DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Benim kronik rahatsızlığım var (bulaşıcı değil) fakat hastalık tamamen yatışmış ve kontrol altında. Uzun süredir doktor takibi yapılmıyor ve ilaç da kullanmıyorum. Bu durumu Hong Kong'da sağlık muayenesinde nasıl izah etmem gerekir? Teşhise dair doktor raporları elimde mevcut, fakat tedavi çok etkili olduğu için bir daha doktora gitmedim. Herhangi bir hastalığınız varsa sizden ne kadar detay istiyorlar bu hastalığın seyri ile ilgili, bilgisi olan var mı? Çok spesifik bir konu ve hiçbir şey bulamadım bununla ilgil. Direkt kliniğe mail atıp sorsam randevu aldıktan sonra, mantıklı mı?
Gitmeden önce raporu tercüme ettirin, yanınızda bulunsun. Anladığım kadarıyla sağlık raporunu almanıza engel teşkil edecek bir rahatsızlığınız yok.
Muayenede önemli olan kamu sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıklar (tüberküloz gibi), madde bağımlılığı ve kişinin kendisine veya çevresine zarar verme riski taşıyan psikolojik bozukluklardır. Bunlar dışındaki kronik rahatsızlıklar genellikle süreci olumsuz etkilemez. Çok geçmiş olsun, şimdiden bol şans. -
Herkese merhabalar,
Ben Amerika’da AOS (Adjustment of Status) sürecini bekliyordum. Ankara’da DV mülakat tarihim 24 Haziran olarak belli olduktan sonra ve son dönemde AOS tarafındaki olumsuz gelişmeler nedeniyle süreci Türkiye’de, Ankara’da devam ettirip mülakata girmeyi düşünüyorum.
Ancak Türkiye’ye geldikten sonra tekrar Amerika’ya giriş konusunda bazı endişelerim var. Amerika’da change of status (statü değişikliği) yaptım ve şu anda pasaportumda aktif bir F-1 vize pulu bulunmuyor. Bu nedenle ABD’ye yeniden girişte sorun yaşayabileceğimi düşünüyorum.
Bu aşamada nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim.Bir seçenek olarak, hızlı şekilde F-1 vize başvurusu yapıp DV mülakatından önce F-1 vize pulu almaya çalışmayı düşünüyorum. Ancak burada da bazı soru işaretlerim var: Pasaport süreci uzarsa DV mülakatına yetişemeyebilirim. Ayrıca DV mülakatımın yaklaşmış olması, göçmenlik niyetimi açık şekilde göstereceği için F-1 vizesinde olumsuz değerlendirilme veya ret alma ihtimalim olur mu?
Diğer seçenek ise önce DV mülakatına girip sonrasında F-1 vizesine başvurmak. Ancak bu durumda da DV sürecine girmiş olmam nedeniyle göçmen niyetimin daha da belirgin görülüp F-1 vizesinde ret alma ihtimali olur mu, bunu merak ediyorum.
Olası bir aksilikte Green Card alamazsam, Amerika’da kalma ve mevcut düzenimi sürdürebilme şansımın devam etmesini istiyorum.
Benzer bir süreç yaşayan veya tecrübesi olan varsa görüşlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
-
Bu ileti silindi! -
@Serapp Teşekkürler. Şöyle ki yeni düzenlemelerle public charge olabilecek talihliler reddedilebilir diye endişeleniyorum. Ben public charge olabilecek bir durumda değilim, fakat bunu nasıl kanıtlarım bilmiyorum. Hastalığıma teşhis kondu, ama elimde bir hekimden alınmış hastalık remissiondadır gibi bir beyan yok, ki böyle bir beyan var mı onu da bilmiyorum. Muayene esnasında hekim benim beyanımla/fiziken muayene edip karar verebilir mi, bilmiyorum, iç hastalığı çünkü.
-
Yasaklar kalktığı zaman pasaportumuzu posta yolu ile abd konsolosguna yolladiktan sonra ki süreç nasıl oluyor onlar vize basıp abdde ki kalacağımız adrese mi gönderiyorlar
-
@onur12 merhaba, pasaportunuz olmadan abd'ye nasil gideceksiniz ?
-
@onur12, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Yasaklar kalktığı zaman pasaportumuzu posta yolu ile abd konsolosguna yolladiktan sonra ki süreç nasıl oluyor onlar vize basıp abdde ki kalacağımız adrese mi gönderiyorlar
Pause kalkınca e mail ile bizden pasaport lari istiyecekler .Onlarda vizeyi basıp ustraveldocs da belirttiğimiz yere yolluyorlar bizde oradan alıyoruz.
Eger sansizimiz varsa Eylül 30 dan önce vize basılan ve bize gonderilen o pasaport ile ABD ye gidebiliriz.onsuz ABD ye gidemiyecegimiz için pasaport un ABD ye yollanma olayı olmuyor çünkü biz burdayiz -
@bravist, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Arkadaşlar dosyamı Bangkok'tan Ankara'ya taşımak için kcc'ye mail attım. Tahminim önümüzdeki hafta içi bilgilendirme maili gelir.
Bugün 15:54 'te KCC'den dosyamın Bangkok'tan Ankara'ya taşındığına dair mail geldi.
-
Hayirli olsun cok guzel haber. Ben de bugun KCC ye email gonderdim ve benden pasaport, kimlik vb belgeler istediler proof of residency olarak. Pasaport, kimlik ve edevletten ikametgah belgelerini emaile ekledim ve cevap bekliyorum. Sizden de bu tur belgeler talep edildi mi?
-
@onur12 Vize basılan pasaportunuz ve sağlık raporunuzun olduğu sarı zarfınızı büyük boy UPS kargo zarfında size yollayacaklar SARI zarfı kesinlikle açmayın üzerindeki CD yi alın onun içinde sağlık raporunuzun aynısı mevcut ABD de sizden sağlık raporu isteyen kurumlara onu ibraz edebilirsiniz
-
@jcmaxwell, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Hayirli olsun cok guzel haber. Ben de bugun KCC ye email gonderdim ve benden pasaport, kimlik vb belgeler istediler proof of residency olarak. Pasaport, kimlik ve edevletten ikametgah belgelerini emaile ekledim ve cevap bekliyorum. Sizden de bu tur belgeler talep edildi mi?
Sizin içinde hayırlı olsun. Ben ilk mailimde pasaport fotoğrafını ekleyip açık adresimi yazmıştım. Ayrıca talep ederseniz her türlü belgeyi size yollayabilirim diye de yazdım. Başka bir talepte bulunmadan taşıma işlemini yaptılar.
-
@bravist Ankara da mülakatınızın aynı tarihte olduğunu teyit eden mail aldınız mı?
-
@tubazorlu, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@bravist Ankara da mülakatınızın aynı tarihte olduğunu teyit eden mail aldınız mı?
Hayır henüz almadım, bayramdan sonra mail atacaklarını düşünüyorum.
-
DS260 formunu doldurduğumdan beri işten ayrıldım ve aynı zamanda taşındım. Bu değişiklikleri yapmak için formu açmak istiyorum. Fakat mülakat aldığım ESC evrağında ve şimdiye kadar aldığım diğer evraklarda eski adresim yazıyor. Bu sorun olur mu?
İşim ve adresimle ilgili gelişmeleri forma girmeyip mülakatta sözlü olarak beyan edersem geçerli olur mu ya da?
Zaten işimle ilgili durum karmaşık. Şahıs firması açıp freelance çalıştığım için hem vergi numaramı verip hem bu bu bu firma için çalışıyorum demiştim.
-
@Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
DS260 formunu doldurduğumdan beri işten ayrıldım ve aynı zamanda taşındım. Bu değişiklikleri yapmak için formu açmak istiyorum. Fakat mülakat aldığım ESC evrağında ve şimdiye kadar aldığım diğer evraklarda eski adresim yazıyor. Bu sorun olur mu?
İşim ve adresimle ilgili gelişmeleri forma girmeyip mülakatta sözlü olarak beyan edersem geçerli olur mu ya da?
Zaten işimle ilgili durum karmaşık. Şahıs firması açıp freelance çalıştığım için hem vergi numaramı verip hem bu bu bu firma için çalışıyorum demiştim.
Bunlar için actirmaniza gerek yok.Mülakat sırasında belirtmeniz yeterli olacaktır.
-
Pausenin kalkıp,Vizelerimizin basılıp ABD de yeni bir başlangic yapmamız dileğiyle herkesin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.
-
Herkesin Bayramı mübarek olsun sevdiklerinizle birlikte sağlıklı mutlu, huzurlu bayramlar dilerim. Umarım sonraki bayramı gitmek için çabaladığımız yerde kutlarız...
-
Merhabalar, sıra numaram 21 binlerde olduğu için dosyamı hong konga taşımıştım. ankarada mülakatlar hızlı ilerleyince dosyamı geri ankaraya taşımayı planlıyordum ancak 10.07.2026 hong kong olarak randevu mailim geldi. dosyamı bu haliyle ankaraya geri taşıyabilir miyim? taşıma durumu kabul edilirse ankaradan randevu almama ihtimali olur mu? hali hazırda kazanmışken masrafı düşünmeyip hong konga gitmeli miyim
Dosya Numarasi: 2026EU21XXX
DS-260 Gonderimi: xx/xx/2025
Saglik Muayenesi: xx/xx/2026
Mulakat yeri: HONG KONG
Vize Mulakati: 10/07/2026
Vize Onayi: xx/xx/xxxx
Pasaport Teslimi: xx/xx/xxxx
ABD Ilk Giris:xxxx -
Merhaba. dosyam 21 binlerde olduğu için dosyamı hong konga taşımıştım. ankarada randevular hızlı ilerlediği için ankaraya geri taşımayı planlıyordum ancak bugün 10.07.2026 tarihinde hong konga randevu mailim geldi. dosyamı bu haliyle ankaraya geri alabilir miyim randevumu kaybeder miyim
Dosya Numarasi: 2026EU121XXX
DS-260 Gonderimi: XX/XX/2025
Saglik Muayenesi: XX/XX/2026
Mulakat yeri: HONG KONG
Vize Mulakati: 10/07/2026
Vize Onayi: xx/xx/xxxx
Pasaport Teslimi: xx/xx/xxxx
ABD Ilk Giris:xxxx -
Herkesin bayramını kutlarım, umarım herşey gönlünüzce olur. Unutmadan bir konuda da fikrinizi almak istiyorum arkadaşlar. Viyana’ya Navigatör kullanarak mülakat erteleme talebinde bulundum ama günlerdir cevap gelmiyor. Bu normal mi sizce ? Başka ne yapmamı tavsiye ederseniz ?
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
21
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.