Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • Yasaklı

    valla bn işsizken ve hiç bir gelirim yokken ödedigim miktar(2010) 40 tl idi şu sıralar 100 tl en alt kademeden ödüyordum. Saglık hizmetimde hiç bir kesinti de olmadı ameliyat oldum kuruş da para ödemedim


  • 150 usd sağlık sigortası çıkıyor abd için adam başı hadş 200 usd de.turkiye de aşağı mı kalıyor.Farkı şu orda en kaliteli sağlık hizmetini alıyorsun özel hastane zaten genelde.Burda devlet hastanesine bir git istersen.Beğenemeyene özel hastanede var bu sigorta primine ek özel hastane faturası ödeyene tabii.Ben yıllardır devlet hastanesine gitmedim.Anca hasta ziyaretine ama hem hem uzuluyorum hem kızıyorum.dunyanın parasını öde sağlık için sonra git özel hastaneye yetmez ama evet dahada vercem de gelde kızma.

  • Yasaklı

    @jinglebells Avrupa'ya gitmeye Artık gerek Yok içinde söyledi:

    150 usd sağlık sigortası çıkıyor abd için adam başı hadş 200 usd de.turkiye de aşağı mı kalıyor.Farkı şu orda en kaliteli sağlık hizmetini alıyorsun özel hastane zaten genelde.Burda devlet hastanesine bir git istersen.Beğenemeyene özel hastanede var bu sigorta primine ek özel hastane faturası ödeyene tabii.Ben yıllardır devlet hastanesine gitmedim.Anca hasta ziyaretine ama hem hem uzuluyorum hem kızıyorum.dunyanın parasını öde sağlık için sonra git özel hastaneye yetmez ama evet dahada vercem de gelde kızma.

    valla ben devlet hastanesinden memnunum mis gibi. Hatta özellerde o kalite yok diyebilirim


  • @sinem gittiğin yere göre değişir.Benim şikayetim devlet hastanesi değil zaten.Benim yaşadığım yerdeki hastane çok yoğun iyide olsa randevu bulmak bile zor.Benim asıl kızdığım ab yada abd seviyesinde para verip karşılığını o kalitede alamamak.Parayı zaten veriyoruz maaşımın %12 sini verince beklediğim şey hstanede randevu bulmamak olmuyo.Bedava olsaydı yada 100tl olsaydı inan bana şikayet etmezdim.

  • Yasaklı

    bna bedava işte nasıl oluyorsa bilemiyorum 🙂

  • Yasaklı

    eşim emekli ben çalışmıyorum ne ilaca ne muayeneye ne film mr vs kuruş para ödemiyorum eşimin maaşından da çok cüzi bir miktar kesiliyor


  • @sinem bence hemen bir işe gir öğrenirsin ay sonunda :=)

  • Yasaklı

    en son 2017 yılında işe girmiş ve 8 ay kadar çalışmıştım ödedigim miktar yine cüzi bir miktardı 4A kapsamında çalıştım ve 30 gün sigortalı olarak gösterildim ödedigim miktar 225 tl idi(maaşımdan kesilen) maaşım da 1600 tl civarıydı


  • o zaman şunu söyleyeyim sağlık yerine.burda beşiktaş gs fener falan futbol yada baseketbol maçına git bilet al o paraya abd de nba maçı izlersin.avrupada da 10kat kaliteli futbol maçı var.ama ödediğin para aynı ama ortada aynı şey yok

  • Yasaklı

    @jinglebells bn maç sevmem ama. 🙂 kendimin çocuklarımın saglıgı daha önemli. ve kaliteli hizmet alabildigim sürece ödedigim miktar gözüme çok gelmiyor bir antibiyotigin piyasada 80-100 tl oldugu yerde ben o antibiyotige devlet hastanesinden yazdırıp 20 tl ya da daha az ödeyebiliyorsam bu bence yeterli bunu Abd de asla bulamayacagız bunu da biliyorum


  • @sinem maç sade örnek içindi.Konuyu sağlıktan çıkarmak ve başka alanlarda da nerdeyse aynı parayı ödeyip karşılığını alamadığını göstermek için yazdım örnekler çoğaltlır tabi


  • @boreas sene olmuş 2019 hala böyle yanlış yönlendirmeler kaldı mı ? Artık herkes her şeyin farkında bu tarz konuşmalar insanlardan tepki çekip geri tepiyor diye düşünüyorum.


  • Gelmiş bir Avrupa bizi kıskaniyici 😃


  • Almanya'nın bütçe fazlası 2018 yılında 58 milyar euro olarak açıklandı.
    Türkiye'nin bütçe açığı ise 2018 yılında 72 milyar lira, 2019'un sadece ilk çeyreğinde ise 36 milyar lira. Yani bu yıl durum daha da beter. Ehonomi çoh eyi.

  • Yasaklı

    @revolut1on Avrupa'ya gitmeye Artık gerek Yok içinde söyledi:

    Almanya'nın bütçe fazlası 2018 yılında 58 milyar euro olarak açıklandı.
    Türkiye'nin bütçe açığı ise 2018 yılında 72 milyar lira, 2019'un sadece ilk çeyreğinde ise 36 milyar lira. Yani bu yıl durum daha da beter. Ehonomi çoh eyi.

    acaba kaynak gösterebilir misiniz o verdiginiz rakamlara?


  • İşin aylık kazanç boyutunu çoktan geçtim.Allah sağlık versin çalışayım ailemi geçindirecek her işte çalışırım.Hayat pahalılığı v.s hiç önemli değil.Tabii ki bunlar dışında başka bir ülkede yaşamanın zorlukları vardır.
    Ben ve buradaki bir çok arkadaşım artık kimsenin düşüncesi,hayat tarzı v.b şeylerden ötekileştirilmediği,herkesin birbirine saygı duyduğu bir çevre istiyor.
    Özellikle son zamanlarda ülkemizde yaşanan şiddet artık normalleştirilmeye başlanıp "senin orada ne işin var" a gidersen cezanı verirlere döndü.
    Allahın verdiği canı allahtan başkası alamazı dillerinden düşürmeyenler,ülkede cellat olmaya başladı.

    Ufacık çocuklara cinsel istismarlara ses çıkarmayan,bir kereden bir şey olmaz diyen zihniyetten hatta toplu ulaşım aracında önündeki bayana taciz ederek yazmayı bile utanç verici üzerine boşalmak...
    Ne zaman ve nasıl insanlığımıızı kaybettik hepimizin bunu tekrar tekrar düşünmesi gereken ve iyi ya da kötü hepimizin bir ders çıkarıp şapkamızı önümüze koyup hani nasıl akıllı telefonlarımıza güncellemeler yapıyorsak yaşamımızda da kendimize güncelleme yapıp hatalarımızı,doğru bildiklerimizi güncellememiz lazım.Bir tane hayatımız var ve bunu en iyi şekilde yaşamak hepimizin hakkı.


  • @sinem Şöyle vereyim; Almanya için global bir link, Türkiye için Sn. Albayrak'ın açıklamaları.

    İşin kötüsü de başarısızlığın bile başarı gibi gösterilmesi. "100 değil de 72 zarar ettik. 100 ederiz diye düşündük ama 72 ettik. Eee iyi etmişiz ya o zaman." gibi bir açıklama maalesef trajikomik.


  • @revolut1on orası çokomelli

  • Yasaklı

    @revolut1on Avrupa'ya gitmeye Artık gerek Yok içinde söyledi:

    @sinem Şöyle vereyim; Almanya için global bir link, Türkiye için Sn. Albayrak'ın açıklamaları.

    İşin kötüsü de başarısızlığın bile başarı gibi gösterilmesi. "100 değil de 72 zarar ettik. 100 ederiz diye düşündük ama 72 ettik. Eee iyi etmişiz ya o zaman." gibi bir açıklama maalesef trajikomik.

    teşekkürler 🙂 bi okuyayım


  • Sorun sadece Turkiye'de degil. Butun Dunya'da su an bir sikismislik soz konusu. Ekonomik guc merkezi Bati'dan Dogu'ya kayiyor. ABD Dolarinin "reserve currency" olmaktan cikarilmasi icin Avrupa ve Asya'da calismalar var. Ayrica ABD'nin sahibi oldugu EFT'den ayri olarak bir baska uluslarasi para transfer sistemi kurulma calismasi devam ediyor su an Avrupa'da. Uzmanlar 2030'da Cin'in ABD'yi gecerek en buyuk ekonomi olacaginda hemfikir. Amerika bu durumlardan elbette cok rahatsiz. O rahatsiz olunca butun Dunya'nin da huzuru kaciyor dogal olarak. Washington Cin'e, Rusya'ya, Iran'a, Venezuella vb. aklina estigi her yere yaptirimlar uyguluyor fakat nereye kadar devam edebilir. Avrupa Birliginde de isler yolunda gitmiyor. Buyume oranlari dusuruldu. ABD'nin, Avrupa ordusu kurulmasi, NATO'ya maddi katki ve Rusya AB iliskileri baglaminda AB'ye buyuk baskisi var. Ingiltere bir turlu cikamiyor AB'den. Son birkac senedir cok buyuk sermaye cikisi yasaniyor Ingiltere'den. Ki bildiginiz uzre Dunya'da ki butun fonlar Londra'dan yonlendirilir. Ingiltere huzursuz. Turkiye gibi gelismekte olan borclu ulkelerde de buyuk huzursuzluk var. Kotu yonetilmeleri bir yana bir turlu borc sarmalindan kurtulamiyorlar. Gecmiste Dunya'da ne zaman bu turden buyuk ekonomik ve siyasi sikisikliklar yasansa devaminda 1., 2. dunya savaslari gibi buyuk paylasim savaslariyla Dunya yikilmis yeniden insa edilmis, taslar bir sureligine yerine oturmustu. Son 70 kusur yildan beri Dunya'da buyuk bir savas yasanmadi. Bu arada Dunya nufusu da cok cogaldi. Madenler, petroller, ekilebilir alanlar, icilebilir su kaynaklari ve diger kaynaklar artik bu buyuk nufusa yetmiyor gibi. Aslinda adaletli bir paylasim olsa yeter elbette ama Dunya nufusunun %0.6'si Dunya zenginliginin %39'unun sahibiyken, %95 nufus zenginligin sadece %28'ini alabilmekte. Afrika'da bu arada bilinclenmeye kendi kapasitesinin farkina varmaya basladi. Benim sahsi gorusum bir buyuk catismaya dogru gidiyor Dunya. Belki de bunun ilk kivilcimi Iran petrolune ve dogal gazina muhtac olan Cin, Hindistan, Turkiye gibi ulkelerin ABD'nin Iran yaptirimlarina karsi takinacagi tavirda gizlidir. Biraz karamsar oldu ama tunelin ucunda isik gorebilen var mi?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

41
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum