Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan bende çok kararsız kalmıştım. Bu yazıya benzer bi yazınızı okumuştum. Bu yüzden de davaya katılmadım.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ramazan-Apak tamamen sizin takdiriniz.
    ben sadece abd başkanının koyduğu bir yasağı, sırf 500$ verdi diye bir / bir kaç davacı için trump yanlısı bir yargıcın kaldıracağına inanmadığım için bunları yazıyorum.

bu yasak belirli bir vize türüne ve belirli ulkelere getirildi.
    mahkemeden çıkacak olumlu bir sonuçta kalkacak yasak, sadece 500$ peşinat verenler için kalkacak iddiası çok gerçekçi değil. dava PI olarak açılmış bile olsa.

kaldı ki peşine aynı iddia ile grup davası açıyor avukatlar.. bunu PI talebi olan davacıları nasıl kabul etti anlamak mümkün değil.

aynısını DV2021 davasında da yaptı curtis. günlerce, saatlerce toplantı yaptık, yapma bizi yani PI talebi olanları kötü etkileyecek diye ama dinlemedi. çünkü $ daha çekici geldi, çünkü derdi dava kazanmak değil para kazanmaktı. sonuçta davalar konsolide edildi ve ne PI ne de grup davasından olumlu sonuç çıkmadı. kimse anlamadı vizesini.

benim hukuk bilgim yok başkaları gibi, hatta benim bilgim de yok. sadece yaşadıklarımı yazıyorum, hepsi bu.

• @gucarslan bence de. Sonuçta abd yasalarının bize tanıdığı kazanılmış bi hak var. Mahkeme bu hakkı herkese verecektir. Sadece davacılara verirse oradan hukuksuzluk doğar. Böyle düşündüğüm için katılmadım. Ve Avukatın bir davası sonuçlanmadan aynı konu üzerine aynı avukatın ikinci bi dava açması saçma geldi. Burda daha fazla para kazanmak ister gibi. Türk bi avukatın yayınını izlemiştim. O da tamamen para odaklı konuşuyordu. Ve Amerikalı avukatlardan da ücreti yüksekti.

• @gucarslan Aslında en başından itibaren deneyimlerinizi bizimle paylaşmış olsaydınız kimse belirsizlik içinde kalmazdı. Bu süreçte yanlış olduğunu düşündüğüm tek nokta, burada oluşan beyin fırtınası ortamının kısıtlanmasıydı. Bildiklerinizi ve fikirlerinizi paylaşmanız herkes için yeterli olabilirdi. Sonuçta kararı yine bireyler kendisi verecekti. Ancak iletiler silindikçe insanlar da konuşmamayı tercih etti. Belki de bir çıkış yolu olarak görülen bazı seçenekler var ama bunlar sağlıklı şekilde tartışılamıyor. Diyelim ki davacıların fayda sağlayacağı bir karar çıktı. Böyle bir senaryoda, bilgi paylaşımı olmadığı için 500$ ücreti ödeyebilecek bazı kişilerin hak kaybı yaşadığını düşünmesi üzücü olmaz mı? Kısacası, bu konunun neden bu kadar kısıtlandığını anlamlandıramıyorum. Sonuçta forumdaki herkes destek amacıyla bilgi paylaşıyor. Bu sürecin forumda doğru yönetilmediğini düşünüyorum.

Ek olarak, birileri o 500$'ı vermezse nasıl dava açılacak. Gökten bir karar çıkıp mı süreç açılacak? Hepiniz seviliyorsunuz dostlar, iyi forumlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertcank34

Gökten bir karar çıkıp mı süreç açılacak?

probono davası açan avukatlık bürolarını burada paylaştım, onlar hiçbir ücret talep etmeden sadece fayda sağlaması için dava açtı.
    eski iletilerimi okusaydınız bu başlıkta hem bunu, hem de defaatle paylaştığım fikirlerimi göreblirdiniz.

bu sayede

Aslında en başından itibaren deneyimlerinizi bizimle paylaşmış olsaydınız

ifadenizin ne kadar temelsiz olduğunu görürdünüz.

• hala mail mülakat alan yok mu? Ankara olup da hiç bir konsolosluktan taşımadan direk olarak mülakat alan yok mu?

• @gucarslan Bence siz ne demek istediğimi gayet iyi anladınız. Polemik yaratma gibi bir amacım yok. Forumda tartışma konusu olarak "dava" terimi Mart ayından beri çok yetersiz. Gündemde olmayan bir başlık. Konu forumda güncel olmazsa insanlar gözden kaçırabilir.

Dediğiniz konuyla ilgili olarakta ben hukuk ile ilgili detaylara hakim değilim. Bahsettiğiniz o dava türünü ilk defa duydum. Mevcutta bahsettiğiniz türde dava açılmış mı hiç? Bunu nereden takip edebilirim? Benim bildiğim mevcutta DV ile ilgili 2 dava var. Şimdi bunu da kendim araştırmam gerekirse forumun varlığı amacına biraz hizmet etmemiş olacak.

• @Serapp henüz Ankara'dan mülakat ile ilgili mail almadım. imzamdaki tarih bangkoktan verilen.

• @goe Bizde almadık sadece taşıma yaprak önümüze geçenlere mail geliyor maalesef.
    kaç gün oldu bir ses yok. İkinci olarak Dava ile ilgili genel yorumum sadece davacılara yönelik bir durum olacağını zannetmiyorum. süreç bir kişiye açılmışsa dünya geneli hukuk sistemine göre herkese açılır. burada tek fark şu olur eğer dava süreç sonuna sarkar veyahut son anlarda olumlu olarak karara bağlanırsa. davaya başvuranların haklarını saklı bırakırlar. Onların dava süreci, hakları dolmadan, önceden başladığı için eylül ayı bitse bile davayı kazanmaları durumunda vizelerine onay verilebilecektir. Bu tamamen kendi yorumumdur olması gerekende budur.
    Ama ülkenin ve dünyanın hukuksal olarak durumunu gördüğümüz için (şahsi yorumum salladım gibi düşünün) olumsuz olacağını düşünüyorum. Lütfen herhangi bir karar mekanizmanızda benim yorumumu dikkate almayın. Yeteri kadar sancılı bir süreç geçiriyorsunuz.

Tek temennimin kardeşimin mülakat maili alması ve Talihli tüm arkadaşların hiç bir şeye gerek kalmadan vizelerinin onaylanması. Herşey Gönlünüzce olsun.

• Ben herkesin vizesini almasını istiyorum. Hepimiz çok emek verdik. Ama davalar hakkında yorum yapacaksak, ben dava sonucu olumlu olsa ve mali yıl bitmeden karar çıksa bile sadece davacıları kapsayacağını düşünüyorum. Bu yönetim davacılar kapsamında açılan bir davayı kaybedip o zaman herkese pause kaldıralım diyeceğe hiç benzemiyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Ozgeboran, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp henüz Ankara'dan mülakat ile ilgili mail almadım. imzamdaki tarih bangkoktan verilen.

Tamam o zaman Ankara mülakat verdikten sonra ustravel kaydını yapmalısınız.

• @Yusuf-Kaçar aşılar ile ilgili tam listeye aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Önce antikor testi yaptırın. Sağlık mülakatınızdan 1 hafta önce sağlık ocağı/hastanede aşılarınızı yaptırın. Aşıları yaptırdığınızda ilgili sağlık kurumu enabız a işler. Hepsi bitince bulunduğunuz yerdeki ilçe yada il sağlık müdürlüğüne giderek imzalı & kaşeli aşı belgesi isteyin. Sonra çevirisini yaptırın. Antikor enabızdan da ingilizce alabiliyorsunuz. Eğer dış lab da yapılıyorsa ingilizce olmaz, çeviri yaptırmanız lazım.

Antikor sonuçları ve aşı belgeniz orjinal ve çevirilerini hastanede sizden isteyecekler. Hazırda vesikalık yoksa hastanede 200 baht karşılığında çekilebilirsiniz.

Polio aşısı ülkemizde genelde çocuklar için kullanıldığından dolayı ağızdan (OPA) 2 doz olarak yapılıyor. Hastane kesinlikle kabul etmiyor. IPA bulabilirseniz yaptırın yoksa hastanede yapacaklar. Influenza olmazsa olmaz. Yaptırıp gidin, sadece bu aşı için 2000 baht alıyorlar.

Eğer (çocukluk dahil) zatürre geçmişiniz yada sigara vb dolayısı ile ciğerleriniz ile ilgili yara vb görüntü durumu varsa; sağlık randevunuzu vize mülakatından olabildiğince erken vakitte alın. Eğer bu risk var ise balgam testine kalma ihtimaliniz çok yüksek. Hastanede 2 panel doktor var. Eğer mümkünse dr wiwat tan uzak durun.

Hastanenin arka sokağında, arka girişin karşısında Furama Xclusive Hotel'de konaklayabilirsiniz. Kendi web sitesi dahil en uygun fiyat bulabileceğiniz platform üzerinden tercih edilebilir.Temiz ve konforlu bir otel. Ayrıca yürüyerek Nana bölgesi oldukça yakın. Sokakta çok yakın 2 adet 7Eleven da mevcut. İşleriniz için gideceğiniz binaya yürüyerek 5 dk da ulaşabiliyorsunuz.

Aklınıza takılan bir durum olursa özelden yazabilirsiniz.

• @Wolufu Malesef, hakimin vize rezerve etme gibi bir yetkisi yoktur, zaten anayasaya aykırıdır. Geçmişte 2021 davalarında hakim bu kararı vermiş. Trump gittikten sonra Biden yönetimi kararı veto ettirmiş. Yani Biden yönetiminin üst mahkemeye taşıyarak kaldırttığı bir kararı Trump yönetimi kabul edecek değil.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@mertcank34 forumun amacına ziyadesiyle uygun hizmet edip, davanın detayları uygun başlığa taşındı benim vasıtamla aylar öncesinde.
    siz de forumun varlığı amacına uygun olarak, yine forumun arama özelliğini kullanıp buna ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.

hem böylece en başından beri paylaştığım fikirlerimi görebilir ve beklentiniz olan bilgilere yine bu forum sayesinde ulaşabilirsiniz.
    bu sayede, mevcut davalardan önce hali hazırda pro-bono davası açılmış bir dava varken ücretli davaya neden gerek olduğunu / olmadığını kendiniz sogulayabilrisiniz.

kolaylıklar dilerim.

• @elbruz Çok teşekkür ederim sağolun 😊

• @Ramazan-Apak
    Merhaba, burada bir ayrim yapmak gerekiyor. Maalesef kazanildigini dusundugunuz hak, Amerika hukumeti tarafindan herhangi bir hak olarak kabul edilmiyor, ta ki gocmen vizenizle Amerika’ya ilk girisinizi basarili bir sekilde gerceklestirene kadar.

• @Scythep benim mesajımda da belirttiğim gibi normal hukuk ile günümüz hukuku arasındaki fark bahsettiğiniz durum işte. Herhangi bir ülkenin Anayasasında da belirttiğiniz gibi bir aykırılık yoktur. Genel olarak baktığınız da Hakkın Gaspı olayı vardır. Şuan bunu yaşıyorsunuz yaşıyoruz maalesef 😞

• Yetkili arkadaşlar bir şey sormak istiyorum kızım 1.sınıfa başlayacak vermek istediğimiz okulun adres durumundan dolayı kızımla benim ikametimizi annemin adrese taşımamız gerek bu durumu DS formunda düzeltmemiz gerekir mi yada bu şekilde gelirse mülakat tarihi gitsek sorun olur mu teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@nihal_porsuk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Yetkili arkadaşlar bir şey sormak istiyorum kızım 1.sınıfa başlayacak vermek istediğimiz okulun adres durumundan dolayı kızımla benim ikametimizi annemin adrese taşımamız gerek bu durumu DS formunda düzeltmemiz gerekir mi yada bu şekilde gelirse mülakat tarihi gitsek sorun olur mu teşekkür ederim

TR'deki adresinizin değişmesinin bir önemi yok. Zaten siz formu doldururken o günkü duruma göre doldurdunuz. Hayatınızda sonradan ev, iş gibi değişiklikler olması olağandır. Konsolosluk sizden ikametgah belgesi de istemiyor. Dolayısıyla formda değişiklik yapmaya gerek yok.

• Merhaba arkadaşlar Ben de bir önceki bültenle current olsum. Hepimizin bildiği gibi Ankara, geçen bültenden itibaren kendi dosyaları için neredeyse hiç mülakat dağıtmadı. Yeni bülten yayınlandı ve görünen o ki bu bültende de Ankara’nın kendi dosyalarına yönelik bir mülakat dağıtımı yok. Buna karşılık dosya taşıyan bazı kişilerin mülakat aldığını görüyoruz.

Tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum: Geçmiş yıllarda Ankara’nın kendi dosyaları için üst üste iki ay mülakat dağıtmadığı dönemler oldu mu? Bu durum Natodan dolayı normal karşılanabilecek bir gecikme mi, yoksa olağan dışı mı bu kadar beklemesi ?

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.7k
Kullanıcı

5.1k
Konu

534.0k

| | | |