DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
Arkadaşlar size önerimdir yanlış anlamayın ama işi bilenle çalışmak başkaymış biz bir sorun olmaz yüzeysel sorular diye egemen beyi tercih ettik ama konularla ilgisi çok yok, bilgisi yetersiz kaldı ve orada süreci yürütemedi, bunun başka bir açıklaması yok şuan , bize Türkiye de sigortamız var mı diye soruldu , dil biliyor musunuz diye soruldu , bunlar duyulmamış şeyler , neden işten çıktınız diye soruldu değerlendirmeyi siz yapın artık …
-
@Serapp Merhabalar, cevap için teşekkür ederim. Duşanbe bu sene baya yavaş gidiyormuş arayıp bilgi aldım ve 9k sıra şu an. Ankaraya transfer edeceğim kesin bunun için KCC mi yoksa Ankara Büyükelçiliğine mi mail atıyım. Şu an CEAC'ta your case is at KCC yazıyor. Teşekkürler yardımınız için.
-
@kemalraziev dosyanız KCC'de olduğundan oraya yazmanız gerekiyor diye biliyorum. Eğer dosya konsolosluğa gönderilmiş olsaydı Konsoloslukla muhatap olacaktınız.
-
@kemalraziev, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp Merhabalar, cevap için teşekkür ederim. Duşanbe bu sene baya yavaş gidiyormuş arayıp bilgi aldım ve 9k sıra şu an. Ankaraya transfer edeceğim kesin bunun için KCC mi yoksa Ankara Büyükelçiliğine mi mail atıyım. Şu an CEAC'ta your case is at KCC yazıyor. Teşekkürler yardımınız için.
KCC'ye yazmanız gerekiyor. Mailinize CN bilgisi, doğum tarihinizi (gün-ay-yıl) ve Türkiye'deki yasal oturum ve çalışma izninizin görselini mutlaka ekleyin. Kararınız hayırlı olsun.
-
@Serapp Yardımlarınız için teşekkür ederim.
-
@ATS16 Merhabalar, dediğiniz şekilde profilimi güncelledim. Bazı bilgiler net olmadığı için belirtmedim. O bilgiler netleşince profil durumumu güncellerim.
Kolaylıklar diliyorum.
-
@elbruz @aysegul merhaba bu konuda destek talebi açtım.
“Dear Sir/Madam, I am writing regarding our Diversity Visa case number 2026EU12715. Our immigrant visa interview is scheduled for (04.21.2026), 2026. The CEAC system confirms that our case location is Bangkok. However, in my USTravelDocs profile, the country is listed as Türkiye. When we tried to add this UID under the Thailand (Bangkok) system through the “Manage Dependents” section by selecting “Add Existing Dependent by UID” and entering all required information, we received the following message: “Could not find applicant.” Although our case is located in Bangkok, the UID cannot be found in the Thailand system, and we are unable to complete the UID matching process. We kindly request assistance in transferring the UID profile to the Bangkok post or correcting the country/post information to Thailand / U.S. Embassy Bangkok. I acknowledge that the MRV fee is non-refundable and non-transferable. Applicant Details: Case Number: 2026EU12715 Interview Location: U.S. Embassy Bangkok Interview Date: (04.21.2026), 2026 Appointment confirmation letter and ·Passports are attached. Thank you for your assistance. Kind Regards” şeklinde mail attım.
“Dear Sir/Madam,
Thank you for contacting the U.S. Visa Service Desk.
We understand that you would like to transfer your profile.
To proceed with your transfer request, please provide the following documents:
- A formal signed letter or written request stating the reason for the transfer.
- Indicate that you acknowledge that the MRV fee is non-refundable and non-transferable.
- A scanned copy of your passport biographical page for verification.
Once we receive the required documents, we will process your request accordingly.
When responding to us, please create a new case using the feedback option. We will be waiting for your prompt response.
Have a pleasant day!
Sincerely,
U.S. Visa Service Desk” şeklinde cevap geldi.Talep açarken 2nl görüntüsünü ve pasaport fotoğrafını koymuştum. Ayrıca geri bildirimden gönderdiğim talepler problem kısmına düşüyor. 2-3 gün bekletiyor. Bugün mülakata girdik, sorun yok şuan için. Pause bekliyoruz. Ama bu süreçte bunu tamamlamamı istediler. Nasıl ilerlemeliyim?
-
@kemal85 bir şey daha sormak istiyorum. Eşimle benim çocukluk aşılarımız E nabız da gözükmüyor. İl sağlık Bakanlığından belge istedik. Fakat orda sadece kaşe ve imza attılar belge düzenleyip bize. Unganlar için yeterli olur mu yoksa barkodlu bir belge mi istiyorlar.
-
@Ramazan-Altan tamam bizde de aynı, durdurma kararı kalkınca onlara yazıp soracağız ne olacak diye, eksik evrak yok trup reyizin kararını bekliyoruz hep beraberce.

-
herkese merhaba
Uzun zamandır sayfayı kontrol etmiyordum ama o kadar şaşırdım ki... Öncelikle soracağım kolay veya saçma olabilecek sorular için şimdiden kusura bakmayın.
Benim numaram 202xxx .açıkcası korkuyordum ama bize sıra gelecek gibi hissediyorum. Excelle giriş yapmak isterim ama nasıl olacağını anlayamadım . dosyasını henüz current olmadan honkonk yazan 20bin ve üstü kişiler sanırım taşımak istedikleri için mi öyle yazdılar? ben de taşımalı mıyım ne yapmam gerekiyor? Sağlık mülakatını da current oklunca mı hemen almalıyız? bana da yardımcı olursanız çok mutlu olurum sevgiler
-
@goe
Sorularınıza cevap alabilmek için öncelikle buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin, yetkililer yukarı ilgili satıra taşıyacaklardır.
-
Merhaba herkese, 16 Nisan günü Ankara'da sağlık muayenemiz vardı. Bir gün önceden Ankaraya gittik butik bir otelde kaldık. Randevu saatimizden 20 dk önce gittik ve bizi bekletmeden aldılar. 2 kişi 165$ Düzen laboratuvara verdik. ( Kan testi 2 kişi, akciğer röntgeni 2 kişi, idrar testi 1 kişi ) Testler sonrasında Doktor Unganlar sekreteri 1,5 saat sonra gelmemizi belirtti. Akabinde doktor muayenesi için bekledik. Geçmiş aşılarımız olmasına rağmen olmamız gereken bütün aşıları yaptılar. Herhangi bir sorun olursa sekreter bilgilendirme yapıp tükürük testi alıyor. bir problem çıkmassa ertesi gün gelip evraklarınızı alabilirsiniz diyor. Muayene için toplam 830$ ödedik 2 kişi. Ertesi gün saat 15:00 da gidip sonuçlarımızı teslim aldık. Hiç tedirgin olunabilecek bir atmosfer yok. Herkese başarılar.
-
söylediğiniz gibi ekledim teşekkürler umarım değişiklikler kaydedildi. nasıl kontrol edeceğiz ?
-
herkese yeniden merhaba excele baktığımda dosyasını 20binlerde olup taşıyan gördüm. Nasıl yaptınız curent olmadan? benim kendi salaklığım diyelim 24 haziran 2025 de formu doldurup gönderdim. Riske attım kendimi diyecek tek bir laf yok. şimdi benim ne yapmam gerekir dosya taşımak nasıl olacak bana da yardım ederseniz çok mutlu olurum.
-
@goe, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
herkese yeniden merhaba excele baktığımda dosyasını 20binlerde olup taşıyan gördüm. Nasıl yaptınız curent olmadan? benim kendi salaklığım diyelim 24 haziran 2025 de formu doldurup gönderdim. Riske attım kendimi diyecek tek bir laf yok. şimdi benim ne yapmam gerekir dosya taşımak nasıl olacak bana da yardım ederseniz çok mutlu olurum.
Estağfurullah, siz bilmeden iyi bir şey yapmış oldunuz.
Dosya taşımanıza gerek yok (Zaten taşıyamazsınız çünkü 28 Ağustos kararından önce current olmadan dosya transferi mümkündü, artık oturum şartı aranıyor).
Ankara mülakat dağıtımında bu yıl çok iyi ilerledi 19binlere geldi. Siz bir sonraki bülten ilerlerse current olursunuz ve mülakat alabilirsiniz.
Ayrıca Aralık ayından beri mülakata girilse bile vize basılamıyor, biliyorsunuzdur her halde.
Bol şanslar. -
söylediğiniz gibi ekledim teşekkürler umarım değişiklikler kaydedildi. nasıl kontrol edeceğiz ?
Excelde diğer sütunları da doldurun lütfen (mülakat yeri, yaşadığınız şehir, kaç kişi vize alacak vb)
-
bunları bilmiyordum inanılmaz bilgilisiniz teşekkür edrim.benim durumum oldukça karmaşık açıkcası gecikmeler yaptığım salaklıklar hep işte bu karışıklıklarımdan. 24 haziranda doldurduğum için benim dosyamım-n işlenmesinin gecikmesi ne kadar olur ? canım çok sııldı çünkü sıra bana gelmez diye ümitsizdim vs hikayem çok karışık...
-
bunları bilmiyordum inanılmaz bilgilisiniz teşekkür edrim.benim durumum oldukça karmaşık açıkcası gecikmeler yaptığım salaklıklar hep işte bu karışıklıklarımdan. 24 haziranda doldurduğum için benim dosyamım-n işlenmesinin gecikmesi ne kadar olur ? canım çok sııldı çünkü sıra bana gelmez diye ümitsizdim vs hikayem çok karışık...
Eskiden DS-260 formunu geç gönderenler mülakat sırasında avantaj kaybedebiliyordu, fakat son birkaç yıldır formun gönderilme tarihi önceliği etkilemiyor. Bu konuda endişe etmeyin.
-
Herkese selamlar,
Bir konuda desteğinize ihtiyacım olacak. 6 mayısta mülakatım var. Amerika'da evli ve karı-koca ABD vatandaşı çok yakın olduğum bir kuzenim yaşıyor. Adres olarak da onun adresini vermiştim DS-260 formunda.
Kendisinden bir niyet mektubu hazırlamasını istedim.
Bu mektubun içeriği genel anlamda Amerika'ya ilk girişte genel yaşama adaptasyon için rehberlik ve konaklamada destek olacağını anlatan, gerektiğinde kamu yükü oluşturmamamız için maddi manevi destek sağlayacağını açıklayan noter huzurunda imzalanmış ve bana kargo edilmiş bir mektuptur.
Üzerinde herhangi bir oynama olmadığını ispatlamak için gelen kargo zarfını açmadım ve direkt konsolosluğa sunmayı düşünüyorum.
Bu arada 4 kişilik bir aile olarak bir otomobil ve 50k ya yakın bir banka dökümü sunacağım.
Sormak istediğim husus böyle bir mektup sunarak durduk yere ters tepen bir durum yaratır mıyım ?
Bu mektubu vermem sizce mantıklı olur mu ? Bir avantaj yaratır mı ?
@gucarslan Merhaba, özellikle bu konuda muhakkak bir tecrübe yaşadığınızı düşünüyorum. Sizin yorumlarınızı da öğrenmek isterim. Şimdiden teşekkür eder, sağlıklı günler dilerim. -
@güliz öncelikle geçmiş olsun. Umarım en kısa zamanda çözüme kavuşur, süreç açılınca kolayca vizenizi alırsınız.
Bu evrakları sizden belgeleri toplayan bankodaki görevli mi istedi? Mülakatı yapan konsolosluk görevlisi mi istedi? Biz de görüşmemizde özellikle maddi evrakları sorduk ama ısrarlı şekilde almayacaklarını belirttiler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
48
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum

Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari

Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.