Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 516.0k 770

• bravist said:

Merhaba, Amerika'da green card teslimi için adres bulmakta zorlanıyorum (birkaç kişiye mail attım uzaktan tanıdık birisiyle görüştüm), sanırım sorumluluk almaktan aşırı çekiniyorlar.

Araştırdığım kadarıyla digital posta adresi (kutusu) kiralayan firmalar varmış (anytime mailbox, ipostal1, postscan mail). Bunlardan abonelik alsam olur mu, daha önce bu hizmetlerden faydalanan oldu mu?

Adres konusunda başka nasıl bir çözüm bulabilirim?

Arkadaşlar merhaba, adres arayışım halen devam ediyor. Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• sbkandemir Dorcas International Institute of Rhode Island v. USCIS (No. 1:26-cv-00132, D.R.I.) araştırabilirsiniz. Haziran ilk haftası içinde karar çıkmıştı ama tam tarihini hatırlamıyorum.

• @ReLoad eski mesajlara bakın, profilinizi transfer etmeniz gerektiği ve nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı bilgiler onlarca defa paylaşıldı

• @Mert.A HK olarak açtığınız hesaba giriş yapıyorsunuz. Sonrasında ticket açıp profilinizin TR ye taşınmasını istiyorsunuz. Dosyanıza dahil kişilerin pasaport görüntüleri ve randevu mektubunuzun resmi gönderiyorsunuz. Max 3-4 gün içinde taşıyorlar ama size geri dönüş olmuyor. Aynı sistem içinde kendiniz kontrol ediyorsunuz

• @elbruz bu işlemleri DS-260 doldururken girdiğimiz pasaport bilgileri ile mi yapmamız lazım, yoksa geçen ay yenilediğimiz yeni pasaport bilgileri ile mi?

• @Fatih-Yalçın-0 güvenliğiniz ve gerçek kişi kontrolü amacı ile profil bilgilerinizin uyumuna bakıyorlar. DS260 önemli değil. Ustraveldocs profilinizi oluştururken hangi pasaportun bilgisini girdiyseniz o

• Herkese merhaba,
    Montreal Konsolosluğu’ndan uzun süredir mülakat tarihi alamadığım için kendilerine e‑posta gönderdim ve aşağıdaki yanıtı aldım.
    Oysa 13 Ocak’ta KCC ile görüştüklerinde, Kanada’da geçici oturumum olduğu için mülakatı Montreal’de almak istediğimi belirtmiş ve KCC de bunu onaylayan bir dönüş yapmıştı.

Bu nedenle hem Montreal’e hem de KCC’ye durumu açıklayan yeni e‑postalar gönderdim. Yanıtlarını bekliyorum.Montreal.png

KCC.png

• Arkadaşlar merhaba hong kong a çin aktarmalı giden var mı sıkıntı yaşar mıyım aktarmada

• @Emirhan-1 çin aktarması yaparken türkler için transit vize istenmiyor (ancak bu bazı havaalanları için geçerli konsolosluk sayfasından havaalanı listesini kontrol edersiniz bilet almadan), uçuşlarınızın çinde aynı havaalanında olmasına dikkat edin çünkü başka havaalanına gidip aktarma yapmanıza izin verilmez, son olarak TR-çin ve çin&hk biletlerinizin bağlantılı uçuş olması gerek bilet alırken dikkat edin çünkü transfer alanından çıkmamak gerekiyor. Bunlara dikkat edilirse sorun olacağını sanmıyorum yakında çin aktarmalı kore uçuşum var bunlara dikkat ederek bilet aldım umarım faydası olur

• @Emirhan-1 ek olarak havaalanında kalacağınız süreye göre transit vize için 24 saat sınırı olabilir onu da kontrol edin mutlaka

• @Emirhan-1 aktarmalı size tavsiyem Rus Aeroflot uçağıyla aktarmalı daha mantıklı ben öyle gittim geldim bir sıkıntı çıkmadı

• Bu ileti silindi!

• @Emirhan-1 Merhaba, biz de Hong Kong DV mülakatı için Air China ile İstanbul–Pekin–Hong Kong bileti aldık. Gidiş ve dönüşte aktarmamız Pekin Başkent Havalimanı Terminal 3'te ve tek rezervasyon olduğu için bagajı yeniden teslim etmemiz gerekmiyor. Araştırdığımız kadarıyla aynı havalimanında bağlantılı uçuş olduğu sürece transit vize gerekmiyor. Umarım biz de sorunsuz geçeriz. Deneyimi olan başka arkadaşlar varsa paylaşırsa çok seviniriz. 😊

• @elbruz said:

@ReLoad eski mesajlara bakın, profilinizi transfer etmeniz gerektiği ve nasıl yapılacağı ile ilgili detaylı bilgiler onlarca defa paylaşıldı

Gözden kaçırmış olmalıyım, kontrol edeyim teşekkürler.

• Merhaba son bültenle beraber numaram büyük ihtimalle current olucak. Dosyamı en son Haziran ayında Bangkok'a taşımıştım. Hala orada oldugunu sanıyorum. Pause kararının kalkacağını düşünmüyorum pek o sebeple o kadar masraf yapıp oraya gitme isteğim yok. Dosyamı Ankara'ya aldırmam mantıklı olur mu sizce? Birde numaram current olunca yapmam gereken bir şeyler var mı? Teşekkürler.

• @ka.glnn Mevcut durumda mulakatini alip dosyasini tasiyan bazi arkadaslarimiz Ankara'dan mulakat alamadilar. Bu durumda kalmaniz olasiliklar arasinda. Kararinizi iyice dusunun. Cunku durdurmanin kaldirilmasi gerceklesirse elinizde bir sans daha olmayacak.

• @ReLoad Size Ankara'dan 2 defa dönüş yapılmadıktan sonra, KCC ye mail attığınızda, mülakatınızın Ankara'da belirtilen tarihte olacağı maili sadece KCC'den geldi dimi? Yani KCC'den gelen cevaptan sonra, Ankara da mülakatınızı confirm eden başka bir mail gönderdi mi Ankara'da ilgili tarihte görüşmenin gerçekleşeceğine dair?

• Mülakat tarihi alınmadan ustraveldocs.com sayfasından ilerlenip en sonunda case number girildiğinde Transaction Complete sayfası gelebilir mi UID ve Barkod bilgisiyle beraber? Bangkok'ta mülakat tarihi alıp Ankara'ya taşıdıktan sonra case imi, Ankara kota olmadığını belirten (current olmama rağmen olmadığımı iddia eden) bir mail atmıştı. Üstüne KCC ye sorduğumdaysa Ankara'da Agustos ayı icin mulakatımın set edildigi mailini almıştım. 1 hafta Ankara'dan confirmation maili bekledim ancak gelmedi. Bugün Ankara'ya, KCC'nin mülakat tarihimi ve lokasyonumu belirttiği cevabı ekleyerek, confirm edip etmediklerine dair 2. bir (M99) mail gönderdim fakat zaten Ankara'dan cevap alamamıştım 10 gün önce gönderdiğim, aslında current olduğumu belirttiğim ilk mail için de. Cevap beklemeden KCC'den gelen maili baz alarak ustraveldocs.com üzerinden sanki randevum varmış (Ankara confirm etmiş) gibi devam ettirdim ve en sonda case numberımı da girince "Transaction Complete" belgesinde barkodlu UID dosyamı aldım ve kaydettim. Ancak mülakat tarihi saati bilgisi bu belgede yazmamakta. Eğer mülakatım set edilmemiş olsaydı transaction complete sayfası gelip UID barkodu numarası alabilir miydim? Yani bu belge mülakatımın set edildiğine dair bir kanıt olabilir mi? KCC'nin mülakatınız xx Agustosta Ankara'dadır cevabını güçlendirir mi yoksa Ankara'dan her halukarda confirmation almalı mıyım transaction complete formumun ve UID ve barkodumun geçerli olabilmesi için?

• vize tipli ya da travel purpose lu olan soruyu ANK2 seçtim forumda öyle tavsiye edildiği için ama ANK1 de seçilebilirdi sanırım acaba ondan mı barkodu alabildim emin olamadım. ceac sayfasından DS-260 formuma gidince ise IV Application klasik Completed gözüküyor ama IV Fee ve Civil Documents N/A gözükmekte hala o yüzden de mülakat confirm edilmedi diye düşündürüyor tabii ve fee paymentta gerçekleştirilmiyor aynı sayfaya yönlendiriyor... Direkt konsolosluğa attığım M99 maillerine dönüş alamadığım için ustraveldocs.com üzerinden case açsam, yani requestte bulunsam Ankara ile mi temas etmiş olurum oradan mülakat tarihimi confirm ettirebilir miyim? şu aşamada yukarıda sormuş olduğum barkod alabilme halim mülakatımın onaylandığının garantisini vermiyor diye anlıyorum başvurumdaki fee ödeme ve belge yükleme seçeneklerim aktifleşmediği için...

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k