Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @jcmaxwell Sizinle aynı düşüncedeydim ancak vize basılması ile olası tıkanma HK da olmaz düşüncesi ile gittik.Zaman+Masraf vs vs doğru ancak ben olsam yine giderdim.

• @jcmaxwell merhaba be sizin yerinizde olsaydım mülakat aldıktan sonra ankaraya taşırdım. Pause olmasaydı ufak dahi olsa ek risk almayın herşey yolunda giderken vizenizi alın hemde tatil olur derdim ama zaten reddedilmeye gidiyoruz bunun içinde işvereninizle gerginlik oluşturmaya gerek yok.

Ben de pause'tan sonra dosyamı ankaraya geri getirdim o zaman onumde ankarada 6k kişi 6 ay da süre vardı. sizin de 3 ay süreniz 1 1,5k kişi var onunuzde. Sorun olacagını sanmıyorum ama yuzde 100 garanti de malesef yok

• ⭐⭐⭐⭐

@jcmaxwell, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Selamlar arkadaslar,
    Cok sukur CN current oldu ama Ankaraya tasima konusunu dusunuyorum. Form submit biraz gecikmeli benim 23.05.2025. Bu durum Ankaraya tasima talebim icin bir risk okusturur mu sizce? Acikcasi 17 gunluk bir HK surecinde isyerinden izin konusu sorun olabilir benim icin. Bu sorun en basindan beri vardi ama malum sureclerden oturu tasidik ve bir sekilde asariz diye dusunduk, Ankara nin mulakat performansina bakinca acaba bu secenek de olabilir mi diye dusunmeden edemiyorum.
    Ne tavsiye edersiniz?

Önce Hong Kong'tan mülakat almayı bekleyin. Sonra KCC'ye TR vatandaşı olduğunuzu ve burada ikamet ettiğinizi belirterek transfer isteğinizi bildirin. Dosyanız Ankara'ya taşındıktan bir süre sonra ya aynı ya da yakın bir güne mülakat e-postası gelir. Bunu önceki ay yapan çok kişi oldu, her hangi bir riski olduğunu düşünmüyorum. Hayırlı olsun.

• Arkadaşlar şimdi bu bültende aktif olanlar nasıl bi mail atacak KCC’ye, örnek bi mail var mı acaba ? Ben arama kısmında bulamadım maalesef

• Sağolsun yine @Serapp hanımın böyle güzel bir maili ile çözdüm konuyu, emeklerine sağlık 🤗

@Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Yeni bülten hayırlı olsun.

Mülakat alıp almadığınızı KCC'ye hemen sorun isterseniz:

E-posta adresi: [email protected]
    Konu satırı (Subject): CN bilginizi yazın

Dear Sir/Madam,
    I would like to ask whether my DV case is ready to be scheduled for an interview.
    Thank you for your time and assistance.
    Best regards,
    Adınız Soyadınız

Full Name: Adınızı Soyadınız
    Case Number: xxxxxxx
    Date of Birth: Ay / Gün / Yıl

• Bu ileti silindi!

• Dear KCC Officer,

I would like to ask whether my interview appointment has been scheduled.

Thank you for your time and assistance.

Best regards,

Tuba Zorlu

Name-surname: Tuba Zorlu
    Case Number: 2026EU000xxx
    Date of Birth:

Gelen Cevap

Thank you for your inquiry.

Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member to the Kentucky Consular Center. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at https://travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov.

Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview.

If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

• Yasaklı

PAUSS DURUMU NE OLACAK

• Selamlar, umarım günleriniz güzel geçiyordur. 24 Haziran için mülakat planlama mailimiz geldi. Tatlı telaşlar içerisindeyiz ama pause yüzünden sağlık raporu alıp almamak konusunda muallakta kaldık. Konu hakkında deneyimleri okudum ama netleşemedim... Tavsiyelerinizi bekliyoruz.

• @tubazorlu hanım, aynı cevap bize de geldi. Sanırım daha planlama yapılmamış. Biraz üstün körü verilmiş bir cevap gibi geldi bana

• @oktay3847 sanki bültenden haberleri yokmuş gibi cevap vermişler, neyse önümüzdeki hafta bidaha sorarız

• @tubazorlu önümüzdeki haftadan itibaren kazandığınız sayfalar yenilenecek mülakat tarihleriyle, bize de mail ve mülakat tarihi normalden 1 hafta sonra geldi ama endişelenecek bir durum yok ara ara kontrol etmeniz yeterli olacaktır bizde yeni mülakata girdik sorunsuzdu herşey hepimiz için hayırlısı olması dileğiyle 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@oktay3847 Oktay Bey, Ankara genelde dağıtımı hızlı yapıyor. Eskiden bülten açıklandıktan sonraki 2-3 saat içinde mülakat haberleri gelirdi. Sonradan KCC’den gelen 2NL mailleri gecikmeye başlayınca mail ile sorma ihtiyacı doğmuştu. Şimdi gördüğüm kadarıyla 2NL’lerde pek gecikme yaşanmıyor. Bu yüzden şimdilik sormaya gerek yok gibi duruyor. Ancak ciddi bir gecikme olursa o zaman sorabilirsiniz. Viyana da büyük ihtimalle birkaç gün içinde dağıtımı yapacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.

• @Serapp çok tşk ederim, bizi her konuda aydınlatmanız büyük incelik. Elinize, emeğinize sağlık. Yürekten selamlar ☺

• merhabalar biz bu bültende current olduk dosyamız Viyana’da. Pause durumdan kaynaklı Ankara’ya taşısak mülakat tarihinde sıkıntı yaşar mıyız? Önümüz yaz Ankara yaz aylarında yavaşlar mı ? Viyana’da girmek ekstra bir maliyet ve pasaportlara vize basılmayacak sonrasında pasaportları tekrar mı götürmek gerekir? Kafamız çok karıştı açıkçası. Tecrübesi olanlardan tavsiye bekliyorum

• Arkadaşlar tahminimce Temmuz ayında randevu alabileceğimi öngörüyorum. Ancak benim iş için haziran ayında Çin'e gitme ihtimalim söz konusu. Geçmişte şöyle bir hikaye duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum. İşte bazı ülkelerden vize alırsan ve pasaportunda bu görünürse Amerika'dan vize alman zorlaşır gibi şeyler duymuştuk. Böyle bir durum gerçekten vize alma konusunda sıkıntı yaratır mı? Deneyimleyen arkadaşımız varsa paylaşmasını rica ederim.

• Merhaba,
    Forumda araştırmama rağmen cevabını bulamadığım bir sorumu sizlere sormak istiyorum. 20 Mayıs'da Ankara'da vize mülakatımız var. DS-260 formunu ilk doldurduğumuz zaman eşimin ve kızımın geçerli pasaportları olmadığı için o kısımları daha sonra doldurulacak şeklinde boş bırakmıştık. Aynı şekilde Amerika'da vereceğimiz adresi de. Şimdi bu bilgileri girmek için DS-260 formumuzu açtırmak istiyoruz. Bunun için Ankara Konsolosluğuna (forumdaki örneklerden de yararlanarak) bir mail attım. Hemen ardından otomatik cevap maili geldi. Mailde bu talebimi Immirant Visa Navigator ile yapmamı söylüyor. Fakat verdikleri linkten Navigator'a girdiğimde basit bir google forma yönlendiriyor. Talebimi iletebileceğim herhangi bir kısım yok Navigator'da. Bu sorunu nasıl çözebilirim? DS-260'ı açtırmadan mülakata gitsek, pasaport ve adres bilgilerimizi mülakat sırasında iletebilir miyiz? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

• @Ayşe-5 bunun için form açtırmanıza gerek yok diye biliyorum. Mülakatınız başlamadan bu bilgilerinizi güncelleyebiliyorsunuz. Hatta bende sizinle aynı durumdaydım, hem pasaportum yoktu hem de adresim. Mülakat sabahı evrak kontrolünde bu bilgilerimi düzelttirdim.

• @mertcank34 bey, benzer konuyu ben de duydum, hatta o dönem bu Green Card durumum ortada bile yoktu; İran Çin vs. Gibi ülkelere seyahat nedeniyle idari işlem geçirenler olduğunu duymuştum. Ben de Türkler yoğun diye Tebriz’e gidecektim; sırf ABD vizesini kaybetmemek için gitmedim.. yine de seni yanıltmak istemem lakin hassas bi konu olduğu kesin. Çin’e gidişinin iş ile ilgili olduğuna dair, hatta kiminle nerde kaç gün konakladığına dair bir seyahat planını yanında bulundurursan mülakatta faydası olur diye temenni ediyorum

• @kucurizm Cevabınız için çok teşekkür ederim. İçim rahatladı. Zaman yaklaştıkça insan bir geriliyor 🙂

Benzer Başlıklar

• 728
  • 8486
  • 57
  • 153
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |