ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak
-
@crazycells Chicago ya gonderilen dosyalara Vermont Service Center mi bakiyor?
-
@bjkamil3365 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells Chicago ya gonderilen dosyalara Vermont Service Center mi bakiyor?
Hayir, o sekilde genelleyemiyorsunuz. Hangi eyalettesiniz, hangi basvuruyu yapiyorsunuz vs. bu tur bilgiler hangi Service Center'in dosyanizi isledigini belirliyor.
-
Ben floridada yasiyorum belgeleri Chicago’ya gonderdim, linkini attiginiz siteden I-130 icin baktigim zaman Florida ya da Chicago ile ilgili bi center yok. Hangi center benim dosyama bakiyor nasil ogrenebilirim?
-
@bjkamil3365 ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Ben floridada yasiyorum belgeleri Chicago’ya gonderdim, linkini attiginiz siteden I-130 icin baktigim zaman Florida ya da Chicago ile ilgili bi center yok. Hangi center benim dosyama bakiyor nasil ogrenebilirim?
Google ya da USCIS'in kendi sitesinden arastirin isterseniz. Service Center'larin direkt bilgilerine ulasirsaniz, hangi eyaletlerdeki hangi formlari degerlendirdiklerini ogrenebilirsiniz sanirim.
-
@crazycells ben floridadan basvuruyorum ama dosyayi chicagoya gonderdim. Nereyi baz almam gerekir florida mi chicago mu?
-
Bu ileti silindi! -
@crazycells ben floridadan basvuruyorum ama dosyayi chicagoya gonderdim. Nereyi baz almam gerekir florida mi chicago mu?
Sordugunuz soruya gore degisir, eger hangi eyalette yasadiginizi soruyorsa cevabi Florida olacak.
-
@burakpesen ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhabalar , @crazycells bey,
Benim size sorum su; 90 gunden once evlenir ve visa fraud durumuna dusmek garanti mi? Vede eger dusersek bizi turkiyeye geri mi gonderiyorlar yoksa hala evliligimiz kabul edilip islem devam exiyormu? TesekkrlerEvlilik 90 gunden once olursa ve evlilik uzerinden Green Card basvurusu yaparsaniz o durumda dosya otomatik olarak ekstra incelemeye tabi tutulacaktir diye dusunuyorum. Bu, direkt bir red sebebi degil tabii ki ama USCIS gorevlisi neden 90 gun icinde hizlica evlendiniz, acaba evliliginiz gercek mi diye dosyanizi cok daha ayrintili inceleyecektir. Merak etmeyin, visa fraud yapmadiginiz surece visa fraud durumuna dusmezsiniz :slight_smile: Eger olaylar dogal seyrinde gerceklesmisse ve hicbir basvuruyu sistemi kotuye kullanarak yapmadiysaniz o durumda endiselenmeniz gereken bir durum yok.
Sizin durumunuzda onemli olan 'ne oldu da hizlica evlendiniz, makul bir nedeniniz var mi, bunu onceden biliyor muydunuz yoksa ani mi gerceklesti, daha once bu konuda yalan soyleyerek mi vize aldiniz ve ABD'ye girdiniz' gibi konular...
-
@crazycells merhaba bir bilgi için rahatsız ettim W2 ve 1099 formlar hakkında mutlaka bilginiz vardır benim yardıma ihtiyacım 1099 hakkında bir bilgi aldım ne kadar doğru olduğunu size danışmak istedim amerikada evli olan biri eşine bir türlü sponsor olamıyordu ve sponsorda bulamamış son 3 senenin vergisini verememiş en son 2018 yılında 1099 doldurmup eksik olan parayı da yatırıp 1 yıllık 1099 ile eşine sponsor da destek olmuş bu ne kadar doğru böyle bir durum söz konusu olabilirmi ? ben sponsor bulmak da diğer arkadaşlar gibi zor durumdayım çok zor bir süreç bilgi ve yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler
-
Bu ileti silindi! -
@hüseyin ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells merhaba bir bilgi için rahatsız ettim W2 ve 1099 formlar hakkında mutlaka bilginiz vardır benim yardıma ihtiyacım 1099 hakkında bir bilgi aldım ne kadar doğru olduğunu size danışmak istedim amerikada evli olan biri eşine bir türlü sponsor olamıyordu ve sponsorda bulamamış son 3 senenin vergisini verememiş en son 2018 yılında 1099 doldurmup eksik olan parayı da yatırıp 1 yıllık 1099 ile eşine sponsor da destek olmuş bu ne kadar doğru böyle bir durum söz konusu olabilirmi ? ben sponsor bulmak da diğer arkadaşlar gibi zor durumdayım çok zor bir süreç bilgi ve yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler
1099 sizin doldurdugunuz bir form degil bildigim kadariyla, is yerinden aldiginiz bir form. Maalesef dediginiz kisinin ne yaptigini anlayamadim. Suradaki konuyu okuyun isterseniz, konsoloslugun neleri kabul edecegi konuya aktarilmis:
Sizinki gibi durumlarda en cok isinize yarayacak yontem, baska bir yardimci sponsor bulmak olur.
-
@burakpesen ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhabalar @crazycells bey,
Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim, kisaca kendi durumunu bahsedeyim tecrubenizle yorumlarsaniz sevinirim.
Ben amerikada 1 yil yasadim ve iliskim 1 yildir deam ediyor. Kiz arkadasim istanbula geldi ailemle arkadasimla tabisti zaten resimlerimiz konusmalarimiz herseyimiz dogal ve hicbi yalanimiz yok. Ekstra incelemeye dusse bile sikintisiz cikariz diye tahmin ediyorum. Ben turist vizemle gelicem, ama gezicem olarak gelicegim. . Ama 90 gun beklemeden evlenmek istiyorum cunku zaman harcamak=para harcamak diye dusunuyorum . Sizce durum kritik mi ?:) visa fraud olurmuyum ,
Tesekkur ederim90 gun beklemenizi tavsiye ederim :slight_smile: , sizinki gibi durumlarda acik acik B1/B2 ile evlenmek icin ABD'ye girmis olmamaniz en dogrusu olur. Ama 90 gunu beklemeseniz de, cok fazla soru sorulsa da bir sekilde alirsiniz diye dusunuyorum, cunku iliskiniz ve evliliginiz gercek, gocmen olma amaciyla evlenmiyorsunuz. Yine de en dogrusu ve garantisi oldugu icin o sekilde yonlendirmeyi tercih ederim :slight_smile: Tabii ki ne yapacaginiz size kalmis.
-
@burakpesen @crazycells arkadaşlar merhaba k1 vizesi ile abd giriş yaptım evlendim .
1 ı485 formu dışında başka form dolduracakmıyız ?
2 travel numarası pasaport numarasını yazdık doğrumu ?
3 ı485 formunda part ikideki soru: Are you applying for adjustment Based on the ımmıgratıon and nationality act (ına) seçtion 245(i)? Yes yada no şıkları var hangisi ? -
@özgür ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@burakpesen @crazycells arkadaşlar merhaba k1 vizesi ile abd giriş yaptım evlendim .
1 ı485 formu dışında başka form dolduracakmıyız ?
2 travel numarası pasaport numarasını yazdık doğrumu ?
3 ı485 formunda part ikideki soru: Are you applying for adjustment Based on the ımmıgratıon and nationality act (ına) seçtion 245(i)? Yes yada no şıkları var hangisi ?Evet, calisma izni icin de form doldurun, su konuyu takip etmelisiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak2.soruda tam olarak ne soruyor? Ingilizcesini yazabilir misiniz? Travel number mi diyor?
3.soruda bahsedilen yasa sizin durumunuza uygun degil. No demelisiniz.
https://www.uscis.gov/ilink/docView/AFM/HTML/AFM/0-0-0-1/0-0-0-8624/0-0-0-9232.html -
Crazycells Merhaba;
Parmak izinden sonra 5 ay gecti ve uscis sitesine receipt numarami yazdigimda 8 nisan itibariyle ''Case is Ready to Be Scheduled for An Interview'' diye bir aciklama yaziyor. Ama benim elime ulasan herhangi bir zarf yok. Calisma izni ya da travel dokumanla ilgili hic bir bildirim de almadim. Yapmam gereken nedir tavsiye verirseniz sevinirim! -
@crazycells travel document number used at last arrival Hangi numara ?
- priority date from underlying petition (if any)
Hangi tarih yazayım?
-
@santacruz ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Crazycells Merhaba;
Parmak izinden sonra 5 ay gecti ve uscis sitesine receipt numarami yazdigimda 8 nisan itibariyle ''Case is Ready to Be Scheduled for An Interview'' diye bir aciklama yaziyor. Ama benim elime ulasan herhangi bir zarf yok. Calisma izni ya da travel dokumanla ilgili hic bir bildirim de almadim. Yapmam gereken nedir tavsiye verirseniz sevinirim!Su an sadece beklemelisiniz, yapacaginiz bir sey yok.
-
@özgür ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
@crazycells travel document number used at last arrival Hangi numara ?
Hangi tarih yazayım?
Pasaport numarasindan bahsediyor.
K1'lerde priority date yok, yazmaniza gerek yok.
Bu arada bu baslik tam olarak sizin konunuz degil, AOS konusunu kullanmaniz daha uygun olur.
-
Merhaba
Benim bi sorum olucak. Ben buraya work and travel ile geldim ve 4 ay sonra evlendim. 5 aydır evliyiz ve evrak işlemleri hala devam ediyo. İlk geldiğim social securty number vermişlerdi ben onunla çalışabilir miyim çalışma iznim gelmeden? Bi arkadaşım yapabilirsin dedi ama emin olmak istedim. Yani o numara hala benim mi? -
@basaklll ABD Vatandasi ile Amerika'da evlenip Green Card almak içinde söyledi:
Merhaba
Benim bi sorum olucak. Ben buraya work and travel ile geldim ve 4 ay sonra evlendim. 5 aydır evliyiz ve evrak işlemleri hala devam ediyo. İlk geldiğim social securty number vermişlerdi ben onunla çalışabilir miyim çalışma iznim gelmeden? Bi arkadaşım yapabilirsin dedi ama emin olmak istedim. Yani o numara hala benim mi?Numara size ait hala. J1 statusu devam ediyorsa calisabilirsiniz, devam etmiyorsa EAD gelene kadar beklemelisiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
22
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum