DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@bkaraca dava grubunda sanirim davaya katilanlarin yuzde 80'inin current oldugu konusulmustu, Administration acisindan bakarsak 50 100 plaintiffin current statusune gecmesi mi daha buyuk risk yoksa biz gorevimizi yapiyoruz gorusmeler devam ediyor argumanini kaybet mi emin degilim. Bulteni dondurmak dos icin de en iyi strateji olmayabilir ve bence bunun farkindalar.
bultenin 3 aydir sabit kalmasi akla kasti bi durdurma mi var sorusunu getiriyor ama mevcut durum historic veriden o kadar da ayrilmis degil.Ayrica son 2 yil 2025 2026 bultenlerinde de bir cok kez 3 ay ust uste bulteni sabit tuttular bu ay ki bulteni gormeden donduguna emin olmamak lazim.
-
@mertcank34, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
Böylelikle hükümet o istediği minimum vizeyi verme politikasında başarılı olur.
Hükümetin böyle açıklanmış bir “minimum vize verme” politikası yok. Ancak 2025 yılında ABD, 1930’lardan bu yana ilk kez tarihî düzeyde negatif net göç yaşadı; yani ülkeye girenden daha fazla kişinin ayrılması sonucu nüfusta tahmini 10.000 ila 295.000 arasında azalma meydana geldi.
Hükümet de bunu açık şekilde olumlu bir gelişme olarak sunuyor:
Demek istediğim şu: Pause’un açılacağına dair kimsenin fazla umut bağlamamasını öneririm. Umutlu ve pozitif olmak elbette güzel, fakat herhangi bir aksiyon almadan (örneğin davaya katılmadan) sadece beklemek bana çok riskli geliyor. Kimsenin boş hayallere kapılmasını istemem; çünkü bu fırsat çoğumuzun hayatında yalnızca bir kez geliyor ve maalesef süreç 30 Eylül’de sona eriyor.
-
@johnlennon Bunu gelecek hafta hep birlikte göreceğiz; kaderimizi belirleyecek bir bülten olacak. Benim gibi 28K üzeri numaralar şu an oldukça riskli bir durumda ve maalesef mülakat alamama ihtimalimiz de var. Umarım herkes 2NL’ini alır ve mülakatına sorunsuz şekilde katılır.
-
@bkaraca sizin bu numara (20k) üstü umudunuzu kesmeniz gayet normal ancak Mülakatı bitirmiş kişiler için hâlâ şans var son aylarda davaları konusuz bırakmak için vize basabilirler onlara kalmış.
-
@Seteve-Carlos, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@bkaraca sizin bu numara (20k) üstü umudunuzu kesmeniz gayet normal ancak Mülakatı bitirmiş kişiler için hâlâ şans var son aylarda davaları konusuz bırakmak için vize basabilirler onlara kalmış.
İşin özeti mülakat i gelenler tam bir şekilde sağlık+mülakat bitirmeli,yani elimizden geleni eksiksiz yapalım ,ve olmayacak gibi kendimizi hazirliyalim, eğer nasipimizde varsa olur zaten yoksada yapacak bir şey yok
-
Şu bir hafta içerisinde dv pause davası her an sonuçlanma ihtimali yüksek
-
@Seteve-Carlos bu düşüncenize neden olan olay yada açıklamayıda iletirseniz daha sağlıklı olur, yoksa nasıl ki kesin olumsuz olacak demek yanlışsa hiç bir dayanağı olmadan açılacak demekte doğru olmaz
-
@Emre-Kurtulmuş Olumlu ya da olumsuz gibi bir şey söylemedim. Sadece davanın sonucunun bu hafta bu zamanlar içerisinde açıklanabileceğini söyledim. Sebebi de avukatların Mayıs sonu ile haziran başı sonuçlanma ihtimallerinin olduğunu söylemeleri
-
en iyi ihtimalle dava haziran basinda sonuclanir dendi. Haziran ortasindan once sonuc beklemeyin surpriz olur. ben sahsen temmuza sarkabilecegini dusunuyorum
-
Bu aşamadan itibaren bir davaya katılmak nasıl olur, şu an katılınabilecek bir dava var mı?
-
forumda konusulmasi istenmedigi icin isimlerini yazmayacagim yeni dava acmayi planlayan 2 buro var bana ozelden yazan olursa ilgili burolarin linklerini gonderirim degerlendirmek isteyen sitelerinden vs degerlendirebilir yada avukatlara ulasip soru sorabilir.
Not. ilk acilan davalardan birine katildim 2. dalga takvim yilina yetisir yetismez vs kisilerin kendi takdiri takvim bu kadar daraldiktan sonra olumlu olumsuz yorum yapmayacagim.. Pause ilk basladiginda da yazmistim mevcut administrationa kalirsa surecin bittigini dusunuyordum gecen 5 ayin yaniltmasini dilerdim ama olmadi.
Herkese kendi surecinde basarilar
-
Bu ileti silindi! -
@Seteve-Carlos 30 eylüle kadar pause sürecek diye biliyorum ve o zamana bizim dv 2026 vizeler yanar zaten. Yanlış mı düşünüyorum?
-
@Betül-0 kesin bir şey yok ama davaya katılanlar garanti belgesi almış oldu. Katılmayanlar ise garanti belgesi almamış oldu. Ama dava olumlu sonuçlanırsa bence tamamen pause biter şahsen
-
@Seteve-Carlos umarım öyle olur.
-
@Seteve-Carlos
İlk davaya katılmadım. Ama süreçte genel aldığım hava hükümetin davacılar dışında kimseye (oda davayı kaybederlerse ) bu yıl vize basmayacağı yönünde(hükümet avukatları savunma yaparken kaybedersek sadece davacılara haklar tanınsın gibi bir madde eklemişti). Yeni açılacak davalardan aklıma yatana katılmayı düşünüyorum bu yüzden. 30 eylül de süreç bitecek, o yüzden herkes araştırmasını yapıp kendisi için en iyi kararı vermeli -
Bu ileti silindi! -
dava kaybedilecek diye ben düşünmedim şahsen büyük bir ihtimalle de kazanılacak ama sorun bu değil geçmişte de örnekleri var kazanılsa bile uzatılıyor bu süreç ve iş işten geçmiş oluyor bu benim düşüncem herkes kendi yolunu izlemeli tabi ama
-
@Seteve-Carlos öncelikle dv kazananı iseniz lütfen sürecinizi imzanıza taşıyın.
"davaya katılanlar garanti belgesi almış oldu"
garanti belgesinden kastınız ve ifadenizdeki dayanağınız tam olarak nedir?
hangi mahkeme kararı bunu sağladı da hangi karar hükmüne binaen bu yorumu yapıyorsunuz? -
- Doe v Trump case in Massachusets seeked class certification to vacate the pause for everyone. The motion for class certification was denied today. -
Davalardan biri reddedildi bugün. Bir çok dava var daha- bir umuttur yaşamak-bir başka herkes için olan dava (red eagle v edlow) 24 temmuzda. Birkaç dava daha inceledim, anlaşılan bunlar uğraştiracaklar ve zamana oynayacaklar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
36
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum