Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @beykanuser Merhaba mevcut vizeniz varsa turistik amaçlı I-130 sürecinde olsanız bile daima turistik olarak ziyaret edip statü için verilsn süreyi aşmayacak şekilde kalabilirsiniz.

• @beykanuser Ben defalarca gittim geldim şöyleki mülakatta daha evlilikte 2 senenin dolmasına 2 ay kalmış osterseniz ben pasaportu vereyim size ir1 alın b1 b2 yi kullanmaya devam edin. Sonra sadece pasaportu gönderin ir1 basıp gönderelim size dedi teksaslı vize memuru. Hiç düşünmenize gerek yok gidin gezin dolaşın. Ben defalarca gidip geldim 20 defa I-130 başvurumdan sonra. Göçmen vizemide aldım.

• Arkadaşlar merhaba anlık olarak USCIS slowdown devam ediyor CR1/IR1 tarafında Consular I-130 için Reddit'de ve yabancı forumlarda bu aralar çok fazlasıyla geziyorum bazı dedikodular var USCIS'in Fiscal Year (Mali Yıl) Sonuna kadar Consular için I-130 işlemiceğine dair umarım gerçek değildir ama gerçek ise Fiscal Year (Mali Yıl) Eylülün sonunda bitiyor bu da bizlerin Ekimin başına kadar hiçbir kıpırdama göremeyeceğimiz tamamen boşuna beklediğimiz bir yaz sezonu olucağı anlamına geliyor.

Söylediğim gibi bu sadece bir dedikodu gerçekliği ne kadar var ne kadar yok tartışılır sadece birden fazla kişinin ağzında bu dolaşıyor ve durum bu olunca aktarmak istedim tersi çıkabilir ve başlayabilirler bunun doğruluğu var mı yok mu zaman göstericek. Tekrardan saygılarımla.

• @Ekto-Oktan inanilmaz gercekten kocaman bir sakanin icinde bekliyoruz

• @bamboo Bugün reddit'de bir tane Mart 2025 PD tarihli onay yakaladım onay almış birisi paylaşmış ama sadece denk mi geldi yani şanslımıydı yoksa USCIS gerçekten başladı mı bilmiyorum çünkü bazen şanslı kişiler aradan dosyaları çıkıyor bir anda şanslarına onay alıyorlar bu durumda ona benzer bişi olabilir...

• @Ekto-Oktan ben de discordda ocak 25 gordum , belli olmaz bir anda baslayip hizlanirlar belki, kafalarina gore dururup hizlandiriyolar her an her sey mumkun

• Arkadaşlar merhaba 22 Mayıs 2026 tarihinde yazılmış bir Kongre mektubunun detayları biraz yayılmaya başladı özellikle de CR1/IR1 forumlarında burada paylaşmak istedim Senatör Seth Moulton ve beraberindeki senatörler DHS ve USCIS'i hedef alan bir sorgu mektubu yollamışlar siyasi düzeyde USCIS'e hesap soruyorlar uzayan işlemler alınan ücretler ve bunlarla alakalı bu tarz şeyler bizim için gayet değerli çünkü siyasi bir baskı durumu birileri görüyor yukarıdan birileri durumun farkında demektir ki bu beni sevindiriyor USCIS'den açıklama istiyor senatörler bu mektupla birlikte ve baskı var bu bizim için güzel eğer yerinde giderse bu baskının ardından yakında kıpırdamalar görebiliriz orjinal mektubu okumak isteyenler için kaynak bırakıyorum;

Kaynak
    Seth Moulton - USCIS Mektubu

• Herkese merhaba,

Mülakatım 30 Temmuz Perşembe günü saat 8:00'de ve doktor randevusu ve sağlık raporuyla ilgili bazı sorularım var.

1. Doktor randevusunu mülakattan 3-5 gün önce planlamamda sakınca var mı? 25 veya 26 Temmuz'da (mülakat tarihi: 30 Temmuz, 8:00) planlamayı düşünüyorum.

2. Sağlık muayenesi sonuçlarının çıkması ne kadar sürüyor?

Teşekkürler.

• @Ekto-Oktan bu ay vize bülteni 5 ay ilerledi ocak 2025'e kadar geldi, bazen birkaç ay üst üste ilerleme olabiliyor. geçen sene bu zamanlarda büyük bir ilerleme ile curretn olmuştu dosyam(2022'den beri bekliyordum) umutları yitirmemek gerek, geçmiş yıllara göre artık çok hızlı ilerliyor.

• @Salih525 merhaba, 1 gün içinde çıkıyor sonuçlar 2 gün önceden gidebilirsiniz en geç

• @huf Hocam merhaba biz Evlilik vizesi ve Buna bağlı I-130 formu ve USCIS işlem süreleri hakkında konuşuyoruz Vize Bülteni Green cardlıların eşlerini ve DV (Çekiliş) vizeleri gibi bazı konuları ilgilendiriyor biz ABD Vatandaşının eşi kategorisinde kotaya sahip değiliz vize bültenine tabi değiliz bizim için daima Current durumda bülten.

• @Ekto-Oktan congressman’e yazmismiydiniz? Bir cevap aldiniz mi veya bir ise yariyor mu?

• @can-bolatbaş gözünüz aydın zor olmuş ama olmuş👏🙏sizinkini irdelemesinin nedeni galiba dili Türkçeden yana kullanmayı tercih etmenizdi sanırım orda kendince şüphe duydu galiba

• @can-bolatbaş Can hocam merhaba okumak için ancak vakit bulabildim gerçekten detaylı ve birazda garip bir mülakat deneyimi olmuş tekrardan hayırlı olsun diyorum sizlere darısı biz USCIS mağdurlarının başına yeni hayatınızda bol bol mutlu olun ve anılar biriktirin. Saygılarımla 💯

• @ecemustafa Ben 2 kere Expedite için yazmıştım ikiside olmadı ve zaten Congressman yazsanız bile USCIS cevaplayana kadar 30 gün geçiyor ortalama yani 6 kere Congressman ile USCIS'e istek yollasanız ortalama 4.5-6 ay cevapları beklerken tüketiyorsunuz... Maalesef bu noktada pek işe yaramayan bir çözüm çok ciddi geciken dosyalarda bazen etkisi oluyor ama...

• @umayy çok teşekkür ederim🙏🏼Yani aslında Türkçeyi seçmek hepimizin hakkı ama canı zorlamak istedi sanırım

• @Ekto-Oktan Eyvallah Ekto, güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Umarım sizin süreç de hızlanır ve bir an önce sevdiklerinizle hayalini kurduğunuz hayatı yaşarsınız.

• Merhabalar,
    CR-1 vize başvuru sürecinde evliliği kanıtlayan resmi belge sunumu konusunda kafama takılan bir nokta var. Süreçle ilgili deneyimi olan arkadaşlara sormak istiyorum:
    NVC (National Visa Center) aşamasında evlilik cüzdanının yeminli tercümesini yüklemek yeterli oluyor mu, yoksa Nüfus Müdürlüğü'nden alınan Formül B (Uluslararası Evlilik Kayıt Örneği) belgesinin yüklenmesi mi daha sağlıklı veya zorunludur?
    Siz kendi başvurularınızda hangi yöntemi tercih ettiniz veya hangisinin daha sorunsuz ilerlediğine dair bir tecrübeniz oldu mu?

Bir de başvurunun en başındaki I130 formunu doldururken hangi belgeleri çeviri yapıp yüklememiz gerekiyor, gerçekten kafam çok karıştı 😞

Şimdiden değerli yanıtlarınız ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

• @Can-Sansar I-130 sürecinde evlilik cüzdanı ve nüfus kayıt örneğini çeviri yaptırmıştık. Nvc aşamasında ise hiç bir belgeyi çeviri yapmanıza gerek yok boşuna para harcamayın. E-devletten alınan bazı belgeler ingilizce alınabiliyor onlar yeterli. Evlilik cüzdanını da normal yüklemeniz yeterli.

• Merhaba arkadaşlar, bugün mülakatıma girdim ve vizem onaylandı😊 mülakat oldukça kısa ve rahat geçti. Bana şu sorular soruldu:

• Nasıl tanıştınız?
    • Eşinizle ne sıklıkla görüşüyorsunuz?
    • Eşiniz ne iş yapıyor?
    • Eşiniz nerede yaşıyor?
    • Daha önce evlilik yaptınız mı?
    • Çocuğunuz var mı?
    • Daha önce Amerika’ya gittiniz mi?
    • Başka ülkelere gittiniz mi?
      Daha sonra fotoğraflarımıza bakmak istedi. Fotoğrafları inceledikten sonra vizemin onaylandığını söyledi. Süreci bekleyen herkese bol şans diliyorum🍀

Benzer Başlıklar

• 6
  • 2
  • 16
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |