@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@Ekto-Oktan umarım kasımdaki senato seçimini ezici bir çoğunlukla kaybeder
Merhaba,
Umarım iyisinizdir. Size bir sorum var. Annem DV-2026’yı 18.500 sıra numarasıyla kazandı. 24 Haziran’da Ankara’da mülakatımız var. 4 Haziran’da da annem ve ben, anne-oğul olarak, sağlık kontrollerimizi yaptırdık.
Ben 24.06.2004 doğumluyum. Şu an 21 yaşındayım; mülakat günü doğum günüm olduğu için 22 yaşında olacağım. 3 Mayıs’ta Green Card sonuçları açıklandı ve 23 Mayıs 2025’te DS-260 formunu doldurdum. Formu doldurduğumda 20 yaşındaydım.
Doldurduğum sırada herhangi bir tereddüdüm yoktu; ancak daha sonra CSPA (Child Status Protection Act) kavramını duydum. 19 Şubat’ta Nisan Vize Bülteni açıklandı. Başlangıçta DS-260’ta mülakat yerini Gürcistan olarak belirtmiştik; ancak 19 Şubat’ta, aynı gün içinde, KCC’ye e-posta göndererek mülakat yerini Ankara olarak değiştirdim.
İnternetten CSPA’nın nasıl hesaplandığına baktım. Bulduğum formülü de görsel olarak ekledim:
SCR-20260606-towj.png
DV-2026 çekilişi için başvurular 2 Ekim 2024’te başladı ve sonuçlar 3 Mayıs 2025’te açıklandı. Hesaplamalara göre, 19 Şubat itibarıyla 21 yaş sınırını 1 ay, 1 Nisan itibarıyla ise 2 ay 10 gün aşmış görünüyorum. Sağlık kontrolünü yaptırdım. Ayrıca, şu anda öğrenim gördüğüm üniversite Amerikan müfredatına uygun olduğu ve yüksek not ortalamasına sahip olduğum için Amerika’daki okullardan olumlu yanıtlar da aldım.
Şu anda yapmam gereken tek şey annemle birlikte mülakata girmek. Ancak CSPA nedeniyle mülakata giremeyecek miyim? Bir yıldır bu süreçle uğraşıyorum; fakat yaş konusunu hiç aklıma getirmemiştim. Annem tek başına mı mülakata girmek zorunda kalacak? Bu konuda herhangi bir çözüm yolu var mı?
Mülakat tarihi hem doğum günüme hem de üniversitemdeki final sınavımın olduğu güne denk geliyor. Mülakat için uçak biletlerini de aldım. Ancak CSPA nedeniyle moralim gerçekten çok bozuldu. Hesaplama yöntemi doğru mu? Durumum hakkında bir öneriniz var mı?
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim.
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz.
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler..
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize.
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyızYorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
Hata alan arkadaslar su konuyu incelemeyi unutmasinlar:
@crazycells Ne zaman açılır bu 3.30 saat oldu hala bakamadım heyecan dorukta.
Her yolu deniyorum açamadım bende..
has not been maalesef ama soyadımın türkçe karakterleri fazla tekrar bakıcam
@crazycells kafam karıştı soyadımı nasıl girmeliyim
bu hayatın heyecanı meyecanı yok arkadaşlar 
@mkilyar hocam isim mutlu mu?
Henüz siteye giremedim, bakamadım. Böylece halen umudum devam ediyor...
hooop herkese merhaba buraların gediklisi geldi
bu sene sanırım 7. basvurum artık hatırlamıyorum bile . heyecan 0 ancak çekilişin sonuclandıgı gun buradakı heyecana bayılıyorum 
Ya birisine ciksin sevinelim nolur
@phozz Tebrikler, hakkında bilgi verebilir misin? Yaş? Mezuniyet? Memleket?
Telefonda chrome pc de operadan deniyorum, daha siteyi göremedim bile.
@nilfersev ingilizce karakterlerle girmelisiniz. yukarida linkini verdigim konuyu okumanizi tavsiye ederim.
Bana ve eşime de çıkmadı. Hayırlısı böyleymiş. Seneye artık inşallah
bana çıkacağı ümidimi yitirdim arkadaşlar.eşime çıkmadı...bende giremiyorum zaten..beklentim yok bu saatten sonra.favorim eşimdi. 
ben hala giremiyorum
Benim gibi her sene aynı yazıyı gören kim var bilmem ama seneye için acayip hevesim kırıldı 
benim hiçbir umudum kalmadı şu saatten sonra arkadaşlarım.eşime bakabildim çıkmamıştı..kendim de giremiyorum ümidim gerçekten yok. kazananları tebrik ederim.hiçbirimiz kaybetmedik arkadaşlar bir çok bilgi tecrübe arkadaş kazandık.dolayısı ile seneye yeni ve güzel bir başvuru yapacağız.
Yaşamaktan aldığım bütün zevk içimden uçtu gitti o not selected yazısını görünce...
dvlottery sitesini şu an açabilen var mı?
Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum