Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
-
@loki-boi Harika bir yazı olmuş. Elinize sağlık. Kendi adıma söylemeliyim çok faydalandım. Umarım ben de tecrübelerimi paylaşabilirim. Gelişmelerden bizi haberdar edin lütfen.
-
@loki-boi Emeğinize sağlık, faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler.
-
@loki-boi elinize saglik.
-
@loki-boi Çok yararlı bir paylaşım, çok çok teşekkürler... Yeni işinizde başarılar...
-
Teknik hazırlıklara ek olarak İngilizce seviyesinin de oldukça iyi olması gerektiğini belirten bir başka başlıkta şöyle bir bilgi paylaşımı oldu lütfen bu gönderileri de okuyunuz.
-
@loki-boi ellerinize sağlık. Muhteşem bilgiler.
-
Daha önce paylaşıldımı bulamadım ama iş görüşme sorularını kategorilere ayırmış hayırsever birinin listesi:
https://github.com/MaximAbramchuck/awesome-interview-questions -
Sevgili @caglaror
Mülakatlar nasıl gidiyor umut verici mi? Umarım düşündüğünüzden ve beklentinizden daha olumlu dönüşler alırsınız. Ben de sektör değiştirmek için hazırlık yapıyorum. Sizi zevkle takip ediyorum.
Uygun zamanınızda bize de zaman ayırın lütfen. Tanrı size yardım etsin🙏 -
@mehmet-js Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:
Sevgili @caglaror
Mülakatlar nasıl gidiyor umut verici mi? Umarım düşündüğünüzden ve beklentinizden daha olumlu dönüşler alırsınız. Ben de sektör değiştirmek için hazırlık yapıyorum. Sizi zevkle takip ediyorum.
Uygun zamanınızda bize de zaman ayırın lütfen. Tanrı size yardım etsin🙏Yas 33,5 sektor degistirmek mantikli mi bilinmez ama bunun icin bende hazirlaniyorum 2-3 ay a kadar sekillendirmeyi dusunuyorum artik. Birseyleri surekli ertelemekten sikildim.
-
........
-
@gokcell Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:
Iyi bir guvenlik elemani olabilirsiniz. Bunun icin tavsiyem Offensive Security sertifilarini almaniz. Oncelikle Kali Linux u iyice ogrenmeniz gerekiyor. Onun icinde egitim paketi var sanirim. WEb sitelerinden inceleyebilirsiniz (www.offensive-security.com)
OSCP (Offensive Security Certified Professional) tavsiye ederim. Sanirim 300-400$ civarinda 6 aylik bir aliyorsunuz. Yuzlerce farkli isletim sistemi,web server lar ,etc mevcut. Sonra bunlari tek tek hackliyorusunuz. Tabii yogun ve yorucu bor ogrenme sureci. Sinav sureside yaklasik 26 saat falandi sanirim. Size 5-6 tane gorev veriyorlar. Verilen gorevlerde ilgili bilgisayar,sistem,database, web sayfasi,linux,windows her ne ise hackliyorsunuz. 1 gunde raporu hazirliyorsunuz. Sonra tam takir bir HACKER olmussunuz. Piyasada CEH sertifilarida var ama, 5 para etmez. Ayrica programciliktan korkanlar icin, unix, linux bilmek. Az biraz mysql bilmek, biraz da shell script bilmek cok buyuk avantajlar saglayacaktir sizlere. Herkexden farkli olursunuz. Aranan olursunuzBu egitimi veren turkiye de bir kurum var mi abd de olmadigimiz icin yada yurtdisinda bir anlam ifade etmeyebilir bizim icin.
-
........
-
@gokcell Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar içinde söyledi:
@vermaynen Arkadasim sen kuruma takildin kaldin.Dunya farkli bir yere gidiyor. Bahsettigimiz sertifikayonlar tum dunya tarafindan taninan saygin sertifikalar. X-Y-Z kurumdan almissinz farketmez. Ha cok kurum istiyorsan adamlarla iletisime gecersin. O 500$ lik egitimi sana 5000$ a verirler. Tabii kurumsal bir firma isen ayagina gelirler bu egitimi vermek icin
Evet haklisiniz da bu sertifikayi almak da cok kolay degil malesef o yuzden bir yerden baslamam icin once kali linux i ogrenmem gerekicek bunun icin de bir egitim almaliyim ve bu egitimi tr de nere de alabilirim diye soruyorum :))
-
........
-
@vermaynen Sana yolladigim web sitesini incelemis olsaydin orada Kali Linux egitimi verdiklerinide gorurdun. Sana yone tavsiyem udemy.com a gir ordada bir suru Kali Linux egitimi verenler var hatta Turkce bile var sanirim. Ama bunlar senin isini gormezler sana bir kurum lazim, o yuzden sana ne soylsek bok. Sen git en iyisi en yakinindaki kuruma Excel filan ogren. Iyi bir Excel muhendisi olursan ondada iyi ekmek var. :-)
Baktim link i inceledim. Simdi de udemy e bakiyordum yorumlari okuyordum egitim alanlarin. Degisik bir bakis acisi o da olabilir :D
-
........
-
@vermaynen Alt yapi icin biraz da Network bilmen gerek. Bak mesela bunun icin Cisco CCNA,CCNP egitimlerini hemen hemen her yerde bulabilirsin kurum olarak. Ha cok iyi ilersen CCIE olursun.
CCNA- Cisco Certified Network Association (5-6 aylik bir calisma ve egitimle bu sertifika alinabilir)
CCNP- Cisco Certified Network Profession (Yaklasik 1 yilinizi alabilir,duruma gore daha kisa)
CCIE- Cisco Certified International Expert. Bu sertifikayi almak her babayigidin harci degil, Dunya da belirli yerlerde sinavi yapiliyor(Ingiltere,Amerika,Japonya,). Bunda da fiziksel bir labaratuvara giriyorsunuz. Gun boyunca verilen senaryolari yerine getiriyorsunuz. Bu sertifika elinizde oldugu zaman dunyanin her yerinde cok yuksek maaslara is bulabilirsiniz. Ama buna gelen yol once CCNA, sonra CCNP ve son olarak da CCIE. Bu Cisco tarafi.Tesekkurler network tarafini arastirmistim aslinda detayli bir arastirma olmasa bu yazdiklarinizdan sonra biraz daha detayli bir arastirma yapacagim. IT alaninin hangi dalinda kendime yol haritasi cizsem diye dusunuyorum sektor degisikligi yapmayi dusunuyorum kisa bir sureye kadar o yuzden cok kararsizim ordan oraya atliyorum cevrem de malesef bu alanda is kolu bolum konusunda yonlendirici olmadigi icin ikilem de kaliyorum surekli.
yazilim,
sistem,
network uzmanligi alanin da git gel yasiyorum. Amacim bu 3 uzmanliktan birini ogrenip belli bir seviyeye geldigimde dunyanin her yerinde is bulup yasayabilecegim bir alana yonelmek istiyorum acikcasi ve bunu da yaparken ayni zamanda da freelance olarak da calisabilecegim bir isim olmasini istiyorum. -
........
-
https://www.redhat.com/en/resources/red-hat-learning-subscription-training-red-hat
tskler ekstra bilgiler icin. Vermis oldugunuz link i inceleyecegim simdi. Bu dusunce tarzinda bu hedeflere amaclara ulasmak icin hangisinin benim icin dogru oldugunu hangi alana yonelirsem bu amacima ulasabilecegimi analiz etmem gerekiyor oncelikle.
-
........
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
13
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum