Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, vize mülakatından sonra CEAC visa status check e girilebiliyor muyuz? Immigrant visa case number ımı bilmiyorum normal case numberdan farklı mı oluyor, öyleyse nereden öğrenebilirim?(Konsolosluk mektubunda, mailde, yazıyor diyorlar ama bulamadım ben)

• @bayuzayli
    Merhaba, partnerinizle DV2026 mali yilinin son gunu olan, 30 Eylul 2026 tarihine kadar evlendiginiz taktirde, siz mulakatiniza katilmis olsaniz dahi, esiniz icin de vize talep edebilir, ilgili konsoloslugun uygunluk durumuna gore esiniz icin de vize alabilirsiniz. Bunun icin ilgili konsoloslukla iletisime gecmeniz, dosyaniz icin evlilik nedeniyle yeniden mulakat planlanmasini talep etmeniz gerekecektir.
    Diger yandan mali yiliniz bittikten sonra esinizi surecinize dahil etmek isterseniz, bunun icin F2A/F2B surecine girmeniz gerekiyor. Bu surecle ilgili linke buradan ulasabilirsiniz.
    Ancak F2A/F2B uzerinden esiniz icin vize alma sureclerinin minimum 5 yil surdugunu hatirlatmak isterim. Mevcut forumdaki diger deneyimlere bakilirsa, 2021 yilinda basvuru yapmis kislerin hala bekledigini gorebilirsiniz. Eger mkaniniz varsa bu mali yili icerisinde surecinize esinizi dahil etmeyi denemenizi tavsiye ederim. Kolayliklar dilerim.

• ⭐⭐⭐⭐

@bayuzayli, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba Arkadaşlar bir şey sormak istiyorum. Mülakata girdikten sonra evlenirsem eşim aynı süreçten yararlanabiliyor mu? ya da bu durumda süreç nasıl ilerliyor konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

Sizin sorunuz kapsamında birebir süreci yaşayan, vizesi onaylandıktan sonra evlenip mali yıl içerisinde (30 Eylül tarihine kadar) ikinci defa mülakata katılarak eşler olarak (asil talihlinin vizesi 2.mulakat esnasinda iptal ediliyor ve esi ile birlikte vize uygunlugu tekrar degerlendiriliyor konsolos tarafindan) vizesine kavuşan @yakt05 var, deneyimini okuyabilirsiniz. Arama butonunu kullanmaktan çekinmeyin, bu durumun kendi alacağınız bir risk olduğunu da unutmamanızı naçizane tavsiye ederim.

https://yesilkartforum.com/forum/post/454689

• @Betül-0 Merhaba sizin mülakatınız bugundü sanırım.
    durumunuz 1 hafta 10 güne kadar görünüyor ceac sisteminde .
    bu linkten https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx
    bakabilirsiniz.
    eger siz,eşiniz yada çocugunuz var ise en son kayıt girilen kişi yani çocugunuzun pasaport numarası ile kontrol edebilirsiniz. bende sürekli kendi pasaportumla bakıyordum ve giriş yapamıyordum. Forumdan bir arkadaş çocugunun pasaportu ile denemiş banada yardımcı oldu sağolsun bende aynı şekilde denedim oldu. Ama son 2 haftadır kendi pasaportumla ve hatta eşimin pasaportu ilede denedim giriş yapabiliyorum(asıl talihli benim). ama sizin henüz mülakatınız bugun ise görmemeniz normal güncellemeyi 1 hafta sonra görebiliyorsunuzç siz günlük bakın açılacaktır.

• Merhaba, 2 gün sonra konsoloslukta mülakatım var fakat daha greencard teslimi için verecek bir adres bulamadım. Otel adresi vermenin sıkıntılı oldugunu soyluyorlar ama suan ıcın baska care yok gibi gorunuyor. Fikir ve tavsiyelere açığım.

• @Spectator Bir adres verin, o adresi sonradan ABD`ye giriş yaparken değiştirtebiliyorsunuz ancak yine de güvenilir bir yerin adresini vermekte fayda var.

• Merhaba arkadaşlar..Şöyle bir haber gördüm.Yorumlarınızı bekliyorum.Ben çok yorumlayacak kadar anlayamadım.
    Haberin linki:

• Newsweek haberine göre federal yargıç, Green Card başvurularının süresiz askıya alınmasını hukuka aykırı buldu. Özellikle travel ban kapsamında bekletilen dosyalar için USCIS’in işlemleri belirsiz süre durduramayacağı belirtildi. Bu karar doğrudan DV dosyalarını kapsamasa da, Green Card süreçlerini durduran politikalara karşı önemli bir emsal olabilir. Askıda bekleyen dosyalar açısından olumlu bir gelişme gibi görünüyor.

• Merhabalar
    Ben ustraveldocs da ilerlerken daha 2 sayfada ekran gitti daha doğrusu bağlantı kopukluğu yaşadım büyük ihtimalle ve şu an tekrar girmeye çalışıyorum giremiyorum tekrar kayıt ol tuşuna basınca mail adresim kayıtlı olduğu için yeni kayıt oluşturamıyorum ve şu an bir adresim yok daha doğrusu aşamaları tamamlayamadım ve ne yapacağımı da bilmiyorum. En aşağıda kayıt olanlar için oturum aç tuşuna basınca da sayfa ilerlemiyor şu an için ne yapmam lazım benim nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olursanız çok teşekkür ederim

• Merhabalar, biz de bugun 8.30 daki randevumuzdan ciktik, daha detayli anlatmadan once sormak istedigim bir sey var, memur evet vizeniz onaylandi ama pause durumunu biliyorsunuz, pause kalkinca bize mail atmaniz gerekiyor dedi. Biz de tamam tesekkur ederiz dedik ve giseden ayrildik. Herhangi bir belge verilmedi. Cikis yapmadan once baska bir memura bize hic bir sey verilmedi sorun yoktur dimi dedik, memurunuz onayladiysa bir sey yoktur dediler. Bizden baska bahsi gecen 221 g’yi almayan ama onaylanan kisiler var mi?

• @koci o zaman simdilik tahminen gidecegim yerdeki bir otel adresi verip girerken degistirmek en mantiklisi gibi gorunuyor. Artik kaybolmasi gibi durumlarda da mecburen ekstra masrafa katlanicaz. Tesekkurler.

• ⭐⭐⭐⭐

@Spectator, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@koci o zaman simdilik tahminen gidecegim yerdeki bir otel adresi verip girerken degistirmek en mantiklisi gibi gorunuyor. Artik kaybolmasi gibi durumlarda da mecburen ekstra masrafa katlanicaz. Tesekkurler.

Ekstra masraf önemli değil ama GC ve SSN çok önemli iki belge. Bu postaların size güvenle ve hızlıca ulaşması gerekiyor.
    SSN belgesi çok önemli ama en azından SSA ofislerinden numaranızı öğrenmek mümkün yalnız sonrasında o belge yine lazım olacak. GC ulaşmadığı takdirde ise 120 gün sonra yeni bir istek oluşturulabiliyor. Bu da çok uzun bir süre.
    Bütün bunları düşünerek acilen bir adres bulmak için çevrenize, işyerine, komşuya herkese ABD'de yakınları var mı diye sorun.
    Ayrıca forumda daha önce paylaşılan bir firma adresi var, halen bu hizmeti veriyorlar mı bilmiyorum:
    https://yesilkartforum.com/forum/post/430710

• Acaba 20k içerisinde olup Avrupa'da hala mülakat tarihi almayan kalmış mıdır? Yoksa tüm mülakatlar verilmiş midir? Bizim listede çok fazla soru işaretli alan var. Güncel olmayabilir diye buradan da fikirlerinizi alayım istedim.

• ⭐⭐

@mertcank34 Merhaba excell tablosundan takip edebilirsiniz 19K içindekilerin çoğu mülakat almış görünüyor ayıca en son vize bültenine göre zaten 20.000k kadar olduğu için 20.000+ "current" olmadı

af431bb8-be5b-4c62-81d2-ed8187d2a5a3-image.png

• @Serapp bilgilendirmeniz icin cok tesekkur ederim. Peki diger arkadasin dedigi gibi mulakatta bir otel adresi verip , ulkeye giriste duzgun bir ev/tanidik adresi vermek konusunda ne dusunuyorsunuz acaba?

• @T-C-Kubilay-Dikici Geçen senede böyle ilerlemiş. Yerinde sayması çok absürt durmuyor.

• Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐

@mertcank34 Bu sene geçen seneye göre bence iyi bile hatta bu sene ankaranın performansı harika nazar değmesin mükemmel ilerliyor pause olmasaydı ankara bir çok insanı çok mutlu ederdi

• Bizim dosya ilk Hongkok taydı ve ustraveldocs kaydını orası için yapmıştık. Sonra Ankaraya dosyayı aldık. Ne yazık Hongkok olarak sistemde ve ne yaptıysak değişmiyor.yardım oluşturduk, telle birçok kez aradık konuştuk gerekli yerlere mail attık olmadı olmadı.yarın sabah 8.30 da mülakatımız olacak. Olacak diyorum ama onuda bilemiyorum. Sizce bizi mülakata alıp o belgeyi sonra ulaştırırsınız derler mi. Bizim gibi bu belgesi eksik olan oldumu.

• @hiafamily Ben Hongkong'da mülakata girdim, aynı şekilde bana da belge verilmedi, iletişime geçeceğiz dedi.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

158

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |