Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 516.5k 770

  • Dear KCC Officer,

    I would like to ask whether my interview appointment has been scheduled.

    Thank you for your time and assistance.

    Best regards,

    Tuba Zorlu

    Name-surname: Tuba Zorlu
    Case Number: 2026EU000xxx
    Date of Birth:

    Gelen Cevap

    Thank you for your inquiry.

    Records indicate you have submitted a complete and valid DS-260 application for each family member to the Kentucky Consular Center. Interviews are scheduled numerically based on case numbers that have completed processing. Please refer to the visa bulletin at https://travel.state.gov to locate the current numbers being processed. This bulletin is updated after the 15th day of each month. Once an interview date has been scheduled, you will receive notification via email to check dvprogram.state.gov.

    Please monitor travel.state.gov for general updates to the DV Program and related regulations. You should also check the information posted by the Embassy or Consulate you chose for the location of your interview for operations details. The process for scheduling DV appointments has not changed from previous years. Selectees will be asked to check the Entrant Status Check (ESC) website by an email sent to the address they provided as soon as an interview is scheduled. KCC cannot predict when individual cases will be scheduled for interview, and you are not asked to take any additional steps if you have already provided all your documents and information. Please remember that selection for participation in the DV Program is not a guarantee of a visa or of a visa interview.

    If you have a specific inquiry not related to scheduling an interview, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.

    In order for the Kentucky Consular Center to assist with inquiries regarding a specific Diversity Visa (DV) case, you must provide the Principal Applicant's full name, complete case number, and date of birth in the following format (MMDDYYYY) as entered on the original entry. Please remember that the Kentucky Consular Center does not have the authority to tell you whether or not your specific case will be disqualified. Only a consular officer can do that at the time of your visa interview. Do not send any paper documents to the Kentucky Consular Center.


  • PAUSS DURUMU NE OLACAK


  • Selamlar, umarım günleriniz güzel geçiyordur. 24 Haziran için mülakat planlama mailimiz geldi. Tatlı telaşlar içerisindeyiz ama pause yüzünden sağlık raporu alıp almamak konusunda muallakta kaldık. Konu hakkında deneyimleri okudum ama netleşemedim... Tavsiyelerinizi bekliyoruz.


  • @tubazorlu hanım, aynı cevap bize de geldi. Sanırım daha planlama yapılmamış. Biraz üstün körü verilmiş bir cevap gibi geldi bana


  • @oktay3847 sanki bültenden haberleri yokmuş gibi cevap vermişler, neyse önümüzdeki hafta bidaha sorarız


  • @tubazorlu önümüzdeki haftadan itibaren kazandığınız sayfalar yenilenecek mülakat tarihleriyle, bize de mail ve mülakat tarihi normalden 1 hafta sonra geldi ama endişelenecek bir durum yok ara ara kontrol etmeniz yeterli olacaktır bizde yeni mülakata girdik sorunsuzdu herşey hepimiz için hayırlısı olması dileğiyle 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @oktay3847 Oktay Bey, Ankara genelde dağıtımı hızlı yapıyor. Eskiden bülten açıklandıktan sonraki 2-3 saat içinde mülakat haberleri gelirdi. Sonradan KCC’den gelen 2NL mailleri gecikmeye başlayınca mail ile sorma ihtiyacı doğmuştu. Şimdi gördüğüm kadarıyla 2NL’lerde pek gecikme yaşanmıyor. Bu yüzden şimdilik sormaya gerek yok gibi duruyor. Ancak ciddi bir gecikme olursa o zaman sorabilirsiniz. Viyana da büyük ihtimalle birkaç gün içinde dağıtımı yapacaktır. Şimdiden hayırlı olsun.


  • @Serapp çok tşk ederim, bizi her konuda aydınlatmanız büyük incelik. Elinize, emeğinize sağlık. Yürekten selamlar ☺


  • merhabalar biz bu bültende current olduk dosyamız Viyana’da. Pause durumdan kaynaklı Ankara’ya taşısak mülakat tarihinde sıkıntı yaşar mıyız? Önümüz yaz Ankara yaz aylarında yavaşlar mı ? Viyana’da girmek ekstra bir maliyet ve pasaportlara vize basılmayacak sonrasında pasaportları tekrar mı götürmek gerekir? Kafamız çok karıştı açıkçası. Tecrübesi olanlardan tavsiye bekliyorum


  • Arkadaşlar tahminimce Temmuz ayında randevu alabileceğimi öngörüyorum. Ancak benim iş için haziran ayında Çin'e gitme ihtimalim söz konusu. Geçmişte şöyle bir hikaye duymuştum ama ne kadar doğru bilmiyorum. İşte bazı ülkelerden vize alırsan ve pasaportunda bu görünürse Amerika'dan vize alman zorlaşır gibi şeyler duymuştuk. Böyle bir durum gerçekten vize alma konusunda sıkıntı yaratır mı? Deneyimleyen arkadaşımız varsa paylaşmasını rica ederim.


  • Merhaba,
    Forumda araştırmama rağmen cevabını bulamadığım bir sorumu sizlere sormak istiyorum. 20 Mayıs'da Ankara'da vize mülakatımız var. DS-260 formunu ilk doldurduğumuz zaman eşimin ve kızımın geçerli pasaportları olmadığı için o kısımları daha sonra doldurulacak şeklinde boş bırakmıştık. Aynı şekilde Amerika'da vereceğimiz adresi de. Şimdi bu bilgileri girmek için DS-260 formumuzu açtırmak istiyoruz. Bunun için Ankara Konsolosluğuna (forumdaki örneklerden de yararlanarak) bir mail attım. Hemen ardından otomatik cevap maili geldi. Mailde bu talebimi Immirant Visa Navigator ile yapmamı söylüyor. Fakat verdikleri linkten Navigator'a girdiğimde basit bir google forma yönlendiriyor. Talebimi iletebileceğim herhangi bir kısım yok Navigator'da. Bu sorunu nasıl çözebilirim? DS-260'ı açtırmadan mülakata gitsek, pasaport ve adres bilgilerimizi mülakat sırasında iletebilir miyiz? Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.


  • @Ayşe-5 bunun için form açtırmanıza gerek yok diye biliyorum. Mülakatınız başlamadan bu bilgilerinizi güncelleyebiliyorsunuz. Hatta bende sizinle aynı durumdaydım, hem pasaportum yoktu hem de adresim. Mülakat sabahı evrak kontrolünde bu bilgilerimi düzelttirdim.


  • @mertcank34 bey, benzer konuyu ben de duydum, hatta o dönem bu Green Card durumum ortada bile yoktu; İran Çin vs. Gibi ülkelere seyahat nedeniyle idari işlem geçirenler olduğunu duymuştum. Ben de Türkler yoğun diye Tebriz’e gidecektim; sırf ABD vizesini kaybetmemek için gitmedim.. yine de seni yanıltmak istemem lakin hassas bi konu olduğu kesin. Çin’e gidişinin iş ile ilgili olduğuna dair, hatta kiminle nerde kaç gün konakladığına dair bir seyahat planını yanında bulundurursan mülakatta faydası olur diye temenni ediyorum


  • @kucurizm Cevabınız için çok teşekkür ederim. İçim rahatladı. Zaman yaklaştıkça insan bir geriliyor 🙂


  • @Ayşe-5 Merhaba,
    Eski pasaportumu sisteme girip yenisini mulakat sirasinda sunmustum ve guncellemislerdi. Gonul rahatligiyla mulakata girebilirsiniz.
    bol sans


  • @zehrof Daha onceki deneyimlere dayanarak biz de saglik raporu almadan 6 mayista girdik, bu konuda bir problem yasamadik. https://yesilkartforum.com/forum/topic/7665/dv2026-mülakat-deneyimleri/721 linkinden okuyabilirsiniz.


  • @Ayşe-5 Bizim başvuru zamanımızda pasaport şartı yoktu o yüzden önemli değil pasaportlarınız şu an varsa götüreceksiniz mülakat sırasında adresi soruyor memeur SSN ve Greencard teslimi için A4 kağıdına büyük ve okunaklı şekilde yazın verin yeterli bunlar için dosyayı açtırmanıza gerek yok merak etmeyin.


  • @zehrof soru çok iyi ve açıkçası benim de kafamı karıştı. 18 Mayıs da sağlık raporu için randavüm var. Bende sağlık raporu almadan 3 Haziranda mülakata gitsem. Ne dersiniz arkadaşlar. Sizlerden gelen cevaplar üzerine karar vereceğim.


  • @erkane Erkan bey bende sizin yolunuzdan gideceğim gibi görünüyor sağlık raporu almadan gitmeyi düşünüyorum. Farzedelim almadan gittim. Peki daha sonra ne zaman göndereceğiz. Pause kalktıktan sonra mı


  • Arkadaşlar merhaba, ben excelden bakınca ve takip ettiğim kadar Bangkok sanki bu sene mülakat planlamasında biraz yavaş . Sizce Temmuz'a 21xxx lere mülakat planlar mı?


Benzer Başlıklar

  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
  • 13 Oy
    57 İleti
    15k Bakış
    C
    @ONROZR merhaba 2025 talihlisiyim case no sizin gibi 27 binlerde randevu alirmiyim Ankara'dan cevabınız için teşekkür ederim şimdiden
  • 28 Oy
    3k İleti
    772k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
  • 2 Oy
    642 İleti
    312k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu konudaki sorularinizi bu bolumdeki en guncel DV asamalari basliginda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/category/77/greencard-lotosu-diversity-visa-süreci
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

14

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum