Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Aile bireylerinin sonradan ABD ye ilk girişleri konusu

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
29 18 3.5k 15

Benzer Başlıklar

• LGBTQ+ bireyler icin göçmen vize süreci

92
    3 Oy
    92 İleti
    9k Bakış
    M
    Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü. Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi. Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı? Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen...
  • ABD'ye hangi vizeleri kullanarak gelebilirim?

8
    0 Oy
    8 İleti
    1k Bakış
    smesutS
    @mstferkal Evli çiftlerin herbiri ayrı ayrı başvurduğundan ve herhangi birine çıktığında diğeri otomatik olarak faydalandığından Evli çiftlerin 2 kat daha şanslı olduğu yazılıyor. Tabi yukarıda yazdığım gibi asıl talihli lise mezunu olması gerek. Bu özellikler dahilinde başka yasal olarak nasıl gidilir şeklinde düşünürsek , F1 yada M1 Vizesi ile dil okuluna gidilebilir belki haftada 20 saat çalışma izni alınarak kampüs içinde ( Tabi dil okulunun kampüsü varsa) çalışılabilir. ancak kazanılan para geçinmenize yetmeyebilir. Eşiniz de size destek veriyorsa yurtdışında yaşamak için diğer ülke alternatifleriniz değerlendirebilirsiniz. Almanya Bluecard , İngiltere Ankara anlaşması , Kanada - Avustralya Puanlamalı göçmenlik ,,,, gibi Forumda ilgili konular var bu ülke göçmenlikleri ile ilgili.
  • Green Card ile aile bireylerinin kalma durumları

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    @mgulcan Green Card ile aile bireylerinin kalma durumları içinde söyledi: @crazycells yalniz belirli bir sure çıkılıyor diye biliyorum ben. Uzun sureli çıkışta neden çıktığınızı beyan etmek felan gerekiyor degilmi. Yani hep beraber giriş yaptık biri düzen kurana kadar diğeri tr ye dönüp 3 sene sonra geri gelme olayı biraz farklı oluyor dimi. Evet 1 yildan fazla ABD disinda kalmamaniz gerekli, ama yukaridaki orijinal soruda "gocmenlikten vazgecme" durumu soruluyor kanimca. Sizin sordugunuz sorunun konusu surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-süreleri
  • Engelli Bireyler için Göçmen Vize Süreçleri

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    54
    0 Oy
    54 İleti
    8k Bakış
    S
    @crazycells merhaba kolay gelsin, ben işitme engelliyim green card kazandım ama engelli durumu konsolosluk vize mülakat nasıl sıkıntı varmı
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

29

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k