Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

• Babamın greencard süreci devam ediyor mülakat tarihi bekliyoruz. Bu durumdayken kızkardeşim BUGÜN ABD turist vizesine başvurmayı düşünüyor.

1. Babamın sürecinin devam ediyor olmasının kardeşimin bugünlerde yapacagi vize başvurusuna olumsuz etkisi olur mu?
    2. Babam GC alırsa kardeşimin 6-7 ay sonra vize alması daha zor olur değil mi?
    3. Haziran ayı için 2 haftalık shengen vizesi aldı ve önümüzdeki ay işten ayrılacak, 1 yıl içerisinde vize için en uygun zamanın bu günler olduğunu düşünürsek ABD turist vizesi başvurusu yapmasını tavsiye eder misiniz?

• @denizaydinli (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

Babamın greencard süreci devam ediyor mülakat tarihi bekliyoruz. Bu durumdayken kızkardeşim ABD turist vizesine başvurmayı düşünüyor.

1. Babamın sürecinin devam ediyor olmasının kardeşimin bugünlerde yapacagi vize başvurusuna olumsuz etkisi olur mu?
    3. Haziran ayı için 2 haftalık shengen vizesi aldı ve önümüzdeki ay işten ayrılacak, 1 yıl içerisinde vize için en uygun zamanın bu günler olduğunu düşünürsek ABD turist vizesi başvurusu yapmasını tavsiye eder misiniz?
    1. Olabilir.

2. Evet, bence de daha zor olur. Hele de Turkiye'ye kendisini baglayan nedenler azalmisken (babanin ABD'de yasamasi durumu).

3. Kesinlikle isten ayrilmadan once basvursun, eger issizse almasi daha da zorlasir.

• @crazycells (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

@denizaydinli (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

Babamın greencard süreci devam ediyor mülakat tarihi bekliyoruz. Bu durumdayken kızkardeşim ABD turist vizesine başvurmayı düşünüyor.

1. Olabilir.

2. Evet, bence de daha zor olur. Hele de Turkiye'ye kendisini baglayan nedenler azalmisken (babanin ABD'de yasamasi durumu).

3. Kesinlikle isten ayrilmadan once basvursun, eger issizse almasi daha da zorlasir.

Az önce telefonla görüştüm formu doldurduğunu akbanktan vize başvuru ücretini yatiracagini söyledi, sanırım en uygun zaman su an.
    Başka bir tavsiyeniz var mı? Çabuk cevap verdiniz çok teşekkürler.

• @denizaydinli (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

@crazycells (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

@denizaydinli (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

1. Olabilir.

Az önce telefonla görüştüm formu doldurduğunu akbanktan vize başvuru ücretini yatiracagini söyledi, sanırım en uygun zaman su an.
    Başka bir tavsiyeniz var mı? Çabuk cevap verdiniz çok teşekkürler.

Ilk iletiler disinda tek tavsiyem, babasinin gocmenlik basvurusu konusunda yalan soylemesin. Bir sekilde asil amacinin ABD'de gocmen olmak olmadigina ikna etmeli konsoloslugu. Bol sanslar. Mutlu haberlerinizi bekliyoruz.

• Merhaba arkadaşlar,
    bu yaz tatilinde turist vizesi ile eşim ve çocuklarımla newyork’a geleceğim ve 2 ay kalacağız,bu sırada herhangi bir dil kursuna yazılabilirmiyim,turist vizemi riske atacak bir durum oluştururmu bu,bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

• @ysmn B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

Merhaba arkadaşlar,
    bu yaz tatilinde turist vizesi ile eşim ve çocuklarımla newyork’a geleceğim ve 2 ay kalacağız,bu sırada herhangi bir dil kursuna yazılabilirmiyim,turist vizemi riske atacak bir durum oluştururmu bu,bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Maalesef turist vizesini bu amacla kullanamazsiniz. Dil okulu icin ya F1 vizesine gecis yapmalisiniz, ya da direkt F1 vizesine basvuru yapmalisiniz.

• Merhaba,turist vizesi ile ilgili birkaç sorum olacak...
    *pasaportu yeni aldım,ilk yurtdışı seyehatım olacak,bu durum vize almamı etkilermi?
    *direkt kendimmi basvurmalıyım,yada danismanlık sirketi aracılığı ile basvursam daha sağlıklık olurmu?
    *varsa bildiğiniz danısmanlık sirketi(ankara için)
    *diğer istenilen bütün kosulları sağlıyorum(bankada yetecek kadar para,ev tapusu,araba tapusu,12 yıldır aynı isyerinde çalışıyorum,hanım ve çocuklar burda kalacak.yanı geri döneceğim garanti:)
    cevap verirseniz sevinirim
    not:son iki yıldır green card çekilisine katılıyorum.

• @n-aytekin başvurmadan bilemek imkansız.şartlarınız uygunsa şhengen vizesi almayı deneyim bir kaç ülkeye gitseniz şansınız daha fazla olur. birde 2 hafta içinde s400 ile ilgli yaptırımlar olacağı haberleri çıkyor ilişkilerin kötü olmasıda etkiliyor vize durumunu.bunuda göz önünde bulundurun

• tesekkür ederim.

• @n-aytekin B1/B2 turist vizesi hakkında... içinde söyledi:

Merhaba,turist vizesi ile ilgili birkaç sorum olacak...
    *pasaportu yeni aldım,ilk yurtdışı seyehatım olacak,bu durum vize almamı etkilermi?
    *direkt kendimmi basvurmalıyım,yada danismanlık sirketi aracılığı ile basvursam daha sağlıklık olurmu?
    *varsa bildiğiniz danısmanlık sirketi(ankara için)
    *diğer istenilen bütün kosulları sağlıyorum(bankada yetecek kadar para,ev tapusu,araba tapusu,12 yıldır aynı isyerinde çalışıyorum,hanım ve çocuklar burda kalacak.yanı geri döneceğim garanti:)
    cevap verirseniz sevinirim
    not:son iki yıldır green card çekilisine katılıyorum.

Su konunun ilk iletisini inceleyebilirsiniz:

https://yesilkartforum.com/forum/topic/95/b1-b2-ziyaretçi-vizeleri-i̇ş-turi̇zm-tibbi̇-tedavi̇

Bu dediklerinizin hicbiri tek basina size vizeyi garanti etmez ya da sizi vizeden etmez, dosyanin tamamina bakip konsolos karar verecek.

Hic yurtdisi seyahati olmamasi bir dezavantaj ama para/is meselesi avantaj. Konsolos topluca degerlendirecektir. Danismanla basvurmaniza gerek yok.
    Bol sanslar!

• tesekkür ederim ..

• @volkanu pardon yeni okuduğum için detaylı bilgi için teşekkürü ancak edebiliyorum:)

• Kızım Temmuz ayı için bir üniversitede 2 haftalık programa katılmak istedi, non credit bir program o nedenle öğrenci vizesi aranmıyor, , peşinat ödemelerini yaptık, bazı fıormlar gönderdik bir mektup gönderdiler. Ben de kızıma eşlik etmek amacıyla başvuru harçlarını ödeyerek vize başvurusu yaptık, bu Salı günü randevumuz var, sonrasında izlenimlerimi umarım mutlu bir şekilde yazarım :)

• @arkben (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

Kızım Temmuz ayı için bir üniversitede 2 haftalık programa katılmak istedi, non credit bir program o nedenle öğrenci vizesi aranmıyor, , peşinat ödemelerini yaptık, bazı fıormlar gönderdik bir mektup gönderdiler. Ben de kızıma eşlik etmek amacıyla başvuru harçlarını ödeyerek vize başvurusu yaptık, bu Salı günü randevumuz var, sonrasında izlenimlerimi umarım mutlu bir şekilde yazarım :)

Simdiden bol sanslar. Ilk iletideki tavsiyeleri okumayi unutmayin, Turkiye'ye geri doneceginizi gormek isteyeceklerdir. Mutlu haberlerinizi bekliyoruz.

• @crazycells (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

mektup gönderdiler. Ben de kızıma eşlik etmek amacıyla başvuru harçlarını ödeyerek vize başvurusu yaptık, bu Salı günü randevumuz var, sonrasında izlenimlerimi umarım mutlu bir şekilde

üstadım , zaten o tavsiyeler herkese ışık oluyor ve ayrıca buralara uğrayan yararlanan her arkadaşın deneyimini mutlaka anlatması gerekiyor. Zira belli prosedürler herkes için standart ama özele geldiğinde bir bakıyorsun , kaç kişi varsa forumda onun misli kadarıyla farklı "case" var... tüm soru işaretleri ve tereddütleri bu forum yardımıyla aşabiliyoruz, sevgiyle...

• @arkben (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

@crazycells (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

mektup gönderdiler. Ben de kızıma eşlik etmek amacıyla başvuru harçlarını ödeyerek vize başvurusu yaptık, bu Salı günü randevumuz var, sonrasında izlenimlerimi umarım mutlu bir şekilde

üstadım , zaten o tavsiyeler herkese ışık oluyor ve ayrıca buralara uğrayan yararlanan her arkadaşın deneyimini mutlaka anlatması gerekiyor. Zira belli prosedürler herkes için standart ama özele geldiğinde bir bakıyorsun , kaç kişi varsa forumda onun misli kadarıyla farklı "case" var... tüm soru işaretleri ve tereddütleri bu forum yardımıyla aşabiliyoruz, sevgiyle...

bol sanslar :slight_smile:

• merhaba, DS160 onay çıktımda doğum yeri kısmımın doğduğum şehir değil de yaşadığım şehir olarak yazıldığını gördüm. Bu hatayı ya ben yaptım ya da sistemsel bir sıkıntı oldu. Ben böyle bir hata yaptığımı sanmıyorum aslında ama bununla ilgili bir sorun yaşar mıyım acaba? Haftaya cuma vize görüşmem var.

@crazycells hocam yanlış bir şey yazmadığıma emin gibiyim ama internette biraz baktım aynı sorunu yaşayanlar olmuş. daha önce karşılaştınız mı?

• Merhaba b2 vizesi için başvuru yapmak istiyoruz ama daha önce hiç yurtdışı deneyimimiz olmadı . Sizce ilk yurtdışına çıkacağımız için vize almamıza ne kadar olumsuz etkisi olur

• @keepdreaming (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

merhaba, DS160 onay çıktımda doğum yeri kısmımın doğduğum şehir değil de yaşadığım şehir olarak yazıldığını gördüm. Bu hatayı ya ben yaptım ya da sistemsel bir sıkıntı oldu. Ben böyle bir hata yaptığımı sanmıyorum aslında ama bununla ilgili bir sorun yaşar mıyım acaba? Haftaya cuma vize görüşmem var.

@crazycells hocam yanlış bir şey yazmadığıma emin gibiyim ama internette biraz baktım aynı sorunu yaşayanlar olmuş. daha önce karşılaştınız mı?

Problem degil, bunu mulakat sirasinda soyleyebilirsiniz. Masum bir hata oldugu belli :slight_smile: telas etmenize gerek yok sayin @keepdreaming

• @hakangokhan (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ içinde söyledi:

Merhaba b2 vizesi için başvuru yapmak istiyoruz ama daha önce hiç yurtdışı deneyimimiz olmadı . Sizce ilk yurtdışına çıkacağımız için vize almamıza ne kadar olumsuz etkisi olur

sayin @hakangokhan maalesef bunu kestirmek cok zor. Vize almak icin Turkiye disina cikmis olmaniz tabii ki gerekli degil, ama yardimci oldugu da bir gercek. Fakat unutmayin ki dosyanin tamamini degerlendiriyorlar, bu dediginiz sorunun cevabi sizin butun dosyanin geneline bagli.

Benzer Başlıklar

• 4 Oy
    2k İleti
    215k Bakış
    T.C. Kubilay DikiciT
    @wowman67 Fark etmez olurda TL ile giderseniz bankanızdan mevduatınızın USD karşlığını gösterir bir yazı talep edebilirsiniz banka yazıyı hazırladığı günün kurundan mevduatınızın USD karşılığını yazar [image: 1784296920582-97962d8b-40f1-4223-af0b-d80d53fe5149-image-resized.jpeg]
  • DS-160 formuyla ilgili sorular (ziyaretçi vizeleri)

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    259
    0 Oy
    259 İleti
    29k Bakış
    R
    DS-160 formunu dolduracağım ve birkaç konuda tereddüt yaşıyorum: Amerika’da bir kuzenim var, ancak kendisi kaçak yollarla gitmiş. Uzun süredir hem kendisiyle hem de ailesiyle herhangi bir iletişimimiz yok. Bu durumu forma yazmalı mıyım? Görüşmede sorulursa nasıl açıklama yapmalıyım? Green Card başvurusunu 3-4 kez denedim. Eğer bu konu sorulursa nasıl bir cevap vermeliyim? Mevcut iş yerimde 8 yıldır çalışıyorum. Bu süreçte askerlik nedeniyle bir çıkış-girişim oldu. Ayrıca bir kez istifa edip yaklaşık 1 ay sonra tekrar aynı işe geri döndüm. Formda başlangıç tarihi olarak hangi tarihi belirtmeliyim? Görüşmede bu durum sorulursa nasıl ifade etmem doğru olur?
  • 14 yaşından küçük çocuklar için B1-B2 başvuru süreci

Taşındı Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C)
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    57k Bakış
    N
    Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

45

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k