Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Recep-Macit-AYDIN, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar herkese merhaba ben 20 Mayıs'ta greencard için vize mülakatına girdim mülakat görevlisi bütün evraklarınız tam, uygun ve eksiksiz fakat başvurduğunuz vize çeşitliliğinden dolayı vize veremiyoruz deyip pasaportumu geri verdi sonra bana bir kağıt verdi kağıtta 221 g maddesi ile alakalı bir şeyler yazıyor ne demektir bu 221 g bilen var mı durum ne olacak şu an muallakta mıyız

Merhabalar
    Bilen varmı derken?
    Siz hariç herkes biliyor sanki 😁gerçekten burda herkes sizin yaşadığınızi yaşamak isterdi dusunsenize 6 aydır hiç stres çekmemişsiniz ne guzel...

• @Mert-A Ben de benzer bi endişe ile Ankara'ya gitmiştim. Sedef rahatsızlığım vardı. Peak dönemi geçirdim 2 kere ama allaha şükürler olsun, şu an yatışmış durumda. Bu rahatsızlığımdan bahsettim ve dönem dönem kullandığım ilaçları gösterdim. Bir sorun olmadı ve sağlık raporu alabildim.

Hastalıklar genelinde sağlık taraması olmasının sebebi 1- toplum sağlığını tehlikeye atacak bir rahatsızlığın olması, bu yüzden akciğer filmi, kan testi vb yapıyorlar. 2- Ciddi bir rahatsızlık nedeniyle Amerikan devletine yük olma ihtimaliniz. Bu iki ihtimallerden uzak ve kontrol altında bir rahatsızlığın sorun yaratacağını düşünmüyorum ama yine de kliniğe mail atardım sizin yerinizde olsam. Onlardan gelecek cevap sizi daha rahat hissettirecektir ve kafanızdaki şüpheyi azaltacaktır. Sunmanız gereken bir evrak varsa daha hazırlıklı gideceksinizdir bu sayede. Geçmiş olsun. Umarım vizenize kavuşarak geri dönersiniz.

• @falsepoet arkadaş burda ne kadar çok, biri bişey söylesinde ters cevap verelim diye bekleyen var, iyimisiniz işinize gelmiyosa cevaplamayın herkesin bu form sayfasını dört dörtlük bilmesimi lazım benim şimdi yolum kesişti belki bu vakitten sonra devamlı takip edicem size ne bilgilendirmek için soruma cevap verin yok bilgilendirmeyecekseniz eleştirmek için konuşmayın susun, ulan iyi ki bir şey sorduk önüne gelen yok bakmıyor musun yok araştırmadım mı yok bilmiyor musun inanamıyorum Yok şöyleydi yok böyleydi kardeşim rahatsız mısınız, gidin kibrinizi egonuzu başka yerde söndürün

• @Onur-Yavaş Teşekkürler. Maalesef klinikten kliniğe fark ediyordur diye düşünüyorum. Ayrıca hastalığım kişiden kişiye o kadar değişiklik gösteriyor ki; bu hastalıktan ölen de var sakat kalan da, benim gibi hiç yokmuş gibi yaşayıp ilaç da kullanmayan da. Doktor bakıp da benden hastalığın yok gibi olduğuna dair bir belge ister diye endişe ediyorum, sen yük olursun hesabı yani. Çok da spor yapıyorum yani sağlığımın iyi olduğu zaten görüntüden belli ama insan bilmiyor. Kliniğe mail atmak iyi bir fikir mi değil mi, ondan da emin değilim. Hong Kong'da muayene olan başkaları varsa lütfen fikirlerini paylaşsınlar. Size de teşekkür ederim cevabınız için, geçmiş olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Benim kronik rahatsızlığım var (bulaşıcı değil) fakat hastalık tamamen yatışmış ve kontrol altında. Uzun süredir doktor takibi yapılmıyor ve ilaç da kullanmıyorum. Bu durumu Hong Kong'da sağlık muayenesinde nasıl izah etmem gerekir? Teşhise dair doktor raporları elimde mevcut, fakat tedavi çok etkili olduğu için bir daha doktora gitmedim. Herhangi bir hastalığınız varsa sizden ne kadar detay istiyorlar bu hastalığın seyri ile ilgili, bilgisi olan var mı? Çok spesifik bir konu ve hiçbir şey bulamadım bununla ilgil. Direkt kliniğe mail atıp sorsam randevu aldıktan sonra, mantıklı mı?

Gitmeden önce raporu tercüme ettirin, yanınızda bulunsun. Anladığım kadarıyla sağlık raporunu almanıza engel teşkil edecek bir rahatsızlığınız yok.
    Muayenede önemli olan kamu sağlığını tehdit eden bulaşıcı hastalıklar (tüberküloz gibi), madde bağımlılığı ve kişinin kendisine veya çevresine zarar verme riski taşıyan psikolojik bozukluklardır. Bunlar dışındaki kronik rahatsızlıklar genellikle süreci olumsuz etkilemez. Çok geçmiş olsun, şimdiden bol şans.

• Herkese merhabalar,

Ben Amerika’da AOS (Adjustment of Status) sürecini bekliyordum. Ankara’da DV mülakat tarihim 24 Haziran olarak belli olduktan sonra ve son dönemde AOS tarafındaki olumsuz gelişmeler nedeniyle süreci Türkiye’de, Ankara’da devam ettirip mülakata girmeyi düşünüyorum.
    Ancak Türkiye’ye geldikten sonra tekrar Amerika’ya giriş konusunda bazı endişelerim var. Amerika’da change of status (statü değişikliği) yaptım ve şu anda pasaportumda aktif bir F-1 vize pulu bulunmuyor. Bu nedenle ABD’ye yeniden girişte sorun yaşayabileceğimi düşünüyorum.
    Bu aşamada nasıl bir yol izlemem gerektiği konusunda sizlerin tecrübelerinden faydalanmak isterim.

Bir seçenek olarak, hızlı şekilde F-1 vize başvurusu yapıp DV mülakatından önce F-1 vize pulu almaya çalışmayı düşünüyorum. Ancak burada da bazı soru işaretlerim var: Pasaport süreci uzarsa DV mülakatına yetişemeyebilirim. Ayrıca DV mülakatımın yaklaşmış olması, göçmenlik niyetimi açık şekilde göstereceği için F-1 vizesinde olumsuz değerlendirilme veya ret alma ihtimalim olur mu?

Diğer seçenek ise önce DV mülakatına girip sonrasında F-1 vizesine başvurmak. Ancak bu durumda da DV sürecine girmiş olmam nedeniyle göçmen niyetimin daha da belirgin görülüp F-1 vizesinde ret alma ihtimali olur mu, bunu merak ediyorum.

Olası bir aksilikte Green Card alamazsam, Amerika’da kalma ve mevcut düzenimi sürdürebilme şansımın devam etmesini istiyorum.

Benzer bir süreç yaşayan veya tecrübesi olan varsa görüşlerini paylaşırlarsa çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

• Bu ileti silindi!

• @Serapp Teşekkürler. Şöyle ki yeni düzenlemelerle public charge olabilecek talihliler reddedilebilir diye endişeleniyorum. Ben public charge olabilecek bir durumda değilim, fakat bunu nasıl kanıtlarım bilmiyorum. Hastalığıma teşhis kondu, ama elimde bir hekimden alınmış hastalık remissiondadır gibi bir beyan yok, ki böyle bir beyan var mı onu da bilmiyorum. Muayene esnasında hekim benim beyanımla/fiziken muayene edip karar verebilir mi, bilmiyorum, iç hastalığı çünkü.

• Yasaklar kalktığı zaman pasaportumuzu posta yolu ile abd konsolosguna yolladiktan sonra ki süreç nasıl oluyor onlar vize basıp abdde ki kalacağımız adrese mi gönderiyorlar

• @onur12 merhaba, pasaportunuz olmadan abd'ye nasil gideceksiniz ?

• @onur12, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Yasaklar kalktığı zaman pasaportumuzu posta yolu ile abd konsolosguna yolladiktan sonra ki süreç nasıl oluyor onlar vize basıp abdde ki kalacağımız adrese mi gönderiyorlar

Pause kalkınca e mail ile bizden pasaport lari istiyecekler .Onlarda vizeyi basıp ustraveldocs da belirttiğimiz yere yolluyorlar bizde oradan alıyoruz.
    Eger sansizimiz varsa Eylül 30 dan önce vize basılan ve bize gonderilen o pasaport ile ABD ye gidebiliriz.onsuz ABD ye gidemiyecegimiz için pasaport un ABD ye yollanma olayı olmuyor çünkü biz burdayiz

• @bravist, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Arkadaşlar dosyamı Bangkok'tan Ankara'ya taşımak için kcc'ye mail attım. Tahminim önümüzdeki hafta içi bilgilendirme maili gelir.

Bugün 15:54 'te KCC'den dosyamın Bangkok'tan Ankara'ya taşındığına dair mail geldi.

• @bravist

Hayirli olsun cok guzel haber. Ben de bugun KCC ye email gonderdim ve benden pasaport, kimlik vb belgeler istediler proof of residency olarak. Pasaport, kimlik ve edevletten ikametgah belgelerini emaile ekledim ve cevap bekliyorum. Sizden de bu tur belgeler talep edildi mi?

• @onur12 Vize basılan pasaportunuz ve sağlık raporunuzun olduğu sarı zarfınızı büyük boy UPS kargo zarfında size yollayacaklar SARI zarfı kesinlikle açmayın üzerindeki CD yi alın onun içinde sağlık raporunuzun aynısı mevcut ABD de sizden sağlık raporu isteyen kurumlara onu ibraz edebilirsiniz

• @jcmaxwell, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@bravist

Hayirli olsun cok guzel haber. Ben de bugun KCC ye email gonderdim ve benden pasaport, kimlik vb belgeler istediler proof of residency olarak. Pasaport, kimlik ve edevletten ikametgah belgelerini emaile ekledim ve cevap bekliyorum. Sizden de bu tur belgeler talep edildi mi?

Sizin içinde hayırlı olsun. Ben ilk mailimde pasaport fotoğrafını ekleyip açık adresimi yazmıştım. Ayrıca talep ederseniz her türlü belgeyi size yollayabilirim diye de yazdım. Başka bir talepte bulunmadan taşıma işlemini yaptılar.

• @bravist Ankara da mülakatınızın aynı tarihte olduğunu teyit eden mail aldınız mı?

• @tubazorlu, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@bravist Ankara da mülakatınızın aynı tarihte olduğunu teyit eden mail aldınız mı?

Hayır henüz almadım, bayramdan sonra mail atacaklarını düşünüyorum.

• DS260 formunu doldurduğumdan beri işten ayrıldım ve aynı zamanda taşındım. Bu değişiklikleri yapmak için formu açmak istiyorum. Fakat mülakat aldığım ESC evrağında ve şimdiye kadar aldığım diğer evraklarda eski adresim yazıyor. Bu sorun olur mu?

İşim ve adresimle ilgili gelişmeleri forma girmeyip mülakatta sözlü olarak beyan edersem geçerli olur mu ya da?

Zaten işimle ilgili durum karmaşık. Şahıs firması açıp freelance çalıştığım için hem vergi numaramı verip hem bu bu bu firma için çalışıyorum demiştim.

• @Mert-A, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

DS260 formunu doldurduğumdan beri işten ayrıldım ve aynı zamanda taşındım. Bu değişiklikleri yapmak için formu açmak istiyorum. Fakat mülakat aldığım ESC evrağında ve şimdiye kadar aldığım diğer evraklarda eski adresim yazıyor. Bu sorun olur mu?

İşim ve adresimle ilgili gelişmeleri forma girmeyip mülakatta sözlü olarak beyan edersem geçerli olur mu ya da?

Zaten işimle ilgili durum karmaşık. Şahıs firması açıp freelance çalıştığım için hem vergi numaramı verip hem bu bu bu firma için çalışıyorum demiştim.

Bunlar için actirmaniza gerek yok.Mülakat sırasında belirtmeniz yeterli olacaktır.

• Pausenin kalkıp,Vizelerimizin basılıp ABD de yeni bir başlangic yapmamız dileğiyle herkesin bayramını kutlar hayırlara vesile olmasını dilerim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |