Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kanada vatandaşı olup da bir süredir ABD'de yaşayan, biri Rus diğeri Türk iki kişiyle tanıştım. İkisi de ağız birliği etmişcesine Kanada'daki sistemin yavaşlığından, iş fırsatlarının azlığından, hayat pahalılığından ve soğuktan yakınıyorlar. Her ikisi de bir şekilde business set up'ında bulunup, ABD'de kalıcı olmayı planlıyor. Nedeni sorduğumda ise, ısrarla, paranın da yatırımın da imkanların da asıl döndüğü yerin ABD olduğunu belirtiyorlar. Kanada'nın ABD'den artı yanlarını ise daha çok iyi bir sosyal devlet olmasıyla ve nüfusun daha az olmasıyla (daha güvenli) ilişkilendiriyorlar.


  • @ikizbabasi peki basvuru ne sekillerde onaylanir veya onaylanmaz misal Ben turkiyede 2 Universite okuyorum bu pozisyonda bana cikarmi


  • kanada ile ilgli detaylı bilgiler veriyorlar .


  • merhabalar benim greencardim var ama kanadada yasamak istiyorum kanadaya gidip iltica basvurusunda bulunabiliyormuyum bilgisi olan var mi?


  • @mansfield1 Kanada Göçmenliği içinde söyledi:

    merhabalar benim greencardim var ama kanadada yasamak istiyorum kanadaya gidip iltica basvurusunda bulunabiliyormuyum bilgisi olan var mi?

    Özel detaylara girmeden nedenini söyleyebilir misiniz. Eksiler neler?


  • @tanti kanadada akrabam cok var abd de ise hic yok ondan dolayi


  • @mansfield1 Kanada Göçmenliği içinde söyledi:

    @tanti kanadada akrabam cok var abd de ise hic yok ondan dolayi

    Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mansfield1 Kanada Göçmenliği içinde söyledi:

    merhabalar benim greencardim var ama kanadada yasamak istiyorum kanadaya gidip iltica basvurusunda bulunabiliyormuyum bilgisi olan var mi?

    Iltica basvurusunu sadece sosyal nedenlerle yapamazsiniz. Hukumet ya da devlet tarafindan ayrimciliga ugradiniz mi? Hayati tehlikeniz var mi? Bu gibi sorularin cevabi evet ise iltica talebinde bulunabilirsiniz.

    ABD hukumeti size kotu sekilde davranmadiysa, Kanada hukumeti sizce iltica basvurunuzu kabul eder mi?


  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mansfield1 Kanada Göçmenliği içinde söyledi:

    @crazycells daha 3 gun once giris yaptim Abd ye kanada hukumeti benim Abd de oturumumun onduğunu gorebiliyomu ki yani pasaportuda gostermesem?

    Bu tur resmi basvurularda yalan soylemenizi veya bilgi saklamanizi tavsiye etmem.


  • Merhabalar arkadaşlar,
    Benim bir sorum olacaktı. Malum Greencard'ta 8. kez patladık. Artık açıkçası benim bu konudan umudum kalmadı.
    Bununla beraber Kanada'dan bazı okullara doktora başvurusunda bulunmuştum; bunlardan 1'inde yedek listedeyim; ötekinden ise 1 aylık bir araştırmacı pozisyonu koparabildim.
    Şu anda yedek olduğum okul yokmuş gibi hareket ediyoruz ve eşimle birlikte bu 1 aylık pozisyondan kalıcı bir oturum çıkartabilir miyiz diye düşünüyoruz.
    Şu an aklımıza, oradayken post-doc'a başvurmak (Türkiye'deki doktoram bitmek üzere) ve yine oradayken üniversitelerin 1 yıllık graduate certificate programları var; bunlardan postgraduate working permit veren bir okula başvurmak var.( İkinci seçenek büyük oranda yatırımızı yiyecek. Fakat yine de denenebilir bir yol olarak görüyoruz.)Bunlar dışında oradayken işimize yarayabilecek bir yol yöntem var mıdır?
    Bu konuda bilgisi olan, Kanada sınırları içerisindeyken kolay oturum almak için fikri olan varsa ve yönümüzü bulmamız adına yardımcı olabilirse çok minnettar kalırız...


  • Herkese Selamlar.
    Green Card lotosu hayal gibi gelen arkadaşlar için Kanada seçeneği ciddi olarak düşünülmesi gereken alternatif bence.
    Ben Kanada için araştırmalarıma devam ediyorum. Kanada'da daimi oturma izni için garanti sayılan bir yol var. Ontario Eyaletinde master Yapmak.
    Bir düşünün isterseniz.


  • OINP Masters Graduate Stream
    Bir Ontario üniversitesinden yüksek lisans derecesine sahipseniz, Ontario’da daimi ikamet için nasıl aday gösterileceğini öğrenin.
    Bir Ontario yüksek lisans derecesi ile uluslararası mezunlara Ontario'da sürekli yaşamak ve çalışmak için başvuru yapma imkanı sunar.

    Aşağıdaki sekiz kategorideki tüm kriterleri karşılıyorsanız başvurabilirsiniz. Başvurmak için bir iş teklifine ihtiyacınız yok.

    1. Eğitim
      Kalifiye olmak için, yüksek lisans derecesi almak için gerekli şartları tamamlamış olmanız gerekir. Bunun anlamı: tam zamanlı en az bir akademik yıl (akademik yıl boyunca haftada en az 15 saat eğitim) derece Ontario'daki uygun bir üniversitedendir (aşağıdaki uygun Ontario üniversitelerinin listesine bakınız) Başvurunuz sırasında öğrenci olarak kayıt yaptırdıysanız, aşağıdaki şartlara uymazsınız: Ontario’da düzenlenmiş bir meslekte lisanslı olması gereken şartları yerine getirmek amacıyla veya ayrıca Ontario'da tam gün çalışıyorsunuz Master derecenizi aldıktan sonra kendi ülkenize geri dönmenizi gerektiren bir burs, hibe veya burs aldıysanız hak kazanmazsınız. Sadece bu taahhütleri yerine getirdikten sonra başvurabilir ve Ontario'da yaşama niyetini gösterebilirsiniz.

    2. Dil
      Kanada Dili Benchmark (CLB) 7 veya daha yüksek bir seviyede İngilizce veya Fransızca anlayabilmeli, okuyabilmeli, yazabilmeli ve konuşabilmelisiniz. Zorunlu dil becerilerine sahip olduğunuzu kanıtlamak için, başvurunuzu bu akıma göndermeden önce onaylı bir İngilizce veya Fransızca dil sınavına girmelisiniz. Başvurunuzu sunarken, test iki yıldan daha eski olmamalıdır. İngilizce sınavları için kabul ediyoruz: Uluslararası İngilizce Dil Testi (IELTS) (Sadece Genel Eğitim testi) Kanada İngilizcesi Dil Yeterlilik Endeksi Programı (CELPIP) (Sadece genel test) Fransızca sınavları için kabul ediyoruz: Test değeri, Kanada (TEF) Fransa'da (Kanada) testi.

    3. Ontario’da ikamet
      Başvurmadan önce son iki yılda Ontario’da yasal olarak en az bir yıl yaşamış olmalısınız.

    4. İskân fonları
      Kanada'ya yerleşirken kendinizi ve bağımlı aile üyelerinizi desteklemek için yeterli paraya sahip olmalısınız. Bu gereksinimi, aşağıdakilerden herhangi birinin veya bunların bir kombinasyonu ile karşılayabilirsiniz: banka hesap özetlerinde listelenen bakiyenin gösterdiği gibi fonlar veya kilitlenmemiş mevduatlar, sabit vadeli mevduatlar.

    5. Ontario'da yaşama niyeti
      Kalıcı oturma izni aldıktan sonra Ontario'da yaşayıp çalışmayı planlamalısınız. Bunu, Ontario ile olan bağlarınızı inceleyerek belirliyoruz; Ontario’da çalışmak veya çalışmak iş teklifi almak veya iş başvurusu yapmak / iş görüşmesi yapmak ders çalışıyor gönüllü finansal kiralama veya mülkiyete sahip olma ziyaret profesyonel ağlara ve bağlı kuruluşlara, aile bağlarına veya sosyal veya kişisel ilişkilere sahip olmak.

    6. Başvuru sırasındaki ikamet
      Başvurunuzda, şunlardan biri olmalısınız:
      Ontario'da yasal statüde yaşamak (çalışma izni, çalışma izni, ziyaretçi kaydı)
      Kanada dışında yaşamak
      Başvuru yaptığınız tarihte, Kanada dışındaki bir eyalette veya bölgede Kanada dışında Ontario'da yaşıyorsanız, kalifiye değilsiniz.

    7. Kanada’daki yasal durum (varsa)
      Kanada içinden başvuruyorsanız, başvuru yaptığınız tarihte yasal statünüz (bir ziyaretçi kaydı, çalışma izni veya çalışma izni) olmalı ve aday statüsüne kadar bu statüyü korumalısınız.

    8. Başvuru süresi
      Yüksek lisans derecenizi almak için gerekli şartları tamamladıktan sonra iki yıl içinde başvurunuzu sunmalısınız. Bu, derecenizdeki tarihin OINP başvuru teslim tarihinizden sonra iki yıl içinde olması gerektiği anlamına gelir. Örneğin, dereceniz 1 Haziran 2017 tarihliyse, 1 Haziran 2019’dan önce bu akıma başvurmanız gerekir. Henüz dereceniz yoksa, derecenizin ne zaman verileceğini belirten üniversitenizdeki resmi yazıdaki tarihi kullanın.
      (Önemli: Başvurunuzu göndermeden önce yüksek lisans derecenizi tamamlamış olmanız gerekir.)


  • Arkadaşlar selamlar,
    Benim nacizane 1 sorum daha olacaktı, bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim. Yukarıdaki gönderide bahsettiğim üzere Eylül ayında Kanada'ya gideceğim bir aksilik olmazsa (Bu arada sürem 3 aya çıktı.) Şimdi ben visiting student pozisyonunda gidiyorum, ancak yine de study permit'e başvuruyorum (konsolosluğun web sitesinde öneriliyor), sonrasında da vizeye başvuracağız eşimle... Biz şu anda arabamızı satıyoruz ancak henüz satılmadığı için oradan gelecek parayı gösteremiyoruz... Eşimin hesabında biriktirdiğimiz para+benim 3 ay boyunca maaşım yatmaya devam edecek 10.000 dolara yakın bir paramız var totalde orada harcamak için. Okula tuition ödemeyeceğim; sadece eşimle sigorta ücretlerimiz vs. 400 dolar bir harcamamız olacak gerisi yaşam masraflarımız... İnternette baya araştırdım ancak bulamadım; eşimin hesabındaki para yıllardır birikiyor; benim hesabım ise biraz dalgalı. o yüzden maddi kaynak olarak onun hesabını göstermek istiyoruz bu mümkün mü? bir de araba, ev, vs. var bunları kaynak olarak gösterebiliyor muyuz? şimdiden teşekkürler...

  • ⭐⭐ Yasaklı

    hem kendinizinkini hem eşinizinkini gösterin bence.10 bin dolar yeterli bir para ben öyle aldım


  • Merhaba,

    Başvuru belgelerinden biri olan adli sicil belgesinin yurt dışındaki bir ülkede 6 aydan fazla yaşandıysa ordan da alınması gerekiyormuş. Almanya'dan adli sicil belgesi nasıl alnır bilgisi olan var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Betül-Top, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği

    Merhaba,

    Başvuru belgelerinden biri olan adli sicil belgesinin yurt dışındaki bir ülkede 6 aydan fazla yaşandıysa ordan da alınması gerekiyormuş. Almanya'dan adli sicil belgesi nasıl alnır bilgisi olan var mı?

    Su konudan inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak


  • Bu hafta sonu 3-4 gun için Kanadaya Montreale geçtik . mil den km ye döndük ama ağırlık hala pound 🙂 .
    Montreal çok güzel tam yaşanacak hareketli düzgün ve kaliteli ve Avrupai bir şehir küçük Fransa, insanları da Avrupalı gibi . İstanbullu olarak NJden oraya gidince ohh be dünya varmış diyor insan İstanbul özleminizi giderebileceğiniz bir yer. Tabi kışları bilemiyorum yorum yapamayacağım 🙂 . Yazın heryerde bir etkinlik var ortadaki adada iki adet konser vardı tüm gençlik ve montreal orada sanırsınız ama Montrealin içi de hala kalabalık ve eğlenceli idi , her milletten insan görebilirsiniz. Kış soğuğu olmasa ABD yerine Montreal de yaşamayı tercih ederdik ailecek eşim ve küçük kızımda bayıldı Montreale.
    Bu arada eklemeden gecemeyeceğim burası bir Lgbt şehri, heryerde Lgbt bayrakları var HSBC bank bile on camlarını Lgbt bayrağına boyamıştı.


  • Dün itibari ile 10 senelik multiple entry vizemi aldım. Acayip stresli bir süreç geçirdik. Eylül birden itibaren 3 aylığına Kanada'da olacağım. Bu sefer için herhangi bir şey çıkaramasam da git-gel yapmak için pek çok fırsatım olacak; en azından artık vize derdimiz kalmadı. Bir fırsat yaratabilirsek tek yapmamız gereken uçak bileti parasını ayarlamak olacak... Umarım hayal ettiğimiz gibi, güzel günlere kapı açar...
    Bu arada vize süreci ile ilgili olarak sorusu olan olursa; kendi başımızdan geçenler bağlamında elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @academicus, içinde söyledi: Kanada Göçmenliği

    Dün itibari ile 10 senelik multiple entry vizemi aldım. Acayip stresli bir süreç geçirdik. Eylül birden itibaren 3 aylığına Kanada'da olacağım. Bu sefer için herhangi bir şey çıkaramasam da git-gel yapmak için pek çok fırsatım olacak; en azından artık vize derdimiz kalmadı. Bir fırsat yaratabilirsek tek yapmamız gereken uçak bileti parasını ayarlamak olacak... Umarım hayal ettiğimiz gibi, güzel günlere kapı açar...
    Bu arada vize süreci ile ilgili olarak sorusu olan olursa; kendi başımızdan geçenler bağlamında elimden geldiğince yanıtlamaya çalışırım...

    Hayirli olsun 🙂
    Musait oldugunuzda bu bolumde ayri bir baslik acarak deneyimlerinizi genel olarak aktarirsaniz harika olur aslinda, pek cok kisiye katkisi olur 🙂

    https://yesilkartforum.com/forum/category/121/kanada

    Elinize saglik.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum