Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • A Planı olma potansiyeline sahip B planı olarak, Önceden Yeşilkart talihlisinin ABD ye gidip; işini, evini ayarlayıp sonradan aile bireylerinin gelmesi ile ilgili bir konu bulamadım. O yüzden bu başlığı açtım. daha önce ailesiyle giden birkaç arkadaşa sordum. Birçoğu ilk gidişte tüm aile bireylerinin gitmek zorunluluğu olduğunu belirttiler. Birkaç aile psikolojik anlamda da tüm aile bireyleri ile gitmenin daha iyi olduğunu söylediler. Ancak birkaç örnekte bu durumun böyle olmadığını: Kazanan kişinin önceden gidip sonradan diğer göçmen aile bireylerinin de giriş yapabildiği ile ilgili tecrübeler öğrendim.
    Özetle sorum şu: İmmigrant Aile fertleri, sonradan kendi başlarına ABD ye gidebiliyorlar mı? gidebiliyorlarsa asıl talihlinin onların girişi için tekrar TC ye dönmesi gerekiyor mu ? Bir bebeğimiz de var. Sıkıntı olmaması; ev ve iş ayarlarken vs daha az sancılı bir süreç yaşamak adına bizim için önemli gibi görünen bir konu. (Konu ile ilgili her bilgi paylaşımı için şimdiden sağolun)


  • Kürşat Bey , benimde açıkçası merak ettiğim bir konu ,
    Evli ve 1 çocuk babası biri olarak ( talihli benim ) , hem maliyet hemde yıpratıcı ve zor bir süreç olmaması için bende 2-3 ay önden gidip en azından ev , okul vs gibi işlemleri halledip , eşim ve çocuğumu sonradan usa ye getirmek istiyorum.. ancak önemli soru şudur ki esas talihli olmadan yani ben usa de iken ailem bensiz giriş yapabilir mi ? Birlikte giriş zorunluluğu vs nedir ? Vize görüşmesi sırasında bu soruyu yetkililere sormalı mıyız ?

  • ⭐⭐

    Bu konu ile geçmişte yazılanlardan yola çıkarak,
    İlk girişte Principal Applicant daha önce girmişse bunu gümrükteki görevliye söyleyip geçebilirsiniz gibi bir cevap okudum. Bana göre de geçebiliyor olmaları lazım. Refakatçi durumu olmamalı. Ama ilk gidişte Principal Applicant tüm aile bireylerini götürmek zorunda değil. Bu konu net.
    Ekstra bir bilgi; eğer bebek, vizeleri aldıktan sonra Türkiye'de doğmuşsa 2 yaşından önce anne ile beraber girmeli. Anne de bebek doğduktan sonra ilk girişini bebekle beraber yapmalı. Aksi takdirde işler baya uzuyor.


  • Bu ileti silindi!

  • Greencard ı kazanan talihli ilk önce veya Ailenin diğer bireyleri ile birlikte girmesi gerekir.
    Diğer bireyler greencard kazanan talihli giriş yapmadan giriş yapamazlar.

    Yukarıdaki örneğe istinaden ;
    Greencard kazanan Talihli Baba ise , tek başına giriş yaparak düzeni kurmaya başlayabilir. Diğer bireylerde 6 ay içinde
    (Pasaportta yazacaktır en son geçerlilik tarihi) istedikleri tarihte giriş yapabilirler.

    Greencard kazanan talihli Anne ise , Baba ben önce gideyim düzeni kurayım Ailem sonra gelsin diyemez.
    Bu durumda yine Baba tek başına düzen kurmak isterse Anne baba ve varsa diğer bireyler birlikte giriş yapabilir,
    sonra diğer bireyler Türkiyeye dönüp düzenin kurulmasını bekleyebilirler.


  • Talihli baba. aslında sorunun özü şu. GC kazanan talihli baba ise geri dönmek zorunda mıdır Ailesinin yanında refakatçi olarak görünmek için? değilmidir?. değilmiş demekki. teşekkürler. ancak sorum tam kafamda tam netleşmedi.
    Peki sonradan aile bireyleri girerken ne bilecek hava alanındaki görevli? yani asıl talihlinin girip girmediğini ? biliyor larmı ? ha tamam sistemde görünüyor derler mi yoksa hani kağıtlar hani talihli derler mi ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Ilgili konu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/gocmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giris

    Verdiginiz ornekte sonradan baba olmadan, diger aile uyeleri de giris yapabilir. Bir kanit gostermenize gerek yok, CBP'nin veya USCIS'in sisteminden bu girisleri gorebiliyor olmalari lazim.
    Bence tedirgin olmanizi gerektirecek bir durum yok 🙂 diyelim ki inanmadilar ve sistemden goremediler zaten cok buyuk ihtimal bu surede aile babasi da havalimaninda hazir bekliyor olacaktir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kürşat-türkay Asıl talihli girdikten sonra diğerleri asıl talihli olmadan sorunsuz girebilir. Her şey bilgisayar sisteminde kayıtlı zaten.
    Vizedeki geçerlilik tarihine dikkat etmek çok önemli. Her koyun kendi bacağından asılır. Asıl talihlinin girmiş olması diğerlerinin vizedeki geçerlilik tarihinden sonra girebileceği anlamına gelmez. Ayrıca (ücreti ödenmiş olsa da) giriş yapmamış kişilerin kartları basılmaz.


  • 6 ay beklemeden, misal 20 gün ~bir ay sonra girecekler. konu anlaşılmıştır. çok sağolun.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


    @crazycells en yakın başlık burasını buldum


  • Selam,

    Bizdede iki çocuk var. Durum malum.

    İşte benim planım,

    İlk başta tüm aile giriş yaparız ve birkaç gün yol yorgunluğu atlatılana kadar konaklanır sonrasında hanım ve çocuklar dönerek en fazla bir yıl olmak üzere TR'deki alım satım vs işlerini hallederler. Bu esnada er kişi ABD'de iş güç, yabancı dil ve geçim konularını ayarlar ve üstüne mümkünse bilet parası yada daha fazlasını biriktirmeye çalışacaktır.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ayvalik10 Göçmen Aile bireylerinin sonradan ABD ye ilk girişleri konusu içinde söyledi:

    @crazycells en yakın başlık burasını buldum

    Zaten bu durumdaki gelismeleri 1 aydir su konuda belirtiyorduk 🙂 hatta facebook grubunda da duyurusunu yapmistim, dolayisiyla forumumuz icin bir "son dakika haberi" degil bu 🙂 belki Ayhan Bey'in takipcileri icin oyledir 🙂

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Arkadaslar 21 yaş üstü evlenmemiş cocuklar için en hızlı gitme yolu hakkında bilgisi olan varmı


  • Merhaba, asıl talihli benim, 6 ay içinde giriş yapmayı planlıyorum. Eşim ise ABD'ye yerleşmeyecek, yani sadece ben sürekli yerlesecegim ve ara ara TR'ye gidip geleceğim. Bu durumda eşim tamamen green card haklarından mahrum mu kalıyor? Ileride fikir değiştirirse , yanıma alma yönünde bir hakkım var mıdır ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglarcan Göçmen Aile bireylerinin sonradan ABD ye ilk girişleri konusu içinde söyledi:

    Merhaba, asıl talihli benim, 6 ay içinde giriş yapmayı planlıyorum. Eşim ise ABD'ye yerleşmeyecek, yani sadece ben sürekli yerlesecegim ve ara ara TR'ye gidip geleceğim. Bu durumda eşim tamamen green card haklarından mahrum mu kalıyor? Ileride fikir değiştirirse , yanıma alma yönünde bir hakkım var mıdır ?

    Bilgi için şu konuya bakabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-surecleri-green-card-sahiplerinin-es-ve-cocuklari

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @calibraturbo Göçmen Aile bireylerinin sonradan ABD ye ilk girişleri konusu içinde söyledi:

    Arkadaslar 21 yaş üstü evlenmemiş cocuklar için en hızlı gitme yolu hakkında bilgisi olan varmı

    su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/75/family-sponsored-green-card-aile-sponsorluguyla-green-card-almak


  • Green kart eşime çıktı. İlk giriş çıkışımızı yaptık. Ama eşim artık gitmek istemiyor. Eşim Türkiye’de kalsa ben gitsem ve şartları sağlasam vatandaşlık alabilir miyim?
    Ya da ileride eşim ölürse veya ayrılırsak ben ABD de kalabilir miyim? Giriş çıkış yapabilir miyim? Vatandaşlık alabilir miyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kaan-Coşkun, içinde söyledi: Göçmen Aile bireylerinin sonradan ABD ye ilk girişleri konusu

    Green kart eşime çıktı. İlk giriş çıkışımızı yaptık. Ama eşim artık gitmek istemiyor. Eşim Türkiye’de kalsa ben gitsem ve şartları sağlasam vatandaşlık alabilir miyim?
    Ya da ileride eşim ölürse veya ayrılırsak ben ABD de kalabilir miyim? Giriş çıkış yapabilir miyim? Vatandaşlık alabilir miyim?

    Evet, alabilirsiniz. Bir sorun olmaz...

    Eger ayrilirsaniz, o durumda vatandaslik sirasinda evliligin "gocmenlik kanunlarindan fayda saglamak amaciyla yapilmis gercek olmayan bir evlilik" olup olmadigi sorgulanabilir.


  • Arkadaşlar benim de yaptığım araştırma sonucunda 4 kişilik aileye çok absürt fiyatlar aldım airbnb rezervasyonundan. Malum green kart'ın adrese gelişi için bir kaç aylık rezervasyon yaptırılıyor. Eş ve çocukları ilk girişte götürmezsek; eş için iş ve çocuklar için okul ayarlama şansımız var mıdır?

  • ⭐⭐

    @RoadtoNewLife ev tutmadan okula nasıl adres vereceksiniz. Ayrıca okula kayıt için öğrenciyi görüyorlar. Bizimkine test bile yaptılar. İş ayarlama farklı bir olay.Telefon mülakatı ile belki olabilir. İlk girişte aileniz gitmezse siz biraz kalıp gerimi döneceksiniz, zira aileniz vize süresini geçirirse tekrar giremez.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum