Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @fly_me_to_the_moon Selamlar hocam ne yaptınız bu konuda.

• @crazycells
    Merhabalar burdaki iletilerin hepsini okudum 24-25 yıllarında mesajlar yok denecek kadar az başvurular mı azaldı, f1 verilmiyor mu yoksa forum popülerliğini mi kaybetti 🙂

Ben de bu sene dil okulu için f1 vizesine başvurmak istiyorum birkaç danışman firma ile de görüştüm hayal gibi anlatan yarın olacakmış gibi anlatadan da oldu ancak tam emin olmadıkça vize reddi de yememek için hazır olduğum zaman başvurmak istiyorum. Kendimden bahsedeyim 23 yaşındayım bu sene Marmara üniversitesi özel eğitim öğretmenliğinden mezun oldum bekarım sınava girdim puanımi da aldim( özel eğitimden rahatlıkta atanabilirim) ancak burda değilde orda yaşamak istiyorum dil okulu sonrası yüksek lisans vs düşünüyorum. Düşündüğüm okul new York'ta 6 ay için 3210 dolar bir ücreti var ben ise bu ücret dahil mülakatta en fazla 10-13 gösterebilirim üniversite hocamdan bir referans mektubu tarzında dil eğitiminden sonra burda yüksek lisans yapacağıma dair bir şey alsam etkili olur mu vize de dil eğitiminin yüksek lisans ve doktora için önemini anlatırsam ve özel eğitim de Türkiye de akademisyen eksiği ligi vs durumlarindan bahsedersem faydası olur mu geri donecegime ikna etmek için.
    Daha önce sayılırsa sadece Arabistana gittim bu şekilde vize onayı alma ihtimalim nedir? Cevaplar için şimdiden teşekkürler

• @Efe-İlhan, içinde söyledi: (F/M) Öğrenci Vizeleri

Merhabalar 24 yaşımdayım üniversiteden radyo televizyon sinema bölümünden yeni mezun oldum ve dil okulu ile ingilizcemi geliştirmek istiyorum. F1 vizesine başvurmayı planlıyorum, pasaportumda 2022 ye ait bir ispanya schengen vizesi var ve 2023 de bir yunanistan reddi var. sizce bu şartlarda vizeden onay alma ihtimalim nedir? Şimdiden cevaplayacak herkese teşekkür ederim.

Dostlar; Amerika kanada'ya, kanada'da Amerika'ya vize konusunda bilgi veriyor. Başvurular, vize redleri ve vize onaylari konusunda. Amerika vize görüşmesinde, kanada vize başvurumu sormuştu. 3 ay sonra arkadaşımın kanada vize başvurusunda, neden Amerika'ya vize başvurusu yaptığını söylemedin diye geri dönüş yapmışlardı. Bilgi istemişlerdi.

Ama schengen sistemi ile Amerika Kanada sistemi tümleşik değil bilgi alışverişi olmuyor. Bildiğim kadarıyla ayrıca bu bilgi alışverişini İngiltere'de dahil. Zaten İngiltere Milletler topluluğu kendi arasında da vize bilgisi alışveriş yapıyor

• Merhabalar, ben 2023-2024 yılında J-1 vizesi ile Amerika'da bir CC'de eğitim aldım. Mayıs 2026 yılına kadar 212(e) yani 2 yıl kuralım var. Okuldan I-20 gönderildi elektronik olarak. Okulun başlangıcı Ağustos 2026 Benim F-1 vizesi randevusu ve I-20 belgesi için 2 sorum olucak.

1- Mayıs ayından önce randevu alsam J-1 212(e) aktif olması vize randevumu etkiler mi? Teknik olarak okul başlangıç tarihim 212(e) bitişinden sonra, ama ne olur ne olmaz diye Mayıs ayından sonra mı randevu almam daha mantıklı olur?

2- J-1 evrakları süresinde DS-2019 belgesinin hem DSO hemde öğrenci tarafından ıslak imzalı olması gerektiği söylenmişti. I-20 içinde böyle bir kural var mı? DSO belgeyi imzalayıp taratıp göndermiş. Kendisinden adresime göndermesini istemem gerekir mi yoksa konsolosluk sadece benim imzamın ıslak olmasını kabul eder mi?

Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.

• merhaba bi kaç hafta sonra amerika konsoloslugunda f1 dil okulu için vize görüşmem olucak annemi sponspor gösterdğim için annemle ilgili hangi belgeleri dosyama eklemem gerekli ve ayrıca bunların ingilizce mi olması lazım yeminli çevirmenden aynı zamanda üniversite diplomamın ve transkriptimin ingilizce mi olması lazımyardımcı olur musunuz doğru düzgün bir cevap alamadım kimseden lütfen

• merhaba f1 dil okulu vizesi için sponsorum ebebveynim oldugundan hangi belgelerini dosyama eklemem lazım aynı zamanda üniversite diplomamı ve transkriptimi de tüm bu ekleyeceğim belgelerle birlikte hepsini yeminli müşavirden ingilizceye mi çevirmeliyim

• F1 ÖĞRENCi ViZESi 2. KEZ RET

Merhaba.

Amerika öğrenci vizemin (F1 vizesi) 2.kez reddedilmesi hakkında tecrübemi aktaracağım.

Elçilik çalışanı ile konuşmam şu şekildeydi:

Görevli: İngilizce konuşabiliyor musun?
    Ben: Evet. (İngilizce devam etit)

Görevli: Neden X yüksek lisansını seçtin?
    Ben: X’e ilgim var, üniversitede seçmeli dersini almıştım ve gelişen bir alan.

Görevli: Üniversiten ve ortalaman nedir??
    Ben: X mühendisliği ve X üniversitesinde (büyük şehirdeki ortlalama üniversite), ortalamam 2.6.

Görevli: Eğitiminin nasıl karşılacaksın?
    Ben: Ailemin birikimi ve X mesleklerine (iyi işler) sahipler ve bunların belgeleri var.
    (birikim I-20’deki masrafa uygun ve görevli belgeleri kontrol etti)

Görevli: Vize için uygun değilsiniz.
    214(b)’e göre ret aldığıma dair kağıt verdi.

=== === === === === ===

KENDi HAKKINDA BiLGiLER

Randevum 2025 sonundaydı. 23 yaşındayım.
    ABD’de bölümümle ilgili yüksek lisanstan kabul aldım.

Pasaportumda birçok AB ülkesinin damgaları var.
    IELTS’den 7 aldım, C1 seviyesine denk geliyor.

Lisansımdaki akademisyenler TR’deki en iyi 5 okuldan mezun ve yurtdışında çalışmışlardı.
    Fakat onların çoğu, sınavda ortlamadan yüksek alınca bile 1/4 veriyorlardı.
    Bundan notlarım etilendi.

Amacım eğitimdi.
    Vizemin reddedildiğine oldukça şaşırdım.

• @mayk_123 ben bile şaşırdım şuan profilin çok uygun olmasına rağmen red almışsın. Geçenlerde bir arkadaşımın kardeşi 18 yaşında 15k bütçeyle danışman vs olmadan texasta kendi bulduğu dil okulu vasıtasıyla 5 aylık f1 vizesi aldı bana tek dediği şey aşırı rahattım kısa ve nettim memurda fazla soru sormadan onay verdi dedi. Bu memurların gerçekten hangi mantığa göre vize verdiklerini çözmüş değilim.

• @Onur-Kürekçi
    Haklısınız, farklı bir durum.

İngilizce forumlarda da vize memurunun kararlarının göreceli olduğuna dair yazılar var.

• Herkese merhabalar,

Fırat Üniversitesi & Sam Houston State (SHSU) Yazılım Mühendisliği 2+2 Çift Diploma (UOLP) öğrencisiyim. Spesifik ve riskli bir ret geçmişim var, bu çapta bir benim gibi farklı- uç vakalar hakkında bilgili-deneyimli profesyonel bir vize danışmanlıkşirketi arıyorum. Mülakatta yeşil ışık yakıp 2 haftalık incelemeye alınmama rağmen, Pasaportum boş-vizesiz şekilde geri yollandı.

29 Nisan'da ilk mülakatıma girdim. Memur ikna oldu ve pasaportumu aldı (sözlü onay). Ancak sonrasında dosyam arka planda idari incelemeye (Administrative Processing) takıldı, pasaportum önce sarı kağıtla (221g) bekletildi, ardından 5 Mayıs'ta 214(b) reddine çevrilip iade edildi. Buna ilk defa şahit oluyorum, Daha önce Türkiyede Pasaportu alınıp red alan kimseyi görmedim, Bu istisnai durumda sizce sonradan bir amir ds-160 ı daha çok inceleyip redde mi karar vermiştir, yoksa sosyal medyaya mı takılmışlardır (sosyal medyalarımın hepsi çok boş, 1-2 post var. yazın gittiğim polonya stajımdan bir post atmıştım sadece.

Ret Almama Sebep Olduğunu Düşündüğüm 3 Kritik Hata:

Finansal Profil (Park Edilmiş Para): Sponsorum babam (35 yıllık emekli polis). Ancak banka dökümündeki para 1-2 haftalıktı ve I-20 tutarının 15.000 USD üzerindeydi. Sistem bunu "vize için konulmuş borç/geçici para" olarak etiketlemiş olabilir. Ama bu konuda ne yapabilirim? ikna edici olması için de 2 hafta civ kala da yenilemiştim. İdeali nedir? bu arada babamın ev tapusunu götürmemiştim, 2. de onu da götüreceğim

Kullanılmayan Koz (Erasmus): Geçen yaz Polonya'da yaptığım AB fonlu Erasmus+ stajımı (Schengen kurallarına uyduğumun en net kanıtı) mülakatta stresten hiç vurgulayamadım.

En Büyük Risk (Panikle Veri Silme): Mülakattan çıkıp sarı kağıdı (idari inceleme) aldığım saat, aşırı panik yaparak Twitter'dan alakasız 6-7 tweet sildim. İnceleme sürecindeyken yaptığım bu hareketin veri gizlemeden 214(b)'nin tetiğini çektiğinden korkuyorum.

Sonuç ve Soru:
    İkinci başvurumda DS-160'ı baştan kurguluyorum (Çift diplomanın Türkiye'ye dönmeyi hukuken zorunlu kıldığını, AB vizelerine uyumluluğumu ve Fırat Rektörlüğü'nde halihazırda IT Uzmanı olarak çalıştığımı vurgulayarak).

Ancak bu tablo, sadece "form doldurup randevu alan" klasik şirketlerin boyunu aşıyor. Mülakat simülasyonu yapabilen, ABD vize algoritmasına hakim ve bu "veri silme/blok para" riskini toparlayabilecek tecrübeli bir Danışmanlık Şirketi önerebilir misiniz? DS-160 doldurmak için danışmanlık almayı beklemeli miyim sizce? Visapeer,Argovisa vsvs hangi şirket bu isteğime uygun, amacım ds-160 formumu submit etmeden önce bir vize officer-former visa officer in o formü görmesi-yorum yapması-düzeltmesi şuan.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler.

• @T-10-Heavy-Tank

Merhaba.

Ret aldığınız için üzgünüm.

İnternette aşağıdaki web sayfasını keşfettim.
    Eski ABD elçiliği çalışanı
    ve vize görüşmesi konusunda danışmanlık veriyor.

Belki size yardımcı olabilir diye yazdım.

İyi günler

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

159

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |