evrakların içinde eşimin sponsor evrakları ve kişisel evrakları olmalımıdır . eşim gerekmediğini düşünüyor . ayrıca bunlar orjinal mi olmalı yoksa mail yoluyla gönderilse olurmu ? Şimdiden çok teşekkür ederim
Gozunuz aydin...
-
Evet, 1 hafta 10 gun bekleyin, sonrasinda kayit yapabilirsiniz.
-
Evet, kesinlikle sponsor evraklari mulakatta yaninizda olmali. E-mail ile gonderilmis sekli de olur, yeter ki okunur olsun. Ayrintili bilgi:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/255/sponsorluk-islemleri-ve-yapilmasi-gerekenler-i-134-ve-i-864
-
-
@crazycells teşekkür ederim kardeşim tüm yardımların için bugün ptt kayıt yapabildim ceac transit'ten ready'e güncellendi zaten . konsolosluktan bana herhangi bir mail gelmesi gerekiyor mu çünki sadece nvc randevu tarihi için mail gönderdi .
-
@cskn68 IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells teşekkür ederim kardeşim tüm yardımların için bugün ptt kayıt yapabildim ceac transit'ten ready'e güncellendi zaten . konsolosluktan bana herhangi bir mail gelmesi gerekiyor mu çünki sadece nvc randevu tarihi için mail gönderdi .
cogunlukla gonderiyor ama bir email gelmesine gerek yok. Zaten isminiz sistemde, o nedenle mulakat hazirliklarina baslayabilirsiniz. Bol sanslar :slight_smile:
-
@crazycells çok teşekkür ederim herşey için iyi günler dilerim sağlıcakla kalın 👍
-
Merhaba tekrar yardımınıza ihtiyacım var özellikle crazcells sizden ankaradan mail geldi sorum şu benden istenilen evrakların içinde diğer evraklardan extra eşimin tax return ve w2 formların fotokopisi isteniyor bunları ceaca yüklemiştik tabiki istendiyse vardır bir hikmeti deyip 2016 2017 2018 tax returnların fotokopisini eşimden aldım ama w2 denen formu eşim elimde yok diyor her sene alınan birşeymi bu kısaca nasıl yapcaz bunu ama ceac'ta yüklü bu nasıl bir form eşim tekrar alamazmı yada götürmezsek ne gibi bir sorun olabilir yardumlarınız için teşekkür ederim
-
Merhaba tekrar yardımınıza ihtiyacım var özellikle crazcells sizden ankaradan mail geldi sorum şu benden istenilen evrakların içinde diğer evraklardan extra eşimin tax return ve w2 formların fotokopisi isteniyor bunları ceaca yüklemiştik tabiki istendiyse vardır bir hikmeti deyip 2016 2017 2018 tax returnların fotokopisini eşimden aldım ama w2 denen formu eşim elimde yok diyor her sene alınan birşeymi bu kısaca nasıl yapcaz bunu ama ceac'ta yüklü bu nasıl bir form eşim tekrar alamazmı yada götürmezsek ne gibi bir sorun olabilir yardumlarınız için teşekkür ederim
W2 formlari yillik olarak is yerinizden aldiginiz gelirinizi belirten formlardir. Bu belgenin ismi W2 olmak zorunda degil, 1099 vs. de olabilir...
Her yil farkli bir form da olabilir, ama en geneli W2, o nedenle o sekilde yazmislar. Esiniz bu tur is yerinden aldigi vergi formlarini da size versin. W2 yoksa, 1099 cok buyuk ihtimal vardir.
-
@crazycells çok teşekkür ederim çok saol iyi günler dilerim
-
@crazycells senin hakkın ödenmez çok saol bu form benzeleri dediğiniz 1040 olmaz değil mi ?
-
@crazycells senin hakkın ödenmez çok saol bu form benzeleri dediğiniz 1040 olmaz değil mi ?
eger self-employed ise 1040 da olur. Fakat baska bir yerde calistiysa illaki isyerinin verdigi bir belge vardir, sonucta 1040 formu sizin doldurdugunuz form.
-
@crazycells anladım başka yerde çalışıyor şunu sorayım son olarak vaktinizi aldım kusura bakma sadece bu belgeyi götüremezsem sorun çıkarmı sonuçta ceac ta yüklü eşim biraz bilgili olduğunu düşünüyor ve gerekmez diyor biraz beni strese soktu çokta gerilmek istemiyorum herşey için çok teşekkür ederim hayırlı günler
-
@crazycells anladım başka yerde çalışıyor şunu sorayım son olarak vaktinizi aldım kusura bakma sadece bu belgeyi götüremezsem sorun çıkarmı sonuçta ceac ta yüklü eşim biraz bilgili olduğunu düşünüyor ve gerekmez diyor biraz beni strese soktu çokta gerilmek istemiyorum herşey için çok teşekkür ederim hayırlı günler
Size daha once bu konunun linkini vermistim, buradaki yazilari okudunuz mu? Konsoloslugun bu konularda cok spesifik istekleri listelenmis bu baslikta:
-
Ok tesekkur ederim konu açıklığa kavuştu yardımlarınız için çok tesekkur ederım .
-
@crazycells merhaba bugün bana gelen e mail de ANKXXXXXXX ve IR1 acıklamalı bir mesaj geldi heyecan dan tarih göremedim bundan sonraki aşama hakkında bir bilginiz var mı teşekkürler
-
@hüseyin IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells merhaba bugün bana gelen e mail de ANKXXXXXXX ve IR1 acıklamalı bir mesaj geldi heyecan dan tarih göremedim bundan sonraki aşama hakkında bir bilginiz var mı teşekkürler
bilemiyorum, e-mail'de ozetle ne yaziyor?
-
@crazycells merhaba mülakat için gün verilecek deniyor NVC ve konsolos arasındaki zaman ı sormuştum evrakların amerikadan ankaraya gitmesi uzun sürermi
-
@crazycells CASE NUMBER ANK2017XXXXXX
Beneficiary s FEROGLU HUSEYIN
Preference category IR1 -SPOUSE OF UNITED STATE CITIZEN
Priority Date 16MAR2016V2G 05/29/2019 -
@hüseyin IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:
@crazycells merhaba mülakat için gün verilecek deniyor NVC ve konsolos arasındaki zaman ı sormuştum evrakların amerikadan ankaraya gitmesi uzun sürermi
birkac haftadan daha fazla surmez, eger NVC tum belgeleri aldiysa ve onayladiysa sadece mulakat tarihinizin aciklanmasini beklemelisiniz.
-
Merhaba Crazycells ; haziranin 24 unde ankarada mülakatım var. Esime göndereceğim evrakların orijinal olması mi gerekiyor ( i864 , irs ten alinan vergi beyannamesi (tax return ) ). Bunları ben scan yapıp göndersem kabul olur mu ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum