Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells
    Department of Homeland Security
    U.S.Citizenship and Immigration Services 'ten 11.09.2018 de eşimin Amerika'daki adresine maildeki bilgileri içeren birde mektup gelmişti. mektuptaki bilgiler maildeki ile aynı. maili bir önceki cevapta sizinle paylaştım.
    her şey için çok teşekkür ederim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @leyl IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    @crazycells
    Department of Homeland Security
    U.S.Citizenship and Immigration Services 'ten 11.09.2018 de eşimin Amerika'daki adresine maildeki bilgileri içeren birde mektup gelmişti. mektuptaki bilgiler maildeki ile aynı. maili bir önceki cevapta sizinle paylaştım.
    her şey için çok teşekkür ederim.

    Tamamdir, o durumda NOA1'i almissiniz, NOA2'nin gelmesi zaten 6-8 ay civari suruyordu, 1 ay daha bekleyin isterseniz yakinda cevap gelecektir.


  • @crazycells
    tamam çok teşekkür ederim


  • @leyl Merhaba, fikir vermesi açısından yazmış olayım 6 Haziran 2018'de NOA1 - 20 Mart 2019'da NOA2 geldi. NVC ise geçtiğimiz hafta iletişime geçti. Biraz sabır gerektiren bir süreç, şimdiden kolaylıklar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dnzzzsvr elinize saglik, bilgileri imzaniza da tasirsaniz daha rahat ulasilabilir olurlar.


  • Merhaba arkadaşlar cr1 işlemlerini bitirdim nvc'den onaylandı mailini 2 ay önce aldım . ama hala randevu için ses seda yok son zamanlarda yakın tarihli randevu maili alan arkadaşlar var mı acaba . saolsun burda her konuda yardımda bulunan ve her tahmini yerinde olan crazycells arkadaşım tahminde bulunarak 1 yada 1.5 ay içinde gelir demişti ama hala bir mail yok . acaba bu gecikme bir problemi mi işaret ediyor yada tekrar nvc'yi aramalımıyım şimdiden başta crazycells yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cskn IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    Merhaba arkadaşlar cr1 işlemlerini bitirdim nvc'den onaylandı mailini 2 ay önce aldım . ama hala randevu için ses seda yok son zamanlarda yakın tarihli randevu maili alan arkadaşlar var mı acaba . saolsun burda her konuda yardımda bulunan ve her tahmini yerinde olan crazycells arkadaşım tahminde bulunarak 1 yada 1.5 ay içinde gelir demişti ama hala bir mail yok . acaba bu gecikme bir problemi mi işaret ediyor yada tekrar nvc'yi aramalımıyım şimdiden başta crazycells yardımcı olan arkadaşlarıma teşekkür ederim

    isterseniz suradan NVC'e sorun ama cok buyuk ihtimal hicbir problem yoktur ve biraz daha beklemeniz gerekecek 🙂
    Bol sabirli beklemeler.


  • Bu ileti silindi!

  • Belki diğer arkadaşlara bir fikir veya yardımı olur diye tarihleri bende belirtmek istedim .
    05.31.2018 NOA1
    11.07.2018 NOA2
    12.01.2019 NVC alındı
    08.03.2019 NVC onaylandı ... Ve hala randevu tarihi beklemede allah herkese kolaylık ve sabır versin ...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @cskn tüm nisan ve mayıs mülakatları iptal edildi personel yetersizliğinden dolayı.O yüzden gecikmeler yaşanıyor. Benim mülakatım 26 Nisan'da idi, 11 Haziran'a ertelendi.Sıfırdan mülakat tarihi alacak olanlar kafadan 2 ay gecikme yaşıyorlar.


  • @berry teşşekkür ederim sizden anladığım kadarı ile 2 ay daha bekleyeceğiz sağlık olsun . umarım sizin görüşmeniz iyi ve başarılı geçer kolay gelsin .


  • @cskn68 rica ederim.Ben de teşekkür ederim.Umarım siz de hemen tarih alırsınız.


  • merhaba, hicbiryerde cevabini bulamadigimiz ve uscis ofisini telefon ile konusmamizda da sonuca varamadigimiz bir sorum olacak, esim amerikali turkiyede yasiyoruz, I-130 formunu doldurduktan 5 ay sonra Notice of Action formu elimize ulasabildi cunku bizim I130 forumna yazdigimiz adresimizi yanlis type etmisler, mailin evimizi bulmasina bile sasirdik, simdi bu yanlisligi degistirmek istiyoruz ama uscis dahil kimse nasil olacagi hakkinda fikri yok, yeni adress gibi change of adress formu doldurmaya calistik online ama sistem tamamen amerika ici adress degisikligi icin tasarlanmis yurtdisi adress degisikligine uyumlu degil, AR-11 formunu doldurup mail ile gondermeyi deniyecegiz ama o form da tamamen amerika ici adress degisikligi icin tasarlanmis pek bir umudum yok ise yariyacagindan, adresimizdeki hatayi nasil duzeltebiliriz? bir de bu pending sureci sonrasinda mutlaka almamiz gereken resmi belge mail olacak mi? adresteki hatayi duzeltmem sart midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fotoroman IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    merhaba, hicbiryerde cevabini bulamadigimiz ve uscis ofisini telefon ile konusmamizda da sonuca varamadigimiz bir sorum olacak, esim amerikali turkiyede yasiyoruz, I-130 formunu doldurduktan 5 ay sonra Notice of Action formu elimize ulasabildi cunku bizim I130 forumna yazdigimiz adresimizi yanlis type etmisler, mailin evimizi bulmasina bile sasirdik, simdi bu yanlisligi degistirmek istiyoruz ama uscis dahil kimse nasil olacagi hakkinda fikri yok, yeni adress gibi change of adress formu doldurmaya calistik online ama sistem tamamen amerika ici adress degisikligi icin tasarlanmis yurtdisi adress degisikligine uyumlu degil, AR-11 formunu doldurup mail ile gondermeyi deniyecegiz ama o form da tamamen amerika ici adress degisikligi icin tasarlanmis pek bir umudum yok ise yariyacagindan, adresimizdeki hatayi nasil duzeltebiliriz? bir de bu pending sureci sonrasinda mutlaka almamiz gereken resmi belge mail olacak mi? adresteki hatayi duzeltmem sart midir?

    G1145 formunu doldurup gonderdiniz mi?

    Eger gonderdiyseniz online bildirim alabilirsiniz, postaya gerek yok.

    Sanirim posta icin en mantiklisi ABD'de bir tanidik ve adres bulup, USCIS'ten adresinizi o sekilde degistirmeniz:


  • evet G1145 formunu doldurdum, ama receipt number bana email olarak da ulasmadi, biz telefonla arayip ogrenmistik, sonrasinda 5 ay sonra mail olarak da geldi, su an online uscis hesabim var, eger sonraki sureclerde NVC surecine geciste filan online account uzerinden takip etmem yeterli olacaksa cok ugrasmayacagim, ama sonraki sureclerde mutlaka elime ulasmasi gereken belgeler olacaksa dediginiz gibi amerikada bir adres vermek durumunda kalacagim, onu da cok yapmak istemiyorum cunku legal olmamis olacak esimin adresi de turkiye su anda


  • bir diger sorum daha olacak, I-130 onaylandiktan sonra NVC ve sonraki vize alim islemlerini istersem uzatabilir miyim? belgeleri gec gondererek vs? gec gondermemin olumsuz etkisi olur mu? yoksa tamamlamam gereken belli bir sure limiti olacak midir?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fotoroman IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    evet G1145 formunu doldurdum, ama receipt number bana email olarak da ulasmadi, biz telefonla arayip ogrenmistik, sonrasinda 5 ay sonra mail olarak da geldi, su an online uscis hesabim var, eger sonraki sureclerde NVC surecine geciste filan online account uzerinden takip etmem yeterli olacaksa cok ugrasmayacagim, ama sonraki sureclerde mutlaka elime ulasmasi gereken belgeler olacaksa dediginiz gibi amerikada bir adres vermek durumunda kalacagim, onu da cok yapmak istemiyorum cunku legal olmamis olacak esimin adresi de turkiye su anda

    Belgeler gec olsa da size ulasiyorsa sorun olmaz, ama ABD'de adres vermenizi kesinlikle tavsiye ederim. Bu durumun yasalarla alakasi yok aslinda, cunku farkli bir adreste oturup, farkli bir adresi posta adresi olarak kullanabilirsiniz. Bu, cok anlasilir bir sey hele de ABD disindaysaniz. Siz zaten formlarda adresinizi ve posta adresinizi yazdiniz. Eger kullandiginiz posta adresi farkliysa formda ayri olarak bunu belirtip, adresi yazabilirsiniz. Bu bilgiler surecinizi kotu etkilemez, cunku yaptiginiz yanlis bir sey yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fotoroman IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak) içinde söyledi:

    bir diger sorum daha olacak, I-130 onaylandiktan sonra NVC ve sonraki vize alim islemlerini istersem uzatabilir miyim? belgeleri gec gondererek vs? gec gondermemin olumsuz etkisi olur mu? yoksa tamamlamam gereken belli bir sure limiti olacak midir?

    Evet, biraz geciktirebilirsiniz ama cok abartmayin 🙂 NVC her asamada 1 yil sure veriyor, eger dosyanizda 1 yil boyunca hareket olmazsa dosyayi kapatiyor.


  • @dnzzzsvr yeni gördüm mesajınızı gerçekten uzun sürmüş 😞 çok yorucu birde çocuklarda varsa daha yorucu... Çok teşekkür ederim açıklamalarınız için ilerleyen süreçte gelişmelerden haberdar ederseniz çok sevinirim


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 2
  • 2
  • 18
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum