@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası.
-
@Yixitt sigorta yapılmasına başta çok takılıyorlar ve sorun ediyorlar. Bir türlü ilerlemiyor işlemler sigortalar yapılmayınca. Sizinki gibi bir durum yaşamadık. Biz ailecek gittiğimiz için yaptırdık ama Amerika’ya geldikten 2 ay sonra sigortamızı değiştirdik.
Tam bilen ve kesin bilen biri cevap vermeli belki ama düşüncem şimdilik sigortayı yaptırıp Amerika’ya girişte j2 yoksa veya daha kısa kalıcaksa onunki durdurulabilir. Bizde eşim j1 li ona okulun istediği sigortayı yaptırmışto. Bana ve kızımıza en uygun olan ve okulun istediği sigortayı.uzatma yapicaginjz zamanda sigortanıza tekrar bakıyorlar.
. Eğer üniversiteye gidiyorsanız okulun anlaşmalı sigortasını istiyorlar. Normal sigortalardan biraz daha pahalı oluyor. Burada hayatımızı kaybedersek cenazeminiz ülkemize taşınması gibi bir madde içinde olduğu içinmiş.
En sağlıklısı gideceğiniz kuruma danışmanız. -
Merhabalar. Arkadasimin cocugu buraya Abd ye F-1 le okumaya gelmis. Üniversitede master yapıyor. Ulkeden is teklifi gelmis yarim zamanli online bir sirkette. Kendi ulkesinde online sirkette calisirken de illegal olur mu bu işte calismak? Para amerikadaki hesabina degilde ulkesindeki hesaba yatsa mesela. Ya da okul disi bir sey oldugu icin en bastan illegal mi olmus olur?
-
SSN numaram yok, keza formu doldururken SSN de istediğimi beyan ettim. EAD nin onaylanması için 3 ay bekleme süresi var yazıyor USCIS te dediğiniz gibi. EAD kartı gelince SSN gelecekse epey zaman var demektir. SSA ofisine gidip sorayım diyorum.
-
Merhaba öncelikle inşallah geçen zamanda vizenizi almışsınızdır. Benim merak ettiğim konu hangi alanda yüksek lisans yapacaktınız genellikle yüksek lisans kabul alıyor diye biliyorum sizin red sebebi neydi sizce?
-
@Tayfun-karakaş kabul edebilir de etmeyebilirde direk konsolosa sorun
-
Merhabalar,
Nisan ayından bu yana F1 vizesi ile Amerika'dayim. Geçen hafta eşim de Türkiye'den F1 vizesi mülakatına girdi. Benim nerede olduğum sorulduğunda Amerika'da eğitimde olduğumu ama ay sonu döneceğimi söylemiş. (Ben de kendi mulakatımda 4 aylığına gidiyorum demistim) Konsolos da sizin vize almanına engel bir durum yok fakat eşinizin e-devletten yurda giriş çıkış belgesini bize mail atmanız gerekiyor diyip pasaportunu almış. Ben de kursumun kuru tam 18 Ağustos'ta bittiği için 20 Ağustos'a dönüş bileti aldım. Bu durumda;
Eşim Temmuz sonu dediği için aradaki 20 günlük sürede sorun olmaması için bilet görüntüsünü ön bilgilendirme olarak konsolosluğa iletmesi iyi olur mu?
En önemlisi dönüşüme istinaden eşime vizeyi vermeleri durumunda benim vizemi iptal etme ihtimalleri nedir? (Herhangi statu ihlalinde bulunmadim)
-
-
@crazycells, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan yeniden vize almak
@rkruya, içinde söyledi: J1 - Vize görüşmesi yapmadan vizelerini yenileme hk.
merhaba arkadaslar. ben j2 vizeye sahibim gecen yil esimin okul degisikligi sebebiyle vizemiz iptal edildi ancak sevisimiz guncellenerek Amerikada kalmaya devam ettik. onumuzdeki ay tr ye gitmeyi planliyorum ancak esim gelmeyecek. ben j1 olmadan vizemi yenileyebilir miyim?posta yoluyla yapmak icin basvuru yaptim ancak sizce j1 olmadan bir sikinti cikmasi soz konusu mu?
sorun olmamasi lazim. Eger durumunuzu vize yenilemeye uygun bulurlarsa posta ile yenilerler. Yani J1 vize sahibinin sizinle olmamasi sorun degil; ama tabii ki hem kendinize hem de esinize ait formlar yaninizda olsun.
Hocam esim ve kizim icin mulakatsiz vize yenilemesi yapiyoruz. Konsolosluktan mail geldi ve belgeleri tamamladik. Iki ayri kurye yetkilendirme sertifikasi var biri kizim biri esim icin. Yani kargolari ayri ayri mi yollamamiz gerekiyor? Ikisini beraber tek zarfta yollasak oluyor mu biliyor musunuz?
Diger sorum da kurye yetkilendirme sertifikasinda belgeleri istanbul'a gondermemiz gerektigi yaziyor fakat aciklamada ankara yaziyor. Non-immigrant vizeler istanbul'a tasindi diye hatirliyorum. Hala oyle midir? Biz eski vizeyi istanbul'dan aldigimiz icin tekrar oraya gondermek istiyorum acikcasi.
Tesekkurler -
Merhaba ben öğrenci vizesine başvurup öğrenci vizesini alırsam ABD ye gitmeden önce eşime ve çocuğuma da başvuru yapabilir miyim yani amacım oraya hep birlikte gitmek ve çalışma izni ssn numarası alma gibi durumlar nasıl oluyor ne kadar süreden sonra oluyor aydınlatabilir misiniz amacim legal olarak ABD'ye yerleşmek
-
-
@crazycells hocam selamlar, benzer durumu şuan ben de yaşıyorum. Bu yaz WAT dan sonra birinci dönemi amerikada okuyacağım. Şuan J1 vizem mevcut ve okuldan da I-20 formu, kabul mektupları olmak üzere ilgili belgeleri temin ettim. Danışmanım eğer F1 vize başvurusunda bulunursam J1 vizemin iptal olacağını söylüyor.
J1 vizemin bitmesine yakın meksikadan F1 vizesi almamı önerdi. Daha erken tarihte randevu alıp F1 ve J1 vizemi aynı anda taşıyabilir miyim güncel olarak? alınabildiğini söylemişsiniz ama danışmanım bu şekilde söyleyince kafam karıştı açıkçası. -
@crazycells cevap için çok teşekkürler. Peki öğrenciliğimiz bittikten sonra da orada kalmak istiyorsak neler yapabiliriz?
-
-
Ben geçen sene dil kursu için gelen karımın yanında F2 vizesi aldım beş yıllık daha sonra Türkiye’ye döndük. Malumunuz f2 vizesi olunca Amerika’dan çıktıktan sonra tekrar giriş yapamıyorsunuz aynı şartlarda girmeniz lazım. Ben de tekrar giriş yapmak için b2 turist vizesine başvuru yaptım. Aslında f2 türünde vizem hala var ama B2 içinde başvuru yaptım herhangi bir sorun olur mu veya bu başvurudan bağımsız olarak vizemi turist vizesine çevirebilir miyim
-
Merhabalar değerli forum üyeleri,
Türkiyede öğrenim görmekte olan uluslararası öğrenciyim ve bu yıl üniversitem Washington D.C. de yerleşen kampüsüne değişim programı düzenliyor.
Başvurumu yaptım ve kabul edildi. Geriye vize işlerini halletmek kaldı.
Sorularım şunlar,
Vize başvurusu için hangi belgeler gerekiyor?
Değişim 6 aylık ise kaç aylık vize alacağım?
Bu süreçte çalışabilir miyim?
Bu süreç bittikten sonra Amerikada kalabilir miyim? Çalışma izinli vize alabilmem için oradan başvurmuş olmam lehime olur mu?Şimdiden herkese çok teşekkür ederim, esenlikle kalın.
-
-
@Muhtaradana merhaba, evet okul ile görüştüm i20 düzenleyebileceklerini söylediler. Teşekkür ederim bilgi için
-
Merhaba benim sorum da şu ben dil okulu için geldim. Okulum mayısta bitti ama ben çoktan ocakta evlenmiştim ve eşimle süreci başlatmıştım. Aksilikler dolayısıyla aos um kabul edilmedi. Ama 2027ye kadar f1 vizem var. Şu an herhangi bir dil okuluna başvursam veyahut master yapsam f1 güncellenir mi out of status durumu kalkar mı?
-
Herkese merhabalar, 18 Eylul de j1 trainee programima basladim, 19 kasimda ailevi bir durumdan dolayi Turkiye'ye dondum ve programi iptali icin sponsora mail attim.Bana programi good standing olarak sonlandiracaklarini soylediler ve sevis numaram inactive olarak gozukuyor devletin gonderdigi mailde.Sorum su eger olur da programima devam etmek istersem hàla 1 yillik vizem oldugu icin sevis numaram aktif edilip ulkeye girisim mumkun olabilir mi.Cevaplar icin simdiden tesekkurler.
J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek
-
Merhaba,
Bildiğiniz gibi pandemiden bu yana J1 de dahil olmak üzere bazı vize türlerinin posta yoluyla mülakatsız yenilenmesi şeklinde bir uygulama yapılmakta. Ancak posta yoluyla başvuru yapılabilmesi için Türkiye'de bulunmak gibi bir şart konmuş. Eğer ais sisteminden Türkiye'de bulunmadığınızı beyan ederseniz randevu tarihi seçip görüşmeye gelmeniz isteniyor. Türkiye'de olduğunuzu beyan ederseniz evraklarınızı postayla göndermeniz isteniyor.
Sorum şu: Ben şu J1 Research Scholar statüsüyle ABD'de bulunuyorum, daha önce yasal statümü uzattım fakat vizemin süresi dolmuş durumda. Yani ABD'den çıktığım takdirde geri dönemiyorum. Evraklarımı Türkiye'deki aileme gönderip postayla başvuru yapabileceğimi umuyordum fakat durum yukarıda anlattığım gibi.
Bir seçenek vizenin çıkmama riskini alıp randevu tarihi seçerek Türkiye'ye gelip mülakata girmek. Bu durumda vize verilmezse çok zor durumda kalacağım, evim, işim, vs. Diğer bir seçenek Türkiye'de olduğumu beyan ederek evraklarımı yollayıp posta yoluyla vize başvurumu yapmak. Bu durumda Türkiye'de olmadığım anlaşılır mı, anlaşılırsa ne gibi bir sonuçla karşılaşırım, vize vermedikleri gibi güncel statümü de iptal edebilirler mi? Siz ne önerirsiniz?
Çok teşekkür ederim.
-
Konu biraz acil, yorum yapabilecek olan var mıdır?
Teşekkürler.
-
@cbk, içinde söyledi: J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek
Merhaba,
Bildiğiniz gibi pandemiden bu yana J1 de dahil olmak üzere bazı vize türlerinin posta yoluyla mülakatsız yenilenmesi şeklinde bir uygulama yapılmakta. Ancak posta yoluyla başvuru yapılabilmesi için Türkiye'de bulunmak gibi bir şart konmuş. Eğer ais sisteminden Türkiye'de bulunmadığınızı beyan ederseniz randevu tarihi seçip görüşmeye gelmeniz isteniyor. Türkiye'de olduğunuzu beyan ederseniz evraklarınızı postayla göndermeniz isteniyor.
Sorum şu: Ben şu J1 Research Scholar statüsüyle ABD'de bulunuyorum, daha önce yasal statümü uzattım fakat vizemin süresi dolmuş durumda. Yani ABD'den çıktığım takdirde geri dönemiyorum. Evraklarımı Türkiye'deki aileme gönderip postayla başvuru yapabileceğimi umuyordum fakat durum yukarıda anlattığım gibi.
Bir seçenek vizenin çıkmama riskini alıp randevu tarihi seçerek Türkiye'ye gelip mülakata girmek. Bu durumda vize verilmezse çok zor durumda kalacağım, evim, işim, vs. Diğer bir seçenek Türkiye'de olduğumu beyan ederek evraklarımı yollayıp posta yoluyla vize başvurumu yapmak. Bu durumda Türkiye'de olmadığım anlaşılır mı, anlaşılırsa ne gibi bir sonuçla karşılaşırım, vize vermedikleri gibi güncel statümü de iptal edebilirler mi? Siz ne önerirsiniz?
Çok teşekkür ederim.
Hocam aynı durumda biri olarak işin içinden çıkamadım siz ne yaptınız acaba? Başka bir yerde posta işe başvuru yaptığınızı okudum. Tr’ye gitmeden mi başvurdunuz? Aileniz vs sizin adınıza mı postaladı belgeleri?
-
Herkese merhaba; J1 vizesini Türkiye'ye gelip posta ile yenileyenler var mıdır? Deneyimlerinizi öğrenmek isterim. Teşekkürler.
-
@ozenrame ben J1 research scholar olarak, posta yoluyla vize yenilemeyi 2023 eylulde yaptim, cok kolay oluyor. benim tek problemim, fotografi ABD deyken hazirlayip, turkiyeye indigim an pasaportumu ve belgelerimi konsolosluga postalamistim. Ancak, tabi ki ABD'de biyometrik ya da vesikalik cektirmek zaten cok problemli oldugu icin, Turkiye'deki ABD konsoloslugu fotografimi begenmemisti, o yuzden iki hafta kadar gecikmisti vizem. onun disinda surec cok kolay oldu. ayrica not, mumkunse Turkiye'ye seyahat oncesinde, DS-2019 formunu mumkun olan en uzak son kullanim tarihi olarak guncelleyin. bu durumda yeni J1 vizesi de o tarihler arasinda maksimum surede olacaktir.
-
@kemalede, içinde söyledi: J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek
@ozenrame ben J1 research scholar olarak, posta yoluyla vize yenilemeyi 2023 eylulde yaptim, cok kolay oluyor. benim tek problemim, fotografi ABD deyken hazirlayip, turkiyeye indigim an pasaportumu ve belgelerimi konsolosluga postalamistim. Ancak, tabi ki ABD'de biyometrik ya da vesikalik cektirmek zaten cok problemli oldugu icin, Turkiye'deki ABD konsoloslugu fotografimi begenmemisti, o yuzden iki hafta kadar gecikmisti vizem. onun disinda surec cok kolay oldu. ayrica not, mumkunse Turkiye'ye seyahat oncesinde, DS-2019 formunu mumkun olan en uzak son kullanim tarihi olarak guncelleyin. bu durumda yeni J1 vizesi de o tarihler arasinda maksimum surede olacaktir.
Hocam merhaba size bir sorum olacak, siz belgeleri istanbul'a mi ankara'ya mi gonderdiniz? Kurye yetkilendirme sertifikasinda istanbul adresi var ama talimatlarda ankara var.
Bir diger sorum benim esim ve kizim yenileme icin basvuruyor. Onlar belgeleri tek bir zarfla mi gonderecekler yoksa ayri ayri mi gondermeleri gerekir? Tesekkurler. -
@mutlu234 merhaba. Talimatta ne yaziyorsa onu takip etmek lazim. Barkodlar zarfta oldugu muddetce, ayri ya da beraber farketmez herhalde.
-
@kemalede, içinde söyledi: J1 Vizesini Amerika'dan Posta ile Yenilemek
@mutlu234 merhaba. Talimatta ne yaziyorsa onu takip etmek lazim. Barkodlar zarfta oldugu muddetce, ayri ya da beraber farketmez herhalde.
Bir hafta once gonderdigim belgeler icin ceac sisteminden vize durumunu kontrol ettigimde hala "Your search did not return any data" diyor hocam sizin ne kadar surede sistemde gorundu?
PTT takipi yaptigimda teslim edilmis gorunuyor. -
@mutlu234 Merhaba, yanlis hatirlamiyorsam benim sistemde bir guncelleme gormem iki haftayi gecmisti.
Benzer Başlıklar
77
49.0k
Users
4.7k
Topics
468.3k